Vitáztam veled odaát is, fogok itt is.

Akkor az volt a gond, hogy nem beszél eleget, mert most aztán nagyon löki a dumát.
Mondott vagy három mondatot?
Mi az, hogy felesleges művészieskedés? Ha már egy film képregényből készül, kiváló rendező ne vegyen részt benne? Olyan aki elgondolkozik egy karakter mélységein és nem az előítéleteket erősítő 'zúzós' Hulkot ábrázol?
Ez csak féligazság. Igen, Lee elgondolkodott a karakter mélységein, és KITALÁLTA, hogy milyennek kéne lennie. Ez a film pedig megmutatta, hogy MILYEN! Ez a nagy különbség. Peted David tökéletesen megfogalmazta: "Amikor megnéztem a Pókembert, egy nagyon jó Pókember-filmet láttam. Amikor megnéztem a Hulkot, egy nagyon jó Ang Lee-filmet láttam".

Nyilván nem mondhatta ki, hogy egy kalap *** volt, de egyértelművé tette, hogy annak a filmnek semmi köze ahhoz a Hulkhoz, amit évtizedek óta építettek fel az írók, hanem egyszerűen olyan, mintha Lee írta volna a legelső Hulk-történeteket. Ez az ő saját verziója, vagyis nem a képregényes Hulk.
Ebből sajnos igen jól lejön az a szomorú igazság, hogy valóban ne, (nem kiváló, hanem) nagy nevű rendező ne vegyen részt benne, mert úgyis a saját képére akarja majd formálni. Ezért jó, hogy James Cameron lemondott a Pókemberről, és nézd meg, hogy Raimi mekkora sikert ért el vele, ahogy Jackson is a Gyűrűk Urával.
Hát nem örülnék, ha minden ilyen filmet Mark Steven Johnson félék kapnának meg, akiknek egy jó lövésük sem volt!
Csak annyi, hogy nem tett hozzá semmi pluszt, egyszerűen átültette a képregényt filmre.

Szerintem meg épp ezért jó rendező, és épp ezért a leginkább képregényhűek az ő filmjei.

Ezt a filmet olyan valaki hozta össze aki ismeri az akciófilmek világát, az egész filmet ezért üldözésekre és bunyókra osztja fel -- valahogy pont emiatt a sorozatra emlékeztetve -- de semmi extrát nem tesz bele.
Most komolyan: ha nem ismernélek, azt mondanám, hogy sose olvastál Hulk képregényt.

Mit vársz egy Hulk-filmtől? Mutassák be Bannert, és azt, hogy a Hulk milyen hatással van az életére. Mutassák be a Hulkot, teljes valójában. Ez a film mindkettőt csodásan hozta. Nem hiányzott belőle semmi extra, vagy művészi rész, egyszerűen nem is passzol bele.

Olyan ez, mintha mondjuk a Halálos Fegyvertől, vagy a Die Hardtól várnád, hogy miért nem voltak benne művészi átvezetések, vagy ilyesmi.

Egy Hulk filmnek nem erről kell szólnia, sőt, zavaró lehet benne.
A pszichiáter neve számomra nem derült ki, lehet, hogy ő Leonard Samson
Bár tényleg nem derült ki, a stáblistában láttam Samsont, úgyhogy lehet, hogy mégis ő lesz az.