Szerző Téma: Videojátékok  (Megtekintve 770404 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
Re:Videojátékok
« Válasz #7860 Dátum: 2018. Szeptember 18. - 19:27:21 »
Ha a Switchnek az lesz a hátránya, mint a Wii-nek, akkor szerintem a Nintendo nagyon boldog lesz. Szeretik elfelejteni sokan azt az apró tényt, hogy a Wii eléggé szép előnnyel verte le az X360-at és a PS3-at is. (100M kontra 80M).

Todd

• Pókfej
« Válasz #7861 Dátum: 2018. Szeptember 19. - 08:27:34 »
Már megint elkezdődött, a jajj, ne legyen még újabb konzolgeneráció sirám? :lol:
A bejelentés után van még minimum két éve az aktuális generációnak (plusz még kettő, mire mindent végigjátszunk, ami érdekelt), szóval fölösleges még temetni. :)

A Switch meg, attól félek, hogy egy nagy lufi, ami előbb-utóbb ki fog pukkadni. Érdekes, hogy a Nintendo mindig a saját feje után megy, de szerintem a Switchnek is az lesz a hátránya, mint a korábbi konzoljaiknak, hogy a gyengébb hardver miatt egyre kevesebb új multiplatform cím fog megjelenni rá, így végső soron az exkluzív címeikből kell megélniük, mint eddig is. De valószínűleg így is elégedettek lesznek a bevételeikkel.
Nem teljesen értem miről beszélsz?
Ezek a kipukkadó lufik iszonyúan sikeresek. Naná, hogy a saját feje után megy a Nintendo és baromi jól teszi, mert minek akarna egy olyan piaci igényt kielégíteni, amiben már ott van két mammut cég, amikor őneki jó (jövedelmező) egy másfajta megközelítés is.
A Switch azoknak jó, akik "Nintendo fanok" és/vagy "Handheld mániások".
Vagy egyszerűen csak casual gamerek, akik nem a pixel számolással vannak elfoglalva. :)
« Utoljára szerkesztve: 2018. Szeptember 19. - 09:00:08 írta Todd »

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #7862 Dátum: 2018. Szeptember 19. - 09:51:24 »
Vagy csak videojátékot akarnak egy agyonszkriptelt interaktív film helyett, esetleg unják, hogy a másik alternatíva pedig kerületek felszabadítása kb. hatféle végtelenségig ismételt mellékküldetéstípus által (amiben a Pókember-játék is eléggé nagymértékben bűnös). A Castlevania HD óta nem nagyon rémlik olyan Xbox vagy PS exkluzív játék, amire azt mondanám, hogy igen, emiatt vennék egy gépet. Míg Nintendónál gyakorlatilag a Wii óta mindegyiknél tudnék ilyeneket.

Tom Fireheart

• Fórum Tag
  • Pókfej
« Válasz #7863 Dátum: 2018. Szeptember 22. - 22:38:27 »
Hú, skacok, nemrég értem a Pókember játék sztorijának a végére... Hát ez a játék rohadt zseniális lett! A befejezés odab@szott rendesen. :o Még pár mellékküldetés, meg az apróságok hátravannak, de most már teljes értékű véleményt tudok mondani a játékról, nagyon jó lett. :surp: A legpókemberesebb Pókembör játék evör, nagyon eltalálták a karaktereket, iszonyat hangulatos az egész. Az irányítás kiváló, a harcrendszer nagyon szórakoztató, a sztori tök izgi végig, a grafika és az animáció pedig elsőosztályú. Telitalálat volt az Insomniac-re bízni ezt a címet, igazi AAA kategóriás játékot tettek le az asztalra. Nálam simán veri a Batmaneket, bárcsak minden képregény alapú videójáték ilyen minőségű lenne.

:spoiler:

nekem pl baromira megakasztotta a sztorit, amikor átváltottunk MJ-re és Miles, lopakodós funkcióra
Nekem nagyon tetszett, hogy őket is lehetett irányítani, sokat dobott az amúgyis jó játékmeneten. A pályaudvaros rész pédául zseniális lett, amikor M.J.-t irányítod, miközben Pókember kapja el körülötted a rosszfiúkat. ;D

Idézet
szabályosan sírtam, amikor az első, vagy a második kis videóban szembesültem azzal, hogy Otto a belengetett titkos professzor főnökünk, innen már egyből lehetett tudni, hogy sajnos bizony ő lesz az a titkos gonosz, akit a múltkori trailerben olyan fenemód titokzatosan belengettek... 8 éve van az iparban Póki és még nem akadt össze se a dokival, se a Manóval... én rohadtul örültem, amikor a reklámkampányban hanyagolták dokit  :'( , örültem, hogy végre, ebbe nem fogják bele rángatni... erre tessék, kapunk egy eredet sztorit vele... de viszont pozitív csalódás volt az öreg, baromi jól működött a kémia közte és Peter között, tök szimpi lett, és érdekes volt látni, ahogy egyre jobban átalakul, ő is, a dizájnja is, a labor is...
Igen, az érdekes volt, hogy bizonyos dolgokat  jelentősen megváltoztattak a képregényhez képest, de összességében tetszett, mert nagyon jól fel lett építve a doki karaktere. Én egyébként egy ideig nem voltam biztos benne, hogy tényleg ő áll minden mögött, vagy esetleg Norman (mint Zöld Manó), illetve titkon reménykedtem, hogy láthatjuk Normant a manószerkóban, de úgy látszik, itt még nincs szuperereje. Mindenesetre az E3 börtönszökéses trailere picit félrevezető volt. :D

