Szerző Téma: OFF  (Megtekintve 1240719 alkalommal)

0 Felhasználó és 3 vendég van a témában

Akra81

• Közönséges bűnöző
  • *
Re:OFF
« Válasz #17180 Dátum: 2021. Március 11. - 17:19:42 »
Nekünk is megérkezett a csomag(PPP2) Mindkettő bal felső része hullámos volt sajnos. A fehér boríték nem volt sérült így nem is reklamáltunk postásnak. Itt nem a kikézbesítő postás lesz a probléma.

szabocsab2

• Grizzly
  • *
« Válasz #17181 Dátum: 2021. Március 11. - 18:28:30 »
A bal felső és bal alsó rész nálam is hullámos kicsit. A Hihi pók különszámmal egyszerre hozta a posta,annak semmi baja.

fefeaty

• Pókirtó
  • *
« Válasz #17182 Dátum: 2021. Március 11. - 18:34:55 »
Igazából itt el vagy tévedve kicsit. Mi ép példányt küldtünk neked, ha valaki utána bármit csinál vele, az már nem a mi felelősségünk, hanem a Postáé, hisz ők vállalták, hogy épségben kiszállítják a megadott címekre. Egyértelműen náluk kell reklamálnod. Azt pedig végképp nem érzem jogosnak, hogy ránk vagy mérges, hisz egyértelműen nem tehetünk róla.

Érdekes felfogás.

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #17183 Dátum: 2021. Március 11. - 18:41:27 »
Nekünk is megérkezett a csomag(PPP2) Mindkettő bal felső része hullámos volt sajnos. A fehér boríték nem volt sérült így nem is reklamáltunk postásnak. Itt nem a kikézbesítő postás lesz a probléma.
Lehet, hogy már a csomagolásnál volt a gond.

Akra81

• Közönséges bűnöző
  • *
« Válasz #17184 Dátum: 2021. Március 11. - 18:48:48 »
A bal felső és bal alsó rész nálam is hullámos kicsit. A Hihi pók különszámmal egyszerre hozta a posta,annak semmi baja.

Még se posta lesz a gond ez esetben.

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #17185 Dátum: 2021. Március 11. - 20:56:09 »
A Posta végzi a csomagolást is. A nyomda kötegelve viszi ki nekik.

fefeaty

• Pókirtó
  • *
« Válasz #17186 Dátum: 2021. Március 11. - 21:37:02 »

Ezek szerint amit írtál korábban az már nem is igaz. Azt írtad hogy ti ép példányt küldtök, ezek szerint ti nem is látjátok amiket kapunk. Ki tudja, a nyomdából is hogy érkezik a postához. Lehet nem is a posta hibás.

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #17187 Dátum: 2021. Március 11. - 22:00:51 »
Csak én érzem úgy, mintha egy facebook-poszt alatti kommenteket olvasnék? Körbe-körbe megy ugyanaz. ;D

elge76

• Rakéta Robi
  • *
« Válasz #17188 Dátum: 2021. Március 11. - 22:39:18 »
Ez a nyomda kötegelve viszi a postának és úgy vannak elküldve, ez gondolom az előfizetőkre vonatkozik?
Ha én rendelek 1 füzetet, azt ti csomagoljátok be a Kingpin HQ-ban, nem?

TrueBB

• Grizzly
  • *
« Válasz #17189 Dátum: 2021. Március 11. - 23:07:59 »
Én átérzem a téma súlyát, de talgabyval értek egyet. Esetleg lehetne egy új topic: sérült kiadványok, segítség kihez fordulhatok?

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #17190 Dátum: 2021. Március 12. - 00:16:41 »
Ez esetben sajnos nem arról volt szó, hogy segítéségért fordultak volna hozzánk. Amivel nem is lenne akkora bajom, de fefeaty régi olvasónk, mindig jó kapcsolat volt közöttünk, így most elég tanácstalan vagyok.

balogh44

• Thanos
« Válasz #17191 Dátum: 2021. Március 12. - 10:05:50 »
És ha a kötegelésnél sérül meg mind? Lehet hogy rá kéne lesni a nyomdára olyankor. Ha nem ott a bibi, akkor bizony a posta a ludas.

TrueBB

• Grizzly
  • *
« Válasz #17192 Dátum: 2021. Március 12. - 12:51:51 »
Rá kell nézni a boltban, kiadónál lévő példányokra.
Bár az érintett előfizetőknek ezzel együtt sem lesz jobb.

fefeaty

• Pókirtó
  • *
« Válasz #17193 Dátum: 2021. Március 12. - 12:55:19 »
Ez esetben sajnos nem arról volt szó, hogy segítéségért fordultak volna hozzánk. Amivel nem is lenne akkora bajom, de fefeaty régi olvasónk, mindig jó kapcsolat volt közöttünk, így most elég tanácstalan vagyok.

