Senki sem panaszkodhat az idei nyárra, a bevételi rekordok sorra dőltek - de igazi nyertesek egyértelműen a képregényadaptációk. A listát a Yahoo állította fel.
http://movies.yahoo.com/10. Wanted 133.7 M dollárA Timur Bekmambetov rendezésében bemutatott Mark Millar féle képregényadaptáció sok embernek csalódást okozott, mert az eredeti képregényt ismerők szerint köze sincs ahhoz. Június 27-én mutatták be, és 51 milliós nyitóhétvégét produkált.
9. A hihetetlen Hulk 134.4 M dollárAz Ang Lee által elkövetett iszonyat - most már kimondhatjuk - remake-je Edward Nortonnal. Szerintem egyetértünk abban, hogy jó volt, de lehetett volna jobb is. Talán majd a plussz 70 perc.
Nyitás június 13-án, nyitóhétvége 55 millió.
8. Narnia Krónikái: Caspian herceg 141.5 M dollárFolytatásos tündémese Loius C.S. sikersorozata alapján. 2010-re ígérik a harmadik részt. Én se ezt se a korábbit nem láttam, csak még anno a TV sorozatot. Az tetszett. Persze voltam vagy 8 éves.
Bemutató május 16-án, nyitóhétvége szintén 55 millió.
7. Szex és New York 152.3 M dollárA nők körében rendkívül népszerű HBO sorozat mozis változata. Az USA-ban R (korhatáros) besorolást kapott, ezzel viszont az év legsikeresebb korhatáros filmje lett. Én akkor sem nézném meg ha ellenkezésemet látva ott helyben tarkólövéssel kivégezne egy csapat Teletubbie.
Május 30-án kezdték el vetíteni, és 56,8 milliós nyitóhétvégét ért el.
6. Kung fu panda 212.6 M dollárPo, a sárkányharcos pandamackó a Dreamworks legsikeresebb nem-shrek filmjévé küzdőtte fel magát. Június 6-án mutatták be, 60,2 milliós nyitóhétvégével.
5. Wall-e 216.2 M dollárEgyszer biztos a Pixar is fog hibázni, de most megint tökéleteset alkotott. 10 millióval sikerült túlszárnyalnia tavalyi sikerfilmjüket, az Oscar díjas L'ecso-t. Bemutató: június 27, nyitóhétvége 63 milliós.
4. Hancock 226.3 M dollárAz utóbbi évek legegyedibb szuperhőse, Will Smith főszereplésével. Smith negyedik legsikeresebb filmje, A függetlenség napja, A sötét zsaruk, és a Legenda vagyok után. Július 2-án nyitott, 62,6 millió dollárral.
3. Indiana Jones és a kristálykoponya királysága 315.3 M dollárHarrison Ford negyedszer öltötte magára Jones professzor kabátját és kalapját. Az esetleges folytatásról még mennek a találgatások. Május 22-én volt a nemzetközi premier, 126,9 millió dolláros nyitóhétvégével.
2. A Vasember 317.5 M dollárÁprilis 30-án nyitott ugyan, de minden listában nyári sikerfilmként szerepel. Az első igazán nagy siker volt az évben, 102 milliós nyitóhétvégével. I'm Iron Man. Qrva jó volt. És Downey-t biztosra veszem hogy kizárólag erre a szerepre hozták össze a szülei.
1. A Sötét Lovag 504.7 M dollárAz év szenzációja, a korona Christopher Nolan fejére került. Az eddigi koncepciót félredobva egy teljes új arcát ismerhetjük meg Gotham Citynek és sötét lovagjának: Batman-nak.
Július 17-én mutatták be, 155,3 milliós nyitóhétvégével több rekordot is megdöntve. Egymaga a nyitóhétvégén akkora bevételt produkált, mint a legutolsó helyen kullogók kifutásukig összesen.
Bár szeretném, de képtelen vagyok megállni, hogy az év egyik sokat várt filmjéről a
Trophic Thunder-ről is említést tegyek. Az Amerikában R-besorolás alatt futó, amúgy 1 óra 47 perces vígjáték ezidáig csak az USA-ban 86,634,000 dollárt fialt, és 92 millióból készült. Ez elmarad a várt bevételektől, de mivel a világon több helyen, így nálunk is csak a héttől lesz látható, szerintem szépen fog zárni és aztán a DVD eladásokkal támad fel ismét. Csak könyörgöm folytatást ne készítsenek hozzá, mert biztos elszúrnák.