Szerző Téma: Csodálatos Pókember (Semic-füzetek)  (Megtekintve 843097 alkalommal)

0 Felhasználó és 8 vendég van a témában

Tom Fireheart

• Fórum Tag
  • Pókfej
Re:Csodálatos Pókember (Semic-füzetek)
« Válasz #4280 Dátum: 2011. július 06. - 14:02:58 »
Nem nagyon akarok beleszólni ebbe a vitába, de annyit azért mondanék, hogy szerintem vagyunk elegen erről a fórumról akik már elég rég óta ismerjük személyesen is Tomit ahhoz, hogy tudjuk: nem nyereségvágyból csinálja a képregénykiadást, hanem rajongóként, a képregények szeretete miatt. Úgyhogy ilyesmivel ne is vádoljátok őt.

Más kiadó, aki tényleg üzletként kezelné a képregénykiadást, valószínűleg sose merné meglépni olyan kockázatos kiadványok megjelentetését, mint amikbe Tomi belevágott. ;)

Egyénként szerintem sem érdemes szitkozódni, meg anyázni a Semicre. Tény, hogy nem fest szépen, amit mostanában csináltak, meg persze mindenkinek meglehet a saját véleménye a dologról, de az anyázás úgysem old meg semmit. Viszont az is tény, hogy a Semicnek köszönhetjük, hogy megismertük az amerikai képregényeket, sőt, gyakorlatilag a Semic kiadványain nőttünk fel. És nem vagyok annyira biztos benne, hogy jött volna helyettük más... A Panini ugyan színre lépett, de mikor látták, hogy nem túl nyereséges a buli, egyből le is léptek.

Szerintem igazából az lenne korrekt a Semictől, ha legalább egy közleményt kiadnának az olvasók felé, hogy ez és ez van, bebuktuk, sorry, illetve bocsánatot kérnének az előfizetőktől. Persze anyagilag ez nem kárpótolja az érintetteket, de mégis jobban mutatna, mintha csak úgy eltűnnének szó nélkül.
A türelem olyan fa, melynek keserű a gyökere, de édes a gyümölcse.

Ju

• Pókfej
« Válasz #4281 Dátum: 2011. július 06. - 14:04:55 »
Elképesztő, mennyi dolgon tudtok veszekedni... :) Ennek a vitának semmi értelme, csak gerjesztitek vele a saját haragotokat (tisztelet a kivételnek, persze). Valójában mindannyiotokban megvan az a cél, hogy szeretnétek, ha megjelennének magyarul képregények. Akkor meg minek tépitek egymás haját? Észrevehetitek, hogy mennyire visszás az egész helyzet, nem kell rögtön nekirohanni mindenkinek. Nuff said.

Morbius

• Traveller
  • Az élő vámpír
« Válasz #4282 Dátum: 2011. július 06. - 14:10:17 »
Bocs a kötekedésért, de köztünk max. jó vevői és vásárlói kapcsolat lehet.

Én a helyedben örülnék, hogy lenne lehetőségem a fent említett baráti kör tagjának lenni, (és nem kelteni itt a zavart) de te tudod ;)
Tejet kérek! Csokisat!

D-TOX

• Rinó
  • **
« Válasz #4283 Dátum: 2011. július 06. - 14:20:03 »
Szerintem igazából az lenne korrekt a Semictől, ha legalább egy közleményt kiadnának az olvasók felé, hogy ez és ez van, bebuktuk, sorry, illetve bocsánatot kérnének az előfizetőktől. Persze anyagilag ez nem kárpótolja az érintetteket, de mégis jobban mutatna, mintha csak úgy eltűnnének szó nélkül.

Ebben teljes mértékig egyetértek veled. Húzzák az emberek orrát sajnos, hogy majd másnap, 2 hét múlva lesz valaki, aki nyilatkozik, aztán semmi.
Amúgy abban is igazatok van, hogy ha a többség ráeszmél, hogy bebukta a 7000Ft-ot, elég keserű lesz az ébredés. Én megértem Kaine álláspontját is (nosztalgia stb.), de mi van azokkal, akik mondjuk most fizettek elő életükben először...vagy akiknek a szülők fizették ki ezt a nem kevés pénzt. Ők a továbbiakban lehet, hogy a büdös életben nem vesznek a gyermeküknek képregényt, a kellemetlen tapasztalatból kiindulva  :'(.   

