Szavazás

Kit kedveltek a legjobban a Pók-mellékszereplők közül?

May néni
Flash Thompson
Mary Jane
Betty Brant
Fekete Macska
J. Jonah Jameson
Robbie Robertson
Glory Grant

Szerző Téma: Spider-Man (amerikai kiadás)  (Megtekintve 555216 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

Sepi

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
Re:Spider-Man (amerikai kiadás)
« Válasz #4740 Dátum: 2017. Augusztus 12. - 13:42:28 »
Igaz, rosszul emlékeztem a nevükre.  :D :cavinton: Az eredeti hatos nem jelent még meg.

Kit Walker

• Kraven
  • " The Ghost Who Walks. "
« Válasz #4741 Dátum: 2017. Augusztus 12. - 19:51:43 »
Az akkori sztorik nagyon jók voltak. Nekem is egyik kedvencem volt a Tűz ura, de úgy általánosságban az egyik legjobb korszaka volt a 20-tól 50-ig/60-ig terjedő számok. Azok nagyon jól lettek összeválogatva, csak egy-két gyenge rész csúszott be. A másik jó sztori nekem még a 48-49-es számokban megjelent Baljós Hatos volt. Azt megelőzően nem is nagyon jelent meg nálunk olyan képregény, amiben kettőnél több ellenféllel kellett megküzdenie Pókunknak, és ez üdítően hatott akkoriban.  :)

És a Rémes négyes neked smafu?  :D Én szerettem azokat a részeket is.

" Man who looks Phantom in the face will surely die. "  OJS

Sepi

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #4742 Dátum: 2017. Augusztus 12. - 21:25:59 »
Nem azt mondtam, hogy nem volt, hanem hogy "nem nagyon".  ;)  :nezze:
De egyébként létszámban a Légió verte a Négyest.  ;)

Kit Walker

• Kraven
  • " The Ghost Who Walks. "
« Válasz #4743 Dátum: 2017. Augusztus 13. - 13:34:34 »
Az mondjuk igaz. És ha kicsit előbb olvadnak össze Homokemberrel, akkor a Vízember is tagja lehetett volna a Rémes négyesnek. :D

" Man who looks Phantom in the face will surely die. "  OJS

szati

• Grizzly
  • *
« Válasz #4744 Dátum: 2018. Március 07. - 21:15:47 »
Kicsit kihalt mostanában ez a topic, szóval gondoltam teszek ide egy pár kérdést.

Mi a véleményetek a jelenleg futó Amazing Spider-Man sztori(k)ról?
Slott bácsi, sajnos hamarosan átadja az írói tollat másnak, és nagyon úgy tűnik, hogy nagy durranással akar lelépni (Red Goblin sztori), de előtte még jól visszacsinál majdnem mindent, ami a Brand New Day óta történt. Értem ezalatt, hogy PP menő csillárdos feltalálóból ismét csóró lett, megint a Bugle-nek dolgozik (bár már nem fotós), és nagyon úgy tűnik, hogy megint össze fog jönni MJ-vel.

Ezeket most viszik is mint a cukrot jönnek már a sokadik printek is lassan, főleg Red Goblin miatt, bár még alig kaptunk belőle egy pár oldalnyi ízelítőt. Valóban ilyen jó lenne ez a sztori?

Na, meg aztán a Marvel "Fresh Start" jegyében ismét itt egy újraszámozás. Ha jól tudom ezúttal az Amazing #801 után fog #1 jönni  :stupid:.

Nick Spencer és Ryan Ottley lesz az új író rajzoló páros. Mit gondoltok róluk?
Spencerről csak annyit tudok, hogy ő írta a Hydrás Amcsi Kapitány sztorit, ami azért elég megosztóra sikeredett. Ottley-tól eddig csak egy pár pókos rajzot láttam. Eddig nem bejövős a stílusa, de hátha ez majd változik.

Közben megy a Peter Parker the Spectacular Spider-Man is a Zdarsky - Kubert párossal. A fene tudja miért, de jelenleg nekem ez jobban tetszik, mint az Amazing cím. Talán mert kicsit koherensebb a történetvezetés, bár elég vacakul indítottak azzal, hogy megint előszedték Teresát, aki Peter nővére, de azért mégse, vagy fordítva?  :headscratch:

Spider-Man / Deadpoolból egy kicsit le vagyok maradva, de talán majd kérdezek arról is.

