Szerző Téma: Fantasztikus Négyes  (Megtekintve 114434 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

pepo05

 • Pókfej
 • *****
 • Hozzászólások: 8562
 • Felicia Hardy Lover
Re: Fantasztikus Négyes
« Válasz #60 Dátum: 2007. Július 18. - 17:37:10 »
Nagyon király szobor. nem lehet hazavinni? ;D
"Az elme mindig hamarabb adja fel, mint a test. A titok nyitja, hogy az elméd neked dolgozzon és ne ellened"

Tom Fireheart

 • Fórum Tag
 • Pókfej
 • ***
 • Hozzászólások: 5411
Re: Fantasztikus Négyes
« Válasz #61 Dátum: 2007. Július 18. - 18:08:05 »
Dehogynem. Ha elég gyorsan futsz vele és van egy tuti búvóhelyed. :twisted: :hehe:
A türelem olyan fa, melynek keserű a gyökere, de édes a gyümölcse.

kaine

 • Adminisztrátor
 • Pókfej
 • *
 • Hozzászólások: 30538
Re: Fantasztikus Négyes
« Válasz #62 Dátum: 2007. Július 18. - 19:42:41 »
Hmm, kíváncsi lennék ki merne megállítani egy Silver Surferrel az oldalamon.  :D

Tom Fireheart

 • Fórum Tag
 • Pókfej
 • ***
 • Hozzászólások: 5411
Re: Fantasztikus Négyes
« Válasz #63 Dátum: 2007. Július 18. - 20:12:23 »
Galactus. ;D
A türelem olyan fa, melynek keserű a gyökere, de édes a gyümölcse.

Tovima

 • Rakéta Robi
 • *
 • Hozzászólások: 163
Re: Fantasztikus Négyes
« Válasz #64 Dátum: 2007. Július 19. - 10:33:11 »
"So Captain Marvel zapped in right between the eyes." Lennon-McCartney

Ben Reilly

 • Pókfej
 • *****
 • Hozzászólások: 16535
Re: Fantasztikus Négyes
« Válasz #65 Dátum: 2007. Július 19. - 11:11:03 »
Na akkor némi háttéranyag a F4 2-ről:

Ez a második, a Marvel kiadó Fantastic Four című képregény-sorozatán alapuló filmek sorában. Az első részben, a 2005-ös A fantasztikus négyesben megismertük a négy főszereplőt, és megtudtuk, hogyan tettek szert különleges képességeikre: Reed Richardsból (Ioan Gruffudd) miként lett a hihetetlenül rugalmas testű Mr. Fantastic, Sue Stormból (Jessica Alba) a láthatatlanná váló, energiapajzsot gerjesztő Láthatatlan lány, Johnny Stormból (Chris Evans ) a repülő, lobogó Fáklya, Ben Grimmből pedig a szupererős, narancsszínű, sziklaszerű Lény. A csapat ellenlábasa az első részben dr. Doom volt, a folytatásban azonban új ellenféllel kell felvenniük a harcot.

"A kvartett épp Sue és Reed esküvőjére készülődik, mikor kozmikus energiáktól hajtott szörfdeszkáján berobban életükbe a titokzatos Ezüst utazó” - meséli Tim Story rendező.
"Ez a figura a képregény 48. részében tűnt fel - veszi át a szót a forgatókönyvet jegyző Don Payne. - Valódi neve Norrin Radd, és bonyolult, tragikus karakter. Hogy bolygóját és szerelmét megmentse, a világfaló Galactus szolgálatába szegődött, és vállalta, hogy más fajok és bolygók elpusztításában közreműködik. Van benne valami a zen-buddhista szerzetesek furcsa szenvtelenségéből, de az ezüstös felszín alatt őrült indulatok fortyognak.”
"A képregény-sorozat rajongói pontosan ugyanazt a figurát láthatják viszont a mozivásznon, akit a Marvel-füzetek gyűrött lapjain megszerettek - folytatja Tim Story. - A filmbéli Ezüst utazó ugyanis teljes mértékben számítógéppel generált (CGI) karakter, amelyet a képregény-figura alapján mintáztunk meg.”
A Fantasztikus négyes életét bonyolítja, hogy visszatér Victor Von Doom, akiről pedig már azt hittük, hogy az előző rész végén sikerült teljesen kiiktatni. "Ez egy fantasztikus film, amelyben a karakterek jönnek és mennek, meghalnak és feltámadnak - magyarázza mosolyogva Ralph Winter producer. - Doom megtalálja a módját, hogy visszatérjen, és ismét sok borsot törjön a kvartett orra alá.”
"Victor és a Fantasztikus négyes először együttműködik egy bizonyos cél érdekében - árulja el Tim Story -, de aztán kiderül, hogy Von Doomban életveszélyes dolog megbízni, mert mindig piszkos hátsó szándékok mozgatják.”
Az első rész javarészt a csapat New York-i főhadiszállásán, a Baxter-épületben játszódott, a folytatás viszont kilép ebből a szűk keretből. "A képregény-adaptációk általában egyetlen városra, vagy helyszínre korlátozódnak - fejtegeti a rendező. - A Fantasztikus négyes tagjai azonban igazi felfedezők és világutazók, akik Kínától Amerikáig át becikázzák a Földet, és elképesztően látványos helyszínekre vezetik el a nézőt.”

