Szerző Téma: Marvel Box  (Megtekintve 100176 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

Kit Walker

• Kraven
  • " The Ghost Who Walks. "
Re:Marvel Box
« Válasz #240 Dátum: 2017. Január 26. - 19:46:15 »
Én a Hulkból Rick esküvőjét várom nagyon már.  :brow:

Na, az pont megvan eredetiben.  ;D

" Man who looks Phantom in the face will surely die. "  OJS

kevinkain

• Rinó
  • **
    • KevinKain
« Válasz #241 Dátum: 2017. Január 27. - 00:06:41 »
Ez szörnyen részrehajlás. :) Azok a sztorik neked legendásak, nosztalgikusak, minden olyan benne van, ami valójában nincs is benne. Gyerekként másképp hatottak rád, mint most. Ha a PPP sztorik jelentek volna meg akkor, és a CSP-k most, ugyanígy éreznél. Nagyon sok jó sztori volt a régi CSP-kben, de volt közte elég sok gyenge, vagy még rosszabb is, azért. A PPP-t viszont úgy válogatom, hogy minimum a "jó" szintet üsse meg.

Szerintem félreolvastad kicsit, amit írtam :). A PPP-t a HP-hez hasonlítottam, amiben viszont már jóval újabb történetek vannak és azokat érzem jobbnak.
Én nem olvasok olyan régóta képregényeket, mert a HP-vel kezdtem a gyűjtést, aztán utána beszereztem majdnem mindegyik CsPv2-t. Szal nem olvastam gyerekként képregényeket, így nem is vagyok elfogult a nosztalgia érzés miatt, és tudom, hogy a CsP és a PPP hasonló kategória, mert nagyjából hasonló időkből vannak összeválogatva a részek.

De persze a régi sztorik is lehetnek nagyon jók. Például a Hulk történetekben nem emlékszem ilyen zavaró dolgokra, amikből érezném, hogy ez bizony retro. Azok simán megállnák a helyüket manapság is :).

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #242 Dátum: 2017. Január 27. - 00:14:42 »
Ja, bocs, félreértettem akkor.

Rebellis

• Vízember
  • *
« Válasz #243 Dátum: 2017. Március 22. - 13:27:49 »
Na, végre elfogyasztottam a Marvel Box tartalmát is. A Vasember történetet ismertem, és hatalmas boldogság volt magyarul, papíron olvasni. Hihetetlen jó történet, nagyszerűen megírva. Az olyan apróságok, mint az interjú az elején, rengeteget tettek hozzá a fővonalhoz. Állati hálás vagyok a megjelenésért.  :kingpin:

Sajnos az Ultronos történetről már nem tudok így áradozni. A rajzoló munkáit szeretem, de most még Ő is csak közepesen muzsikált, kivéve azokat a pillanatokat, amikor a Darázs testébe bújt Ultron idomait kellett hangsúlyozni. Sajnos ebben a koncepcióban benne van már eleve a főgenyó bukása, és sokat elvesz az élményből, és a "világméretű katasztrófa" hihetőségét komolyan csökkenti egy olyan komolyan-vehetetlen ellenfél, akinek már a külseje szavatolja a bukását (mit nem adnék ha lenne egy olyan event, ahol a régi, mai szemmel is balfék főgenyákat levadászná Megtorló vagy valaki és pár utcai hős meg rá vadászna. Így kiszórnák az olyan töltelék ellenfeleket mint akár a Vakond...).
A gondolatbubik használatát nem tartottam indokoltnak, sőt, inkább elvettek az élményből. A csapat pedig szerintem egyáltalán nem állt össze a végére sem.
És az i-re a pontot Sentry tette fel a finishben, teljesen súlytalanná téve a a Marvelben amúgy is nevetseges halált, mint állapotot. Szóval most már van egy két lábon járó feltámasztója is a csapatnak. De a régi Marvel+ indítása így már teljesebb, az biztos.

Lényegében a Vasember miatt így is állati boldog vagyok és a formátum is király (csak a második történet nem nekem szólt). Kiváncsian várom a következőt!
Ha azt hiszed, túl kicsi vagy ahhoz, hogy nagy hatással lehess bármire, feküdj le este aludni úgy, hogy egy szúnyog van a szobádban.