Ha észrevettétek idei évtől már nem vagyok előfizető egyetlen füzetetekre sem csak a PPP-re mivel ehhez máshogy nem tudok hozzá jutni (ez a kedvencem). Az ok a fentebb leírtak. Az utóbbi években sok füzetet kaptam így, vagy meg sem kaptam, nekem kellett utána járnom, hogy miért nem érkezett meg, majd kiküldte a posta egy átlátszó zacskóba gerinc sérülten néha gyűrötten. És évek óta itt a fórumon is mindig van, aki jelzi, hogy neki is sérülten érkezik. És a gond, hogy nem történik ez ügyben semmi. Pedig volna megoldás például a fent említett karton borítékban nem valószínű, hogy sérülne, persze ehhez az is kell, hogy sérülés mentesen csomagoljuk be. Nekem nem lenne gond, ha posta több lenne, nekem az se lenne gond, ha nem kapnék az előfizetéshez ingyen egy számot vagy fél áron csak épségben kapjam meg a füzetet. Amerikából is szoktam venni füzeteket, érdekes onnan hibátlanul szokott megérkezni.
Ez ügyben úgy gondolom ti tudnátok tenni valamit. Ha megbántottalak akkor elnézést kérek, de az elmúlt évek felhalmozódott dühe most ki jött belőlem.

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #17194 Dátum: 2021. Március 12. - 14:39:13 »
És ha a kötegelésnél sérül meg mind? Lehet hogy rá kéne lesni a nyomdára olyankor. Ha nem ott a bibi, akkor bizony a posta a ludas.
Ugyanazt kapjuk mi is a boltba, ráadásul többnyire ugyanazon a napon, amikor a Postának is viszik, szóval akkor látnánk. Lehet ez olyan is, hogy valaki elejt egy csomagot belőle, például, és máris a szélek gyűrődnek abban a csomagban. Annyi kézen megy át - a kötegelőtől kitolják a kocsihoz, ott felpakolják, a postán lepakolják, ott beviszik a csomagolóknak, akik lepakolják. És persze adott, hogy kétszázféle újságot csomagolnak havonta, és egyik sem gyűjtői példány, így akár fel sem merül bennük, hogy a képregényekre kivételesen vigyázzanak (és persze kérdés, hogy ha tudnának róla, akkor úgy csinálnák-e azért a fizetésért).
És évek óta itt a fórumon is mindig van, aki jelzi, hogy neki is sérülten érkezik. És a gond, hogy nem történik ez ügyben semmi. Pedig volna megoldás például a fent említett karton borítékban nem valószínű, hogy sérülne, persze ehhez az is kell, hogy sérülés mentesen csomagoljuk be.

Az sem biztos, hogy megoldás lenne, viszont az meg szétázna a legkisebb esőtől, vagy ha pakolnak rá valamit. Azért választottuk a buborékos borítékot, mert az a legjobb ehhez. Próbáltuk, hogy plusz kartont tettünk mellé, de az biztos pont volt, hogy akkor a tasakolásnál meggyűrték. Már eleve a bubis boríték is a gyűjtők miatt volt, hisz ahogy te is írod, minden létező újság előfizetése egy egyszerű nejlontasakban megy ki. Ennél mi többet fizetünk érte, többet teszünk érte, szóval de, ez az, ami az ügyben történt. Ennél többet mi sem tehetünk - lásd a fentieket, és akkor még csak egy leejtésről beszéltem.
Idézet
Amerikából is szoktam venni füzeteket, érdekes onnan hibátlanul szokott megérkezni.
Valaha én is előfizető voltam közvetlenül a Marveltől, de nekem minden egyes darab sérülten érkezett, nem csak időnként. Ők is sima nejlonban küldtél, egy nagyon vékony, elhajló "kartonnal" mögötte.
Idézet
Ha megbántottalak akkor elnézést kérek, de az elmúlt évek felhalmozódott dühe most ki jött belőlem.
Fátylat rá, és hát elnézést, persze, de tényleg ez minden, amit tehetünk, azon túl, hogy személyesen visszük ki mindenkihez a példányát.
« Utoljára szerkesztve: 2021. Március 12. - 14:41:52 írta kaine »

deadbeat7

• Pléhsuszter
  • *
  • Csatlós
« Válasz #17195 Dátum: 2021. Március 12. - 15:25:24 »
Sajnálom. Esetleg érdemes lehet postán maradóra kérni, ha van rá lehetőséged.

Tehát még menjek is el érte a postára, meg álljak sorba x ideig érte? Akkor már inkább bebumliznék érte Csepelre... a postaköltséget meg dízelre költöm.

