Szerző Téma: Véletlenszerű Pókember topik  (Megtekintve 240659 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

SD. EJC.

• Bűnölő
  • Pókember
    • SD. EJC.
Re:Véletlenszerű Pókember topik
« Válasz #1420 Dátum: 2013. Május 17. - 15:50:13 »
Elfelejtettem belinkelni, a magazinomat: http://sd-ejc.info/sd-ejc_fooldal/magazin/

És ez a legutolsó eddig megjelent lap: https://dl.dropboxusercontent.com/u/71939892/szerkesztoseg/magazin/2013_5.pdf
SD. EJC.

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #1421 Dátum: 2013. Május 17. - 16:49:31 »
Egészen komoly!  ;)

SD. EJC.

• Bűnölő
  • Pókember
    • SD. EJC.
« Válasz #1422 Dátum: 2013. Május 18. - 10:22:39 »
Köszi. Akkor lenne értelme elindítani egy ilyen magazint, csak képregényes témában?
SD. EJC.

Todd

• Pókfej
« Válasz #1423 Dátum: 2013. Május 18. - 10:56:03 »
Szerintem tény, hogy mostanában felkapottak a képregények alapján készült játékok, főleg az Arkham szériának köszönhetően, de ennek ellenére nem érzem azt, hog ezek lefednék egy havilap terjedelmét.
Amúgy meg annyi internetes forrás foglalkozik a témával, hogy nem igazán lenne hiány-pótló.

SD. EJC.

• Bűnölő
  • Pókember
    • SD. EJC.
« Válasz #1424 Dátum: 2013. Május 19. - 11:17:58 »
Hm. Értem, nos valóban, de azok blogok, weblapok. Amit én csinálnék valóban magazin, mind kinézetre, mind terjedelemre. Persze, ez csak formaság. Meg ezért is mondtam, hogy képregényekről is lehetne benne beszélni, hiszen azt tudom, hogy 1 fő témával nem lehet fenntartani a lapot. A másiknál erre a 2. szám után rájöttem.

Szerinted milyen téma lenne hiány-pótló?
SD. EJC.

Todd

• Pókfej
« Válasz #1425 Dátum: 2013. Május 19. - 14:02:18 »
Pl. magyar alkotók képregényeit összegyüjtő magazin az újságárusoknál. Azon dolgozunk, hogy ez megvalósuljon.
http://epicline.hu/

Úgy összességében képregényes hírekkel kitöltve több már jobban megalósíthatónak tartom.
Amúgy én a magazin formátumot inkább csak nyomtatásban preferálom. Volt már pár ilyen, csak képregényekkel foglalkozó, de sajnos egyik sem lett hosszú életű. De ilyen képregények+videjátékok+képregényfilmek tematikával már ki lehetne tölteni.
« Utoljára szerkesztve: 2013. Május 19. - 14:16:22 írta Todd »

SD. EJC.

• Bűnölő
  • Pókember
    • SD. EJC.
« Válasz #1426 Dátum: 2013. Május 19. - 14:56:17 »
Igen, értem. Hát részemről ez ingyenes lenne, és azt tudom, hogy a virtuális vasutasoknál a magazin teli találat volt, és viszik mint a cukrot.

Ez a 3-as kombó sem rossz. Kezdetnek. Én vállalom a kihívást, ha van egy lelkes csapat. És a magyar alkotói képregények sem rossz téma, bár abban nem vagyok otthon, abszolút. Hírek meg elvileg kézen fekvő, hiszen itt havonta több a megjelenés, mint a másik világomban.

Csak ahogy látom, nem túl nagy az érdeklődés a téma iránt. Szerinted hol tudnék még körbe kérdezősködni, újságírás ügyben?
SD. EJC.

SD. EJC.

• Bűnölő
  • Pókember
    • SD. EJC.
« Válasz #1427 Dátum: 2013. Augusztus 05. - 15:10:59 »
Puszta kíváncsiságból mindenkitől kérdezem, Ti hogy tároljátok a tasakban a képregényt? A tasak tetején lévő visszahajtható részt kívülre hajtjátok vissza, és leragasztjátok, vagy pedig a képregény mögé gyűritek, és vonalzóval helyrerakjátok ha épp gyűrve sikerült a visszahajtás?
SD. EJC.

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #1428 Dátum: 2013. Augusztus 05. - 15:55:53 »
Én nem hajtom le.