holloo

• Sakál
  • "Free Genosha"
« Válasz #4284 Dátum: 2011. július 06. - 14:21:30 »
Én is csak annyit szeretnék hozzászólni (annak ellenére, hogy ez nagyon is várható dolog volt szerintem, azóta, hogy nyilvánosságra került, hogy hatalmas (108 milla, ha jól emlékszem) adóssága van a cégnek), hogy feleslegesen vitáztok, hiszen mindenkinek igaza van. A Semic eléggé... mondjuk úgy, hogy amatőr módon reagálta le ezt a dolgot, a harag is érthető dolog, hiszen nem lehet mindenki zen mester, bevallom őszintén engem is baromira idegesítene, ha csak úgy elúszott volna 7000 pénzem. De az is igaz, hogy a semic nélkül nem lenne hazai "képregényezés", ugyanakkor a "vásárló-eladó viszony" elmélet is tökéletesen megállja a helyét. Lényegében beleestetek a "félig üres vagy félig teli" szituációba, ami egyébként, ha egy kicsit elvonatkoztatunk a helyzettől és egy kicsit objektíven kezdjük szemlélni eléggé vicces, hiszen mindenkinek igaza van, itt még Salamon (mielőtt még röppennének a viccek, a történelmi figurára gondolok :) ) is csak vakarná a fejét és nem igazán tudna dönteni...

Ben Reilly

• Pókfej
« Válasz #4285 Dátum: 2011. július 06. - 14:24:22 »
Nekem csak annyi szúrja a szemem a Semic-kel kapcsolatban, hogy már tavaly is tudták hogy bajban vannak (egy felszámolási eljárás nem fél év alatt alakul ki). Ennek ellenére még idén is elfogadtak előfizetői pénzeket, pedig akkor már tudniuk kellett, hogy menthetetlen helyzetben vannak. Ebből a szempontból tartom csak kétesnek, hogy semmiféle közlést nem engedtek az olvasók felé.

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #4286 Dátum: 2011. július 06. - 14:38:48 »
Én úgy vettem ki, hogy ők meg voltak győződve arról, hogy a Drize tudja majd folytatni a kiadást. Hiszen még a múlt héten is próbálkoztak a Panininél.

pepo05

• Pókfej
  • Felicia Hardy Lover
« Válasz #4287 Dátum: 2011. július 06. - 15:15:52 »
Szerintem inkább az a tisztességtelen, hogy akármilyen szándékkal is szedték be az előfizetői pénzeket (akár nyerészkedés céljából, akár azért, mert az utolsó pillanatig hittek, ez most lényegtelen), nem biztosították semmilyen formában azt, hogy a várható bedőlés után ki tudják egyenlíteni a tartozásaikat.

Azzal sem értek én sem egyet, hogy ezt amolyan búcsúajándékként helytálló lenne felfogni. Azt viszont meg kellene érteni, hogy a Semicnek sokat köszönhetünk, akármilyen szemét módon is végződött ez az egész. Szerintem, ha a Semicet CSAK az üzleti érdekek vezérelték volna, akkor már régen abbamaradt volna a Pókember kiadása, helyette olyan dolgot adtak volna ki, ami sokkal biztosabban visszahozza az árát, vagy ami biztosabban nagyobb hasznot termel. Mert persze, nem hülye senki, nem gondolja senki azt, hogy ott a Semicnél a nagylelkűség, a rajongók kiszolgálása volt a cél elsősorban - nyilván ha veszteséges valami, akkor nem csináljuk tovább. De ha teszem azt a Pókemberbe fektetett költségek 110%-osan térültek meg, és helyette kiadhattak volna valamit, ami már 120%-osan térült volna meg (és szerintem biztosan lett volna ilyen), akkor igenis azon túl, hogy megvettük amit kiadtak, és ezen túl más anyagi juttatással nem tartozunk nekik, hálával, ami nem feltétlen kerül pénzbe mégis tartozunk, hisz ők mégsem hagyták el a Pókembert, hiába lett volna jobb választás is az ő szempontjukból. Talán, mert valaki ott tényleg szerette a képregényeket, ahogy Tomi is mondta.
« Utoljára szerkesztve: 2011. július 06. - 15:18:58 írta pepo05 »
"Az elme mindig hamarabb adja fel, mint a test. A titok nyitja, hogy az elméd neked dolgozzon és ne ellened"

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #4288 Dátum: 2011. július 06. - 15:18:08 »
Ámen.  ;)

Fairlight

• Tarantula
  • *
  • Bannmen
« Válasz #4289 Dátum: 2011. július 06. - 15:52:53 »

Idézet
nem látom azt se be, hogy esetlegesen miért mondják azt sokan, hogy a Panini mereven ragaszkodna egy amerikai sorrendhez, válogatás helyett...csak tárgyalás kérdése lenne...
Tényleg? Mutass már rá, légy szíves, hogy hol történt meg ez a valóságban! Volt egyáltalán bárki, aki "beszélni" tudott volna velük? Senki, még a saját itthoni szerkesztőjük sem. Ők ezer éve adnak ki képregényeket, méghozzá a legsikeresebbek Európában, biztosan hallgatnának bárkire is.

