Na, ez a legrégebben használt topik, kezdjük itt.
Mutánsvilág
A Káosz volt a kedvenc kötetem a Kingpintől jó ideig, így nagyon vártam a folytatását. És azt kell, hogy mondjam… egyáltalán nem csalódtam. Sőt!
Az eleje annyira nem keltette fel az érdeklődésem, mert igaz, hogy elég tragikus volt, de nem tudta valahogy azt a kellő hangulatot adni, valamint volt egy rajzolói baki (Őrszem háza hiányzik a tetőről, pedig ez már az ÚBA: Őrszem után játszódik elméletileg). A szuperhősök megbeszélése Wandáról tetszett, mindkét fél érvelése teljesen helytálló volt. A genoshai események nem igazán jöttek be és itt kezdtem el félni, hogy mennyire fog tetszeni a Mutánsvilág. De pont innentől kezdett el igazán tetszeni: nagyon bejött ennek az új világnak a bemutatása, érdekes volt a karaktereket ilyen megvilágításban látni, valamint azt, hogy „mi lett volna, haâ€. A kedvenc bemutatásaim Pókember, Kitty és Hank-ék voltak. És Rozsomák… nagyon örültem, hogy a középpontba került, mert ő az egyik kedvenc karakterem és régen olvastam vele a főszerepben bármit is. Marha jó volt, hogy ő a Shield vezetője, meg a kutatása, ami által még jobban megismerhettük a mutánsvilágot. Cage-ék is érdekesek voltak, csak azt nem értem, hova lett Kard Köpeny mellől. Maga az emlékvisszahozás nem igazán kötött le, egyedül Peter-nél. Teljesen átérezhető volt a fájdalma, nagyon jó volt az az 5 oldal. Mikor meg mutatták a Xavier Emlékkertet, kissé ledöbbentem, de gondoltam, hogy nem halott (bár pár pillanatra azért elhittem). A bunyó itt is hangulatos volt, a Wanda-Sólyomszem dialógus meg nagyon tetszett. A vége pedig… fú. Tudom, Talgaby rengeteget szidta az X-Menre való hatása miatt, és meg is értem, de ettől függetlenül nagyon bejött, a tragikus hangulat nagyon átjött a papíron. És a végén a cliffhanger…
A rajzok az előzetes oldalakon nem tetszettek, sőt elsőre az első borítón sem tetszett, túl tömzsinek tűntek a szereplők. De mikor elkezdtem olvasni, egyáltalán nem volt vele semmi bajom, sőt még tetszik is, csak elsőre fura.
Negatívumként egyetlen dolgot tudnék felhozni, az pedig a tartalomban van. Nem akarok beleszólni, de itt is egy hangyányival túl sok infó van a második kötet hátsó borítóján, s most arra gondolok, hogy megszellőztetitek, nem Magneto áll a Mutánsvilág mögött. Ez itt ismételten egy építő jellegű kritika, szóval remélem nem esik rosszul. :$
Marvel-fronton ez az egyik kedvenc sztorim a Kingpintől. Még sok ilyet!
5/5