Van rá esély, hogy legalább normál méretben és keményfedelesben jöjjön?
Ha ez a
legalább, akkor nem tudom mi az elvárt? Vagy mivel lennének elégedettek?
Oversized, Hexachrome nyomású, HC, 3D-s dombornyomással, arany-ezüstprégelt, UV fóliás-lakkozott, lekerekített sarkokkal, aranyozott szélekkel?
Minimum! Egyetértek, szerintem nagyon kevés olyan képregény van, ami igazán igényli ezt a formátumot, mondhatni számomra a kemény fedeles az a képregények szépirodalma, így mondjuk egy Killing Joke, Krave, Death, Sandman, V For Vendetta, The Crow stb. jellegű dolgot el tudok ebben képzelni, de a mostani dömpinget abszolút túlzásnak érzem (a Jessica Jones-t megvettem, de csak azért, mert az ára megegyezik az angol tpb árával).
Ezek könnyed, szórakoztató, ponyva történetek, amikre a Kingpin féle kiadási mód pont ideális.
Ugyanígy gondolom. Én ebből a listából még a Death-et, és a Hollót is kivenném (a Watchment meg beletenném).
Csak olyan érdemli meg ezt a formátumot, ami tényleg már-már szépirodalmi igénnyel, valódi, mögöttes mondanivalóval is bír (egyébként erre is lett eredetileg ez a formátum kitalálva, nem véletlenül). Ami miatt tényleg oda lehet tenni egy könyvespolcra egy egy irodalmi kötet mellé anélkül, hogy röhejes legyen az összehasonlítás. Mert én nem hiszem, hogy egy Ady kötet mellett életbevágóan fontos lenne, ahogy TC megdug egy csirkét, vagy hogy Jesus DeSade-nek csurom sz*ros az ökle, mert hát... na.
De nem lehetünk egyformák, vannak akiknek ez, meg a Megtorló szétrobbanó fejei, kifolyó belei a könyvespolc igazi ékességeinek számítanak, a magaskultúra kézzelfogható megtestesülésének.
Szerintem ezek ponyvák, amiknek az eredeti forma is tökéletesen megfelel.