Szerző Téma: Csodálatos Pókember (Semic-füzetek)  (Megtekintve 842809 alkalommal)

0 Felhasználó és 2 vendég van a témában

Ben Reilly

• Pókfej
Re:Csodálatos Pókember (Semic-füzetek)
« Válasz #3960 Dátum: 2011. május 03. - 20:05:52 »
Szvsz abba ár mind beletörődtünk, hogy a Semices képregényeknek annyi. Ha valami isteni csoda folytán mégis megjelenne a 3. szám szerintem folytatódni már nem fog. De hogy egy közleményt nem képesek kiadni, na az hihetetlen. Tomi te mégis csak a köreikben mozogsz. Tudom hogy bizonyos dolgokat nem szabad elmondani, de legalább annyit elárulnál hogy van még ok bizakodásra a Semiccel kapcsolatban vagy az előfizetők kérjék vissza a pénzüket mert ők eléggé trében maradnak.

BuB

• Pókfej
« Válasz #3961 Dátum: 2011. május 03. - 20:13:58 »
Hát az előfizetők gondolom úgyis visszakapják a pénzüket, eddig legalábbis úgy volt, nem?
De valami infó Kainetől télleg jó lenne, most már lassan kezdek én is türelmetlenkedni... :uhoh:
SO SAY WE ALL! - LORDS OF KOBOL

Ben Reilly

• Pókfej
« Válasz #3962 Dátum: 2011. május 03. - 20:24:45 »
A Semic ugyebár több lapot is vitt. Ezek közül az egyik az Elle volt, aminek az előfizetőit már februárban kiértesítették, hogy a lapot ezentúl a Sanoma adja majd ki. Ha a Csodapók miatt a Semicet köti is a szerződés, nem tudom mi a helyzet a Garfielddal vagy az SW-vel. Az ő előfizetőik kaptak valamit?

Mike

• Zöld Manó
« Válasz #3963 Dátum: 2011. május 03. - 20:31:50 »
Nem tom, ki mennyire olvassa a knetet, de nemrég volt egy balhé, hogy egy kisgyerek nem kapta meg a Garfield-ot. Láng István segítségével most hétfőn megkapták a csomagot. Viszont most volt ott egy ilyen hsz:

"Megszűnik az Adoc-Semic.
Ez most már tény. Sajnos. Senkit sem akarok riogatni, de a HITELES cégnyilvántartás szerint az ADOC cégcsoport mindhárom cége végelszámolás alatt áll 2010 december közepe óta.
Ez nem jelent fizetésképtelenséget, akkor felszámolási eljárás alatt lenne a cégcsoport, csupán azt jelenti, hogy a tulajdonosok nem kívánják tovább folytatni a gazdasági tevékenységet és meg kívánják szűntetni a céget. Ez akár évekig is elhúzódhat, de a végelszámolás befejezéséhez a tartozásokat rendezni kell. Sajnos azonban, ha a végelszámolásra kijelölt személy (a végelszámoló) a vagyonrendezés során azt állapítja meg, hogy a cég mégis fizetésképtelen, akkor az egész átfordul felszámolási eljárásba és sajnos a kis magyar valóság szerint ilyenkor az előfizetők hiába ugrálnak a pánzükért…"

Szal... pasz Ben. Én még nem kaptam semmit, pedig előfizető vagyok. :(

kzoli

• Sakál
« Válasz #3964 Dátum: 2011. május 03. - 20:42:26 »
Tudom,hogy a hazai könyvkiadás, s így a képregénykiadás is eléggé mélyponton van,kevés a vásárló,kevés a bevétel. Egyáltalán az,hogy megtérüljön. Biztos nehéz,Tomi is küszködik azzal,hogy legalább visszajöjjön a belefeccölt pénze. Picit más eset,de nem kevésbé a témához tartozik: a mai magyar labdarúgás bajnoki meccsein is pár száz,1-2000 néző van--nincs közönség. Erre se mennek ki az emberek. Színházba,moziba sem járnak. Szinte sehol sincs elég érdeklődő. Igaz,csökkent a magyar lakosság száma,de azért valami csak érdekli az embereket. Régebben 20-30-60000-en voltunk kinn egy meccsen,a mozik,színházak tömve voltak.Könyveket,képregényeket tízezrével vették az érdeklődők.
Ma mi van...?:
Valóságshow-k,idióta tv-sorozatok,számítógépes játékok foglalják le,butítják az embereket. Erre vevők,ez kell nekik.
Pedig pl. ami kötelező olvasmány volt,az már képregény formában is megjelent. Akik vizuálisabbak,simán olvashatják egyik-másik kiadott művet.
Sok-sok reklám és idő kell ahhoz,hogy ismét legyen elég érdeklődő.
Én csak abban reménykedem,hogy addig lesz elég kiadó is,aki kivárja ezt az időt.
Minden tiszteletem Harza Tominak,hogy ebben az elég ingoványos területen helyt tud állni.

zozi56

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
  • Őrszem
    • HálóZsák
« Válasz #3965 Dátum: 2011. május 03. - 20:51:40 »
Viszont most volt ott egy ilyen hsz:
"A Semic megszűnik, mert én, Mr. Random Akárki, azt mondtam." Láng Istvánnak valahogy jobban hiszek, ott írt pár kommenttel fölötte.
Man is mortal, and doomed to death and failure and loss.
This lies beyond our comprehension - why do you not despair?

