Szerző Téma: Tudomány/technika  (Megtekintve 283857 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

Carnor

• Vízember
  • *
Re:Tudomány/technika
« Válasz #1660 Dátum: 2014. December 03. - 21:06:10 »
aha azért köszi  :D

Zöldlámpás

• Mysterio
  • **
  • Sid , a lajhár
« Válasz #1661 Dátum: 2014. December 08. - 20:00:56 »
Üdv. Sajnos nem tudom jó -e ez a topik ahol hozzá szólni szeretnék . Ő ,hm   nálatok is ilyen sz@r-e a Firefox , vagy csak nálam  :headscratch: . Két órát internetezek  naponta ,de ez alatt a Firefox 1. Nem válaszol .2Összeomlik . { többször is }  Nem tudom mit csinálnak annál a cégnél de mintha  minden  felújítással  egyre csak rosszabbá válna a színvonala . Ha tényleg így van akkor ezt nekik  :fatestapolo: Szerintem a Firefox az egyik szinte használhatatlan  kereső program  { De ezt már másoktól is halottam }
Mindannyan ragyogó  lelkek vagyunk

Mero

• Thanos
  • Főállású szülői példakép
« Válasz #1662 Dátum: 2014. December 08. - 20:17:56 »
Semmi ilyet nem tapasztalok, pedig 2x annyit netezek mint te. És Firefoxot használok. Válts Chrome-ra.
Lakcim : Access Denied - Directive 5 Biometrikus Információ  Pszichológia Profil : -Cinikus -Szarkasztikus -Marháranagyonvicces (-nek hiszi magát ) Szuper Képesség :Bárkit, bárhol, bármikor felidegesíteni 5 percen belül

Ju

• Pókfej
« Válasz #1663 Dátum: 2014. December 09. - 15:59:05 »
Szerintem a Firefox az egyik szinte használhatatlan  kereső program  { De ezt már másoktól is halottam }
Annak valóban, keresőnek ott a google.

zozi56

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
  • Őrszem
    • HálóZsák
« Válasz #1664 Dátum: 2014. December 09. - 20:33:24 »
Firefox osszeomlasokert az esetek legalabb 95%-aban egy plugin vagy egy kiegeszites a felelos. Erdemes atnezni ezeket, es kidobni, ami nem kell.
Man is mortal, and doomed to death and failure and loss.
This lies beyond our comprehension - why do you not despair?

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #1665 Dátum: 2014. December 09. - 21:04:22 »
Nekem a Deadpool játékommal történt valami, de 2 percen belül lefagy, ha elindítom. A rendszert is frissítettem, nem ért semmit.   :(

Todd

• Pókfej
« Válasz #1666 Dátum: 2014. December 09. - 21:08:51 »
Hát lövésem sincs. mennyivel szebb volt a világ, mikor még nem telepítettek a PS játékok, és nem kellett rendszerfrissítésekkel szenvedni. Simán lehet, hogy valahogy a játék adott verziója nem kompatibilis az aktuális firmwarrel.

balogh44

• Thanos
« Válasz #1667 Dátum: 2014. December 17. - 20:25:40 »
Már tényleg a jövőben élünk!
Hologramos jégkrém:

:o

Mero

• Thanos
  • Főállású szülői példakép
« Válasz #1668 Dátum: 2014. December 17. - 21:24:24 »
Hát, nem egészen. De ötletes, ez tény.
Lakcim : Access Denied - Directive 5 Biometrikus Információ  Pszichológia Profil : -Cinikus -Szarkasztikus -Marháranagyonvicces (-nek hiszi magát ) Szuper Képesség :Bárkit, bárhol, bármikor felidegesíteni 5 percen belül

Ju

• Pókfej
« Válasz #1669 Dátum: 2014. December 18. - 18:44:03 »
Persze, mert QR kód van a tetején. :)

zozi56

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
  • Őrszem
    • HálóZsák
« Válasz #1670 Dátum: 2014. December 18. - 19:21:01 »
Az max ahhoz kell, hogy mas-mas figurak jelenjenek meg az egyes termekvaltozatokon, de ehhez mintha kicsi lett volna a kep felbontasa. Sokkal valoszinubb, hogy a termek tetejenek alakjara es mintazatara tanitottak egy rendszert, ami tartalmaz pozbecslest is. Az erre hasznalt algoritmusok (CLM, SDM + HoG, random forest tree stb.) joval osszetettebb feladatokat is meg tudnak oldani.

