Szerző Téma: Kingpin Képregények  (Megtekintve 476746 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
Re:Kingpin Képregények
« Válasz #900 Dátum: 2011. július 27. - 12:13:14 »
Egyszer megpróbálkoztam valami hasonlóval, majdnem bukta lett a vége. Amikor kijött a Vadász lelke és a HP2, az Alexandra annyira keveset kért belőlük (akkor kezdődött a pénzügyi gubanc), hogy azt mondtam, ne vicceljünk. Nem vittem be hozzájuk 2 hónapig, hogy tőlem vegye meg mindenki, aki akarja, de alig fogyott belőle több, mint a többiből - csak éppen akkor más nem adott el belőle közben. Úgyhogy jelenleg mindkettő tart némi negatív rekordot, mint a legtovább nem-megtérülő kötetek (a Vadász lelke még mindig mínuszos - bár már látom a végét, de több, mint 2 éve jelent meg).
Különben a Fan Comics egy ilyen kezdeményezés lett volna, mert füzetben azért még csak-csak be merném vállalni, csak az elúszott egyelőre. Viszont nem hagyok veszni semmilyen ötletet, úgyhogy egy továbbgondolt verzióját éppen most tárgyalom a Paninivel.

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #901 Dátum: 2011. július 27. - 12:49:17 »
És egy olyasmi, hogy mondjuk a CW második kötetét (vagy az SI-ét, ha odajutsz) egy vagy két hónapig visszatartani és jelezni az elsőben is, hogy exkluzívan csak a pokember.hu oldalról rendelhető, vagyis akit érdekel a sztori befejezése, vegye meg tőled? Kevésbé rizikós, de adhat egy kis előnyt a gyorsan megvásárolni akaróktól, hogy a terjesztői jutalékot megkerülve kapod meg a pénzük, ők meg a borítóárnál érezhetően olcsóbban juthatnak hozzá.

Peter P

• Tarantula
  • *
    • Hálózsák
« Válasz #902 Dátum: 2011. július 27. - 12:54:43 »
És egy olyasmi, hogy mondjuk a CW második kötetét (vagy az SI-ét, ha odajutsz) egy vagy két hónapig visszatartani és jelezni az elsőben is, hogy exkluzívan csak a pokember.hu oldalról rendelhető, vagyis akit érdekel a sztori befejezése, vegye meg tőled? Kevésbé rizikós, de adhat egy kis előnyt a gyorsan megvásárolni akaróktól, hogy a terjesztői jutalékot megkerülve kapod meg a pénzük, ők meg a borítóárnál érezhetően olcsóbban juthatnak hozzá.

Ez szerintem is egy jó ötlet.

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #903 Dátum: 2011. július 27. - 12:58:35 »
De hát épp ezt mondtam, hogy bebukott azzal a két könyvvel. Oké, a könyvben nem volt benne, hogy a folytatás csak tőlem (nem is lehet, mert akkor a terjesztők később nem veszik át), de a neten egyértelművé tettem.
Nem vették meg többen. Sok olyan véleményt is hallottam már, hogy "nekem ne akarja senki megszabni, hogy én honnan veszem meg a könyveimet". Ezzel pedig nem tudsz mit kezdeni.

Strong

• Gibbon
  • *
  • Hihetetlen Pékember
« Válasz #904 Dátum: 2011. július 27. - 13:27:57 »
Üdv!

Egy kérdés: működne szerinted egy csak kizárólag tőled rendelhető képregény?
Azért kérdezem, mert a Szukits cég előjött egy olyan verzióval, hogy pár könyvet csak tőlük(az ő webshop-jukból) lehet megrendelni. Említetted már, hogy a forgalmazók(könyvesboltok...stb.) nagyon nagy jutalékot kérnek tőled. Segítene ha kizárnád a forgalmazókat? (Gondolom a Szulits részéről is valami hasonló próbálkozást láthatunk.)