Mike

• Zöld Manó
« Válasz #3966 Dátum: 2011. május 03. - 20:53:48 »
Én is jobban hiszek neki természetesen, ez a srác nem lát bele. De egy-két ilyen mindig elbizonytalanít... :S

venom75

• Pókfej
« Válasz #3967 Dátum: 2011. május 03. - 21:03:07 »
Amióta a képregényeket gyűjtöm , nem nagyon emlékszem ilyen pandásra kiadványok terén mint ebben a néhány évben. Nagyon sajnálatosnak tartom , hogy sorra buknak be a képregények és kilátástalan a helyzet új megjelenések terén.

balogh44

• Thanos
« Válasz #3968 Dátum: 2011. május 03. - 21:14:51 »
"Pandás"? Tudtam, Ben, te megmondtad, ezek a szörmókok nagyon veszélyesek tényleg! :D
De azért reméljük, a Pókember mindig itt lesz velünk valamilyen formában, ha a Semic be is adja a kulcsot!

BlackArrow

• Kaméleon
  • **
  • Fekete ruhás
« Válasz #3969 Dátum: 2011. május 03. - 22:13:33 »
Egmont Spiderman felejtős, aki még a kötőjelet se ismeri a kiadványában. És az ajándék meg a másik. Igaz ugyanannyiba kerül, mint a Semices Krepto Póki.

D-TOX

• Rinó
  • **
« Válasz #3970 Dátum: 2011. május 03. - 22:46:06 »
Nem tom, ki mennyire olvassa a knetet, de nemrég volt egy balhé, hogy egy kisgyerek nem kapta meg a Garfield-ot. Láng István segítségével most hétfőn megkapták a csomagot. Viszont most volt ott egy ilyen hsz:

"Megszűnik az Adoc-Semic.
Ez most már tény. Sajnos. Senkit sem akarok riogatni, de a HITELES cégnyilvántartás szerint az ADOC cégcsoport mindhárom cége végelszámolás alatt áll 2010 december közepe óta.
Ez nem jelent fizetésképtelenséget, akkor felszámolási eljárás alatt lenne a cégcsoport, csupán azt jelenti, hogy a tulajdonosok nem kívánják tovább folytatni a gazdasági tevékenységet és meg kívánják szűntetni a céget. Ez akár évekig is elhúzódhat, de a végelszámolás befejezéséhez a tartozásokat rendezni kell. Sajnos azonban, ha a végelszámolásra kijelölt személy (a végelszámoló) a vagyonrendezés során azt állapítja meg, hogy a cég mégis fizetésképtelen, akkor az egész átfordul felszámolási eljárásba és sajnos a kis magyar valóság szerint ilyenkor az előfizetők hiába ugrálnak a pánzükért…"

Szal... pasz Ben. Én még nem kaptam semmit, pedig előfizető vagyok. :(

Láng István már reagált is erre:
"184 - Lang Istvan [2011.5.03. 21:54]

173: Ez a hír, gyakorlatilag pont ugyanezekkel a szavakkal, január 20-án jelent meg a Napi Gazdaságban – itt a fórumon meg is vitattátok.

Nero Blanco a következőt reagálta akkor, most is érvényes, amit mondott:
“36: Három cégről van szó (kiadó, nyomda, vagyonkezelő), és a hír szerint csak az utóbbi ellen indult végrehajtás. Fontos kiegészítés még ahhoz, amit írtál, hogy a végelszámolás feltétele, hogy a cég ne legyen fizetésképtelen. Amennyiben ugyanis az, akkor nem menekülhet ebben a megoldásba, felszámolás indul ellene.
38: A január 20-i közlönyben jelent meg a hír, tehát abszolút nyilvános, nincs ebben semmi lejáratás, semmi összeesküvés. A cég vezetésének/tulajdonosának szerintem is illene nyilatkoznia, de senki sem kötelezheti rá őket.
32: Nem pontosan az alaptőke erejéig, hanem a vagyon erejéig. A végelszámolónak az a dolga, hogy rendezze a tartozásokat, behajtsa a követeléseket (az is van bőven, tudomásom szerint egyes reklámozók nem fizettek a kiadónak), és ha szükséges, a vagyon(tárgyak) értékesítéséből elégítse ki a hitelezőket.”