Addig is várom a gondolatokat a a korábban említettekkel kapcsolatban.
"Shhhh. My common sense is tingling."

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #4745 Dátum: 2018. Március 08. - 08:43:35 »
Nick Spencer olyan átlagos akciósztoriíró, de a Morning Glories miatt van egy hírneve tiniket megszólító sorozatok írójaként. Szerintem pont az az írófajta, akit a Marvel-féle cégek teljesen lenulláznak kreativitásra, szóval lehet, hogy egy-két évig marad majd csak itt is.
Slott amúgy igazán lehúzhatott volna még egy évtizedet.

BuB

• Pókfej
« Válasz #4746 Dátum: 2018. Március 08. - 17:20:46 »
És miért nem teszi, ha már annyira jókat írnak róla?
Kiégett?  ;D
SO SAY WE ALL! - LORDS OF KOBOL

Sepi

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #4747 Dátum: 2018. Március 08. - 21:18:40 »
Egyszerűen csak azt teszi, mint ő előtte sok más író is. Sorozatot vált, hogy ne laposodjon el a lelkesedése. Ez nagyon sok írónál észre lehetett venni, hogy jót tett nekik, ha váltottak valami másra, és ott is újra nagy sikereket értek el. Most Slott a Vasemberen fogja folytatni. Szerintem Tony Stark egy olyan karakter amiből szintén sokat ki lehet hozni. Slott simán hozhatja majd a filmekből megismert laza Tony-t, várhatóan izgalmas kalandok közepette.

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #4748 Dátum: 2018. Március 08. - 23:34:44 »
Kár, hogy Bendis elment onnan, nagyon jól írta a Vasembert.  :-\

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #4749 Dátum: 2018. Március 09. - 10:43:26 »
Az lehet, de alig veszik. Bár mostanság a Marvelnek nagy átlagban eléggé rosszul megy a szekér, nagyon keményen viaskodnak néha pár tized százalékkal a piacvezető helyért.

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #4750 Dátum: 2018. Március 09. - 11:44:20 »
Nehéz lehetett elkezdeni, mert Vasember egy 15 éves lány volt, de nagyon jól írta, nekem tökre bejött. Csak biztos kevesen kezdtek bele.

Todd

• Pókfej
« Válasz #4751 Dátum: 2018. Március 09. - 14:03:56 »
Az mondjuk tényleg elég macerás lehet egy középkorú férfinak. :/ Mondjuk én mindig azt hinném, hogy az ilyen címeket inkább női alkotóknak adják ki.

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #4752 Dátum: 2018. Március 09. - 15:22:33 »
Tom DeFalcónak egész jól ment bő egy évtizeden keresztül, de Bendist is sok dicséret érte, hogy milyen jó tinisorozat volt az Ultimate Spider-Man és különböző elfajzásai.

slider78

• Homokember
  • **
  • Gépészmérnök
« Válasz #4753 Dátum: 2018. Szeptember 21. - 13:38:02 »
Segítsetek kérlek, vagy ha finomabban akarok fogalmazni, közvélemény kutatást végeznék. Ha csak egy (vagy max. kettő) Pókember történet füzetet vehetnétek meg az melyik lenne?
Még mielőtt bárki a szememre vetné, tudom, mindenkinek más-más tetszik és más az ízlése (rajzban, történetben egyaránt). Ettől függetlenül, nem vérremenően, de mégis kérdem tőletek.

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #4754 Dátum: 2018. Szeptember 21. - 15:03:55 »
Pontosítsd a kérdést. A már meglévők mellé vagy ha még nem lenne egy sem? Egyszeri vásárlásra gondolsz, vagy folyamatos havi címre? Újra és régire egyaránt?

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #4755 Dátum: 2018. Szeptember 21. - 15:21:55 »
Ha meg általánosságban kérdezed, akkor is nehéz válaszolni, mert Pókember hasonló, mint a Fantasztikus Négyes: kevés igazán kiemelkedő önálló története akad, de annál több jó korszak, ami egységesen képviselt egy magas szintet. Persze, ott van a Kraven utolsó vadászata, egy örök klasszikus, ami bárkinek bejön, pláne, ha szereti a Tokyo Hotelt és nagy átlagban a már félelmetesen depi történeteket. Meg ott van Gwen Stacy halála, Pókember egyetlen olyan története, ami tényleg az egész képregényiparra hatással volt (Venom eljövetele közel volt, de Venom szinte csak a Pók-univerzumban fejtett ki valaha bármi hatást).

