Szerző Téma: Alkotók  (Megtekintve 360549 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

Todd

• Pókfej
Re:Alkotók
« Válasz #2140 Dátum: 2017. Augusztus 07. - 09:16:47 »
Jópofa, a másikról vannak már kész képek?
Nekem most újra kéne az enyémet helyenként festeni és lelakkozni, mert az egész napos rendezvénytől helyenként megkopott és az eredeti narancs, kék szín elő-elő kandikál a festék alól.

VTomi

• Pókfej
« Válasz #2141 Dátum: 2017. Augusztus 07. - 14:03:37 »
Egyelőre az alpozófestés és a fa markolat van meg.
https://www.facebook.com/pg/varitomicomicsandillustration/photos/?tab=album&album_id=1420396991378067
És ma vettem egy fémszínű festéket.

Todd

• Pókfej
« Válasz #2142 Dátum: 2017. Augusztus 07. - 14:33:46 »
Milyen alapozót használsz? Az említett problémára lehet rá kéne szoknom az alapozó festékre is. ;D

VTomi

• Pókfej
« Válasz #2143 Dátum: 2017. Augusztus 07. - 15:08:24 »
Vettem egy ColorWorks márkájú Primer alapozót. De itt van a Prisma márka sajátja:
http://biborfestek.hu/termek/Prisma-Color-alapozo-primer-spray-400ml-sotetszurke/454
tutira tapad rá a festék. Ez meg a műanyagra. Lehet, hogy felesleges. De Cosplay Christől láttam  ;D
1:49-nél:  https://www.youtube.com/watch?v=VV5fEmiv9Vo&t=251s

Todd

• Pókfej
« Válasz #2144 Dátum: 2017. Augusztus 07. - 15:14:40 »
Ugye az a problémám, hogyha a fegyvert csak kiteszem a polcra, akkor tökéletesen néz ki, de amennyiben használom (mondjuk ki nyíltan, játszom vele :lol:), ki be veszem tokból, hevederen hozzáütődik az oldalamhoz stb. akkor kopik róla a festék, méghozzá eléggé gyorsan. és nem tudom, hogy ezen az alapozás vagy a lakkozás segít-e jobban. :/
Plusz az is probléma, hogy minél több réteg festéket teszek rá, szegről-végről egyre több részlet (anyag texturája stb.) tűnik el. :/

VTomi

• Pókfej
« Válasz #2145 Dátum: 2017. Augusztus 07. - 15:20:56 »
Ez sajnos így van. Nem tudom mit lehetne csinálni, mert nekem is csak azok jutnak eszembe, amiket most te is írtál. Talán az eszköztárunk szegényes és professzionálisabb anyagokkal lehetne csak megoldani.

VTomi

• Pókfej
« Válasz #2146 Dátum: 2017. Augusztus 23. - 09:29:29 »
Alakul a stuki :)

Todd

• Pókfej
« Válasz #2147 Dátum: 2017. Augusztus 23. - 09:52:28 »
Láttam, de akkor linkeld is már be! :D
A fa markolat marha sokat dob rajta, plusz rájöttem, hogy szerezni akarok modell festéket. Milyen lakkal kened le?
Vettem ilyen átlátszó matt spray festéket, ami rögzíti az akrilt meg ilyenek, de még ez sem vált be olyan nagyon tartósság szempontjából.

VTomi

• Pókfej
« Válasz #2148 Dátum: 2017. Augusztus 23. - 10:05:48 »

Todd

• Pókfej
« Válasz #2149 Dátum: 2017. Augusztus 23. - 10:08:04 »
OFF: Hmm, valóban van kép link a kommentedben. Eddig a munkahelyemen a tiltott linkeket úgy láttam, hogy nem töltötte be a képet, most már semmi sem jelenik meg a helyén. :lol:

VTomi

• Pókfej
« Válasz #2150 Dátum: 2017. Augusztus 24. - 10:47:02 »
Ahogy nézem ezeket a fegyverátalakítós videókat, úgy tűnik, az amcsiknál rá kell tenni a végére a csőre egy narancssárga jelet, hogy látszódjon nem igazi. Mondjuk náluk lelő a rendőr már ha a kesztyűtartóban matatsz.. Szóval megéri.
MÉgis Cosplay Chrisnél pont anál a pisztolynál nem látok narancssárga jelet, ami nem ilyen futurisztikus fegyver, mint a Nerf, hanem igazinak a másolata. Deser Eagle talán?

Todd

• Pókfej
« Válasz #2151 Dátum: 2017. Augusztus 24. - 11:13:45 »
Ez egyszerűen azon múlik, hol mit akarsz vele csinálni.
Viszed privát fotózásra, nem nyilvános helyen, vagy csak kiteszed a falra mint egy replicát, akkor nem kell. Viszed magaddal rendezvényre, akkor a rendezvény szervezésén múlik (itthon még nem kell).
Nyilvános helyen fogsz vele játszani, vagy utcán mászkálni, akkor marhára kell!
Megjegyzem, ez szerintem tiszta hülyeség, mert ennyi erővel egy valódi fegyver csövét is le lehet festeni, vagy körbetekerni narancssárga szigszalaggal...