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #244 Dátum: 2017. Március 22. - 14:17:03 »
mit nem adnék ha lenne egy olyan event, ahol a régi, mai szemmel is balfék főgenyákat levadászná Megtorló vagy valaki és pár utcai hős meg rá vadászna. Így kiszórnák az olyan töltelék ellenfeleket mint akár a Vakond...
Remender-féle Punisher v6. Kegyetlenül rossz volt. (Mint Remender kb. összes marveles ténykedése.)
Idézet
A gondolatbubik használatát nem tartottam indokoltnak, sőt, inkább elvettek az élményből.
Pedig ha tudnád, Bendis hogy verte magát, hogy mennyire nagy császár volt hogy visszahozta őket. És hogy mennyi humor lett így bennük. Mondjuk talán egy év múlva már nagyon nem is erőltették tovább.

grey gargoyle

• Thanos
  • A Komédiás
« Válasz #245 Dátum: 2017. Március 22. - 14:50:24 »
mit nem adnék ha lenne egy olyan event, ahol a régi, mai szemmel is balfék főgenyákat levadászná Megtorló vagy valaki és pár utcai hős meg rá vadászna. Így kiszórnák az olyan töltelék ellenfeleket mint akár a Vakond...
Remender-féle Punisher v6. Kegyetlenül rossz volt. (Mint Remender kb. összes marveles ténykedése.)
A v6 az garth ennis :) Amelyikre te gondolsz az vol7, amibe a scourge által valamikor régen kinyírt, és hood által felélesztett "zs" kategóriás gonoszokat a punisher többségében újra kinyírja.

néztem miket írt még, talán az uncanny x-force, és a venom vol2 nem volt olyan rossz, esetleg a punisher war journal vol2?
« Utoljára szerkesztve: 2017. Március 22. - 14:55:01 írta grey gargoyle »
This is a joke. A real practical Joke.

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #246 Dátum: 2017. Március 22. - 14:56:38 »
És az i-re a pontot Sentry tette fel a finishben, teljesen súlytalanná téve a a Marvelben amúgy is nevetseges halált, mint állapotot. Szóval most már van egy két lábon járó feltámasztója is a csapatnak.
Amennyire tudom, nem tudott több ilyet csinálni, vagyis csak a saját nejével sikerült.
Idézet
Lényegében a Vasember miatt így is állati boldog vagyok és a formátum is király (csak a második történet nem nekem szólt). Kiváncsian várom a következőt!
Azért örülök, hogy legalább részben ennyire tetszett. :) A következő már "új" történet lesz, vagyis nem visszalépés kimaradt sztorikhoz, hanem onnan lesz, ahol épp tartunk.

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #247 Dátum: 2017. Március 22. - 15:08:45 »
néztem miket írt még, talán az uncanny x-force, és a venom vol2 nem volt olyan rossz, esetleg a punisher war journal vol2?
Négy betű: AXIS.
A következő már "új" történet lesz, vagyis nem visszalépés kimaradt sztorikhoz, hanem onnan lesz, ahol épp tartunk.
Szóval nem az Endsong + Warsong? Kár. :(

grey gargoyle

• Thanos
  • A Komédiás
« Válasz #248 Dátum: 2017. Március 22. - 19:39:45 »
Négy betű: AXIS.
Nem olvastam. :) De minden írónak vannak mélypontjai. :) Főleg amikor tömeggyártásban kell írnia valamit.

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #249 Dátum: 2017. Március 22. - 20:43:17 »
Akkor csak Uncanny Avengers v1. Amely szerint ha fogod egy többnapos hulla agyát és a fejedre teszed, akkor annak minden pszichés képességét megöröklöd.

grey gargoyle

• Thanos
  • A Komédiás
« Válasz #250 Dátum: 2017. Március 22. - 21:32:15 »
Akkor csak Uncanny Avengers v1. Amely szerint ha fogod egy többnapos hulla agyát és a fejedre teszed, akkor annak minden pszichés képességét megöröklöd.
igen, zseniális  :lol: nem kell többet írnod :)

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #251 Dátum: 2017. Március 22. - 22:12:52 »
Elszáll az agya időnként, ha csapatsztorikat ír, de a Fenegyerekben meg verhetetlenül jó. És állítólag van annál jobb írása is.