Ugyanakkor például simán lehet ajánlani Mark Millar Marvel Knights (Marvel könyvek) Pókemberét. Vagy J. Michael Straczynski teljes többéves sorát. Dan Slott tízéves időszaka (amibe a Kingpin nemrég fogott bele) talán a karakter létezésének egyik legjobb időszaka volt, pláne a 648-700. szám közötti első harmad. J. Marc DeMatteis komor időszaka karakterformálónak bizonyult, de id. John Romita és Stan Lee régi összefogása volt az, ami szinte mindmáig meghatározta Pókembert, mert olyan történetekkel olyan alapokat fektetett le, amik fél évszázadig kihúzták kreativitással.

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #4756 Dátum: 2018. Szeptember 21. - 16:29:52 »
Ha csak egyet vehetnék meg, az a Gwen halála lenne. Egyszerre Romita Sr. tus, korszakalkotó és megrendítő sztori, Pókembert évtizedekre meghatározó esemény.

grey gargoyle

• Thanos
  • A Komédiás
« Válasz #4757 Dátum: 2018. Szeptember 21. - 18:42:59 »
Szerintem Dennis O'neil, Roger Stern és John Romita jr. időszaka is kiemelkedő volt úgy a 206-208 környékétől kb a 250-252-ig.
« Utoljára szerkesztve: 2018. Szeptember 21. - 18:48:49 írta grey gargoyle »
This is a joke. A real practical Joke.

slider78

• Homokember
  • **
  • Gépészmérnök
« Válasz #4758 Dátum: 2018. Szeptember 22. - 08:01:39 »
Pontosítsd a kérdést. A már meglévők mellé vagy ha még nem lenne egy sem? Egyszeri vásárlásra gondolsz, vagy folyamatos havi címre? Újra és régire egyaránt?
Szeretek itt kérdezni, még a kérdéseimet is pontosítjátok :-)
A már meglévő magyarok mellé. Egy történet, mint pl.: a Maximum Carnage (tudom ez megjelent itthon) vagy a Spider Island volt.
Azért kérdezem, mert októberben utazom ki és min 1 de inkább 2 Pókember szeretnék venni. Ti jobban ismeritek a történeteket, a rajzokat. Mire átnézném (nem átolvasnám) a kínálatot, arra se lenne elég a 2hét. :-) Viszont ezt tuti meg fogom nézni: http://www.mopop.org/

petshop

• Olvasztár
  • **
« Válasz #4759 Dátum: 2018. Szeptember 22. - 17:52:00 »
Ha magyarok mellett szeretnél, akkor én olyat ajánlanék, ami nem jelent meg itthon, és nem is nagyon tervezik a közeljövőben.
Most majd jóó sokan fujjolni fognak, de pl. ott a Torment. Nem igen tervezik magyarul, de ha szereted McFarlane rajzstílusát, akkor a legjobbját kapod. Sztorija az gyakorlatilag nincs, vagy inkább csak rá van erőltetve egy régi klasszikusra (Kraven), amitől még rosszabbnak hat (és ezért utálják annyira).
Vagy van olyan, hogy Clone Genesis, ami a korai klónos Pókembereket foglalja össze a 90-es évekig, a Klón sztori kezdetéig. Ebből indult ki ugye az egész klón sztori, egy 70-es évekbeli sztoriból. Ez pl. a PPP-s klón sztorik mellé jó kiegészítés, előzmény.
Olyat akkor nem ajánlanék, ami hamarosan nálunk is sorra kerül (pl. Spider-Island), mert kb. egy évvel később megbánnád, hogy jön magyarul, te meg most olvastad nemrég.  ;)
Ha modernebbet szeretnél, akkor a 2014-es Amazing v3-at ajánlanám, az a Superior utáni időszak ismét Peterrel a főszerepben. Az még több év, mire itthon kijön, és nem is rossz (ha bírod Ramos rajzait).