VTomi

• Pókfej
« Válasz #2152 Dátum: 2017. Augusztus 24. - 11:15:08 »
Megjegyzem, ez szerintem tiszta hülyeség, mert ennyi erővel egy valódi fegyver csövét is le lehet festeni, vagy körbetekerni narancssárga szigszalaggal...
Nekem is pont ez jutott eszembe.

Todd

• Pókfej
« Válasz #2153 Dátum: 2017. Augusztus 24. - 11:23:05 »
Én erre azt mondom nemes egyszerűséggel, hogy igazi fegyvernek látszó tárggyal ne hadonásszunk ott, ahol erre nincsenek az emberek felkészülve (pl. Con területén kívül).
Ellenben az valóban zavaró, hogy egy Con-ra belépéskor nem ellenőrzi senki, hogy a nálad lévő fegyver az valódi, vagy csak replica... Valószínű sajnos, hogy ez a kezelhetetlenül nagy tömeg miatt van így (nem tudom, külföldön hogy megy).

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #2154 Dátum: 2017. Augusztus 24. - 12:10:48 »
Sehogy. A bécsi Conon van weapon controll helyiség, ahol ellenőrzik, hogy a fegyver, amit beviszel, veszélyes-e. Miközben odabenn lehet kapni 10 négyzetméteren csak éles kardokat.

Todd

• Pókfej
« Válasz #2155 Dátum: 2017. Augusztus 24. - 12:21:31 »
Sehogy. A bécsi Conon van weapon controll helyiség, ahol ellenőrzik, hogy a fegyver, amit beviszel, veszélyes-e.
Ilyen szerintem nem ártana itthon sem.
Miközben odabenn lehet kapni 10 négyzetméteren csak éles kardokat.
Itthon a megvett éles kardot egy lezárt hengerben adják oda, amit hivatalosan nem nyithatsz ki (jó ez önmagában még mindig eléggé megbízhatatlan módszer). Külföldi rendezvényeken pedig az is gyakori szokás, hogy egy igazolást kapsz a kifizetett fegyverről, és amikor kimész, akkor tudod a kijáratnál átvenni a részedre félretett csomagot (ez viszont szerintem már eléggé biztonságos).
« Utoljára szerkesztve: 2017. Augusztus 24. - 12:23:46 írta Todd »

VTomi

• Pókfej
« Válasz #2156 Dátum: 2017. Augusztus 24. - 12:43:05 »
ÉN régen jártam Iaidóra. Szamuráj kardrántás. Igazi karddal járkáltunk az utcán. Egy hosszú táskában volt. Abban a hüvelyében volt. Azon van egy zsinór, amivel odakötöd a markolatát a tokhoz. ÉS volt egy papír nálunk, hogy ezt a sportot űzzük, ezért van nálunk.

Todd

• Pókfej
« Válasz #2157 Dátum: 2017. Augusztus 25. - 08:20:29 »
Igen de még ha van is engedélyed éles kardra, attól még hivatalosan azt nem vihetnéd be a CON területére, csak akkor ha rendezvény szervezőitől erre külön engedélyt kapsz (mert harcművészeti bemutatót tartasz, vagy ilyesmi).

VTomi

• Pókfej
« Válasz #2158 Dátum: 2017. Augusztus 25. - 08:44:53 »
Hát igen. Otthontól edzésig szól a papír :D

Todd

• Pókfej
« Válasz #2159 Dátum: 2017. Szeptember 14. - 10:43:58 »
Megvolt az első komolyabb cosplay-es fotózásom is, egy üzemen kívüli ipartelepen.
Elhagyatottnak éppenséggel nem mondanám, mivel tele volt emberekkel, akik nézelődtek, fotóztak, kirándultak. Még a fotózás elöt amikor öltözködtünk és sminkeltünk egy rendőrautó is elment mellettünk, majd visszatolattak, megnéztek minket és szó nélkül továbbmentek. Később az egyik teremben egy másik fotózásba is belefutottunk, ott egy állványon felállított rúdon lenge öltözetű hölgyek táncoltak.
Velük kisebb konfliktusunk is akadt, mivel szóltak, hogy ne fotózkodjunk már ugyanabba a terembe mint ők, mert benne leszünk a képeikbe. Ezt mondjuk mi nehezen hittük el, mivel egy kb 70-100 méteres hangár direkt túlsó végébe mentünk, hogy ne zavarjuk őket. Ergo egy normális fókusszal beállított fotón kb. 2-3 1mm-nél kisebb homályos folt lettünk volna, de mivel olyan beszariak voltak a stábtagok, hogy az egyik majdnem pucér modellt küldték oda, hogy szóljon, így vele végképp nem akartunk veszekedni.
De mindenképpen jó hangulatban telt a közel 6 órás fotózás.

További képek a facebook galériámban.
« Utoljára szerkesztve: 2017. Szeptember 14. - 10:53:35 írta Todd »