Szavazás

Marvel Extra címe

Mega Marvel
0 (0%)
Marvel +
12 (37.5%)
Marvel Világ(a)
2 (6.3%)
Marvel Univerzum
2 (6.3%)
Marvel Kalandok
4 (12.5%)
Marvel Képregények
1 (3.1%)
Marvel Magazin
4 (12.5%)
Marvel Történetek
3 (9.4%)
Marvel Hősök
4 (12.5%)

Összes szavazó: 32

Szavazás lezárva: 2011. December 02. - 11:56:11

Szerző Téma: Marvel +  (Megtekintve 745938 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

talgaby

 • Pókfej
 • *****
 • Hozzászólások: 12327
  • HálóZsák
Re:Marvel Extra
« Válasz #40 Dátum: 2010. Augusztus 11. - 22:50:07 »
Idézet
Persze a levlista kicsit erős, de tudnám párhuzamba állítani az Y-féle külön fórumommal. Megkérdezték, hogy ki hajlandó azért a külön sorozatért x ezer forintot kifizetni (x időközönként), és jelentkezett 100 ember.
Csak az Y-t - legalábbis jelen állapotában - több helyen, nyilvánosan kihirdetted, a Mozaik-különszámok meg eddigi ismereteim alapján úgy jöttek, hogy a kiadótól kerestek meg ismert "nagy magyar gyűjtőket" (ami alatt ők a Mozaik és semmi mást értenek... és talán ezért is van bennem egy automata ellenérzés ellenük), hogy ha akarod, ennyiért tudunk neked egy ilyen számot. Van különbség.
Persze ha a következő Y-kötetet már te is csak az eddigiek között hirdeted ki levlistán és a különfórumon, ugyanez a vélemény rád is ki fog terjedni. A külön elitklubok soha a büdös életben nem voltak mások, csak az extrém sznobizmus jelei, és soha nem is kedveltem őket. Nem azt mondom, hogy egy csak bizonyos körnek szóló valami már parasztság másokkal szemben, de folyamatosan művelni ezt már az.

Pádi

 • Keselyű
 • **
 • Hozzászólások: 658
Re:Marvel Extra
« Válasz #41 Dátum: 2010. Augusztus 11. - 23:13:05 »
De azok is, akiknek nincs ennyi pénzük egyszerre, viszont egy 800 ft-ot mondjuk kigazdálkodik egy heti kajapénzből.  ;)
Ott a pont.
Könnyebb beáldozni két napi kajapénzt mint egy havit.
Nem mindegy hogy két nap éhezés vagy egy hónap főleg ha vizsgák is vannak. :)
Bár én már nem vagyok kompetens.

pepo05

 • Pókfej
 • *****
 • Hozzászólások: 8562
 • Felicia Hardy Lover
Re:Marvel Extra
« Válasz #42 Dátum: 2010. Augusztus 11. - 23:35:40 »
Idézet
Ott a pont.
Szerintem nincs ott, mert ez csak olyan pszichológiai együgyűség. Nyilván, ha 100 oldalas lenne, ritkábban jelenne meg, így ha havonta félreteszi azt az összeget, amit egy-egy füzetre költene, a több hónap alatt ugyanúgy félre tudna tenni egy könyvre valót is...ideális körülmények között, amik alatt azt értem, hogy a 100 oldalas pontosan annyival ritkábban jelenne meg, mint amennyivel bővebb.
"Az elme mindig hamarabb adja fel, mint a test. A titok nyitja, hogy az elméd neked dolgozzon és ne ellened"

Szilánkmentes

 • Vezér
 • ****
 • Hozzászólások: 2870
 • the Shatterproof !
  • The Proof Report
Re:Marvel Extra
« Válasz #43 Dátum: 2010. Augusztus 12. - 00:04:19 »
Egyszerüen az a tény, hogy az átlag ember nem így gondolkozik akárhogy is, ha félretesz valami pénzt, a hónap végéig 100 olyan dolog van, amire kellhet pénz és hirtelen a megtakarításból nyúl le az ember, mert az ugrik be leghamarabb. Szerintem így füzetenként ideális, főleg, hogy új dolog a Kingpintől, nem tünik soknak a 800 ft. az ember nem kell 2x meggondolja, azt mondja, hű ez érdekes kis darab és hopp pont van nálam egy ezres és máris kosárban a cuccos..
« Utoljára szerkesztve: 2010. Augusztus 12. - 00:06:28 írta Szilánkmentes »