Comicboy

• Skorpió
  • Pókember rajongó
« Válasz #1429 Dátum: 2013. Augusztus 05. - 16:04:05 »
Szerintem ez kicsit hülyeség, az hogy egyesek úgy őrzik a képregényeik mintha azok milliós értéket őriznének.Értem azt a tasakba rakás és lecellukszozás alatt.Miért raksz el úgy egy képregényt, hogy azt azután soha ne tudd többé elolvasni.Szerintem oké ha vigyázunk rá (én is szépen elrakom, de sosem ragasztom le nehogy néhány O2 molekula gonosz módon hozzájuk érjen)
Ennek semmi értelme a képregény olvasásra való nem páncélszekrényben való őrzésre ;)
"A nagy erő nagy felelősséggel jár."

zozi56

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
  • Őrszem
    • HálóZsák
« Válasz #1430 Dátum: 2013. Augusztus 05. - 16:44:35 »
Én belülre hajtom.
Man is mortal, and doomed to death and failure and loss.
This lies beyond our comprehension - why do you not despair?

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #1431 Dátum: 2013. Augusztus 05. - 16:45:28 »
Comicboy: Igazából azért, mert ezek 5-10 év alatt eléggé megfakulnak és/vagy elsárgulnak. Egy könyv esetében a sárgaság még elviselhető, de egy képekre alapuló kiadványnál annyira nem. Meg a vékony füzetek hajlamosak egyszerűen arra, hogy meghajoljanak, szamárfülesek legyenek. Összességében eléggé háklisak. A magazingyűjtők elég sok mindent kitalálnak ezért az állagmegóvás érdekében. Én többek között ezért is preferálom a képregényeket kötetekben.

Todd

• Pókfej
« Válasz #1432 Dátum: 2013. Augusztus 05. - 17:19:19 »
De a kötetek ugyanúgy besárgulnak, nem?
Nekem pl. az első kingpin köteteimen már kezd látszódni az id vasfoga.
Comicboy: Azért a cellux nem egy örökké záró ragasztóanyag, ki lehet azt a tasakot nyitni és olvasgatni a képregényt.  ;)

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #1433 Dátum: 2013. Augusztus 05. - 20:36:14 »
Igen, azok is, bár én pont azokon még nem tapasztalom annyira. Ugyanakkor az összes többi baj a könyvekre nem érvényes. És ha keménytáblás és fűzött, akkor aztán pláne nem érdekli, hogy fekve vagy állítva tárolod, zacskóban vagy sem, mert hacsak nem olyan a festék, hogy idővel egyberagadnak a lapok, akkor annak sok baja nem lesz.

Comicboy

• Skorpió
  • Pókember rajongó
« Válasz #1434 Dátum: 2013. Augusztus 06. - 08:57:15 »
Na hát akkor a közeljövőben talgaby példáján okulva amit lehet azt inkább könyv formátumban veszem :)

venom75

• Pókfej
« Válasz #1435 Dátum: 2013. Augusztus 06. - 11:34:19 »
Én leragasztom , de az nem jelenti azt , hogy nem bontom ki akkor amikor kedvem tartja elolvasni.

SD. EJC.

• Bűnölő
  • Pókember
    • SD. EJC.
« Válasz #1436 Dátum: 2013. Augusztus 07. - 17:49:25 »
Köszönöm a válaszokat, végül én a belülre visszahajtás mellett döntöttem. Így le van zárva teljesen, mégis ki lehet venni.
A celluxxal nekem az a bajom, hogy saját bénaságom miatt el tudom képzelni, amikor felnyitom, és kihúzom a képregény közben ráragad a cellux, és ha az nem a mostani fényes lapra ragad rá, akkor könnyen sérülés lehet a vége.
SD. EJC.

venom75

• Pókfej
« Válasz #1437 Dátum: 2013. Augusztus 07. - 18:39:42 »
Felbontás után én leveszem a celluxot, amikor visszakerül bele a képregény újat kap.

mikka

• Fórum Tag
  • Bűnölő
« Válasz #1438 Dátum: 2013. Augusztus 08. - 09:59:35 »
Köszönöm a válaszokat, végül én a belülre visszahajtás mellett döntöttem. Így le van zárva teljesen, mégis ki lehet venni.
A celluxxal nekem az a bajom, hogy saját bénaságom miatt el tudom képzelni, amikor felnyitom, és kihúzom a képregény közben ráragad a cellux, és ha az nem a mostani fényes lapra ragad rá, akkor könnyen sérülés lehet a vége.
Ezért kell 3M Scotch Magic celluxot használni, ha ráragadna, könnyen, sérülésmentesen le lehet szedni a képregényről.
"Én vagyok James Dean, kapcsolom a hármat"

Comicboy

• Skorpió
  • Pókember rajongó
« Válasz #1439 Dátum: 2013. Augusztus 08. - 15:26:55 »
Ezért kell 3M Scotch Magic celluxot használni, ha ráragadna, könnyen, sérülésmentesen le lehet szedni a képregényről.

Hogy még spéci cellux is kell. na haggyá' má' :roll: