Szerző Téma: Idei képregényfilmek  (Megtekintve 1123129 alkalommal)

0 Felhasználó és 4 vendég van a témában

Sepi

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
Re:Idei képregényfilmek
« Válasz #800 Dátum: 2008. Június 15. - 21:50:19 »
Öcsém, ti a filmnél a szájmozgást figyelitek? Én inkább a filmre koncentrálok. :D Egy időben figyeltem a szájmozgást, de csak elrontotta az élményt, mert mindig azt vettem észre, hogy totál más.
Egyébként ha már a zúz nem jöhetett szóba, akkor szerintem a Hulk lever is jobb lett volna.
« Utoljára szerkesztve: 2008. Június 15. - 21:52:00 írta Sepi »

Ben Reilly

• Pókfej
« Válasz #801 Dátum: 2008. Június 15. - 21:54:31 »
Én mindent figyelek, filmnézés közben olyan a szemem mint a kaméleoné. ;D

A "lever" jó a személyeknél ha valakivel küzd, de Hulk a smash-t akkor is mondja ha aszfaltot bont, kocsit küld roncstelepre, árvaházat gyak a földdel egyenlővé vagy nagyit kísér át a járdán.

Sepi

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #802 Dátum: 2008. Június 15. - 21:56:25 »
Miért, akkor abban az esetben is jobb a "zöldebb", "zöldököl" és társai?

Ben Reilly

• Pókfej
« Válasz #803 Dátum: 2008. Június 15. - 21:59:08 »
Ezzel 100%-ig egyetértek.
« Utoljára szerkesztve: 2008. Június 15. - 22:02:39 írta Ben Reilly »

BuB

• Pókfej
« Válasz #804 Dátum: 2008. Június 15. - 22:03:46 »
Bocs hogy ha már erről volt szó:

"Hollywood Elsewhere reports that a non-USA exhibition source revealed that 'The Dark Knight''s running time has been confirmed at 152 minutes."

forrás: www.comics2film.com
Ez remek hír. :D

SO SAY WE ALL! - LORDS OF KOBOL

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #805 Dátum: 2008. Június 15. - 22:03:17 »
Ez meg még rosszabbul hangzik. Most nem tudtak téged megkérdezni, hogy minek fordítsák?
Nem tudom, ez Intercomos film volt? Most kivételesen örülök, hogy nem hívtak, mert nagy élmény volt elsőre moziban látni.  ;)

zozi56

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
  • Őrszem
    • HálóZsák
« Válasz #806 Dátum: 2008. Június 15. - 22:06:20 »
Tényleg, Stan Lee-cameo ugye volt a Hulkban?
Man is mortal, and doomed to death and failure and loss.
This lies beyond our comprehension - why do you not despair?

Sepi

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #807 Dátum: 2008. Június 15. - 22:12:06 »
Persze, ő a Vezető.  ;D

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #808 Dátum: 2008. Június 15. - 22:20:14 »
Volt benne, méghozzá elég szokatlan.  :surp:

---

Tévedtem, ez a Hulk készült 150-ből, az előző 132-ből.
« Utoljára szerkesztve: 2008. Június 15. - 22:24:02 írta kaine »

pepo05

• Pókfej
  • Felicia Hardy Lover
« Válasz #809 Dátum: 2008. Június 15. - 22:58:59 »
Majd jövőhéten csütörtökön mek még vizsgázni amiből megbuktam, és megnézem én is. Sokaknka tetszik, sokaknka nem...majd meglátjuk. Mindenesetre ez a fordítás elsőre elég gáznka tűnik.