Idézet
MJ, mint szerelmi szál, furi lett, volt ő már modell, tv-s és mozis csillag, Tony titkárnője, de hogy ezt a nyomozó riporter oldalát honnan a francból rángatták elő, egy elég nagy WTF volt...  :-\
Ja, az tényleg furi volt picit, hogy M.J.-ből egy Lois Lane-t faragtak, viszont így izgalmasabb lett a karaktere, mintha egy random megmentendő szupermodell lenne. Meghát attól, hogy újságírást tanult, még lehet, hogy modellkedett is, a kettő végülis nem zárja ki egymást. :) Nekem egyébként tetszett, ahogy menet közben alakult a kapcsolata Peterrel.

Idézet
Jameson meg egy barom, ezt eddig is tudtam, de itt olyan dumái vannak, hogy ihaj  :lol:
Ja, zseniális volt. :lol: De ami még jobb, hogy Pókinak is tök jó szövegei vannak, végigpoénkodja a játékot. ;D
A türelem olyan fa, melynek keserű a gyökere, de édes a gyümölcse.

BuB

• Pókfej
« Válasz #7864 Dátum: 2018. Szeptember 23. - 08:13:55 »
Igen, jó szövegei vannak nagyon, nem is tom, eddig nekem JJ-nek 80 adása volt, titkon reménykedtem abban, hogy a végén bejelenti, hogy indul a polgermesteri címért, ha már a végefelé már annyira ekézte az egész dolgot  ;D de nemtom mennyi ilyenbeszélgetés lehet összesen arról még nem láttam összefoglalót.

Az MJ Miles dolog nem volt az rossz, sőt jó volt, csak rossz helyekre volt berakva nekem, nagy harcok után, tökre fel voltam pörögve, és akkor bumm, lopakodj gyorsan, jobban tetszett volna, ha külön elérhető az a rész szerintem...

Most így visszagondolva lehetett volna sokkal hosszabb, vagy legalábbis sokkal több mellék küldetést elbírt volna még... (talán csak a galamb és a kutató állomás nem annyira jött be), 11 nap alatt végeztem az egésszel, életem leggyorsabb, legegyszerűbb platinája lett, pedig nem kapkodtam el, sokat flangáltam össze-vissza...
SO SAY WE ALL! - LORDS OF KOBOL

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #7865 Dátum: 2018. November 03. - 00:16:08 »
100%-os a Shadow of Tomb Raiderem. Trófea is és a játék is. Very hardon nem volt könnyű.

BuB

• Pókfej
« Válasz #7866 Dátum: 2018. November 03. - 07:43:28 »
A Multit is megcsináltad?  :o
SO SAY WE ALL! - LORDS OF KOBOL

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #7867 Dátum: 2018. November 03. - 12:24:16 »
Ebben a részben nem volt multi.

Vorador

• Rózsa
  • *
« Válasz #7868 Dátum: 2019. Január 06. - 19:56:26 »
Ha még nem játszottam egy részével sem a szériának, akkor melyikkel érdemes kezdeni: Resident Evil / biohazard HD REMASTER  vagy Resident Evil 0 / biohazard 0 HD REMASTER?

És egyébként az alábbiak közül melyek a jobban sikerült darabok?

https://store.steampowered.com/sale/resident-evil/

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #7869 Dátum: 2019. Január 06. - 21:30:07 »
Az újat még nem tudjuk, milyen lesz. Elvileg jó (a 2. rész remake-je).
Én a RE 4-gyel kezdtem, az egy hibátlan játék. A 4-6 az TPS játék, a 4 a legjobb, a 6 a legkevésbé.
Ha inkább szeretnél szűk helyeken kevés tölténnyel túlélni, akkor kezd a 0-val. Esetleg az 1 remake-kel.
Egész jól sikerült még a Revelations 2 is.
Nagyon jó a RE 2 és a Code:Veronica is, de azok már nagyon régiek, kezdésnek semmiképpen nem ajánlom őket, mai szemmel már nézhetetlenek. A Veronicát ráadásul leírás nélkül nagyjából 100%, hogy nem tudod végigcsinálni, és leírással sem biztos, az a legnehezebb mind közül.

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #7870 Dátum: 2019. Január 06. - 23:16:24 »
Az RE0-val semmiképp ne kezdj, mert az a játék kifejezetten azoknak szól, akik ismerik az RE1 Remake-et.

