Szerző Téma: Véletlenszerű Pókember topik  (Megtekintve 301842 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

Sepi

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
Re:Véletlenszerű Pókember topik
« Válasz #540 Dátum: 2008. április 07. - 14:45:31 »
Én nagy kartondobozokban tartom a képregényeimet, olyanban amiben a fénymásolópapírokat tartják (kb 1000 darab lehet benne eredetileg). Nekem azok beváltak, csak a külsejük csúnya, de azt is meg lehet oldani egy kis kreativítással, például kinyomtatsz pár darab képregényes témájú képet és ráragasztod. ;) Viszont fogalmam sincs, hogy mennyi képregény is fér bele egy ilyen dobozba, még nem számoltam. Nekem három ilyen doboz van, de az mind rogyásig van tömve. :D

Ron

• Kaméleon
  • **
    • DA COMICS
« Válasz #541 Dátum: 2008. április 07. - 14:56:16 »
Hát ezek a "speciális" dobozok a fedelükkel elég bénán festenek, de anélkül frankók.
De még így is kidekorálom ;D  Nem kell nyomtatnom, van elég nyersanag (ingyenes újságok, többször meglevő újságok, szórólapok, külfüldi, lényegtelen füzetek).

Az ilyen "speciális" dobozokba meg elméletileg 150 füzet fér, de én kb. csak 120-at rakok bele, úgy kényelmes.

Sepi

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #542 Dátum: 2008. április 07. - 15:09:55 »
Képes vagy képregényeket szétvágni? Nekem is több olyan újságom van amiből több példányom van, de még így sem vágnám szét őket. Még gyerekkoromban elkövettem azt a hibát, hogy egy-két képregényem hátoldaláról kivágtam képeket, amiket azóta is bánok. Most azokat szépen lassan elkezdtem újra megszerezni jó állapotban. Külföldit pedig pláne nem vágnék szét. Pedig van pár darab európai kiadású Marvel képregényem, amit még Kainetől nyertem, de még azokat sem volna szivem szétvágni, pedig azokat szinte biztos, hogy soha nem fogom elolvasni (sajnos nem tudok olaszul, hollandul, és egyéb ilyen érdekes nyelveken).

Ron

• Kaméleon
  • **
    • DA COMICS
« Válasz #543 Dátum: 2008. április 07. - 15:23:54 »
Idézet
Képes vagy képregényeket szétvágni?
A külföldi füzetek kapcsán 3 db francia füzetről van szó, ami ottlétemkor egybecsomagolva vettem egy benzinkútnál. Minden külföldi országból, ahol járok, szeretnék 1. db füzetet. Már van Ukrán, Román, Olasz, Francia, és Német. Francia az az Ultimate F4 Annual. A többi nem kelettl, egyenesen idegesítettek is. Az egyiket Kanasztának adtam (Rozsomákos), a maradék kettőt meg már felhasználtam (itthon is megjelent Romitás Póki, Avengers valami). Szóval igen, ezekért nekem nem kár.

Ami többször megvan, hát az az Újvilág F4 11. száma, és a Fekete Macska különszám megvolt 3-szor!! (Az egyik ment Kanasztának)
De ha megnézed a bobozokat, néhányat megtalálsz...

Ben Reilly

• Pókfej
« Válasz #544 Dátum: 2008. április 07. - 16:08:23 »
Én iratartó papucsokban, vagyis álló dossziékban, ami valahogy így néz ki, csak duplaakkora mint a hagyományos:

Egy ilyen irattartóba kb. 50-60 képregény fér el, és van ilyenből 21 db-om tele. De mivel egyes képregények 1-3 számaiból 2 esetenként 3 példányom is van pl, Spectacular v1 1-3, vagy New Avengers 1-3, kicsit nehezebb a pontos összeírás.

pepo05

• Pókfej
  • Felicia Hardy Lover
« Válasz #545 Dátum: 2008. április 07. - 16:17:56 »
Tényleg lehet nem ez a legjobb topic, de:
Idézet
Emlékszem másfél éve 120 db comics-od volt. Úgyhogy azért te sem lustálkodhattál
Á, szerintemöbb volt vagy 30 darabbal, később találtam újakat is, amikről már csak halovány emlékeim voltak gyerekkoromról. Sőt, az egyik rokon családnál is találtam képregényeket, és kérdeztem, hogy honnan vannak: hát kiderült, hogy tőlem hozták anno. :D
De nem lustálkodtam az igaz.

