Én is azért sörrel indítottam, mer úgy gondoltam, hogyha csak sört iszok, akkor nem tudok berugni.
Mondjuk, ha a berugás szintjeit vesszük, akkor én nem is voltam részeg, maximum kótyagos.
Az etanol (C2H5-OH) fogyasztásának szembeötlő szakaszai és azok struktúrális jellemzése:
1./ Enyhén spicces
Tünetek: Csillogó szemek, gyakori vigyor, néha váratlan kurjantás.
Fogyasztás: 4-5 üveg sör, vagy ugyanennyi nagyfröccs
Pályagörbe: Egyenestől alig észrevehetően eltérő.
2./ Félspicces
Tünetek: A szemek még jobban csillognak, heveny nótázási inger, a beszéd felgyorsul, minden tizedik szó után egy elfojtott böffentés.
Fogyasztás: 3 fél rum + 5 üveg sör
Pályagörbe: Egyenes, itt-ott egy gyorsan korrigált oldalirányú billenés.
3./ Spicces
Tünetek: A már megszokott szemcsillogás, a vigyorgás konstans és infantilis jellegű, a beszéd érthetőségi foka csökken, kezd megszűnni a különbség a zöngés és a zöngétlen mássalhangzók kiejtése között.
Fogyasztás: 1dl törköly + 6 üveg sör
Pályagörbe: Kissé hiperbolikus, illemhelyre való távozás közben ötletszerű megkapaszkodás különböző tárgyakban (felmérések szerint 10 esetből 6-szor a pincérnő mellébe).
4./ Kótyagos
Tünetek: A szem fénye megtörik, trágár kifejezéseket használ minden böfögéssel kísért csuklás után, folyamatos fals éneklés.
Fogyasztás: Sok sör.
Pályagörbe: Ciklois-ívekkel tarkított parabola.
5./ Enyhén részeg
Tünetek: Az arc vonásai plasztikussá válnak, a mimikai izmok nyersgumiszerűen funkcionálnak, a beszédben gargalizáláshoz hasonló hangok tűnnek fel, indiszkrét vádaskodás a ló nemiszervének és a pincér anusának (végbélnyílás) feltételezett kapcsolatáról.
Fogyasztás: 3 fél rum, vodka-sör-nagyfröccs kombinációk
Pályagörbe: Ilyet az ökör is csak vágtában vizel.
6./ Félrészeg
Tünetek: A szem fénye teljesen megtört, a tekintet gyűrűző pocsolyához hasonlatos, furcsa, összefüggéstelen mondatok, a mellékhelyiségben tartózkodás közben obszcén ódáknak a falra való firkálása reszketeg tipográfiai jelekkel.
Fogyasztás: 2dl rum, legalább 2x ennyi bor, illetve a már megszokott sör.
Pályagörbe: Átmegy a térgörbébe, amely a lépcsőn való leguruláskor archimedesi spirálhoz hasonló.
7./ Részeg
Tünetek: A szem csukva, csak akkor nyílik ki, amikor a lekókadó fej felborít legalább 2 üveg sört, halk sírdogálás, befordultság, az arcon megjelennek az öröklött degeneráltság koravén ráncai, illetve illemhelyre bezuhanás zárt ajtón keresztül.
Fogyasztás: sok dl vodka, sör, nagyfröccs kombó
Pályagörbe: Matematikailag leírhatatlan 4 dimenziós mozgás.
8./ Mocsárrészeg
Tünetek: A szem szinte állandóan csukva, vagy ha éppen nyitva van legfeljebb a szem fehérje látszódik. Az érzékszervek teljesen perturbáltak- se kép, se hang-, halk hörgés, időnként valamely orrlyukon való hányás. Mint utólag a detoxikálóban a "Filmszakadás" című film megtekintése.
Fogyasztás: Amennyit nem szégyell.
Pályagörbe: Szinte teljesen megszűnt, csak apró rezonatív helyzetváltoztatások csuklás közben.