"Egy színész számára mindig hálás feladat visszatérni egy olyan figurához, akit korábban már játszott - mondja Ioan Gruffudd, aki a társaság vezetőjét, a világ legokosabb embereként számon tartott tudóst, felfedezőt és asztronautát, Reed Richardsot alakítja. - Reed tapasztaltabbá, érettebbé vált az elmúlt két évben, és megerősítette vezető szerepét a csapatban.”
Sue Storm, a Láthatatlan lány szerepében ismét a gyönyörű Jessica Albát láthatjuk, aki szakmai szempontból sokkal izgalmasabb feladatnak érezte a sorozat folytatását, mint a nyitófilmet. "Az első filmben szorosan kötődtünk a képregényhez - magyarázza Alba. - Most viszont szabadabban bántunk a figurákkal, és új oldalaikról mutatjuk be őket”.
A csapat fenegyereke Johnny Storm, a Fáklya, akit ezúttal is Chris Evans alakít. "Johnny karaktere romantikus vonásokkal gazdagodott az új részben - mondja Evans - A nagy vagány Sue és Reed boldogságát, valamint Ben és Alicia bensőséges kapcsolatát megirigyelve magányosnak kezdi érezni magát, és szerelemre vágyik.”
Ben Grimmot, a Lényt, akinek a testét a kozmikus robbanás narancsszínű kősziklává változtatta, az Emmy- és Gloden Globe Díjas Michael Chiklis formálja meg. "Ben nagyjából megszokta különös külsejét - magyarázza Chiklis -, és ma már mindennapos rutinná vált számára a világ megmentése.”
Az új részben folytatódik Ben és a vak szobrásznő, a Kerry Washington által megformált Alicia Masters kapcsolata. "Ben gyengéd óriás - elemzi a figurát Chiklis. - Õ a legerősebb a csapatban, de belül igazi, érző lélek. És az Alicia iránt érzett szerelme még sebezhetőbbé teszi.”
Újból visszatér a csapat ősellensége, Victor Van Doom, akit természetesen ismét Julian McMahon kelt életre. "A Fantasztikus négyes tagjai azt hiszik, hogy sikerült megszabadulniuk Dr. Doomtól, de csalódniuk kell - meséli elégedetten McMahon. - Az elpusztíthatatlan főgonosz újból felbukkan, és bosszúra készül.”
A vak szobrásznőt, Alicia Masterst Kerry Washington játssza, akit legutóbb Forest Whitaker partnereként láthattunk Az utolsó skót király című Oscar-díjas filmben. "Alicia érzékeny és bölcs asszony - mondja a figuráról Washington - Vak lévén, nem riasztja Ben külseje: nem az otromba kősziklát látja benne, hanem az esendő emberi lényt.”

Új szereplő az Emmy-díjas Andre Braugher, aki Hager tábornokot kelti életre: a kormány őt bízza meg azzal a feladattal, hogy kerítse kézre az Ezüst utazót. Braugher, aki maga is régi lelkes rajongója a képregény-szériának, boldogan csatlakozott a csapathoz. És egy villanásnyi szerepben feltűnik a filmben a képregény-változat atyja, Stan Lee is, aki saját magát alakítja az esküvői jelenetben. A stáblistán azonban hiába keresnénk a nevét: saját kérésére nem írták ki. Lee egyébként az első filmben is játszott: a Baxter-épület levélkihordóját alakította.

