Pl a Híd esetében, aminek csak a harmadik része nem jelent meg, és így berakni egy 100 oldalas kötetbe oktalanság lenne az első két rész nélkül, de mivel az már megjelent, kicsi az esélye, hogy érdekelne valakit (annyira azért nem nagy szám az a történet, hogy egy kötetet el lehessen vele adni).
Egészen pontosan ezért szeretném kiadni, mert szerintem baromi jó történet, de ez csak a 3. részből derül ki.
de ilyen szempontból a füzetes megoldás sem sokkal értelmesebb, mert kijön az első rész, kijön a második rész, és a két rész aztán semmi közük nincs egymáshoz. AZért a füzetekben is jellemző a folytonosság, hogy kötődik egyik a másikhoz
Mivel különálló történetek - és beilleszthetők - lesznek, én inkább hasonlítanám a régi Marvel Extrákhoz. Két egymást követő füzetnek nem kell, hogy köze legyen egymáshoz. Ha valaki akarja, akkor teheti őket egymás után is, de akár
bele a régi sorozatba is.
Szóval valaki elhatározza, hogy megveszi ezeket a dolgokat. Ha 2 havonta fizet 24 oldalért 880-at, vagy 8 havonta fizet 96 oldalért 3520 ft-ot (ideális esetről beszélek még mindig) akkor ugyanannyit fizet összességében. Egy forinttal sem többet.
Mint valaki, aki 15 éve boltot vezet, itt fűzném hozzá, hogy bár elméletben igazad van, de a gyakorlatban nincs.
Sepi mosópor példáját felturbóznám azzal, hogy a kis Dosia nálunk 180 ft (340 gramm), míg a 2,5 kilós 820 ft. Ha valaki kicsit vesz, 1300 forintba kerül megvenni 2,5 kilót belőle. És annak ellenére, hogy a mosópor nem élvezeti cikk, vagyis előbb-utóbb mindenképpen meg kell, hogy vegyék, mégis a kicsi fogy sokkal, de sokkal jobban. Miért? Mert az embereknek nincs egyszerre annyi pénzük, hogy mindenből a nagyobbat vegyék. Ha több pénzük lenne, megvennék, mert tudják, hogy jobban járnak, de akkor nem lenne elég a maradék zsé a hónap végéig. És mivel a képregényekben főként iskolások vásárolnak, itt is hasonló a helyzet. Ha nincs egyszerre annyi, ahhoz, hogy havonta eltegyen, és ne nyúljon hozzá nyaraláskor, buliknál, csajozáskor, ahhoz nagy fannak kell lennie. Elég nagynak.
Szóval ez nem puszta matematika.
Másrészt a füzet sérülékenyebb, a borító szakadékonyabb, és számomra mindig olyan hatást hagy egy kicsit, mint egy újság. Mint egy hetilap, pl egy sztársport, vagy valami, amit megveszek, elolvasok, de utána rakom is félre, használom gyújtósnak, mert a büdös életben nem fogom mégegyszer elővenni.
Az igaz, hogy sérülékenyebb, de én minden füzetes képregényemet elolvastam már többször is. Főleg a magyarokat.
ha ez bejönne, talán olyan sorozat füzetes beindítását is lehetne kezdeni vele, amit tpb-ben nem próbálnának meg, kaine például belekezdhetne a Birds of Prey kiadásába.
Már írtam valahol (talán az első kommentben), hogy ez pontosan az egyik célja a füzetesnek, bár DC-vel még nem próbálkoznék, mert sokkal bonyibb, mint a Marvelnél.
Azért a füzetnek is megvan a kockázata, hogy nem fog kelleni, és akkor már az első számnál behal a dolog. Ilyen oldalról nézve, a kötet esetén 4 történet biztosan pótlásra kerülne.
Az én oldalamról nézve pedig, ha egy füzet behal, bukok rajta pár százezret, ha meg egy könyv, akkor közel egy millát.