Pádi

 • Keselyű
 • **
 • Hozzászólások: 658
Re:Marvel Extra
« Válasz #44 Dátum: 2010. Augusztus 12. - 02:19:54 »
Idézet
Ott a pont.
Szerintem nincs ott, mert ez csak olyan pszichológiai együgyűség. Nyilván, ha 100 oldalas lenne, ritkábban jelenne meg, így ha havonta félreteszi azt az összeget, amit egy-egy füzetre költene, a több hónap alatt ugyanúgy félre tudna tenni egy könyvre valót is...ideális körülmények között, amik alatt azt értem, hogy a 100 oldalas pontosan annyival ritkábban jelenne meg, mint amennyivel bővebb.
Pszichológiai együgyűség a tököm, értem én hogy több idő alatt az ember többet spórol, de több minden is jelenik meg, amiknek az előállítási költségei közel sem egyenlőek általában egymással (kezdve az 500 forintos fekete-fehér kiskiadványtól az 5000 forintos keménytáblás A3-as nagy albumig) meg a vásárló  tárcájával, az ember spórol, szűkít, szelektál hogy a legfontosabbak beférjenek, és szerintem te is jól tudod hogy itthon az a kis keménymag belepumpálja a maximumot, megveszi kétszer háromszor is akár ugyanazt csak hogy visszatérüljön a költség, és biztosítsa a további kiadást, pedig a kerete véges, már az előző rendezvényekről egy csomó mindent kihagy, és már eleve úgy jön hogy ha ha a következő rendezvény legfontosabb dolgaira van kerete és még marad rá pénz akkor mérlegelnie kell hogy pótoljon vagy az újat vegye, emellett a feltételek mellett az ember könnyebben félretesz egy majd négyezer forintos kiadványt, mint egy nyolcázforintost, sőt minél drágább annál valószínű hogy vagy később vagy soha nem veszi meg azt a kiadványt, ha nem érdekli annyira. Nem minden a képregény, mindenkinek van saját élete, ami más dolgokból is áll sőt ugyanúgy megköveteli azt hogy mérlegeljen ha kell, és itt most nem magamról beszéltem, hanem a többiekről.
« Utoljára szerkesztve: 2010. Augusztus 12. - 02:23:45 írta Pádi »

Sepi

 • Adminisztrátor
 • Pókfej
 • *
 • Hozzászólások: 11911
Re:Marvel Extra
« Válasz #45 Dátum: 2010. Augusztus 12. - 08:18:43 »
Bizony, Pádinak igaza van. Mert pepo álláspontja akkor lenne csak helytálló, ha csak egy kiadó lenne magyarországon. De mivel nagy a konkurencia, akik folyamatosan ontják ki magukból a képregényeket, nehéz őket megvenni, hiszen mindegyik 3-4000 forint körül mozog, és egy rendezvényre kijön minimum 4-5 belőlük, és egy ilyen hobbira nagyon nehéz összeszedni a pénzt mindre. Mert 4-5-ször 3-4000 forint azért már nem kevés, még annak sem aki önálló keresettel rendelkezik. Ezért van az, hogy most már én sem veszek meg mindent, csak azt ami igazán érdekel.
Én egyébként már kezdem unni a köteteket. Jobban szeretem a füzet formátumot, és ezért is örülök ennek a fajta kezdeményezésnek. És ez több szempontból is jó. Egyrészt egy limitált kötetből nehéz lenne eladni 300 darabot, ha annak az ára akár több lenne, mint 4000 forint, mert abból, hiába, hogy limitált, nagyon kevesen tudnák azt megjátszani, hogy akár többet is vegyenek belőle, míg egy 800 forintosból már könnyebben vesz az ember akár két darabot is, mert az még mindig csak 1600 forint (ami kb egy McMenü ára+egy szendvics, vagy három doboz cigi, vagy Meronak két napi telefonja Benhez), és így nagyobb az esély rá, hogy tényleg el is fogyjon az a 300 darab. Valamint egy kötetben elég hülyén veszi ki magát, hogy két történet között akár több tíz szám is hiányzik, semmi folytonosság nincs benne. A kötetekben pont az a pláne, hogy egy teljes történetet mesél el, vagy még akkor van értelme, ha csak egyrészes sztorik vannak benne. De pl kimaradt, hiányzó történeteket fejez be, akkor az nagyon hülyén veszi ki magát. Pl a Híd esetében, aminek csak a harmadik része nem jelent meg, és így berakni egy 100 oldalas kötetbe oktalanság lenne az első két rész nélkül, de mivel az már megjelent, kicsi az esélye, hogy érdekelne valakit (annyira azért nem nagy szám az a történet, hogy egy kötetet el lehessen vele adni).