Ha el akarod kezdeni a szériát, akkor vagy kezdd az RE1-gyel (aztán RE0, RE2, RE3, Code: Veronica), vagy ugorj az Umbrella utáni időszakra és kezdj az RE4-gyel. Vagy ugord át az egész parazitás marhaságot és menj az RE7-re.

Vagy csak játssz akármelyikkel. Az RE0-t leszámítva semmi előképzettség nem kell egyikhez sem. Esetleg a Revelations 2-nél lehet gáz, ha csak abba ugrasz bele, mert a története 75%-ban a Code: Veronica és a Gaiden kb. módosítatlan fénymásolata, 25%-ban meg véletlenszerű belső utalások más RE játékokra.

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #7871 Dátum: 2019. Január 07. - 00:15:26 »
A 7-et semmiképp nem javaslom, nagyon nem RE-re jellemző játék, szembemegy mindennel, semmi köze a sztorikhoz, és semmit sem tudsz meg a sorozatról vele.

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #7872 Dátum: 2019. Január 07. - 07:52:50 »
Sokkal közelebb áll a játékmenet és a hangulat a sorozat kezdeti játékaihoz, mint 2002 óta bármi. Ráadásul az összes DLC-vel ez a legnagyobb tartalommal bíró RE valaha.

Todd

• Pókfej
« Válasz #7873 Dátum: 2019. Január 07. - 10:56:28 »
Szerintem a 7 pont ezért lehet jó beugró pont, mivel önállóan élvezhető játék, nem az az érzésed van, hogy ott van mögötte 20 év történelem, amiből nem értesz semmit, és hatszáz visszautalás, meg homage van korábbi részekre. :)
Amúgy szerintem ezek a jobban sikerült részek, a linkelt listából:
Resident Evil / biohazard HD REMASTER
Resident Evil 0 / biohazard 0 HD REMASTER
Resident Evil 4 / biohazard 4
RESIDENT EVIL 7 Biohazard / BIOHAZARD 7 resident evil

És első látásra a RESIDENT EVIL 2 / BIOHAZARD RE:2 is jó lehet majd. :)

A kerüld mint a tüzet kategória:
Resident Evil: Operation Raccoon City
Resident Evil 6 Complete
« Utoljára szerkesztve: 2019. Január 07. - 11:04:28 írta Todd »

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #7874 Dátum: 2019. Január 07. - 12:37:59 »
Szerintem meg azért nem jó beugró a RE 7, mert annyira más, mint a többi, vagyis ha az nem tetszik, hajlamos lehet lemondani a többit is, holott azok egészen mások. Ha meg tetszik, akkor csalódás lesz a többi. :) Ha a 7 tetszik igazán, akkor nem a RE való neki, hanem a Silent Hill.  :piramis:
A történelem meg nemigen számít semmit. Nem épülnek egymásra a játékok, pontosabban nem szükséges az előző részek ismerete ahhoz, hogy élvezetes legyen bármelyik rész.

Todd

• Pókfej
« Válasz #7875 Dátum: 2019. Január 07. - 12:57:43 »
Nem értem, az RE 7-et miért hasonlítod mindig a Silent Hill-hez?
Amikor a P.T.-n kívűl semmi kapcsolódás nincs kettő között, de gyakorlatilag soha egyetlen egy ilyen jellegű Silent Hill game sem jelent meg. :D
Az a modernebb FPS horror trendekre épülő rész volt, mint az Alien Isolation, Outlast, Amnesia, Layers of Fear, Soma, etc.

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #7876 Dátum: 2019. Január 07. - 14:11:02 »
Elsősorban tényleg a P.T. miatt, aminek az ötletét szerintem simán lenyúlta a RE, de mellesleg azért is, mert a RE 7 horror játék. A többi RE-t nem tartom annak. Egyiket sem. Kalandjátékok horror elemekkel itt-ott és zombikkal.

Todd

• Pókfej
« Válasz #7877 Dátum: 2019. Január 07. - 14:53:21 »
Vagyis csak azért, mert az az egyetlen horror játék, amit ismersz? :o
Azért a videojátékos horror trendek ettől kissé összetettebbek, ráadásul most már 7 éve nem jelent meg egyetlen Silent Hill játék sem, igazán jó pedig utoljára 15-16 éve.
« Utoljára szerkesztve: 2019. Január 07. - 15:03:34 írta Todd »

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #7878 Dátum: 2019. Január 07. - 15:30:33 »
Vagyis csak azért, mert az az egyetlen horror játék, amit ismersz? :o
Nem az az egyetlen, csak az a leghorrorabb. Mellesleg, ha az lenne, azzal mi bajod lenne? Annál érthetőbb lenne a hasonlítás, nem?  :D

Todd

• Pókfej
« Válasz #7879 Dátum: 2019. Január 07. - 15:45:22 »
Érthetőnek érthető, csak szerintem ajánlani eléggé felesleges, mert a széria nemhogy halott, de már meg is gyalázták a hulláját párszor. :-\
« Utoljára szerkesztve: 2019. Január 07. - 15:55:12 írta Todd »