Hát én nem számolnám össze, hgy menniyt költöttem képregényekre az tuti. MOndjuk ilyeneket lehete számolni mást is, szóval...meg úgy vagyok vele én is, hogy nekem ha ez fontos, akkor persze, hogy költök rá. Míg más valami mást gyűjt, ami számomra hülyeség, vagy minden hónapban 4000-ket költ újságra, amit csak kidobnka egy idő után...pl én is vagy 4 évig vettem folyamatosan a Sztár Sportot. Minden héten megjelent, kb egy 200ft-os összeg...ha azt összeadnám az is szép összeg lenne. De azóta is ott hánykódnak a padon össze vissza, az még nem is olyan, mint a képregény, hogy azt mondom rá, hogy gyűjtöm...

Én amúgy csak simán egy szekrényben tartom őket egymásra pakolva, a fontosabbakat, tpb-ket, meg ilyeneket meg a polcon.
Én nem zacskózok, egyrészt idegesít, másrésztszerintem aki minden képregénylt zacskózza, az már megszállótt. Harmadrészt nem olyna nagy baj ha sárgul, az is a korát jelzi a cuccnak. Jó elővenni egy 93-as Pókembert és látni, hogy ez már egy korosabb kiadvány. :)
"Az elme mindig hamarabb adja fel, mint a test. A titok nyitja, hogy az elméd neked dolgozzon és ne ellened"

Sepi

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #546 Dátum: 2008. április 07. - 16:54:34 »
Na, átpakoltam ide a hozzászólásokat, itt már amúgy is volt hasonlóról szó.

Egyébként nekem is van rengeteg egyéb képregényem amiket még gyerekkoromban gyűjtöttem (Tom & Jerry, Bobo, Góliát, Tini Ninja Teknőcök, Alfa különszámok, stb), azokat nem szoktam számolni. Azok valahol egy nagy tv-s dobozban porosodnak a gardróbban. Lehet, hogy azokat is elő kellene szednem és egy kicsit jobban odafigyelni rájuk, ki tudja, később még hasznát vehetem, hogy a gyermekem képregényszeretetét elindítsam vele. :D

A másik, hogy néha én sem tudom, hogy hogyan volna jobb tárolni a képregényeket, fóliában, vagy anélkül. De végül arra jutottam, hogy a számomra igazán fontos képregényeket teszem fóliába. Igazából az a tok volna jó, amit már egyszer belinkeltem ide a fórumra valahová. Ami olyan, mint egy cd tok, csak kifejezetten képregényekhez készült.

zozi56

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
  • Őrszem
    • HálóZsák
« Válasz #547 Dátum: 2008. április 07. - 17:05:28 »
Én azért nem fóliában tárolom a képregényeimet, mert attól olyan érzésem lenne, mintha nem is olvasni tartanám őket, hanem csak gyűjtési szenvedélyből.
Man is mortal, and doomed to death and failure and loss.
This lies beyond our comprehension - why do you not despair?

Mike

• Zöld Manó
« Válasz #548 Dátum: 2008. április 07. - 17:30:00 »
Én egy szekrényben tárolom őket, 7 fiók van, ebből 5-ben csak képregények vannak, meg van egy csomó egy könyvespolcon. De lehet, hogy vissza fogom tenni a fiókosokat dobozokba, mert mást is kell tárolni, és nem szeretném, ha leszakadnának a polcok, már így is a legtöbb tele van.
Viszont, Nerida, nem akarok kötekedni, csak kiváncsi vagyok, hogy lehet neked 58 Pókemberből 68? Van, amiből több van, vagy csak elütötted?

pepo05

• Pókfej
  • Felicia Hardy Lover
« Válasz #549 Dátum: 2008. április 07. - 17:42:11 »
Idézet
Én azért nem fóliában tárolom a képregényeimet, mert attól olyan érzésem lenne, mintha nem is olvasni tartanám őket, hanem csak gyűjtési szenvedélyből.
Jaja, számomra is az már túl steril, túl beteges, vagy hogy mondjam. MInt amikor a nagy fanatikus gyűjtők szinte puszta kézzel hozzá sem érnek ahhoz, amit gyűjtenek, ha éppen új taggal bővil a gyűjtemény felteszik a többi közé, oszt csókolom. Az a lényeg, hogy eggyel több van, többet sosem veszik elő, max amikor tápakolják. Na nekem is kb. ez az érzésem van a fóliázásról. De az is jó, aki mindenből eleve kettőt vesz, egyet olvasni, egyet meg szinte lapozatlanul egyből a fóliába...na csak erre meg kinke van pénze ugye. Akkor inkább megveszek mást, de nem fóliázgatom.
"Az elme mindig hamarabb adja fel, mint a test. A titok nyitja, hogy az elméd neked dolgozzon és ne ellened"

Ben Reilly

• Pókfej
« Válasz #550 Dátum: 2008. április 07. - 18:40:32 »
Én csak a tényleg régi képregényeket tartom fóliában, pl a fentebb említett Spectacular számokat, 001-100.-ig. Az újabbak, amelyeknél persze már a papír minősége is teljesen más, csak simán be vannak téve a mappába. Képregényboltban ha az újság eredeti bontatlan fóliában van simán megveszem, és otthon kinyitom, de börzén csak a legritkább esetben veszek olyan képregényt, ami be van fóliázva és le van ragasztva, mert nem egyszer volt már, hogy szart sóztak rám. 2 börzével korábban vettem egy ASM vol.2. legelső számot, és mikor otthon kinyitottam a fóliát, szabályosan szétpergett az egész, hibásan volt összetűzve a képregény, és több szakadás is volt benne. Megjegyzem osztrák barátunktól vettem.
Úgyhogy srácok csak óvatosan.