A TDK meg nagyon jó, hogy 152 perc lesz! Lesz idő bőven mindenre. :D
"Az elme mindig hamarabb adja fel, mint a test. A titok nyitja, hogy az elméd neked dolgozzon és ne ellened"

molzo

• Pléhsuszter
  • *
    • CHRONOPOLIS
« Válasz #810 Dátum: 2008. Június 16. - 18:26:27 »
Na most, hogy többen és Kaine is látták a filmet, és mivel az első filmmel kapcsolatban is voltak vitáink, jöhet az újabb vita. Mitől hibátlan ez a képregényfilm? Én még nem láttam olyat és ez nem az! Akkor az volt a gond, hogy nem beszél eleget, mert most aztán nagyon löki a dumát. Hulk dühe az első filmből is átjött, és ott tényleg a dühe, nem úgy mint most amikor az izgatottságon és pulzusszámon van a hangsúly. Adrenalinról szó sincs! Mint már említettem anatómialiag el&#@%-ott ez az alak, egyáltalán nem jön vissza a tömege, simán csak irreálisan izmos, olyan kötegek jelennek meg a testén amik nincsenek is! Leginkább a képregénybeli Liam Sharp rajzaira emlékeztetett. Nem képes hatalmasakat ugrani -- ahogy az első filmben! -- ennek ellenére gyorsan eljut Brazíliából Közép-Amerikába. Számomra ez volt a legszomorúbb! Nincs 'smash', csak roncsokat felkapva képes verekedni, búnyójában egyetlen jó képregényre emlékeztető momentum van, a thunderclap.
Mi az, hogy felesleges művészieskedés? Ha már egy film képregényből készül, kiváló rendező ne vegyen részt benne? Olyan aki elgondolkozik egy karakter mélységein és nem az előítéleteket erősítő 'zúzós' Hulkot ábrázol? Egy rendező aki képes hangulatot teremteni a képi világgal? Hát nem örülnék, ha minden ilyen filmet Mark Steven Johnson félék kapnának meg, akiknek egy jó lövésük sem volt! Ezt a filmet olyan valaki hozta össze aki ismeri az akciófilmek világát, az egész filmet ezért üldözésekre és bunyókra osztja fel -- valahogy pont emiatt a sorozatra emlékeztetve -- de semmi extrát nem tesz bele. Azért a jelentek közti átvezetéseket próbálta lenyúlni Leetől, ha már a főhős zöld, indítsunk zöldből, ennyi.
Összességében jó a film, a történet milyensége nem pusztán a filmesek érdeme, hiszen adaptációról van szó. A pszichiáter neve számomra nem derült ki, lehet, hogy ő Leonard Samson, Sterns kezdődő átalakulása is jó volt. Folytatásnak is tökéletes -- annak ellenére, hogy a bevezetőben átértelmezik az eredetsztorit -- mert egy kicsit másabb Hulkot láthatunk, a film vége pedig előrevetít egy még újabb Hulkot. De ha lesz folytatás, sztem megint más stáb fogja készíteni, és ha akkor vegyíteni tudják a két film jó tulajdonságait, az tényleg jó Hulk film lesz.

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #811 Dátum: 2008. Június 16. - 19:41:56 »
Vitáztam veled odaát is, fogok itt is.  :D
Akkor az volt a gond, hogy nem beszél eleget, mert most aztán nagyon löki a dumát.
Mondott vagy három mondatot?
Idézet
Mi az, hogy felesleges művészieskedés? Ha már egy film képregényből készül, kiváló rendező ne vegyen részt benne? Olyan aki elgondolkozik egy karakter mélységein és nem az előítéleteket erősítő 'zúzós' Hulkot ábrázol?