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #252 Dátum: 2017. Március 23. - 09:49:03 »
A Fenegyereknél? Igen, van. Majdnem minden ténykedése a Marvel előttről, a Powers (aminek a kétharmadát már Icon alatt írta), vagy ott van az Alias Jessica Jonesszal, amiből ugye jól tévésorozat is lett.

mikka

• Fórum Tag
  • Bűnölő
« Válasz #253 Dátum: 2017. Március 23. - 11:36:02 »
És állítólag van annál jobb írása is.
Olvasnunk kéne a sorok között?  ;)
"Én vagyok James Dean, kapcsolom a hármat"

Todd

• Pókfej
« Válasz #254 Dátum: 2017. Március 23. - 12:30:19 »
A Fenegyereknél? Igen, van. Majdnem minden ténykedése a Marvel előttről, a Powers (aminek a kétharmadát már Icon alatt írta), vagy ott van az Alias Jessica Jonesszal, amiből ugye jól tévésorozat is lett.
Elemeit, hangulatát tekintve a DD sorozat is szerintem erősen az ő munkáira támaszkodott, de egy Aliast valóban szívesen olvasnék a MARVEL + lapjain.

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #255 Dátum: 2017. Március 23. - 12:50:45 »
Az Alias nem jobb a Fenegyereknél. A Powers állítólag igen, de még nem olvastam.

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #256 Dátum: 2017. Március 23. - 15:30:54 »
De, mert sokkal egységesebb és dialógusközpontúbb. Az Alias gyakorlatilag az image-es munkái a Marvelre húzva. A Fenegyerek már sokkal inkább nagy ívekben gondolkodott, ami a cselekményvezetésnek jót tett, de a szövegkönyvnek nem mindig. A maga idejében az Alias sokkal korszakalkotóbb volt a Marvel portfóliójában, mint a Fenegyereke. Nem meglepő, hogy Bendis mindent megtett a szerkesztőségen belül, hogy a Daredevil v2-n az alkotógárda pont ugyanaz legyen, mint az Aliason.
A Powers első két évada a szuperhős zsáner dekonstrukciójának mintaképe lehet, messze jobbnak mondanám, mint az amúgy szintén agyonsztárolt Irredeemable-t (aminél annyit mindenképpen ki kell emelni, hogy az az egyetlen olyan sztori, ami tényleg fel mert vállalni egy reális Superman kontra Batman összecsapás bemutatását ;D). És nem mellesleg egy jó zsarusztori, mivel Bendis igazából egy krimiíró aki valamiért később elhitte, hogy ő ért az univerzumokban gondolkodáshoz és a sci-fihez – annak ellenére, hogy első komoly sikerét egy valós történet feldolgozásával érte el (Torso, ami Elliot Nash Capone elfogása utáni éveit mutatja be).
« Utoljára szerkesztve: 2017. Március 23. - 15:32:56 írta talgaby »

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #257 Dátum: 2017. Március 23. - 17:20:29 »
De, mert sokkal egységesebb és dialógusközpontúbb. A maga idejében az Alias sokkal korszakalkotóbb volt a Marvel portfóliójában, mint a Fenegyereke.
Egyik sem jelenti azt, hogy jobb nála. :) Ezek a magyarázatok olyanok, mint amikor a MikRomita ellenzők, akik ránézésre utálják a rajzait, azt a magyarázatot kapják, hogy de igenis nagyon jó rajzoló, mert milyen lendületesek a képei. A magyarázatok a kritikusoknak valók. Az olvasók és nézők érzések, élmények, összkép alapján el tudják dönteni, hogy nekik jó-e egy adott mű vagy sem.

grey gargoyle

• Thanos
  • A Komédiás
« Válasz #258 Dátum: 2017. Március 23. - 18:57:51 »
Én úgy érzem, hogy az Alias jobb.  ;D

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *