Szerző Téma: Csodálatos Pókember (Semic-füzetek)  (Megtekintve 736778 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

Mike

• Zöld Manó
Re:Csodálatos Pókember (Semic-füzetek)
« Válasz #1420 Dátum: 2009. Július 31. - 13:46:15 »
A Boldog szülinapot pár hónappal utána játszódik, de amúgy van. Még említik is. ;)

Ron

• Kaméleon
  • **
    • DA COMICS
« Válasz #1421 Dátum: 2009. Július 31. - 15:37:15 »
Nincs meg a 13-as szám.

Sepi

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #1422 Dátum: 2009. Július 31. - 15:39:14 »
Akkor itt az ideje bepótolni.  ;)

Ron

• Kaméleon
  • **
    • DA COMICS
« Válasz #1423 Dátum: 2009. Július 31. - 15:46:28 »
No és a Vadász fia a Kraven utolsó vadászatához képest?
Jó, jó, majd pótlom ezt is... :)

Összevont üzenet ideje: 2009. Július 31. - 19:24:19
Na ezt csináltam: http://kepfeltoltes.hu/090731/1188908332Lista_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
« Utoljára szerkesztve: 2009. Július 31. - 21:41:51 írta NERIDA »

benya11

• Thanos
    • fotolog
« Válasz #1424 Dátum: 2009. Július 31. - 20:49:23 »
Jó kis lista lett! :D ;)

Kanaszta

• Pókfej
« Válasz #1425 Dátum: 2009. Július 31. - 20:50:32 »
Hogy mikre érsz rá foglalkozni Rony  :D

Atimen

• Tarantula
  • *
    • Csodálatos Pókember
« Válasz #1426 Dátum: 2009. Augusztus 04. - 09:05:44 »
Csináltam egy programot, ami kisorsolja ,hogy melyik sztorit olvassuk el.
Az oldalamról le lehet tölteni (Extrák) :
www.csodapok.mlap.hu

zozi56

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
  • Őrszem
    • HálóZsák
« Válasz #1427 Dátum: 2009. Augusztus 04. - 09:43:41 »
Bár a program nem indult el nekem Linuxon, a forráskódot megnéztem (már ha a KEPREG4.PAS az, de abban még 1.0 szerepelt, a doksiban meg 2.0, szóval lehet, hogy nem az aktuális változatot láttam). Pár tanács, ami később jól jöhet programozáshoz:

• Felejtsd el a goto-t. Írj helyette ciklust. Nem éri meg rászokni, már néhány száz soros forráskód is nehezen olvasható tőle.
  • Nem kezelted le az érvénytelen inputot. Ha például túl nagy r-et adunk meg, és a randomizálás is úgy történik, akkor nem ír ki semmit. Ha pedig szöveget adunk meg, érdekes anomáliák idézhetők elő.
  • Ha mindenképp ragaszkodsz az if-ekhez, akkor else if-ekkel oldd meg, a végére pedig tegyél egy else-t.
  • De egyébként itt elegánsabb case-t használni.
  • A program végén is meg lehet oldani egy ciklussal, hogy csak az i-re vagy az n-re "reagáljon", másra ne.

Egyébként aranyos kis program, sok sikert a továbbiakhoz.
Man is mortal, and doomed to death and failure and loss.
This lies beyond our comprehension - why do you not despair?

Atimen

• Tarantula
  • *
    • Csodálatos Pókember
« Válasz #1428 Dátum: 2009. Augusztus 04. - 19:35:15 »
Kösz! megfogadom a tanácsaidat.Egyébként a goto meért rosz? mert már mástol is hallotam hogy azt hanyagolni kell.

zozi56

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
  • Őrszem
    • HálóZsák
« Válasz #1429 Dátum: 2009. Augusztus 04. - 20:11:15 »
Mert ha nagy programoknál (amik forráskódja nem 80, hanem mondjuk 200000 sor) a goto működését nehéz követni. Egy példa (nem konkrét programnyelven, hanem úgynevezett pszeudokódban):

címke
...
ide képzelj baromi sok kódot (sok ezer sor)
...
if (valami_feltétel)
{
   goto címke
}

Ha többen írják a programot (vagy akár a sajátodat veszed elő két év múlva), jó sokáig kell bogarászni, hova adja át a vezérlést a goto.

változó:=0
while(változó=0)
{
   ...
   ide képzelj baromi sok kódot (sok ezer sor)
   ...
   if(valami_feltétel)
   {
       változó=1
   }
}

Ez viszont könnyen olvasható.

Ha van még kérdésed, szívesen válaszolok itt.
« Utoljára szerkesztve: 2009. Augusztus 04. - 20:15:33 írta zozi56 »
Man is mortal, and doomed to death and failure and loss.
This lies beyond our comprehension - why do you not despair?

Atimen

• Tarantula
  • *
    • Csodálatos Pókember
« Válasz #1430 Dátum: 2009. Augusztus 05. - 09:37:47 »
Rendben kösz! :)

Ron

• Kaméleon
  • **
    • DA COMICS
« Válasz #1431 Dátum: 2009. Augusztus 05. - 15:11:58 »
Sajnos én nem tudom elérni az oldalt, ahogy a blog.hu-s oldalakat se. Ez nem tudom, miért van. Úgyhogy azért valaki elmondaná, hogy mit jelent az, hogy kisorolja a CsodaPókokat?? ;)

Közben végig olvastam a Csodálatos Pókembereket az 50-100. számig, és az egész magyar kiadásról készítettem ilyen olvasólistát. Ezt már belinkeltem. Most csináltam olyat is, ami a magyar kiadás végéig magába foglalja a kimaradt sztorikat is, mind a 4 Pókember címről. Ezt is belinkelném, a Bandaháborútól a hazai sorozat végéig.

Oda írtam melléjük, hogy hol olvashattunk róla, vagy hogy honnan van meg nekem a honosítás. Nagyon örülnék, ha ezt esetleg ki tudnátok igazítani, illetve belejavítani, ha valamit nagyon elírtam.

Vannak sztorik, amiket nem is olvastam, de nem tűnnek túl fontosnak, általában 1-2 részesek, és nem volt kedvem őket külön beírni. Ezeket önkényesen Tölteléknek neveztem el, de ez ne vezessen félre senkit se. Meg angol és magyar címek összevissza vannak, sok sztorihoz csak egy angol nevet írtam, akiről éppen szól az adott szám.

A 4 Pókember cím időrendje általában megeggyezik a megjelenésekkel, de mégnagyobb általánosságban egymás alatt történnek. Például a Nemzetellenes Összeesküvés és a Bőrfejes sztori, vagy a Klónsztori eleje egyértelműen egymás alatt történik. Szóval örülnék annak is, ha valaki hozzáértő venné a fáradtságot, és a sorrendbe is belejavítana.

Jah, és ha esetlegg lenne valami fontosabb, különálló történet (ami nem ezen e 4 címen jelent meg, de mégis fontos), akkor azt is beleírnám.

Itt a link: http://kepfeltoltes.hu/090805/Pokember_cimek_honositasok_megjelentveve_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
« Utoljára szerkesztve: 2009. Augusztus 05. - 15:13:41 írta NERIDA »

Atimen

• Tarantula
  • *
    • Csodálatos Pókember
« Válasz #1432 Dátum: 2009. Augusztus 05. - 17:17:53 »
Kisorsolja , hogy melyik Csodálatos Pókember sztorit olvasd el.
pl: A kezdet,A vezér, ...Harcosok szövetége

benya11

• Thanos
    • fotolog
« Válasz #1433 Dátum: 2009. Augusztus 05. - 19:42:54 »
Ez is jó kis lista lett, Ron. ;)
Ezeket hol tudom elolvasni honosítva?? Mármint a kimaradt sztorikat...