venom75

 • Pókfej
 • *****
 • Hozzászólások: 6657
Re:Marvel Extra
« Válasz #46 Dátum: 2010. Augusztus 12. - 09:54:16 »
Most így olvasgatva a hozzászólásokat nekem is az jutott eszembe , hogy a kimaradt történeteket nem volna jó kiadni 100 oldalasba , mivel azokat nem tudnánk beillesztgetni. Másik dolog meg a vásárlás , tényleg jobb ( több darab ) vásárlásánál a 800ft -os ár mint a 3000ft-os.

pepo05

 • Pókfej
 • *****
 • Hozzászólások: 8562
 • Felicia Hardy Lover
Re:Marvel Extra
« Válasz #47 Dátum: 2010. Augusztus 12. - 10:35:45 »
Idézet
Valamint egy kötetben elég hülyén veszi ki magát, hogy két történet között akár több tíz szám is hiányzik, semmi folytonosság nincs benne. A kötetekben pont az a pláne, hogy egy teljes történetet mesél el, vagy még akkor van értelme, ha csak egyrészes sztorik vannak benne.
Alapvetően ebben igazad van, de ez eleve úgy lenne beharangozva, mint egy olyan kötet, ami a kihagyott történeteket gyűjti egy kalap alá, tehát szó sem volna folytatásos, vagy egy teljes kötetet kitevő sztorikról. Érzem én is, hogy ez így hülyén veszi ki magát, de ilyen szempontból a füzetes megoldás sem sokkal értelmesebb, mert kijön az első rész, kijön a második rész, és a két rész aztán semmi közük nincs egymáshoz. AZért a füzetekben is jellemző a folytonosság, hogy kötődik egyik a másikhoz, nyilván nem olyan szerves követelmény, mint egy kötetnél, de akkor is.

Mellesleg, lehet az én felfogásom korlátolt, de ez még mindig pszcihológia, Pádi is pont ezt erősíti meg, amikor arról beszél, hogy az embernek véges a pénztárcája és egy 4000 ft-os cuccot könnyebb szívvel rak félre, mint egy 800 ft-osat.
Én amúgy is ideális körülményekről beszéltem, nem a realitásról, mert én nem azt mondtam, hogy legyen, hanem hogy én hogy szeretném. AZ más kérdés, hogy az én elképzeléseim nem egyeztethetők a valósággal. :D