Még ennyit: A Semic NEM azon dolgozik folyamatosan, hogy “benyelje” az előfizetéseket, NINCS egyfajta sötét terv arra, hogy kopaszthatnánk meg olvasóinkat és előfizetőinket, akik között vannak több mint húsz évre visszamenő ügyfeleink.
Megfeszítve dolgozunk viszont azért, hogy az ELLE magazinok távozásával előállt új anyagi helyzetet mielőbb egyensúlyba hozzuk, és a viszonylag jelentős jelenlegi csúszások ellenére előbb-utóbb ismét zavartalanul működjünk.
Egy ilyen hagymázos elképzelésekben élő lenyúlás SENKINEK nem érdeke, az olvasóké biztos nem, a kiadóé meg főleg, mert a kiadó létének a kiadás az értelme – és az, hogy megőrizze a több mint húsz év alatt felépített hitelét – és ezért mostanában persze kicsit többet kell dolgozni, de az többet segít, ha együtt szurkoltok velünk."

Hát nem tom, sztem ezer ft 48 oldalon már lassan tök reális lesz, most már olyan mindegy hogy 200 ft-al drágább lenne, de akkor kaphatnánk egy jobb minőséget.
Én azt mondom, csinálják meg.

Nem biztos, hogy csak 200Ft-tal lenne drágább, lehet, több lenne. Ha a félévente megjelenő 2400-3000Ft-os kötetekre nincsen pénze a többségnek, akkor egy havonta megjelenő több, mint 1000Ft-ba kerülő újságra miért lenne? Akkor, ha ott lesz a szülő, lehet, hogy inkább már megveszi a 800Ft-os Egmontos Pókembert, amihez ajándék is jár...
« Utoljára szerkesztve: 2011. május 03. - 22:53:47 írta D-TOX »

BuB

• Pókfej
« Válasz #3971 Dátum: 2011. május 04. - 08:10:34 »
Cáfolgatnak, cáfolgatnak... és mégis sehol semmi...
5. hónapba vagyunk és a 3. szám még sehol, sőt, hír sincs róla...
Valami gebasz csak van ott, de akkor miért nem mondják? MI az a nagy titok,a mi nem tartozik a vásárlóra? ;D
SO SAY WE ALL! - LORDS OF KOBOL

Ben Reilly

• Pókfej
« Válasz #3972 Dátum: 2011. május 04. - 08:47:14 »
"Pandás"? Tudtam, Ben, te megmondtad, ezek a szörmókok nagyon veszélyesek tényleg! :D

;D ;D

Venom ez hivatalosan is epic volt.  :) Nagy vagy.

BlackArrow

• Kaméleon
  • **
  • Fekete ruhás
« Válasz #3973 Dátum: 2011. május 04. - 09:43:01 »
Ha Pókember képregényt akarunk látni. Minden hónapban változtassa át a Túlontúli egyik elhagyatott raktárépületünket egy hallom jó minőségben nyomott képregényé és ajánlja fel a bevételt a kiadónak.    :hehe:

venom75

• Pókfej
« Válasz #3974 Dátum: 2011. május 04. - 09:53:46 »

;D ;D

Venom ez hivatalosan is epic volt.  :) Nagy vagy.

Ba@... most vettem észre miről is írtok.

baddeni

• Gibbon
  • *
« Válasz #3975 Dátum: 2011. május 04. - 13:27:18 »
Na az 533-546-ig részeim előreláthatólag jövő7 csütörtökön meg is érkeznek USA-ból :-) kíváncsi vagyok addig hogy alakul az itthoni Spidy vesszőfutása  ??? 1 biztos hogy 2000 óta rendszeres vásárlója voltam a pókembernek és előtte is veszegettem de nem rendszeresen. Ez a folytonosság itt és most megszakadt és amíg nem változik a kiadó hozzáállása addig biztos USA-ból szerzem be kedvenc falramászóm epizódjait :D főleg hogy árban is kb ugyanúgy vagy olcsóbban jövök ki  :oh:

Ben Reilly

• Pókfej
« Válasz #3976 Dátum: 2011. május 04. - 13:29:33 »
Minek rendeltél külföldről? Én két éve igyekszem ezeket elsózni.

Kanaszta

• Pókfej
« Válasz #3977 Dátum: 2011. május 04. - 18:08:45 »
És mennyiért vesztegeted Pandamester?
Dobj egy privátot  ;)

Ben Reilly

• Pókfej
« Válasz #3978 Dátum: 2011. május 04. - 18:12:31 »
Baddeni már bejelentkezett. De leghamarabb csak hétvégén lesz időm átnézni a készletet.

Kanaszta

• Pókfej
« Válasz #3979 Dátum: 2011. május 04. - 18:24:06 »
Jól küldi a srác :D
Amcsiból megrendeli és még Téged is kifoszt? Szép :D

Hát ha a maradékról majd hétvégén dobsz valamit, azt megköszönöm :)