Semic 2011-es évadja...ti válogattátok össze a 12 számot.

Lebeszéletd a Marvel Extra-t is....

Ha ez sima üzlet, elkezdheti kiadni egy sima üzletember is, aki nem ért hozzá.

Ki vezeti a Drizét? Képregényrajongó vagy üzletember....A garfield-ben láttak rációt, a Pókemberben sajnos nem...

Semic...HA tudták már 2010 végén,  hogy bedőlnek,és csak abban bíztak , hogy átveszi a sorozatot a Drize...tehát TUDTÁK, hogy nem tudják kiadni a 12 számot, és visszafizetni a zsét...na erre csak annyit, hogy ez szépen belevág a BTK egyik gazdasági bűncselekmény paragrafusába...

+ sokáig próbáltam kideríteni,a Panini lelépésének okát, és ittvalahol olvastam, hogy a mérsékelt haszon mellett nagyon benne volt, hogy visszavonultak, mert nem akartak konkurálni a Semiccel...jó Semic tolta még a Csodapókot (de azonnal vissza is vágták az oldalszámot, meg ott volt az SW amit nem követtem... mit buktunk : Hihetetlen Pókot  meg Újvilág X-ment ...látnok legyen a talpán aki biztossan megmondja, de amit szerintem még ma is olvashatnánk ezeket, vagy még azt az 1-2 sorozat , amit kipróbáltak volna (pl. emlegették a Thor-t) ebben a képregényfilmben gazdagabb években, kivárva még egy kis felfutást...hát kösz Semic...inkább őket választottam volna(ha lett volna ilyen választási lehetőségem)
Persze van, gondolom lesz Pókember kötet, de Újvilág már sehol, és úgy tűnik, hogy Panini visszatérés sem lesz így a kötetkiadási tendenciák miatt...

« Utoljára szerkesztve: 2011. július 06. - 15:55:09 írta Fairlight »

pepo05

• Pókfej
  • Felicia Hardy Lover
« Válasz #4290 Dátum: 2011. július 06. - 15:58:19 »
Nem akartak konkurálni a Semiccel? :D Hallod, te nagyon el vagy tájolva sok mindenben. Előbb a józan észre kéne hallgatni talán!

Elhiheted, ha akkora biznisz lett volna nekik, akkor le se szarták volna, hogy van konkurencia, és vásárlókat rabolnak el a konkurenciától. Nem. Egyszerűen nem volt akkora sikerük amekkorára számítottak, és azt mondták, hogy ennyi kis haszonért nekik nem éri meg az egésszel foglalkozni, amikor vannka nagyobb és arányaiban is jövedelmezőbb piacaik.
"Az elme mindig hamarabb adja fel, mint a test. A titok nyitja, hogy az elméd neked dolgozzon és ne ellened"

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #4291 Dátum: 2011. július 06. - 16:05:15 »
Semic 2011-es évadja...ti válogattátok össze a 12 számot.
Lebeszéletd a Marvel Extra-t is....
Azok az én ötleteim voltak, amikkel egyetértettek. Ne keverd azzal, amit ők akarnak, és arról lebeszélni őket.  ;)
Idézet
Ki vezeti a Drizét? Képregényrajongó vagy üzletember....A garfield-ben láttak rációt, a Pókemberben sajnos nem...
Ezzel az én álláspontomat erősítetted, tudod? Üzletember vezeti, a nyereséges megy tovább, a nem annyira megszűnik...
Idézet
Semic...HA tudták már 2010 végén,  hogy bedőlnek,és csak abban bíztak , hogy átveszi a sorozatot a Drize...tehát TUDTÁK, hogy nem tudják kiadni a 12 számot, és visszafizetni a zsét...na erre csak annyit, hogy ez szépen belevág a BTK egyik gazdasági bűncselekmény paragrafusába...
Ha folytatták volna más néven, minek kellett volna visszafizetni bármit is?  :roll: Kicsit gondolj vissza, ez nem az első alkalom, hogy a Semic más néven adja ki a képregényeket.