Ron

• Kaméleon
  • **
    • DA COMICS
« Válasz #551 Dátum: 2008. április 07. - 20:36:08 »
Viszont, Nerida, nem akarok kötekedni, csak kiváncsi vagyok, hogy lehet neked 58 Pókemberből 68? Van, amiből több van, vagy csak elütötted?
Bizony,akkor az már csak 307 db. De örülök, hogy szóltál, tudtam, hogy valamit úgyis elszámolok. Ha valaki találna bármit is, csak szóljon.

A zacskózás. Én egyszer vettem zacskókat, hirtelen felindulásból, mert tökre megörültem, hogy létezik ilyen. Nem is gondoltam rá. De mára úgy gondolom, hogy csak azt érdemes bezacskózni, ami esik szét, rossz állapotban van. Egyébként meg állandóan ki kéne bontani. A Hihiket meg az X-Meneket zacskóztam, mert hogy azok luxus képregények, de teljesen felesleges. Jelenleg egyetlen egy képregényem van zacskóban, a Csoda Pók 100. És mellékesen, zacskó nélkül a dobozban is jobban állnak. Majd mutatok képet, elötte, utána.

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #552 Dátum: 2008. április 07. - 21:46:47 »
Áh, abban úgyis Kaine nyerne. :D Főleg ha belegondolsz, rajta maradt egy rakás Vertigo, már az kiteszi a mi gyűjteményünket. :lol:
Ez egyszerre vicces is és nagyon szomorú is egyben.  :D :( De inkább  :D
3300 darab Vertigóm van csak nálam, plusz ami a terjesztőknél van kinn.  :headscratch: :drying:

Sepi

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #553 Dátum: 2008. április 07. - 22:16:00 »
Hű, az tényleg sok. Remélem azért előbb-utóbb csak sikerül rajta túladni.

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #554 Dátum: 2008. április 07. - 22:21:56 »
Jó lenne. Annak idején arra gondoltam, hogy 1000 ft-ért már csak megveszik, és ha annyiért eladom a maradékot, kijöhetek nullára. De már nem vagyok biztos benne, hogy akár annyiért is megvennék...

zozi56

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
  • Őrszem
    • HálóZsák
« Válasz #555 Dátum: 2008. április 07. - 22:28:20 »
Tényleg, az ugye nem véletlen, hogy a Pókfejben nem találok semmi infót a kiadóra vonatkozólag? :nezze: Tud erről a Marvel?

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #556 Dátum: 2008. április 07. - 22:35:32 »
A Pókfej fanzine kiadvány. Vagyis nemhivatalos kiadvány. Az ilyeneknek nincs jogdíja, meg semmije. Olyan kategóriába tartozik, mintha írnál egy könyvet a Marvelről. Alap, hogy nem lehet benne teljes képregény, és a minőség sem közelítheti meg a képregényeikét. Ja, és nem terjeszthető könyvesboltokban, csak kifejezetten képregénybörzéken, fesztiválokon.

zozi56

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
  • Őrszem
    • HálóZsák
« Válasz #557 Dátum: 2008. április 07. - 22:37:55 »
Ezt nem tudtam. Én az Eduárdban vettem, az ezek szerint konstans börzehelyszínnek számít? :)

pepo05

• Pókfej
  • Felicia Hardy Lover
« Válasz #558 Dátum: 2008. április 07. - 22:58:57 »
Kaine, én gondolkozom rajta, hogy 1000-ért veszek még egy példányt. :D
Nekem egyetlen képregény van most zacsiban, a Vertigo 1.

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #559 Dátum: 2008. április 07. - 23:48:36 »
Ezt nem tudtam. Én az Eduárdban vettem, az ezek szerint konstans börzehelyszínnek számít? :)
Hát, annyiban igen, hogy mivel nagyon kevés fogyott el a börzéken, így a kifejezett képregényboltokba még bejuthatott. :)
Kaine, én gondolkozom rajta, hogy 1000-ért veszek még egy példányt. :D Nekem egyetlen képregény van most zacsiban, a Vertigo 1.
Oké, bármikor, csak szólj. ;-)