Meg akkor ezek szerint már eleve gyűrötten került a borítékba... szóval lesz munkám/időm/költségem a pótlásával is.
Amiket megjelenés után vettem meg webshopból, azokat ti küldtétek, kifogástalan állapotban kaptam is meg; én sajnos eddig nem tudtam, hogy a postával is csomagoltatjátok és külditek az előfizetőknek. Az idei év még lemegy a 3-4 számával, aztán én inkább visszaállok a személyes vásárlásokra. Nálam ez a megoldás :nemtudom:
A postadíj árának növelése engem sem hatna meg, nekem sem kell féláron, meg engedménnyel ppp, csak kapjak egy szép példányt, ha már fix vevőtök vagyok, és akár kartonban, ha drágább, azt is fizetem. Nem hinném, hogy nekünk, vevőknek kellene egyesével a helyi postáknál panaszkodni...
Én kiadóként biztos nem így gondolkodnék a limitált példányszámú, nem újságos terjesztésű kiadványaim kapcsán.
Lehet viccelni a helikopterrel és piros szőnyeggel... ha-ha. Nincsenek irreális elvárásaink szerintem.
Továbbá az is gáz, hogy az előfizetők kb. egy héttel később kapják meg... megjelenik, be van már rég mutatva, facebook hype, screenshotok róla ízelítőként, már mindenki lobogtatja, h vette a boltban, aztán egy hét múlva talán kihozza a postás olyan-amilyen állapotban nekem is...

Amúgy nekem is teljes Kingpin soraim vannak a kezdetektől fogva, ha nem is fizettem elő a fenti okokból/félelmekből kifolyólag, ami engem érdekelt, azt még mindig megvettem eddig ('60-90-es évek), és ezután is fogom.
A kiadvány amúgy nagyon szép, le a kalappal, igényes munka, mint mindig! Borítónak is mindig a legjobbat választod :) Várom a folytatást :)  :punisher:

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #17196 Dátum: 2021. Március 12. - 16:56:14 »
Természetesen az egyetlen biztos pont a személyes vásárlás, amikor mi adjuk át neked, és helyben ellenőrizni tudod. Minden más problémásabb. Amit mi postázunk, arra is kínosan ügyelünk, de még ott is benézhet valami kisebb gond. A Posta az meg a Posta - kényszermegoldás. Szerencsére nem tömegesen van vele gond, de néhány esetben mindig előfordul. Már csak a nagy számok törvénye alapján is.
Idézet
Továbbá az is gáz, hogy az előfizetők kb. egy héttel később kapják meg...
Az bolti sajátosság, amióta megvan a bolt. Oda hozzák elsőként, egyszerre a Postával. De a postai feldolgozás - tasakolás, kiszállítás 2-3 nap. Ha valakinek mi postázzuk ki, ők sem kapják meg hamarabb. De ha valaki a boltba bejön érte személyesen, ő persze igen. Nem gondolnám, hogy ez gond lehet: a személyes, közvetlen vásárlásokat mindenhol díjazzák, ahogy az előfizetőket is. Mindegyiknek más az előnye és nem mindegyik jó mindenkinek.
Idézet
A kiadvány amúgy nagyon szép, le a kalappal, igényes munka, mint mindig! Borítónak is mindig a legjobbat választod
Köszönöm!

matrixhv

• Grizzly
  • *
« Válasz #17197 Dátum: 2021. Március 12. - 17:19:06 »
Az nem okozhatja a gyűrődést nálatok, hogy a boríték nagyon passzos?
Majdnem a képregény tetejénél van a boríték ragasztós része.
Ezúttal a szélessége megfelelő volt. Az első számnál a szélessége is passzos volt.

Nekem az a bajom, hogy a belső borítón és az első oldalon vannak festékfoltok(?). Mintha nem száradt volna meg teljesen a kiadvány akkor. Ott össze is volt tapadva.
Tudom, cserélnétek, de sajnos vidéki vagyok, évek óta nincs dolgom Pesten, és ami a visszaküldést illeti, annak is van költsége.

Ettől eltekintve szép kiadvány.

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #17198 Dátum: 2021. Március 13. - 09:44:31 »
A legelején nagyobb borítékba küldtük, az a legrosszabb, azonnal megváltoztattuk. Abban lötyög és amiért nem passzos, hajlítják, akkor majdnem mind meggyűrődött.

monev

• Grizzly
  • *
« Válasz #17199 Dátum: 2021. Március 13. - 17:55:16 »

Ezek szerint amit írtál korábban az már nem is igaz. Azt írtad hogy ti ép példányt küldtök, ezek szerint ti nem is látjátok amiket kapunk. Ki tudja, a nyomdából is hogy érkezik a postához. Lehet nem is a posta hibás.
Miért írtad azt, hogy ép példányt küldtök? (Nem is ti külditek, hanem a nyomda, és nem is látjátok az állapotát.)
« Utoljára szerkesztve: 2021. Március 13. - 17:57:02 írta monev »