Idézet
+ sokáig próbáltam kideríteni,a Panini lelépésének okát, és ittvalahol olvastam, hogy a mérsékelt haszon mellett nagyon benne volt, hogy visszavonultak, mert nem akartak konkurálni a Semiccel...
Ha így is lett volna, az ő döntésük, nem a miénk. Vagy ezért is a Semicet hibáztatod? De ahogy pepo mondta.  ;)
Idézet
Persze van, gondolom lesz Pókember kötet, de Újvilág már sehol, és úgy tűnik, hogy Panini visszatérés sem lesz így a kötetkiadási tendenciák miatt...
Te vagy a világ legpesszimistább embere.
« Utoljára szerkesztve: 2011. július 06. - 16:06:53 írta kaine »

Fairlight

• Tarantula
  • *
  • Bannmen
« Válasz #4292 Dátum: 2011. július 06. - 16:17:46 »
Nem én mondtam (de nincs kedvem visszakeresni)...de érthető, hogy ez is belejátszott, a kiadási jogokat még így is a panini osztotta le a Semicnek így nem volt miért izmozni...

Olvass annak is vissza, hogy ment a 2 cím a duplázás után, volt rajta haszon, nem lett volna ezzel sem semmi gáz, ekkora a piac erre rájöttek...de ezt inkább légüres térben csinálták volna, nem pedig olyanban, ahol már a Semic ha 1 címmel is, de molyol...most pedig gondolom azért nem, mert ott a kingpin kötetek..

Attól, hogy a Drize nem lát benne fantáziát másmég  láthat...de ez egyúttal azt is bizonyítja, hogy előbb-utóbb lesz más...(de én a Paninit láttam volna rá a legoptimálisabbnak...)

Semic: HA-ra nem nagyon kötünk szerződést, pláne úgy hogy aztán így járnak az előfizetők...nekem ez szagos, de egyéni vélemény... de jó ,itt egy hasonlat srácok elő lehet fizetni az Fairlight Kozmikus Extra-ra (48 oldal, Thanos, meg az olyanok, akiket én szeretk)...mondjuk van 12 számra szerződés, de amit nem tudtok, hogy én már tudom(hónapok óta), hogy kábé 2 számra van pénzem és nekem roló(titeket persze, behülyítetelek, mert már van nevem a szakmában 20 év, így reménykedhettek egy teljes évadban), de reménykedem abban, hogy a kingpin átveszi a projectet....de ezt persze nem tudhatom biztosan, mert érdeklődik persze, de semmi sem biztos, szerződés inincs + nem tisztázott, hogy ebben a hasonlatban a kingpin (drize), hogy kapja meg a maradék 10 szám előfizetői díját, mikor azt már eltapsoltam...na kóser így belevágni...?
« Utoljára szerkesztve: 2011. július 06. - 16:21:13 írta Fairlight »

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #4293 Dátum: 2011. július 06. - 16:22:17 »
Te vagy a világ legpesszimistább embere.
Hééé! :drying:

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #4294 Dátum: 2011. július 06. - 16:23:58 »
Idézet
Olvass annak is vissza, hogy ment a 2 cím a duplázás után, volt rajta haszon, nem lett volna ezzel sem semmi gáz, ekkora a piac erre rájöttek...de ezt inkább légüres térben csinálták volna, nem pedig olyanban, ahol már a Semic ha 1 címmel is, de molyol...most pedig gondolom azért nem, mert ott a kingpin kötetek..
Mivel tőlük kell jogokat venni, mivel addig nem adták nekem, amíg itt voltak, most se tartana semmibe, hogy azt mondják, mostantól a Pókember jogok az övék, én nem adhatok ki többet. Erre írtam, hogy nagyon lentről látod a dolgokat.
Ha reális esélye lenne, hogy ki tudsz adni egy FKE-t, én előfizetnék rá.  ;) De ahhoz előbb tegyél le valamit az asztalra, mint a Semic.
Az a baj, hogy csak a felszínt látod, kicsit sem látsz bele se a kiadási dolgokba, se a cégesekbe, nehéz így érdemben vitatkozni. Maradjunk annyiban, hogy te így gondolod, én kicsit másképp és fátylat rá.  ;)

Fairlight

• Tarantula
  • *
  • Bannmen
« Válasz #4295 Dátum: 2011. július 06. - 16:38:50 »
Majd szólok a FKE sorozat indulásánál... ;D előtte Új Harcosokat tennék le az asztalra... De viccet fére téve Csak egy hasonlat volt de úgylátom a Semic behelyettesítése már nem ment a megfelelő helyre...abban igazad van, hogy nem látok tisztán...mióta megy a Drize Semic eszmecsere, mik a vezetési átfedések (gondolom nem is akarod akkor felfedni...ha tudod), de akkor sem tiszta, hogy ez akkor hogy volt, Semic-hez fizetett elő mindenki, nem pedig a noname Drizéhez, akinek még most se tiszta, hogy mit akar (már a Garfielden kívül)...persze ha gördülékeny lefolyt volna egy átvétel, akkor senki sem szólna, de mint látszik nem...