balogh44

• Thanos
« Válasz #1671 Dátum: 2014. December 18. - 20:00:59 »
Azért ilyesmiről 1998-ban még csak álmodhattunk, legalábbis én. ;)

Ju

• Pókfej
« Válasz #1672 Dátum: 2014. December 19. - 17:17:40 »
Az max ahhoz kell, hogy mas-mas figurak jelenjenek meg az egyes termekvaltozatokon, de ehhez mintha kicsi lett volna a kep felbontasa.
Igen. Ha azt nézed, hogy saját appel ment neki, bőven elég egy ekkora azonosító. Onnan viszont elvileg sima AR, nem? Persze attól még tökjó.

Todd

• Pókfej
« Válasz #1673 Dátum: 2014. December 19. - 17:58:15 »
Akkor biztosan ez is tetszeni fog.

zozi56

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
  • Őrszem
    • HálóZsák
« Válasz #1674 Dátum: 2014. December 20. - 09:42:57 »
Az max ahhoz kell, hogy mas-mas figurak jelenjenek meg az egyes termekvaltozatokon, de ehhez mintha kicsi lett volna a kep felbontasa.
Igen. Ha azt nézed, hogy saját appel ment neki, bőven elég egy ekkora azonosító. Onnan viszont elvileg sima AR, nem? Persze attól még tökjó.
Vegul is ha keves infot tartalmaz a QR kod, akkor allhat olyan nagy negyzetekbol, hogy akar leolvashato is legyen. A sima AR azert annyira nem sima, a QR-rel ellentetben ezt polcrol leveheto komponensekkel, machine learning nelkul szerintem nem lehet meg megoldani. Vagy csak mindent szognek nezek a kalapacsommal.

balogh44

• Thanos
« Válasz #1675 Dátum: 2014. December 20. - 15:51:02 »
Akkor biztosan ez is tetszeni fog.

Nem rossz! ;)

Ju

• Pókfej
« Válasz #1676 Dátum: 2014. December 21. - 19:11:42 »
Vegul is ha keves infot tartalmaz a QR kod, akkor allhat olyan nagy negyzetekbol, hogy akar leolvashato is legyen.
Ha csak azonosítót tennék rá, simán bekódolnám 1-2 byte-ba az egyszerűség kedvéért. Nem továbbfejleszthető, de egy egyszezonos marketingkampányhoz lehet, hogy még 8-féle id sem kell.

Idézet
A sima AR azert annyira nem sima, a QR-rel ellentetben ezt polcrol leveheto komponensekkel, machine learning nelkul szerintem nem lehet meg megoldani. Vagy csak mindent szognek nezek a kalapacsommal.
Itt most ellened kell érvelnem. :) Interjúztam pár éve a magyar AR Workshöz, akkor épp egy kiállítást csináltak, hozzá a "tárgyakat" Unity engine-nel rakták össze és mozgatták. És az ott összerakott scriptre hivatkoztak az AR kártya azonosítójával. (A kártyán volt mintafelismerés rendesen, az tény :) ) Ettől persze ők még bárhogyan csinálhatták.

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #1677 Dátum: 2014. December 25. - 17:34:34 »
Jön nekem néhány napja egy MyPC Backup Setup Wizard, ami biztosítani akarja, hogy védve legyenek a fájljaim vész esetén is. Még nem hallottam erről, ismeri valaki?

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #1678 Dátum: 2014. December 25. - 18:12:05 »
Bloatware. Valamelyik program telepítésénél/frissítésénél nem figyeltél oda, hogy mi van bepipálva, és felrakta. Egyszerű uninstallal leszedhető.

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #1679 Dátum: 2014. December 25. - 19:20:05 »
Köszi, megtörtént.