Az Ezüst utazó
Az Ezüst utazó 1966 márciusában mutatkozott be a Marvel-képregények lapjain. Az ellenkultúra gyermeke volt: a szenvtelenséget robbanékonysággal elegyítő, ellentmondásos személyiségével és parttalan szabadságvágyával tökéletesen kifejezte a kor hangulatát. Elsősorban a Fantasztikus négyes tagjaival került kapcsolatba, de hamarosan olyan népszerűségre tett szert, hogy saját sorozatot kapott.
A titokzatos lény egy elátkozott csillagvándor, aki kozmikus energiáktól hajtott szörfdeszkáján járja az Univerzumot, és a világzabáló Galactus küldöttként új bolygókat keres, amelyekkel ura és parancsolója csillapíthatja feneketlen étvágyát.
Az Ezüst utazó képes megkötni és felhasználni a világegyetem energiáit, emiatt hihetetlenül erős, és gyakorlatilag elpusztíthatatlan. A távolság nem jelent számára akadályt, szabadon cikázik a galaxisok között, és ha kedve szottyan, a fénysebességet is túlszárnyalja. Ételre, italra, levegőre és pihenésre nincs szüksége. A legszélsőségesebb hőingadozásokat is elviseli, nem hat rá a radioaktív sugárzás, és a világűr légmentes környezetében is képes létezni.
Szörfdeszkáját ugyanaz az áthatolhatatlan, ezüstös anyag borítja, mint a testét, és ugyanolyan elpusztíthatatlan, mint ő. Ha mégis kárt szenvedne, gazdája meg tudja javítani, vagy akár újra is tudja alkotni. A deszka telepatikus összeköttetésben áll az Ezüst utazóval, és akkor is követi akaratát, ha fizikailag nincsenek kapcsolatban.
A filmben szereplő Ezüst utazó teljes egészében számítógéppel készült: hangját Lawrence Fishburne kölcsönözte, a figura karakterének és mozgásának megtervezéséhez szükséges referencia-felvételek pedig Doug Jones közreműködésével készültek. Jones, aki legutóbb a Faunt alakította A Faun labirintusában, képzett pantomimes és kígyóember, és a stúdióban speciális kötélzetre felfüggesztve játszotta elő az Ezüst utazó szörfös mozdulatait és jellegzetes testtartásait. Mozgáskoordinátora Terry Notary volt, aki cirkuszi akrobataként kezdte pályáját, és a legendás Cirque de Soleile egyik előadásában is részt vett.
Az Ezüst utazó a Fantasztikus négyes mindegyik tagjával összezördülésbe kerül, de a legszorosabb kapcsolata Sue-val alakul ki: a lány az, aki rájön, hogy az idegen nem is olyan elvetemült, mint amilyennek kezdetben hiszik. "A fiúk azonnal harcolni akarnak vele - magyarázza Alba -, Sue viszont kifinomult női ösztönével ráérez az Ezüst utazó igazi természetére.”
"Az Ezüst utazó nagyon szexis figura, és én kifejezetten féltékeny vagyok rá - tréfálkozik Reed alakítója, Ioan Gruffudd. - Már a neve is izgalmas, az alakja láttán pedig majd megesz a sárga irigység.”

A film felvételeinek java a Vancouver belvárosában található Vancouver Film Studiosban készült. A Baxter-épület külső felvételeihez ezúttal is a Vancouver üzleti központjában lévő Marine Buildinget használták, amely a világ egyik legcsodálatosabb art-deco épülete. Reed Richards és Sue Storm nagyszabású esküvőjét a Vancouver belvárosában található hétszintes parkolóház, a Metro Parkade legfelső szintjén forgatták. Az esküvőt az Ezüst utazó feltűnése zavarja meg, és Johnny azonnal a betolakodó üldözésére indul: ez a hajsza a film egyik leglátványosabb akciójelenete.
Egyheti forgatás után a stáb átköltözött az Észak-Vancouverben található 5669 hektáros, csodálatos szépségű Lower Seymour természetvédelmi területre: itt vették fel a Fekete Erdőben játszódó részt, amikor a Fantasztikus négyes Reed érzékelőinek felhasználásával az Ezüst utazó után kutat.
Ezután ismét stúdiómunka következett. Reed csúcstechnológiájú laboratóriuma a Burnaby elővárosában lévő Mammoth Studios 1. műtermében épült fel. Kirk Petrucelli díszlettervező és csapata hatalmas, csaknem kétezer négyzetméter alapterületű díszletet hozott létre, amelyben többek között egy 14,4x3,6 méteres nagyfelbontású folyadékkristályos képernyő is helyet kapott. És miközben a színészek a stúdióban dolgoztak, a B-stáb a világot járta, hogy leforgassa a Londonban, New Yorkban, Sanghajban és Tokióban játszódó jelenetek külsőit.