Alulról látom, igen,csak hangossan gondolkozok, és csak egyet kérdezek : tiszta volt ez-az ügy így? Jogilag ? Erkölcsileg (az olvasokra nézve) ?

Panini...talán azért nem mondták mert kis piac kis haszon, és könnyebb ha a Semic pöcsöl vele, nem ők ? Én csak az itteni "benfenntes hozzászólásokból próbáltam eddig összepakolni az ügyet)

« Utoljára szerkesztve: 2011. július 06. - 16:42:21 írta Fairlight »

Khkicsi

• Rózsa
  • *
« Válasz #4296 Dátum: 2011. július 06. - 16:57:05 »

+ sokáig próbáltam kideríteni,a Panini lelépésének okát, és ittvalahol olvastam, hogy a mérsékelt haszon mellett nagyon benne volt, hogy visszavonultak, mert nem akartak konkurálni a Semiccel...jó Semic tolta még a Csodapókot (de azonnal vissza is vágták az oldalszámot, meg ott volt az SW amit nem követtem... mit buktunk : Hihetetlen Pókot  meg Újvilág X-ment ...látnok legyen a talpán aki biztossan megmondja, de amit szerintem még ma is olvashatnánk ezeket, vagy még azt az 1-2 sorozat , amit kipróbáltak volna (pl. emlegették a Thor-t) ebben a képregényfilmben gazdagabb években, kivárva még egy kis felfutást...hát kösz Semic...inkább őket választottam volna(ha lett volna ilyen választási lehetőségem)

Kedves mindenki!
Pedig erről volt szó! Pontosan itt hangzott el, hogy a Panini kivonulásának az oka az volt, hogy nem akartak konkurenciát a Semic-el. Legalább ne hazudtoljátok meg.

Fairlight

• Tarantula
  • *
  • Bannmen
« Válasz #4297 Dátum: 2011. július 06. - 17:04:42 »
?? Azt keresd meg a fórumon , ahol eredetileg elhangzott az hasznosabb lenne... ;) mert már én is csak idéztem... :nezze:

Ja még egy gondolat márciusig kínlódtak a CSP 2.számával, vaj meddig fogadtak el újabb előfizetői befizetéseket... :spidey: ///Visszagördítettem, mert Ben ültette el ezt a gondolatot.../// :headscratch:

« Utoljára szerkesztve: 2011. július 06. - 17:08:54 írta Fairlight »

Todd

• Pókfej
« Válasz #4298 Dátum: 2011. július 06. - 18:36:21 »
Nem nagyon akarok beleszólni ebbe a vitába, de annyit azért mondanék, hogy szerintem vagyunk elegen erről a fórumról akik már elég rég óta ismerjük személyesen is Tomit ahhoz, hogy tudjuk: nem nyereségvágyból csinálja a képregénykiadást, hanem rajongóként, a képregények szeretete miatt. Úgyhogy ilyesmivel ne is vádoljátok őt.
Ráadásul szerintem az a viszony, ami köztünk van (az SP keménymagja, és kaine), már réges régen jóval öbb, mint a vevő eladó.
Nevezhetjük akár barátságnak is, és igen Peter P már olyanra is volt példa, hogy akár hiteleztünk, segítettünk egymásnak (mindkét irányban), persze amíg úgy áll hozzá az ember, ahogyan te, addig nyílván sosem feg eljutni erre a szintre.

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #4299 Dátum: 2011. július 06. - 18:40:19 »
mióta megy a Drize Semic eszmecsere, mik a vezetési átfedések (gondolom nem is akarod akkor felfedni...ha tudod),
Nem nagy titok, hisz bármelyik hivatalos közlönyben megnézheted te is. A Semic egyik volt vezetőjének a KFT-je a Drize. De már ez sem új, mert együtt volt a vezetője a Semic-Interprintnek, az Adoc-Semicnek és a Semic nyomdának is. Ezek is mind külön cégek voltak.
Idézet
persze ha gördülékeny lefolyt volna egy átvétel, akkor senki sem szólna, de mint látszik nem...
Igen, hát erről beszélek. Ők megpróbálták, nem jött be.
Idézet
tiszta volt ez-az ügy így? Jogilag ? Erkölcsileg (az olvasokra nézve) ?
Nem, abszolút nem, ebben igazad van, de a szándék a fontos. Szerintem jót akartak, de ha nem is, abban azért elég biztos vagyok, hogy direkt rossz szándék nem játszott benne. Persze nyilván én is tévedhetek, de én nem feltételezem róluk.