Szerző Téma: Csodálatos Pókember (Semic-füzetek)  (Megtekintve 845486 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

Sepi

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
Re:Csodálatos Pókember (Semic-füzetek)
« Válasz #2240 Dátum: 2010. június 15. - 07:08:29 »
Én csak annyiban tartom tényleg érdemesnek a folytatást, hogy egy 100 számos sorozat már, ha csak szimbolikusan is, siker az itthoni képregényvilágban...nem?  :)
Csak a Semicet ez fogja a legkevésbé érdekelni, elhiheted.  ;) Nagyban tesznek a 100-as számra, ha már ott tartanak, hogy a sorozatot is alig bírják eltartani. Üzleti szempontból nekik már kész öröm lesz befejezni ezt a sorozatot, és utána a fentebb említett okokból inkább egy újat elindítani. Egy újraindított sorozattal még lehet esélyük, hogy visszaemeljék az eladásokat, de azt sem az Ulti Pók v2-vel lehetne. Amerikában is alig fogy a sorozat, nálunk meg a rajza miatt kapásból halálra lenne itélve.

Szilánkmentes

• Vezér
  • the Shatterproof !
    • The Proof Report
« Válasz #2241 Dátum: 2010. június 15. - 07:15:02 »
Jóreggelt!  :)

Amúgy ezek érdekes tények. Ezekszerint most annyira rosszak az eladások, hogy az egész CsodaPók most "zsákutca státuszban" van? Újabb sorozatot temetünk akkor...?

venom75

• Pókfej
« Válasz #2242 Dátum: 2010. június 15. - 07:15:43 »
Egy közvélemény kutatást megejthetnének , hátha nem lennének a lapok halálra ítélve.

Szilánkmentes

• Vezér
  • the Shatterproof !
    • The Proof Report
« Válasz #2243 Dátum: 2010. június 15. - 07:19:18 »
Egy közvélemény kutatást megejthetnének , hátha nem lennének a lapok halálra ítélve.

Akár itt a topicban is pölö.   Miértne?  :nemtudom:

Sepi

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #2244 Dátum: 2010. június 15. - 07:22:07 »
Amúgy ezek érdekes tények. Ezekszerint most annyira rosszak az eladások, hogy az egész CsodaPók most "zsákutca státuszban" van? Újabb sorozatot temetünk akkor...?
Könnyen előfordulhat. Az utóbbi években mindig csak éppenhogy túlélte a sorozat. Sokszor lehetett hallani, hogy nem biztos, hogy folytatódni fog a sorozat jövőre. Így örülhetünk, ha tényleg befejezik a v1-et a Semicnél, de az biztos, hogy az eladásaik nagyon alacsonyak. Elég csak a képregény minőségét megnézni. Szinte a legolcsóbb (ha nem a legolcsóbb) papírból készül. Hasonlítsátok össze pl a Pókembert és a Garfiledot. Szinte ég és föld a különbség a kettő minősége között, pedig ugyanaz a kiadó. Csak a Garfiledot veszik, míg a Pókembert alig. Már a rajongók sem veszik, így mire számítson az ember. Elég csak itt a fórumon megkérdezni, hogy ki veszi és ki nem, megdöbbentő eredmény születne. Én is már csak becsületből veszem, meg hogy ha már elkezdtem, legyen meg a teljes sorozat, de olvasni már kb január óta nem olvasom. Megveszem, és dobom is be a szekrénybe.

Szilánkmentes

• Vezér
  • the Shatterproof !
    • The Proof Report
« Válasz #2245 Dátum: 2010. június 15. - 07:27:32 »
Én pl. Garfieldot nem veszem és a Pókembert igen. Sőt, kizárólag Marvel képregényeket veszek. Amire ez viszont rávilágít, hogy talán kezdi elveszíteni Pókember az eddigi ún. "uralmát" a képregénypiac felett? Visszaolvasva a BA. topicban pl. emlékszem, hogy szinte kizárólag úgy beszéltek az eladásokról, hogy ami Pókember azt általában mindenki megveszi. Erre meg nemrég említette kaine is, hogy az utóbbi Pókember könyvek nem fogytak kellőképpen... és most ez sem.  :drying:

Sepi

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #2246 Dátum: 2010. június 15. - 07:36:15 »
Pókember eddig sem uralkodott a képregénypiacon hazánkban, még régen se. Szuperhősök között igen, de annak már rég leáldozott.

Szilánkmentes

• Vezér
  • the Shatterproof !
    • The Proof Report
« Válasz #2247 Dátum: 2010. június 15. - 07:39:38 »
Pókember eddig sem uralkodott a képregénypiacon hazánkban, még régen se. Szuperhősök között igen, de annak már rég leáldozott.