Ez csak féligazság. Igen, Lee elgondolkodott a karakter mélységein, és KITALÁLTA, hogy milyennek kéne lennie. Ez a film pedig megmutatta, hogy MILYEN! Ez a nagy különbség. Peted David tökéletesen megfogalmazta: "Amikor megnéztem a Pókembert, egy nagyon jó Pókember-filmet láttam. Amikor megnéztem a Hulkot, egy nagyon jó Ang Lee-filmet láttam".  ;) Nyilván nem mondhatta ki, hogy egy kalap *** volt, de egyértelművé tette, hogy annak a filmnek semmi köze ahhoz a Hulkhoz, amit évtizedek óta építettek fel az írók, hanem egyszerűen olyan, mintha Lee írta volna a legelső Hulk-történeteket. Ez az ő saját verziója, vagyis nem a képregényes Hulk.
Ebből sajnos igen jól lejön az a szomorú igazság, hogy valóban ne, (nem kiváló, hanem) nagy nevű rendező ne vegyen részt benne, mert úgyis a saját képére akarja majd formálni. Ezért jó, hogy James Cameron lemondott a Pókemberről, és nézd meg, hogy Raimi mekkora sikert ért el vele, ahogy Jackson is a Gyűrűk Urával.
Idézet
Hát nem örülnék, ha minden ilyen filmet Mark Steven Johnson félék kapnának meg, akiknek egy jó lövésük sem volt!
Csak annyi, hogy nem tett hozzá semmi pluszt, egyszerűen átültette a képregényt filmre.  ;) Szerintem meg épp ezért jó rendező, és épp ezért a leginkább képregényhűek az ő filmjei.  ;)
Idézet
Ezt a filmet olyan valaki hozta össze aki ismeri az akciófilmek világát, az egész filmet ezért üldözésekre és bunyókra osztja fel -- valahogy pont emiatt a sorozatra emlékeztetve -- de semmi extrát nem tesz bele.

Most komolyan: ha nem ismernélek, azt mondanám, hogy sose olvastál Hulk képregényt.  :D Mit vársz egy Hulk-filmtől? Mutassák be Bannert, és azt, hogy a Hulk milyen hatással van az életére. Mutassák be a Hulkot, teljes valójában. Ez a film mindkettőt csodásan hozta. Nem hiányzott belőle semmi extra, vagy művészi rész, egyszerűen nem is passzol bele.  ;) Olyan ez, mintha mondjuk a Halálos Fegyvertől, vagy a Die Hardtól várnád, hogy miért nem voltak benne művészi átvezetések, vagy ilyesmi.  ;) Egy Hulk filmnek nem erről kell szólnia, sőt, zavaró lehet benne.
Idézet
A pszichiáter neve számomra nem derült ki, lehet, hogy ő Leonard Samson
Bár tényleg nem derült ki, a stáblistában láttam Samsont, úgyhogy lehet, hogy mégis ő lesz az.  :)

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #812 Dátum: 2008. Június 16. - 20:50:15 »

Holdlovag

• Vezér
    • Movie Tank
« Válasz #813 Dátum: 2008. Június 16. - 20:57:24 »
A Superhero movie - t lehet képregényfilmnek tekinteni?

Sepi

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #814 Dátum: 2008. Június 16. - 22:16:35 »
Igazából nem. Inkább csak egy egyszerű paródia, ami a mostanában készült nagy sikerű képregényfilmeket parodizálja ki.

Ben Reilly

• Pókfej
« Válasz #815 Dátum: 2008. Június 16. - 22:39:39 »
De ha lesz folytatás, sztem megint más stáb fogja készíteni, és ha akkor vegyíteni tudják a két film jó tulajdonságait, az tényleg jó Hulk film lesz.

Hát mit is lehet erre mondani...
50 millón felüli bevétel az első hétvégén Kyle... minden idők legőszintébb filmje Kyle... Mel Gibson Kyle, Mel Gibson. ;D

pepo05

• Pókfej
  • Felicia Hardy Lover
« Válasz #816 Dátum: 2008. Június 16. - 22:48:51 »
A főoldalon elcsúszott az origos hír.
"Az elme mindig hamarabb adja fel, mint a test. A titok nyitja, hogy az elméd neked dolgozzon és ne ellened"

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #817 Dátum: 2008. Június 16. - 23:42:06 »
Ha ezalatt azt érted, hogy a Piramisfej 4 alá került, akkor nem tudok vele mit kezdeni. Úgy van beálítva, hogy dátum szerinti sorrendben teszi ki a híreket, de mindkettő ma került ki.  :headscratch:

pepo05

• Pókfej
  • Felicia Hardy Lover
« Válasz #818 Dátum: 2008. Június 17. - 00:07:22 »
Nem. Arra értettem, hogy csak be van másolva egy barmi hoszú link, de még rákattolni sem lehet.

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #819 Dátum: 2008. Június 17. - 00:25:58 »
Ja, azzal sem tudok mit kezdeni. Linkként nem működik semmi a hírekben. Csak a dobozokban a szélen.