Visszatérve az ideális esetre és a hogy miért tartom akkor is pszichológiai kérdésnek:
Adott egy ember, aki meg akarja venni ezeket a dolgokat. MOndjuk minden kéthavonta megjelenik egy ilyen, 24 oldal, 880 ft-ért. A többi kiadó termékét nyugodtan függetleníthetjük, mert azok ugyanolyan időrendben és tételben követik egymást, akár kéthavonta jelenik meg ez a dolog, füzet formájában, akár több időközönként, de kötetben. Szóval valaki elhatározza, hogy megveszi ezeket a dolgokat. Ha 2 havonta fizet 24 oldalért 880-at, vagy 8 havonta fizet 96 oldalért 3520 ft-ot (ideális esetről beszélek még mindig) akkor ugyanannyit fizet összességében. Egy forinttal sem többet. Méis, itt most arról megy az eszmecsere, hogy a 2 havi megjelenés 880 -ért 24 oldalban sikeresebb lehet, mert 880-at még nyugodtabban költ rá az ember, mint ritkábban de nagyobb összeget. Nos, ez akárhogy is nézem, pszichológiai kérdés, avagy korlátoltság, amit igazából sosem fogok megérteni, hogy miért adnak ki az emberek szívesebben többször, kevesebbért, kevesebbet valamire, amit meg akarnak venni, mintha ritkábban vennék, de többet, többért. Mert csak utána kéne számolni és egyből rájön az illető, hogy lényegében ugyanannyit költ. Ha meg meg akarok venni valamit, akkor úgy fogom fel, hogy félreteszem rá a pénzt, de ha kéne is valamire, nem ahho nyúlok, mert ha meg füzet formában lenne, már régen elköltöttem volna a félretett összeget, csak apróbb kivitelekben.

(A fenti megjelenések és áraknak természetesen semmi közük nincs a majdani megjelenési időkhöz és árakhoz, csak spekuláltam)

Ja és zárásként, hogy miért nézem sokkal többe a köteteket. Egyrészt ki lehet tenni őket a polcra, ami azért valljuk be jó dolog: Büszkeséggel tölti el az embert, hogy lassan egy méteres szélességű polc tömve van tpb-kel. Másrészt a füzet sérülékenyebb, a borító szakadékonyabb, és számomra mindig olyan hatást hagy egy kicsit, mint egy újság. Mint egy hetilap, pl egy sztársport, vagy valami, amit megveszek, elolvasok, de utána rakom is félre, használom gyújtósnak, mert a büdös életben nem fogom mégegyszer elővenni. Szóval ezek a 24 oldalas, kapcsos kis cseszlett valamik számomra ezt az utóízt hagyják.
« Utoljára szerkesztve: 2010. Augusztus 12. - 10:41:06 írta pepo05 »
"Az elme mindig hamarabb adja fel, mint a test. A titok nyitja, hogy az elméd neked dolgozzon és ne ellened"

Sepi

 • Adminisztrátor
 • Pókfej
 • *
 • Hozzászólások: 11911
Re:Marvel Extra
« Válasz #48 Dátum: 2010. Augusztus 12. - 10:56:35 »
Én értem, hogy mire gondolsz, pepo, de az tény, hogy sajnos a dolgok nem így működnek. Akinek van valamennyi marketing tapasztalata, az pontosan tudja, hogy mennyivel egyszerűbb eladni bármit is, ha sikerül elhitetni az emberrel, hogy sokkal jobban jár azzal, ha úgy veszi meg. Ezért olyan sikeresek az akciók is például a hipermarketekben, mert az akció névvel, és az alacsony árral mindent el lehet adni. És vegyünk egy leegyszerűsített példát. Akcióval meghirdetnek egy mosóport 500 forintért, ami 250 gramm. Elkezdik vinni, mint a cukrot, holott a polcokon ott van az egy kilós kiszerelés 1500 forintért. Nem számolnak utána, hogy jobban járnának a nagyobb csomaggal, mert csak azt látják, hogy a kisebb akcióval nagyon olcsó, és azt veszik meg. Persze most a képregénykötettel nem ez a helyzet, mert ahogy te is utánaszámoltál, itt most nincs arról szó, hogy ha 24 oldalanként van kiadva, akkor drágább lenne, hanem itt az a fontos, hogy ezt a limitált kiadást könnyebb lesz eladni kisebb méretben, mint egy nagy kötetben. Tehát ha elfogy mind a 300 darab, akkor nincs gond, jönni fog a következő, míg ha a kötet behal, akkor nem lesz ennek sem folytatása. És a fenti marketinges tapasztalatok alapján, könnyebb lesz a börzén is eladni egy 24 oldalas füzetet, mint egy 100 oldalasat, mert azt fogják nézni, hogy ezt 800-ért megvehetem, a másik meg 4000, és az már lehet, hogy nem fér bele a keretbe.