Igen, rosszul fogalmaztam. Magamból indultam ki, mivel számomra minden ami képregény az Marvel vagy DC. Én már csak ilyen szüklátókörü maradok szerintem.  :roll:
« Utoljára szerkesztve: 2010. június 15. - 07:50:39 írta Szilánkmentes »

BuB

• Pókfej
« Válasz #2248 Dátum: 2010. június 15. - 07:50:34 »
Furi, hogy mindenki azt hiszi, hogy Póki tök jól megy hazánkba és vele mindent el lehet adni. Nem is tom, már hol olvastam ezt, hogy szidták, mert nálunk csak az jelenik meg és semmit más.
SO SAY WE ALL! - LORDS OF KOBOL

Szilánkmentes

• Vezér
  • the Shatterproof !
    • The Proof Report
« Válasz #2249 Dátum: 2010. június 15. - 07:58:33 »
Én onnan következtettem mindig, hogy képregénysorozatokból Pókember tud felmutatni a legtöbb kiadott példányt. Innen következteve, hogy legközismertebb,legsikeresebb.(úgyértve Szuperhősök közül)
Csodálatos Pókember v1. - 127
Hihetetlen Pókember - 27
Csodálatos Pókember v2. - 82 (és reméljük több is)

Míg a többi sorozat már a korábbi Semic kiadásokból sem közelítették meg ezeket a számokat.

Illetve idézek wikiről ( :D )
"One of the longest running comics from Semic."

Jól tudom, hogy csupán a Garfield előzi meg?
« Utoljára szerkesztve: 2010. június 15. - 08:00:20 írta Szilánkmentes »

Sepi

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #2250 Dátum: 2010. június 15. - 08:19:44 »
Igen, Garfiledból 245 szám jelent meg eddig, a Zseb-Garfieldból meg 93, plusz a sok extra könyv, stb. Szóval az magasan vezet nálunk. Szerintem a Pókember azért nem megy már, mert már sokan unják. Az Ultimate-et meg sokan nem szeretik. Sokan másra vágynak már, talán ezért mennek jobban a Bosszú Angyalai képregények. Most már válogatósabbak a magyar rajongók.

Ati

• Bogár
  • **
« Válasz #2251 Dátum: 2010. június 15. - 10:16:22 »
Azért egyvalamit tisztázzunk: nem volt szó megszűnésről, csak KÉSÉSRŐL! Aminek oka van. Nagy különbség!
A Garfield már szinte semmiben nem különbözik a CsodaPóktól minőségileg... rég nem. Meg lehet nézni. Amitől úgy tűnhet, az az, hogy a képsorok nem egészoldalasak, és kevesebb bennük a fekete, illetve sötét árnyalat.

Sepi

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #2252 Dátum: 2010. június 15. - 10:23:25 »
Mi sem arról beszéltünk, hogy megszűnik, de az tény, hogy az év végén véget ér a sorozat. Az pedig már régóta nyílt titok, hogy nem fogy olyan mennyiségben az újság, mint az elvárható lenne.  ;) Így mi inkább az azutáni időszakról elmélkedünk.
Utóbbi időben én is észrevettem, hogy a Garfiled minősége is lecsökkent valamelyest, még akkor meg is jegyeztem a fórumon, hogy mintha vékonyabbak lennének a lapok. Az tény, hogy a színezési technika is más, és emiatt az sokat dob a Garfiled látszólagos minőségén, de azért nem olyan régóta lehet egyforma a papírja a Garfilednak. Egy max két éve azért jobb volt a Garfiled. Legalábbis én úgy láttam.

holloo

• Sakál
  • "Free Genosha"
« Válasz #2253 Dátum: 2010. június 15. - 11:03:39 »
Szerintem kár a papírminőségen vitázni, ha egy képregényt a papírminőség romlásával lehet csak eladni ott már gáz van. Egyébként a Pókember papírja már annyira kaka, hogy az újrahasznosított zsebkendő is frankóbb minőségű. Ráadásul az oldalak befogják egymást, szóval szerintem nevetséges. Tudom erről nem feltétlenül a kiadó tehet, mert itt nálunk csak "az occsó az a jó" mentalitás uralkodik, de ez így már....béna. Egyébként én is úgy vagyok vele, hogy megveszem, ha már ez az egyetlen szuperhősös havilap, de az uccsó 3 részt el sem olvastam, meg nem is érdekel és sírnom kell ha meglátom ezt a minőséget...

venom75

• Pókfej
« Válasz #2254 Dátum: 2010. június 15. - 11:20:48 »
Tényleg mindenki azt hiszi , hogy pókemberrel minden eladható ennek ellenére még a Tom És Jerry , Donald Kacsa , Witch , Mozaik is több számot megél mint egy -egy pókos kiadás, vagy akár szuperhősös újság.

Szilánkmentes

• Vezér
  • the Shatterproof !
    • The Proof Report
« Válasz #2255 Dátum: 2010. június 15. - 12:40:13 »
Pókember egy szimbólum, kéremszépen.  :spideyhun:

Sepi

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #2256 Dátum: 2010. június 15. - 19:45:37 »
Nem, ő csak egy szuperhős.  ;)

barghest

• Mysterio
  • **
  • Timber Wolf
« Válasz #2257 Dátum: 2010. június 15. - 20:31:52 »
Pizsamában és csizmiben :D

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #2258 Dátum: 2010. június 15. - 21:54:00 »
Pókember a magyar szuperhős kiadás szimbóluma esetleg. Hisz tényleg magasan a legtöbbet adtak el belőle.

Szilánkmentes

• Vezér
  • the Shatterproof !
    • The Proof Report
« Válasz #2259 Dátum: 2010. június 15. - 22:08:51 »
Pókember a magyar szuperhős kiadás szimbóluma esetleg. Hisz tényleg magasan a legtöbbet adtak el belőle.

Igen, valahogy így értettem.  :)