Végignéztem a Young Justice 2. évadát. Örömmel tapasztaltam, hogy sikerült tartania az 1. évad színvonalát. Egyértelműen a kedvenc rajzfilmsorozatom lett. Néhány gondolat, ahogy éppen az eszembe jutnak:
- Impulzus szuper, pedig nem gondoltam volna, hogy kell még egy fiatal Flash a szériába. Rengeteget lehet nevetni rajta és tetszik, hogy néha azért felsejlik, hogy milyen sötét jövőből érkezett. (pl. amikor a Lexcorp farmon kémkednek és nyomja magába a gyümölcsöket, mert ugye a jövőjében nem tudott ilyesmiket enni.)
- Nagyon jó volt Aqualad és Artemis beszivárgása Fekete Rája bandájába. Bírtam, amikor Élsportoló és Cheshire behatoltak Rája tengeralattjárójába és Artemiséknek nagyon kellett igyekezniük, hogy ne árulják el magukat.
- Élsportoló elég hardcore: "Senki nem ölheti meg a lányom az engedélyem nélkül." Tényleg látszik rajta, hogy nem a lánya halála zavarja, sokkal inkább a sérült hírneve - nem is a "gyilkoson", Aqualaden akar bosszút állni, hanem az apján, a Ráján akar elégtételt venni.
- Megan és Superboy beszélgetése a szakításuk okáról még mindig fantasztikus.
- Ötletes volt, hogy Batmant, Supermant és az egyéb nagyágyúkat a sorozat nagy részére kivonták a képből, így nem álltak végig a fiatalok mögött, mint az első évadban.
- Fürge (Arzenál) nagyon ütős volt, évekre lefagyasztották, de fél kézzel lenyomta Lex testőrét és megölhette volna Luthort. Izgalmas harc volt, végig azt hittem, hogy szegény kifogy a trükkökből és végez vele Lex kiborgja, aztán Vörös Íjász megbosszulja, de Arzenál végül ravaszsággal győzött.
- Fekete Bogár valami kib*szott erős volt. Még akkor is féltem, ha túlerőben voltak ellene a hősök, mert alig tudtak kezdeni vele valamit.
- Megan szétcincálja Aqualad agyát, mert nem tud a beépüléséről. Tanulságos.
- Az az üdítőreklám.
Különben tényleg lehetett kapni? Majdnem olyan jó, mint a Megan sorozat intrója az első évadban.
- Szuper volt az utolsó előtti részben a harc, jó volt látni, ahogy a hősök sorban felfedték magukat és most végre ők voltak fölényben.
Egy dolog nem tetszett: kicsit túl sok volt az új szereplő, ráadásul az évad is 6 résszel rövidebb, így néhány karaktert nem sikerült olyan jól kidolgozni. Az első évadban kevesebben voltak, többet tudtunk meg róluk, mindenkinek volt egy része, ami kifejezetten róla szólt. Az új évadban viszont:
- Wonder Girl alig szerepelt, kb. csak annyit tudtunk meg róla, hogy nagyon szeretne bizonyítani és emiatt meggondolatlanul cselekszik.
- Batgirlről se tudunk meg semmit. Azt érezni, hogy Batmanhez hasonlóan jó detektív lehet és ilyesmik, de ennyi.
- Az új Robin esetében talán a legrosszabb a helyzet, vele kapcsolatban egyetlen emlékezetes jelenetet vagy mondatot sem tudok felidézni.
- Lagoon Boy: elég sovány, azon kívül nem sok minden köthető hozzá, hogy Megan vele vigasztalódott, de legalább volt funkciója.
- Dongó, Beast Boy: határeset. Határozottan kirajzolódik a személyiségük, de kevés szerepet kaptak.
- Arzenál, Kék Bogár és Impulzus: őket jól bemutatták.
Szerintem 20 részbe túl sok volt ennyi új karakter, 2-3 bőven elég lett volna. De még 30-ba is.