Na végre én is láttam, elolvashattam az eddigieket.
Szerintem is egy sima lövöldözős akciófilm volt, de annak nem volt rossz. Én nem vagyok se A, se P fan, úgyhogy az nem zavart, hogy a főszereplők milyenek. Ellenben felsorolnék néhány észrevehető problémát, aztán majd jól megcáfoltok valami magyarázattal.
1: Kérdem én, hogy egy
olyan fejlettségű valaki, aki a saját bolygójáról belenéz egy társa űrhajójába, végignézi, mi történet benne, látja, hogy a Földre zuhantak le, utánamegy, megtalálja a Földet, és a pontos helyet, ahol a másik lezuhant... nem képes leszállni az űrkompjával, vagy mivel, hanem be kell csapódnia leszálláskor??
Én a Predátorból csak az 1-et láttam, de állítólag már ott is úgy érkezett a Földre, hogy becsapódott. Ezek szerint bátran állíthatjuk, hogy a Predátorok a világegyetem legrosszabb pilótái.
2: adva van egy kisváros, a trailerben elkezdtek visszaszámolni valami 3000-ről, vagyis annyian laknak benne. Tényleg kisváros, talán csak "község". De van neki egy elég nagy fegyverboltja, egy három-négy szintes kórháza, egy erőműve és egy repülőtere???
Két állandó készültségű helikopterrel?
3: Amikor a srác lelőtte a fölé tornyosuló Alient, miért nem égett szét mindene a visszazúdúló belsőségektől?
4: Miután az öccsét átszúrva felemelte egy Alien, egészen jól elszaladgált még...
5: Amikor megjöttek a katonák, és a csapatot már széttépték az Alienek, a főnök kinyitotta a tetőt, körülnézni, amikor ott volt az orra előtt a sok monitor?
6: Az elején a Predátor tényleg csak akkor hallotta meg a rendőrt, amikor annak megszólalt a CB-je, pedig alig 10 lépésnyire volt már tőle?
7: A Predátor hogy jutott be a fegyverboltba? Ha jól tudom, teleportálni még nem tud. Az ajtó csukva volt.
8: Az öcsike annyira jó futó, hogy nekifutva, áttört egy Predátorral egy liftakna ajtót?
Persze a barátom, akivel megnéztem, mindenre adott egyetlen összefogó választ: "Te tényleg értelmet keresel egy Predátor-filmben"?
Ha most úgy tűnne, nagyon nem tetszett a film, tévedés, egészen jó volt. Ezekből csak némelyik jutott eszembe a film alatt, a többi csak utána. Egy ilyen filmet meg az ember nem nézhet úgy végig, hogy mindenben a realitást keresi.
A csatorna jelenet tök hangulatos volt,
a szőke nőt nagyon állatul nyírták ki, a szereplők közül pedig kettő magával ragadott. Az egyik a katonanő, aki túlélte: egész film alatt azon törtem a fejem, hogy honnan ismerős, de csak hazafelé ugrott be, hogy a 24 sorozatból ő volt Jack Bauer segítője a cégnél.
A másik pedig a tábornok, aki parancsot adott a hely bombázására (a mozi egy emberként röhögött fel, amikor elhangzott az a mondat az egyik nő szájából, hogy "A kormányunk nem hazudna nekünk!"). Na annál eltátottam a szám! Todd, te talán játszottál a Resident Evil 4-gyel, abban van az az idegesítő csákós kis hülye, akit úgy kell kilőni a nagy sárkány burka alól, na ez a pali tök, de egy az egybe úgy nézett ki, mint ő!
Ha nem róla mintázták eredetileg, hát el se hiszem, hogy ilyen véletlenek lehetnek!