A jelenlegi helyzet korántsem biztató sajnos... épp a k.net Fumax topikjában van most arról szó, hogy komoly átszervezés alatt vannak a kiadó következő kiadványai. És ha belegondolunk abba, hogy a Fumax mangát is ad ki, és ezzel együtt is úgy tűnik (egy laikus szemszögéből a kiadó nyilatkozatait szemlélve), hogy nem igazán megy jól a kiadónak.
És talgaby jól mondta, ha itthon már a Póki sem hozza be a pénzt, akkor ... de nem is fejezem be a mondatot.
A probléma egyik forrása, hogy úgy tűnik több kiadvány jelenik meg, mint amennyit a piac elbír. A másik a terjesztés kérdése lehet. Őszintén, én is a bookline, alexandra kettőstől rendelek, a kedvezmény és a pk. miatt. És azt tudjuk, hogy sok pénzt kivesznek ezek a terjesztők a kiadók zsebéből.
Viszont kaine nagyon jó ötlettel állt elő, amikor is beindította a saját webboltját. Én nem vettem még tőle, mivel addigra már mindegyik Kingpin kiadány megvolt. Viszont messze az övé a legkedvezőbb webbolt, összehasonlítva a többi kiadóéval.
Bízom benne, hogy megoldódik majd a helyzet, és kialakul egy olyan (majdnem) biztos alapokon nyugvó piac, amikor a kiadók kevesebb félsszel indíthatják útjukra a kiadványaikat. Persze ez még jóval odébb van.
Addig is maximális riszpekt kaine-nek, aki kitartott idáig, és reméljük még sokáig így is tesz.