Azért azt tegyük hozzá, hogy a könyv és a képregény eléggé eltérő műfaj... A fantasy - sci-fi könyvek "beágyazottsága" lényegesen erősebb + talán jelentősebb fogyasztói tömeget tudhat magáénak, mint a szuperhős képregények (a számokról fogalmam sincs, hiszen ezek kiadói titkok, már elég régen volt, hogy beírták egy-egy könyvbe, hogy "megjelenik x ezer példányban").

+ a Szukits már befutott sorozatoknál szűkíti be a csatornát: Preadator, Warhammer Fantasy, Warhammer 40k - ráadásul a Warhammernél egy jól menő sorozat sokadik köteténél vetik be a "titkos fegyvert" - bár nem olvastam, gondolom a regények cselekménye egymásra épül, így nem reszkíroz olya nagyot...

A képregényeknél szerintem hiba lenne jelen piaci körülmények között (még ha csak átmenetileg is) kivonulni a könyvesboltokból - kikerülne a fogyasztók egy részének látóteréből a termék - jellemzően azoknál, akik pont a könyvesboltokban vásárolnak -> ha nem látják nem tudnak róla, ha pedig nem tudnak róla, nem keresik, ergo nem vásárolnak.
A "hard core" fogysztói csoport (pl.  a képregény.net közönsége, vagy azok akik az itteni fórumokat olvassák) pedig úgyis tudja, hogy hol lehet a bolti árnál olcsóbban beszerezni (jellemzően a kiadónál, bözén, de pl. Vladi is ad kedvezményt a magyar kiadásokra).
A júliusi akció ezért is volt jó húzás: aki látta, hogy 30-40-50%-os kedvezmények vannak a kiadónál, az legközelebb nem fog 2990-et fizetni a könyvesboltban - inkább megvárja a nyári/karácsonyi/húsvéti/stb. akciót, és akkor "bevásárol". (vagy nem  :P)
« Utoljára szerkesztve: 2011. július 27. - 13:31:40 írta Strong »

Todd

• Pókfej
« Válasz #905 Dátum: 2011. július 27. - 13:34:13 »
Én is azt hittem, hogy a sci-fi könyvek egy jobban eladható csoport egészen addig, amig nem voltam egy olyan országos sci-fi találkozón, ahol max 40 ember volt.

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #906 Dátum: 2011. július 27. - 14:25:55 »
Ez nem jelent semmit. Olyan ez, mint a comics vs manga. Börzéken sem lesz soha 2000 ember, mint a mangaconokon, egyszerűen azért, mert a mangások "bulizósabbak", azaz akarják érezni az életérzést is, nem csak az olvasmányt. Ez így van velünk is, de már kisebb számban. A sci-fi pedig nem egy ilyen műfaj. Azon belül igen, egy Star Wars, vagy Star Trek találkozónak megvan a közönsége, de önmagában, mint sci-fi találkozó nem mozgat meg sok olyan embert, akik különben kedvelik a műfajt.

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #907 Dátum: 2011. július 27. - 15:05:52 »
Sok olyan véleményt is hallottam már, hogy "nekem ne akarja senki megszabni, hogy én honnan veszem meg a könyveimet". Ezzel pedig nem tudsz mit kezdeni.
Üres hőzöngés. Mindenesetre értem és elfogadom az okaidat és csak felvetettem.
Mindössze azért fura, mert a játékipar több mint fél évtizede ezen az elven üzemel a multiplatform cuccokkal, tehát bizonyított, hogy a magyarnak is meg lehet mondani, mit honnan vegyen meg, ha kell neki.

Todd

• Pókfej
« Válasz #908 Dátum: 2011. július 27. - 15:42:16 »
Tévedés. MO-n a játékipar még mindig ott tart, hogy az a jó gép, amire könnyen lehet warezolni.
Lehet, hogy külföldön működik a rendszer, de itt az átlag nem is tud róla.