raveon

 • Rózsa
 • *
 • Hozzászólások: 94
Re:Marvel Extra
« Válasz #49 Dátum: 2010. Augusztus 12. - 11:25:15 »
Azért ha arról van szó, hogy az ember a kajapénzen (vagy viszonylag alap dolgokon) spórol ilyenre, akkor tényleg nem mindegy hogy mennyit ad ki. Mert a jövőhéten elromlik a(z) ide írja be a készülék nevét és mindjárt jön az, hogy a francba, most minden ezres számít, közben meg lett véve egy tpb 3500-ért.

Amúgy ez a füzet dolog tényleg jó ötlet, szerintem. 300 meg csak elmegy, ha másnem a spekulánsok felvásárolják. Ha meg még menne is akkor meg akár a példányszám is mehetne fel, ami talán az áron is "javítana".

Kicsit továbbgondolva a dolgot , ha ez bejönne, talán olyan sorozat füzetes beindítását is lehetne kezdeni vele, amit tpb-ben nem próbálnának meg, kaine például belekezdhetne a Birds of Prey kiadásába. :brow:

Na, túl messzire mentem, valószínűleg amúgyis a sok konkurencia ennél a módnál se hozna túl sok jót.

Todd

 • Pókfej
 • *****
 • Hozzászólások: 10492
Re:Marvel Extra
« Válasz #50 Dátum: 2010. Augusztus 12. - 11:27:21 »
Pepo, ha ez ilyen egyszerű, akkor te hogy-hogy nem tudtad megvenni az eddigi kiadványokat?

talgaby

 • Pókfej
 • *****
 • Hozzászólások: 12327
  • HálóZsák
Re:Marvel Extra
« Válasz #51 Dátum: 2010. Augusztus 12. - 11:48:49 »
Idézet
Érzem én is, hogy ez így hülyén veszi ki magát, de ilyen szempontból a füzetes megoldás sem sokkal értelmesebb, mert kijön az első rész, kijön a második rész, és a két rész aztán semmi közük nincs egymáshoz. AZért a füzetekben is jellemző a folytonosság, hogy kötődik egyik a másikhoz, nyilván nem olyan szerves követelmény, mint egy kötetnél, de akkor is.
Igazság szerint... nem. Még mostani, jelenleg futó példát is tudok rá mondani: Brave and the Bold v2. Az egyes részek között se a szereplőkben, se a helyszínekben, se az időben nincs semmi összefüggés, néha még nem is ugyanabban az univerzumban játszódik.
De ha visszamegyünk, gyakorlatilag az amerikai képregényfüzetek kétharmada jó három évtizeden át olyan volt, hogy semmi összefüggés nem volt két egymás utáni szám között, mert akkoriban ez ráadásul még komoly követelmény is volt a piac részéről (ezért volt hatalmas rizikó az első közös Namor-Fáklya sztori). És ez nem csak az antológiaformátumból következett (már amelyik antológia volt, akadtak bűnügyi képregények, amik egész füzetes sztorikat tartalmaztak).

