Eljutottam a Sikoltásig/Sikolyig (tényleg, akkor most melyik az elfogadottabb, Tomi még a CSP v1. összefoglalókban az előbbit használja, míg a megjelent kiadványban az utóbbi szerepel, ami ugye az ellen' neve is egyben...nekem az előbbi a szimpatikusabb)
Még most is a hatása alatt vagyok. Először kicsit erőltetettnek találtam ezt a morbid "anya-fia" kapcsolatot, de aztán rájöttem, hogy van "értelme". Emellett még számos olyan jelenet van, ami első olvasásra elcsépeltnek tűnik, de ezeket a végén, átgondolva szintén a helyén tudtam kezelni (remélem).
Számomra azért nagyszerű ez a történet, mert
* az egyhangú Peter belső monológok teljesen átalakultak (avagy megszűntek?) ami számomra az újdonság erejével hatott (persze, előtte is voltak ilyen történetek, de ez innentől talán egy ideig folyamatos is, ugye? - Klón saga)
* méghogy nem lehet semmit kezdeni MJ karakterével, gyakorlatilag megöli May nénit
* nekem néhol már-már Gyilkos tréfa mélységű a történet. Itt szinte sikerül lemennie Peternek Sikoly szintjére (Sikolyt és Dögvészt kvázi guanóvá veri).
A minőség: nem tudom, hogyan lehetséges, de a papír, a borító, a színek fenomenálisak. Ehhez képest az ára még 2005-ben is barátinak volt mondható. Mennyivel több pénzből lehetne kihozni ilyen papíron tűzött kiadványt? Ez így nem tud bejutni a könyvesbolti terjesztésbe? Úgy értem, ilyesmi minőséggel ki tudna jönni Kingpin képregény alacsonyabb áron könyvesbolti terjesztéssel, vagy ez esélytelen?
Összességében, köszönöm azoknak, akik lehetővé tették, hogy ez a kiadvány létrejöjjön. Zseniális!