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #909 Dátum: 2011. szeptember 23. - 21:42:47 »
Kiszámoltam, hogy ideális esetben a Klón sztorik kiadásának költsége 35-40.000 ft lenne (a majdnem teljes egészé), ha 250-300 ember venné őket. :) Olyan 72 számról van szó.

D-TOX

• Rinó
  • **
« Válasz #910 Dátum: 2011. szeptember 24. - 11:06:10 »
Hát ez elég jó ár volna, kb. 500-550Ft/db. Lehet, hogy írnod kéne minden eddigi vásárlódnak, hogy adott esetben érdekelné-e őket a dolog.

venom75

• Pókfej
« Válasz #911 Dátum: 2011. szeptember 24. - 15:33:13 »
Én benne lennék , de össze lehet ennyi embert szedni ?

Mike

• Zöld Manó
« Válasz #912 Dátum: 2011. szeptember 24. - 15:57:16 »
S ami annó a régi CsodaPókban megjelent, az is újraközlésre kerülne? Most a Traveller-es részre gondolok. Vagy az még nem feltétlenül kapcsolódik? Mert akkor már volt Ben...

Ben Reilly

• Pókfej
« Válasz #913 Dátum: 2011. szeptember 24. - 16:22:27 »
Szerintem elég lenne a web of 118-tól felvenni a hálófonalat (juj de frappáns voltam, puszi a hasamra). A Web of life és a web of death meg érdekes lenne ha párhuzamosan futhatna nálunk is.

D-TOX

• Rinó
  • **
« Válasz #914 Dátum: 2011. szeptember 24. - 17:08:23 »
Amúgy meg valami elgondolás van arra, hogy milyen időközönként hány szám jelenne meg stb.?
Milyen terjedelmű lenne 1 füzet?
A Panini előtt már felvázoltál valamit vagy ezt még csak Te gondoltad így ki?

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #915 Dátum: 2011. szeptember 24. - 18:36:22 »
A Panini az utolsó mindig. Nem érdemes zaklatni őket addig, amíg a házunk táján nincs minden elrendezve.
Kéthavonta egy füzet 4 résszel, vagyis 96 oldallal. Durván 2000 ft/füzet, vagyis évente kb. 12.000 ft. Három év alatt lemenne az egész.
Idézet
S ami annó a régi CsodaPókban megjelent, az is újraközlésre kerülne?
Nem. Mivel gyűjtői kiadásról lenne szó, feltételezem, hogy a gyűjtőknek az már megvan.  ;)
« Utoljára szerkesztve: 2011. szeptember 24. - 22:20:15 írta kaine »

Peter P

• Tarantula
  • *
    • Hálózsák
« Válasz #916 Dátum: 2011. szeptember 24. - 19:49:42 »
Lehet előre fizetni? ;)

kzoli

• Sakál
« Válasz #917 Dátum: 2011. szeptember 24. - 21:14:18 »
Jujj,de jó lenne!! Én biztos vevő vagyok!

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #918 Dátum: 2011. szeptember 24. - 22:18:12 »
Még mielőtt beleélnétek magatokat, két dolgon túl kell lennem előtte. Az egyik az, hogy ha elkezdeném, előbb kiadnám az előtte levő Bagley-Michelin sztorikat, amiket magyarul átugrottunk, hogy össze legyen kötve és teljes legyen a kép.
A másik, hogy nagyon úgy tűnik, jövőre kicsit túlvállaltam magam, vagyis a 2012-es évben már biztosan nem fogom elkezdeni a kiadást (legfeljebb az előkészületeket). A jövő év a Kingpin számára (és így számotokra is) egészen nagyszerű lesz. :) Majd a Börzén beszélek róla részletesen is.  ;)

mutkacsaba

• Bogár
  • **
« Válasz #919 Dátum: 2011. szeptember 24. - 22:48:11 »
Idézet
Mivel gyűjtői kiadásról lenne szó, feltételezem, hogy a gyűjtőknek az már megvan.  ;)

Akinek nincs az be tudná valahonnan utólag szerezni?