A színészek közül fizikai szempontból a legnehezebb feladat - akárcsak a 2005-ös első rész forgatásakor - a Bent alakító Michael Chiklisre várt. A rendező és a producerek annak idején nem akartak lemondani arról a művészi többletről, amit a CGI-karakterekkel szemben egy hús-vér ember játéka jelent, ezért úgy döntöttek, hogy számítógépes képek helyett igazi színészre bízzák a figura megformálást. Ehhez viszont rendkívüli jelmezre - a Bent alakító Chiklis részéről pedig rendkívüli állóképességre volt szükség. Az első rész forgatásakor az egész testet beborító háromkilós burok felöltése a sminkeléssel együtt minden nap három óráig tartott, és a színész - a beépített klímaberendezés ellenére - majd megfőtt a 6-7 centis latexgubóban.
A folytatásra készülve a Spectral Motion Inc. nevű, különleges hatásokra specializálódott stúdió (amelynek tulajdonosa az Oscar-díjas Mike Elizalde) jelentősen továbbfejlesztette a jelmezt. Azt túlzás állítani, hogy Chiklist megszabadították minden kíntól, de jócskán sikerült lerövidíteniük a beöltözési időt, és így naponta csupán kilencven percre volt szükség ahhoz, hogy Chiklist begyömöszöljék a gubóba. A tervezők a testkosztüm megjelenésén is igazítottak: a mindenre elszánt Fantasztikus négyes-rajongók követelésére a fejrészen megerősítették a szemöldököt, és a testen kidolgozottabbá tették a sziklákat.

benya11

 • Thanos
 • ****
 • Hozzászólások: 4023
  • fotolog
Re: Fantasztikus Négyes
« Válasz #66 Dátum: 2007. Július 19. - 13:49:38 »
Köszi a fotókat, Ben. Ilyen van pl. a Corvinban is?

kaine

 • Adminisztrátor
 • Pókfej
 • *
 • Hozzászólások: 30538
Re: Fantasztikus Négyes
« Válasz #67 Dátum: 2007. Július 19. - 17:28:27 »
Jessica Alba elmondta egy interjúban, hogy gyerekkorában nagy Pókember és He-Man rajongó volt.  :D :D My girl!  ;D

Kakarotto

 • Mysterio
 • **
 • Hozzászólások: 492
 • May Néni Lover
Re: Fantasztikus Négyes
« Válasz #68 Dátum: 2007. Július 19. - 17:41:21 »
He-Man -t én is bírtam, még van is 1-2 régi számom valahol a pincében

Spider-Pig: http://youtube.com/watch?v=oDNkLM2aK-g
http://youtube.com/watch?v=fMl3S-V99GQ
« Utoljára szerkesztve: 2007. Július 19. - 17:44:18 írta Kakarotto »

pepo05

 • Pókfej
 • *****
 • Hozzászólások: 8562
 • Felicia Hardy Lover
Re: Fantasztikus Négyes
« Válasz #69 Dátum: 2007. Július 19. - 18:51:00 »
Idézet
Jessica Alba elmondta egy interjúban, hogy gyerekkorában nagy Pókember és He-Man rajongó volt
Ó, hát ezt mindne olyan színész elmondja, aki képregényfilmben játszik. Hogy őszinte legyek, eddig egyedül Nick cage-ről hittem el... :roll:
"Az elme mindig hamarabb adja fel, mint a test. A titok nyitja, hogy az elméd neked dolgozzon és ne ellened"

Kakarotto

 • Mysterio
 • **
 • Hozzászólások: 492
 • May Néni Lover
Re: Fantasztikus Négyes
« Válasz #70 Dátum: 2007. Július 19. - 19:01:50 »
Miután Cage Kal-el nek nevezte el a fiát én is elhiszem.