Ron

• Kaméleon
  • **
    • DA COMICS
« Válasz #1434 Dátum: 2009. Augusztus 05. - 21:13:09 »
Hát ami rajta van a gépemen, azt beírtam. A klónsztori elejéről pölö 4 sztori is honosítva volt a Spidertomon, oda is van melléjük írva, hogy Spidertom. Ezek azt hiszem, hogy ma is megtalálhatóak Sosi oldalán. Ha valamit honosítottak valahol, azt a második oszlopba írtam. De ezen a listán tényleg nem sok ilyen van, nekem az Amazing 1-100 az, ami majdnem teljesen megvan, a régi Spidertomról, meg a Comicsquadról, amivel nem tudom mi lett.

Majd végig megyek a honosító oldalakon, hogy megnézzem mi van fent, de ha valaki fejből tudja valamiről, hogy honosítva van valahol, az megspórolna nekem egy kis munkát, ha szólna.

A Vadász lelkét közvetlenül Kraven utolsó Vadászata mögé írjam be?
És a van egy one-shot Rozsomákkal. Ez a Berlini kaland, amikor megölik Needset, és Póki vesz egy ruhát a bolhapiacon, ugye?

benya11

• Thanos
    • fotolog
« Válasz #1435 Dátum: 2009. Augusztus 05. - 21:19:21 »
Itt a ComicSquad új címe: http://comicsquad.uw.hu/modules/news/

benya11

• Thanos
    • fotolog
« Válasz #1436 Dátum: 2009. Augusztus 13. - 20:53:20 »
Ma meghozta a postás a 74. számot, és rögtön el is olvastam. :brow: Bagley rajzainak a színezése most jobban bejött, és szerintem Immonen rajzai is egész jók. ;) Rajzok terén még említésre méltő az első történet utolsó egyoldalas képe, amivel Bagley el is búcsúzott a sorozattól. A következő oldalon pedig egy kis elköszönő beszéd olvasható a részéről. Valamint a történet sem rossz, csak a Manósnak valahogy túl hirtelen lett vége, olvastam volna még tovább.  :D De sebaj, pótolt a levrov, és a képregény hátsó (külső) borítója, ami külön plusz pont a Semic-nek. ;)

Holnap pedig ti is megvásárolhatják. :D Addig is egy kis előzetes.
« Utoljára szerkesztve: 2009. Augusztus 13. - 20:55:21 írta benya11 »

keildavid

• Mysterio
  • **
« Válasz #1437 Dátum: 2009. Augusztus 13. - 22:44:28 »
Nekem is meghozta a postás a Csodálatos Pókember 74. számot és érdekes módon a Star Wars 73. számmal együtt. És én is elolvastam. Stuart Immonen rajzai különlegesek. A Manós sztori igaz, hogy túl hirtelen lett vége. De a folytatásban kiderül, hogy mi lesz. Addig lesz némi izgalom.
Egy mindenkiért, mindenki egyért.

Mero

• Thanos
  • Főállású szülői példakép
« Válasz #1438 Dátum: 2009. Augusztus 14. - 07:06:11 »
Jelentem megvettem,elolvastam és......háááát :roll:
A rajzok....fura...naaaaagyon fura :roll: :uhoh: legálabbis kell egy-két szám amig megszokom :headscratch:
A beszélgetös sztori annyira nem volt ujdonság,azt már olvastam az elözö MKlubon(Sepinek hála :worship: )
A manócska  ;D visszatérésével kapcsolatban csak annyit kérdeznék hogy ez a szökés kapcsolódik az Ulimate Six eséményfolyamához ??? :nemtudom:
Lakcim : Access Denied - Directive 5 Biometrikus Információ  Pszichológia Profil : -Cinikus -Szarkasztikus -Marháranagyonvicces (-nek hiszi magát ) Szuper Képesség :Bárkit, bárhol, bármikor felidegesíteni 5 percen belül

keildavid

• Mysterio
  • **
« Válasz #1439 Dátum: 2009. Augusztus 14. - 09:19:17 »
Az Ultimate Six mini az nem kapcsolódik a jelen történethez. Mert az még régebben volt. Erről az 53-54. számában volt egy utalás. A képregény.neten van egy infó az  Ultimate News Specialban. Egy a tartalma egy kicsit spoileres. De annyit megtudtam, hogy a 44. számban olvasható Homokember történet után játszódott az Ultimate Six mini.
Egy mindenkiért, mindenki egyért.