Én mindent gyűjtök
Kingpintől minden jöhet szokás szerint
.
A DC sort én nem bántam meg, mert annyira a fordítás általában nem zavaró és szerintem azért nincsenek benne kifejezetten rossz történetek. A Superman kötetek például hatalmas pozitív csalódások voltak, mert alapból nem érdekeltek a sérthetetlen végtelen erejű hősnek a kalandjai, de nagyon jó cuccokat hoztak össze vele. Aztán ott volt a Bátor és Vakmerő, ahol elég ötletes, de látszólag random hőscsapatot raktak össze, de mégis működött a remek írásnak köszönhetően. Bár voltak csalódások, mint mondjuk a Harley Quinn, ami nem volt rossz azért, de túlságosan komolytalan ostobaság lett belőle. Aztán a Csodanő egyik sztorija, ami elsőre remekül hangzott (Csodanő mitológiájából származó istenek Gothami gonosztevőket szállnak meg), de végül nem lett túl nagy eresztés, miközben Gail Simone zseniális Csodanő sorozatába épphogy csak belekóstoltunk. A Batman/Superman sztorik is lehettek volna jobbak (bár a rajz hihetetlenül tetszett), valamint a Flashból is egy hosszú run utolsó részét adták le, amiből semmit nem lehetett érteni. A Tegezt meg nem tudom hová tenni: zseniális írás, nagyon bátor és egyedi sztori, de mégis azt kell mondanom, hogy ekkora baromságot se olvastam még
. Viszont a DC nagy előnye, hogy mivel sajnos nem igazán van egység benne a sok rebootoló krízis meg egyéb hülyeség miatt, de épp ezért van rengeteg különállóan élvezhető remek sztori, mint mondjuk a Hosszú Halloween vagy a Végzet Gothamba érkezik.
A Marvel sor persze Kingpin színvonalú kiadás, ami mellett alapból az egész design sokkal jobban tetszik és összeszedettebb, mint a DC-s. Egyszerűen letisztultabb, elegánsabb, egységesebb már a borító is. Meg legalább őszintén felvállalják, hogy ez csak egyfajta kóstoló a Marvel univerzumhoz, a végén lévő ajánlóval. Viszont a Marvel egységesebb univerzuma miatt sajnos a legtöbb történet csak lóg a levegőben. A Thor csak elkezdődött, Amerika Kapitány kétszer is elkezdődött (bár az legalább valamennyire lezártabb), az X-men csak egy fél sztori (szerencsére meg van a másik fele a Kingpin jóvoltából
), sőt a Rozsomák köteten kívül minden csak belekapott valamibe, esetleg még az Ultimates le lesz zárva, de az sem mostanában. Persze örülök ennek a sok kiadásnak, de bizonyos esetekben (mind mondjuk a Thor) épp emiatt nincs esélye, hogy teljes legyen, mert amúgy esetleg ki lett volna adva valamikor az egész, de így hogy más kezdte meg, így esélytelen :S.
A Szukits cuccokat is gyűjtöm, főleg a Star Wars lett pozitív csalódás, mert nem sokat vártam tőle, de végül remek kis sorozat lett belőle, és hogy szó szerint mindent kiadnak, az valami nagy királyság
. A Witcher, AVP, Trónok harcáról és egyebekről nem is beszélve
.
A Pestikönyv meg a Vadvirágok kiadványait is veszem, bár őket nagyon lehúzó kiadónak tartom a magas ár és az indokolatlan "gyűjtői kiadások" miatt.
Aztán persze gyűjtöm a Spawnt, The Walking Deadet és egyebeket, meg időnként még magyar kiadásokat is veszek, de azok általában igénytelen, összedobott kis füzetek, épp ezért már inkább csak a nagyobb, igényesebb, összeszedettebb kiadásokat, sorozatokat, antológiaköteteket gyűjtöm.