kaine

 • Adminisztrátor
 • Pókfej
 • *
 • Hozzászólások: 30538
Re: Fantasztikus Négyes
« Válasz #71 Dátum: 2007. Július 19. - 19:18:14 »
Ó, hát ezt mindne olyan színész elmondja, aki képregényfilmben játszik. Hogy őszinte legyek, eddig egyedül Nick cage-ről hittem el... :roll:
Alapvetően teljesen igazat adok neked, de! Jessicát az új F4 és a Sin City kapscán kérdezték a képregényekről. Vagyis, ha lódított volna, miért nem F4-et mondott? Ezért nem tűnt reklámszagúnak a dolog egy kicsit se. Plusz ő már játszott képregény tévésorozatban is, a Dark Angelben, méghozzá a főszerepet. Meg hát biztos nem a He-Mant mondta volna, inkább valami most menőbbet.  ;)

pepo05

 • Pókfej
 • *****
 • Hozzászólások: 8562
 • Felicia Hardy Lover
Re: Fantasztikus Négyes
« Válasz #72 Dátum: 2007. Július 19. - 19:25:18 »
Hát nemtom...simán kinézem ezekből, hogy direkt utánanéztek a dolognak, hogy majd tudjanak mit mondani...evidens, hogyha el akarja hitetni magáról, akkor nem pont azokat mondja, amikben játszik. Az nagyon átlátszó...

Cagenek ghost Rideres tetkója is van.... :D
"Az elme mindig hamarabb adja fel, mint a test. A titok nyitja, hogy az elméd neked dolgozzon és ne ellened"

kaine

 • Adminisztrátor
 • Pókfej
 • *
 • Hozzászólások: 30538
Re: Fantasztikus Négyes
« Válasz #73 Dátum: 2007. Július 19. - 19:34:41 »
Tudom, hogy átlátszó, mégis azt mondja mindenki.  ;D

Ben Reilly

 • Pókfej
 • *****
 • Hozzászólások: 16535
Re: Fantasztikus Négyes
« Válasz #74 Dátum: 2007. Július 20. - 10:05:51 »
Minden színész és híresség ezekkel az átlátszó dumákkal jön, hogy milyen jó volt ez a film amiben most játszom, vagy milyen szép az önök fővárosa Bagdad. Kíváncsi lennék, hogy Ralph Fiennes mit mondott volna a Schinlder listája forgatásán, ha megkérdezték volna tőle, hogy tetszett a haláltábor.

benya11

 • Thanos
 • ****
 • Hozzászólások: 4023
  • fotolog
Re: Fantasztikus Négyes
« Válasz #75 Dátum: 2007. Július 20. - 13:26:26 »
Spider-Pig: http://youtube.com/watch?v=oDNkLM2aK-g
http://youtube.com/watch?v=fMl3S-V99GQ
:hehe: :hehe:

Jessica Alba elmondta egy interjúban, hogy gyerekkorában nagy Pókember és He-Man rajongó volt.  :D :D My girl!  ;D
:) Sose gondoltam volna. :)

Daredevil

 • Fekete Tarantula
 • **
 • Hozzászólások: 437
 • Proctector os Hell"s Kitchen
Re: Fantasztikus Négyes
« Válasz #76 Dátum: 2007. Július 20. - 14:15:42 »
Mondjuk Nick Cage-nek meg is volt az ominózus Action Comics első száma.
Amúgy Jackie Chanről is köztudott, hogy képregénykedvelő.
A félelem nélküli

kaine

 • Adminisztrátor
 • Pókfej
 • *
 • Hozzászólások: 30538
Re: Fantasztikus Négyes
« Válasz #77 Dátum: 2007. Július 20. - 14:49:31 »
Cage-t nem kell bizonygatni. A neve is Luke Cage-től ered, a tetkója is Ghost Rideres, és Priscilla Presley-vel is azért szakított, mert miután eladta miatta a Batman-gyűjteményét, a többi képregényétől is meg akart szabadulni.

Ma negyed 9: megyek filmet nézni.  :D

Sepi

 • Adminisztrátor
 • Pókfej
 • *
 • Hozzászólások: 11910
Re: Fantasztikus Négyes
« Válasz #78 Dátum: 2007. Július 20. - 14:51:54 »
Priscilla Presley-vel is azért szakított, mert miután eladta miatta a Batman-gyűjteményét, a többi képregényétől is meg akart szabadulni.
Teljesen érthető. :D

Tovima

 • Rakéta Robi
 • *
 • Hozzászólások: 163
Re: Fantasztikus Négyes
« Válasz #79 Dátum: 2007. Július 20. - 16:22:25 »
és Priscilla Presley-vel is azért szakított, mert miután eladta miatta a Batman-gyűjteményét, a többi képregényétől is meg akart szabadulni.

Mármint Lisa Marie Presley. ;D
Hadilábon állsz a filmek és emberek nevével? :hehe:
"So Captain Marvel zapped in right between the eyes." Lennon-McCartney