Régen írtam már a fórumra, igazából csak olvasgattam ki, mit, hol írt. Amolyan csendben elvagyok ember voltam, de tegnap megnéztem a Végjátékot és annyira kikívánkozik belőlem a dolog, hogy igazából az sem érdekel ha senkit nem érdekel amit most írok, de ki kell írnom magamból. Maga a film látványra tetszett. A történet kevésbé. Ennek ellenére nem azokat a dolgokat fogom most leírni, amit több oldalon keresztül már mások is leírtak. Igazából, majdnem mindenkinél vannak dolgok amikkel egyetértek. Az időutazós logikai bukfencektől, az alternatív idősíkokon át a gagyi dolgokig (pl: én se értem miért kellett Thorból sörhast csinálni, meg Hulkból azt ami lett) Utána olvastam meg néztem egy csomó magyarázatnak, és arra jutottam, hogy tök mindegy, hogy nálam 5/3 a film, meg úgyse érdekel senkit, hogy nekem nem igazán tetszett a Végjáték. Egyéni szoc problem. Lezártam magamban, hogy ez van, el kell fogadni, kész. Nade, én már nem a filmbéli kérdésekkel foglalkozom már, hanem a következő kérdésekkel: akkor innentől minden film ami nem előzményfilm lesz, az 2023 és után játszódik? (pl: Pókember: Idegenben) Kik lesznek a húzónevek: Robert Downey Jr. nem azt mondom, hogy elvihette volna a hátán az egész univerzumot, de akárhonnan nézzük, a legnagyobb név volt. Chris Hemsworth, nagyon jó Thornak. Ok, róla olvastam, hogy aláírt még a Marvel-nek, lesz Thor 4 vagy Galaxis Örzői 3 vagy mindkettő, de annyi embert szerintem nem vonz mint az előző. Chris Evans is szuper volt. Nekem képregényben Amerika Kapitány sokkal szimpatikusabb mint Vasember, de ebben a filmes univerzumban úgy érzem Ő csak 2. A Galaxis Örzői szuper volt, nekem nagyon tetszett és szerintem rengeteg ember a világban itt ismerte meg ezeket a "hősöket". Benedict Cumberbatch nagyon jó színész(nek tartom), de ennyire összefogni egy csapatot... És akkor jöttek a barátokkal, ismerősökkel a beszélgetések. Ki jobban, ki kevésbé, ki meg csak a filmes képregényhősöket ismerve. És a kérdések: milyen új filmek jönnek? Shang-Chi? (ki az a ..?) The Eternals (mi vaaan? azok meg kik?). Tudom, tudom, ezek a filmek nem pár százezer embernek készül, hanem az egész világnak, de ennyire ismeri ezeket a világ? Nah és itt jött egy újabb gondolatom. Vajon ez a fantasztikus 11év, ami alatt ezt a világot felépítették, rajongók millióit kényeztették, vonzották és hódították meg, képes lesz ennyire új "ismeretlen" hősöket, hős filmeket elvinni a hátán? Amikor Marvel Kapitányt behozták én örültem neki, de ismertem, még ha mindenki a környezetemben kérdezgetett is, hogy ki a .. ez a nő? Mindenhol írták, mondták, hogy azért kell előzmény film neki, hogy mivel Ő lesz az egyik kulcsszereplő a Végjátékban, kell, hogy tudják az emberek kicsoda. Ehhez képest szerintem nem sok semmit csinált. Tonyékat meg lehetett volna más ötlettel is menteni (írói szemszögből értem), illetve felrobbantotta Thanos űrhajóját. Full lapos karakter volt. Szóval a nagy kérdés, hogyan tovább? Hogyan lesz tovább? Jönnek a Marvel sorozatok, de ahogy látom, azok is előzmények lesznek. Pókembert imádom a legjobban a képregényekben, de már rohadtul unom, hogy állandóan egy tinit nézek a vásznon. Bármennyire is izgalommal, mégsem akkora lelkesedéssel várom az elkövetkező filmeket. Kicsit borúsnak, vagy nem is borúsnak, hanem laposnak érzem a jövőt. Jó, persze, Pókembert, A Galaxis Örzőit, meg Dr. Stranget moziban fogom megnézni, de a többi szerintem letöltős lesz. Kivéve, ha valaki(k) meggyőz(nek), hogy jó filmek voltak a moziban. Meg még egy kérdés, ami talán nem mindenkinek annyira fontos: a zene? Amerika Kapitány vagy a Bosszúállók zenéjétől mindig libabőrös lettem. A Vasember zenéje is szuper. A Galaxis Örzőinek témája is remek. (futáshoz ezen 4 film zenéit használom) Mi lesz a zenékkel? Lesz-e olyan zene ami ilyen szintem libabőrt fog okozni embereknek? Azt hiszem, mindenre választ 2020 és után kapok/kapunk.
A fent leírtak a saját véleményem, valamint a baráti és ismeretségi körben folytatott beszélgetések és kérdések, ötletelgetések eredménye.