pepo05

 • Pókfej
 • *****
 • Hozzászólások: 8562
 • Felicia Hardy Lover
Re:Marvel Extra
« Válasz #52 Dátum: 2010. Augusztus 12. - 12:01:09 »
Idézet
Pepo, ha ez ilyen egyszerű, akkor te hogy-hogy nem tudtad megvenni az eddigi kiadványokat?
Te miről beszélsz? :D Kaine nem azt mondta, hogy nem vettem meg, hanem azt, hogy késve szoktam megvenni. És ez így is van: Mivel tudom, hogy neki akkor a legjobb, ha tőle rendelem meg közvetlen, ezért nem csapom hozzá a Kingpin cuccokat az Alexandrás rendeléseimhez. Pedig megtehetném. Így, hogy nekem se legyen egy kötetre nézve túl sok a postaköltség, várok addig, amíg 3-4 kötet is kijön, amit nem vettem még meg, és akkor egyben megrendelem őket tőle. Egyetlen kötet nincs meg eddig, az a Másik második kötete, ez is azért, mert várok, hogy legyen még 2-3 új, és majd egyben megrendelem őket szépen. Emellett 2 Kingpin kiadványt nem vettem meg eddig a 11 történetet, de ezt nem is fogom, mert nem érdekel, a másik a to9mster kiadvány, de az sem érdekel túlságosan, az utolsó képregényes cuccok egyike, amire pénzt adnék (Bocs Tomster, biztosan nagyon jó, amit csináltál, itt is nagyon szerették, de egyszerűen nem érdekelnek annyira a stripek, hogy pénzt adjak értük).

Idézet
Azért ha arról van szó, hogy az ember a kajapénzen (vagy viszonylag alap dolgokon) spórol ilyenre, akkor tényleg nem mindegy hogy mennyit ad ki. Mert a jövőhéten elromlik a(z) ide írja be a készülék nevét  és mindjárt jön az, hogy a francba, most minden ezres számít, közben meg lett véve egy tpb 3500-ért.
;D Na tessék, pont erről beszéltem. Hihetetlen, hogy mennyire nem tudják egyesek levetkőzni ezt.
Idézet
Akinek van valamennyi marketing tapasztalata, az pontosan tudja, hogy mennyivel egyszerűbb eladni bármit is, ha sikerül elhitetni az emberrel, hogy sokkal jobban jár azzal, ha úgy veszi meg.
Hát pont erről van szó, hogy mennyire könnyű ügyes marketinggel átvágni a fogyasztói társadalom zombijait, (ami kb az emberiség 80%-a), mert kb anniy eszük van ahhoz, hogy mit vesznek és mennyiért, mint egy tyúknak. Ez pont olyan, mint a 3999 ft-t. A hülye is tudja, hogy az 4000, de valahogy jobban néz ki az elején a 3-assal lélektanilag.
Idézet
Persze most a képregénykötettel nem ez a helyzet, mert ahogy te is utánaszámoltál, itt most nincs arról szó, hogy ha 24 oldalanként van kiadva, akkor drágább lenne, hanem itt az a fontos, hogy ezt a limitált kiadást könnyebb lesz eladni kisebb méretben, mint egy nagy kötetben. Tehát ha elfogy mind a 300 darab, akkor nincs gond, jönni fog a következő, míg ha a kötet behal, akkor nem lesz ennek sem folytatása. És a fenti marketinges tapasztalatok alapján, könnyebb lesz a börzén is eladni egy 24 oldalas füzetet, mint egy 100 oldalasat, mert azt fogják nézni, hogy ezt 800-ért megvehetem, a másik meg 4000, és az már lehet, hogy nem fér bele a keretbe.
Azért a füzetnek is megvan a kockázata, hogy nem fog kelleni, és akkor már az első számnál behal a dolog. Ilyen oldalról nézve, a kötet esetén 4 történet biztosan pótlásra kerülne. :D

De amúgy igazad van, én mondtam is, hogy én azt fújom, mit szeretnék, nem azt, ténylegesen hogy lenne a jobb. Az vitathatatlan, hogy a vásárlók egy jelentős része eleve nem olyan ember, aki elhatározza, hogy akkor most az összeset megveszi (mivel hogy nem folytatásos, összefüggők lesznek a füzetek, így most még jobban érvényesülhet mindez), hanem csak szelektálva vesz egy-egy számot, és az ilyen vásárlók valószínűleg nem vennének meg egy kötetet ezresekért, viszont néha-néha egy-egy füzetet meg megvesznek majd. Szóval sosem mondtam, hogy nincs igazatok abban, hogy a füzet formátum sikeresebb lehet, én csak azt mondtam, hogy én, mint vásárló, sokkal jobban örülnék a kötetes formátumnak. Mert így erősen gondolkozom majd, hogy megrendeljem-e őket, vagy hogy tetessek-e félre Tomival, annyira nem szimpatikusak már a füzetek.

Idézet
De ha visszamegyünk, gyakorlatilag az amerikai képregényfüzetek kétharmada jó három évtizeden át olyan volt, hogy semmi összefüggés nem volt két egymás utáni szám között, mert akkoriban ez ráadásul még komoly követelmény is volt a piac részéről (ezért volt hatalmas rizikó az első közös Namor-Fáklya sztori).
Viszont akkor ez az összefüggéstelenség a később kiadott, a korábbi füzeteket egybegyűjtő tpb-kben is jelen van, úgyhogy akkor a kötetekben sincs gyakran összefüggés a sztorik között, ha ezt a gondolatot követjük.
« Utoljára szerkesztve: 2010. Augusztus 12. - 12:03:47 írta pepo05 »
"Az elme mindig hamarabb adja fel, mint a test. A titok nyitja, hogy az elméd neked dolgozzon és ne ellened"

talgaby

 • Pókfej
 • *****
 • Hozzászólások: 12327
  • HálóZsák
Re:Marvel Extra
« Válasz #53 Dátum: 2010. Augusztus 12. - 12:34:49 »
Viszont akkor ez az összefüggéstelenség a később kiadott, a korábbi füzeteket egybegyűjtő tpb-kben is jelen van, úgyhogy akkor a kötetekben sincs gyakran összefüggés a sztorik között, ha ezt a gondolatot követjük.
Ha lennének ilyenek, valószínűleg így lenne, de az itteni sorozatok nagyjának még gyűjtői értéke sincs azon kívül, hogy régiek. Most egyedül a Creepy Comics jut eszembe, amit a Dark Horse-nál restaurálnak és adnak ki egybegyűjtve, de az eleve nem egy közönséges tpb, hanem egy deluxe kiadású Archive Edition, ami még a Marvel Masterworksöknél is kicsit magasabb kategóriát képvisel (és kétharmad annyiba se kerül...). Ezen kívül max. a Conan-újrakiadások jutnak eszembe, ott nem volt az első kb. száz számban annyira sok folytatásos történet (max különálló elemekből összeállt folyam, mint a Bélit-kalandok). De azokat eddig egyedül egyetlen Essentialben szedték össze, és a jelek szerint nem lehetett túl népszerű, mert nincs belőle reprint (hogy dögöljön meg mind), se folytatás (lásd előző közbeszúrás... ráadásul a Conanek ff-ben gyönyörűek).

Kanaszta

 • Pókfej
 • *****
 • Hozzászólások: 7092
Re:Marvel Extra
« Válasz #54 Dátum: 2010. Augusztus 12. - 12:46:32 »
Tomi én nagyon jó ötletnek tartom ezeknek a kis füzeteknek a kiadását, biztos vevő leszek rá, mint ahogy eddig az összes kingpin kiadványra ;)Hajrá-hajrá :)
 :kingpin: :kingpin: :kingpin:

barghest

 • Mysterio
 • **
 • Hozzászólások: 497
 • Timber Wolf
Re:Marvel Extra
« Válasz #55 Dátum: 2010. Augusztus 12. - 14:11:51 »
Egyáltalán mi a bűbánatos nyavaja ez a mozaik? Mi van benne?

Pádi

 • Keselyű
 • **
 • Hozzászólások: 658
Re:Marvel Extra
« Válasz #56 Dátum: 2010. Augusztus 12. - 14:18:33 »

Idézet
Azért ha arról van szó, hogy az ember a kajapénzen (vagy viszonylag alap dolgokon) spórol ilyenre, akkor tényleg nem mindegy hogy mennyit ad ki. Mert a jövőhéten elromlik a(z) ide írja be a készülék nevét  és mindjárt jön az, hogy a francba, most minden ezres számít, közben meg lett véve egy tpb 3500-ért.
;D Na tessék, pont erről beszéltem. Hihetetlen, hogy mennyire nem tudják egyesek levetkőzni ezt.

Csakhogy ember tervez isten végez, az ideális eset is csak egy opció ami egy két embernek összejön, ezért nem szeretem a forma 1 szakkomentátorokat, mert 60 körrel a vége előtt az adott állással kezdik el számolni a pontokat és már spekulálnak hogy akkor mi van, mert akkor ez így marad, aztán Barichello felfüggesztéséből kiesik egy rugó és fejentalálja Massát, vagy csak simán valaki elszámol egy kerékcserét.
Egyszerűbb megvenni egy 800 forintos kiskiadványt, pontosan azért mert nem egyszerre veszel egy nagyot hanem kis időközönként egyet-egyet mert lehet hogy lesz pénzed az egész kiadványra, csak nem egyszerre, pontosan erről beszéltem, az ember spórol, kihagy kiadványokat aztán ha tudja később bepótolja, kis darabokban egyszerűbb megvenni, mert egyszer van a börzére 800 pénzem akkor megveszem az első számot és van mondjuk megint 800 pénzem a következő rendezvényre akkor megveszem a következőt, de a ha egyszer kijön egy 1600 vagy 3200 pénzes kiadvány és van 800 pénzem, akkor vagy spórolok rá következő rendezvényre, vagy elköltöm egy olcsóbb kiadványra mert az is érdekel. Szó sincs itt korlátoltságról,sőt én ezt inkább nyitottságnak tartom, próbáljuk fenttartani a többieket is. A mosópor meg nem jó példa. Mert mi ugyanúgy megvesszük a nagyot is, meg a kicsit is, ha kell, csak nem mindig tudjuk az adott időben. Egyszerűen praktikusabbnak tartjuk a kicsit.

És pontosan így van ahogy mondod, ha megveszel egy füzetet és nem tetszik, még mindig jobb mert csak 800 forintot dobtál ki nem párezret, vagy ha nem veszik meg elegen még mindig egy lezárt sztorit kapsz így nincs meg a rossz szájíz hogy ennek sem fogod olvasni a befejezését.
« Utoljára szerkesztve: 2010. Augusztus 12. - 14:30:26 írta Pádi »

barghest

 • Mysterio
 • **
 • Hozzászólások: 497
 • Timber Wolf
Re:Marvel Extra
« Válasz #57 Dátum: 2010. Augusztus 12. - 14:38:53 »
Viszont ha menni fog a marvel-dc figurák+ kötetek+ füzetek nagy bajban lesznek egyesek. A setét torony- hellboy lehet meg sem lesz nekem. Mindenre nincs pénz :( én egyelőre a marvel-dc szuperhősös dolgokat teszem előtérbe. Ez már szégyen h néha azon elmélkedem talán jobb is lenne, ha ez vagy az nem folytatódna :nemtudom:

venom75

 • Pókfej
 • *****
 • Hozzászólások: 6657
Re:Marvel Extra
« Válasz #58 Dátum: 2010. Augusztus 12. - 14:40:54 »
Egyáltalán mi a bűbánatos nyavaja ez a mozaik? Mi van benne?
3 manó történeteiről szól. Az első szám nálunk 1971-ben jelent meg és egész 1990 júliusáig kitartott. a második széria 2001-ben kezdődött és mai napig megy , igaz már tavaly óta csak megrendelésre. Talán ez a sorozat ami a legtöbb számot éli ( élte ) meg nálunk. Van albumuk , gyűjtői kiadásuk és igen értékesek az első számok.
« Utoljára szerkesztve: 2010. Augusztus 12. - 14:45:15 írta venom75 »

Sepi

 • Adminisztrátor
 • Pókfej
 • *
 • Hozzászólások: 11911
Re:Marvel Extra
« Válasz #59 Dátum: 2010. Augusztus 12. - 14:44:16 »
Újabban elég sok gondod van az idézgetéssel, venom.  ;) Próbáld újra.