Szerző Téma: Csodálatos Pókember (Semic-füzetek)  (Megtekintve 844611 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

Comicboy

• Skorpió
  • Pókember rajongó
Re:Csodálatos Pókember (Semic-füzetek)
« Válasz #4700 Dátum: 2013. július 08. - 17:21:14 »
Ja majd keresek ;), a történetek állati jók, de Mark Bagley rajzai nekem nem valami szimpatikusak, az az egész fejet lefedő szemlencse  :roll:, na de m1, PPP-ben gondolom majd lesz tőle.
« Utoljára szerkesztve: 2013. július 08. - 17:26:03 írta Comicboy »
"A nagy erő nagy felelősséggel jár."

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #4701 Dátum: 2013. július 08. - 17:35:50 »
Dögivel. :)

Comicboy

• Skorpió
  • Pókember rajongó
« Válasz #4702 Dátum: 2013. július 08. - 17:43:33 »
Király! :kingpin:

Sepi

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #4703 Dátum: 2013. július 08. - 18:54:11 »
Pedig akkoriban nagyon is jók voltak Bagley rajzai, én akkor kedveltem meg őt. Az ő és Butler rajzai mindent megértek akkoriban. Később az Ulti Pók alatt laposodott el nagyon.

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #4704 Dátum: 2013. július 08. - 20:04:54 »
Egyetértek.

SD. EJC.

• Bűnölő
  • Pókember
    • SD. EJC.
« Válasz #4705 Dátum: 2013. július 08. - 20:06:49 »
A különszámokat én későbbre halasztottam, az első, hogy legyen meg a széria minimális lyukakkal. Nekem is tetszik Bagley rajzstílusa, de sztem az Ulti alatt is tök jó. Mondjuk én az Ultit láttam tőle elősször, talán ezért is jön be annyira nekem.
SD. EJC.

Comicboy

• Skorpió
  • Pókember rajongó
« Válasz #4706 Dátum: 2013. július 09. - 14:15:00 »
Nálam a szép rajz kategóriába John Romita Sr. klasszikus és Ron Garney realisztikusabb rajzai tartoznak.
Bagley rajzaival többé kevésbé csak a az a bazi nagy szemlencse a gond.Nem értem miért foglalja el Az álarc háromnegyedét?? :roll: :headscratch: Nem a szájával nézelődik :roll: Ez a szemlencse figyelhető meg a sikolyos különszám borítóján is ;)

Na de m1 valakinek bejön vkinek meg nem, kinek a pap kinek a papné ;)

WhiteTiger

• Rengető
  • *
« Válasz #4707 Dátum: 2013. július 09. - 14:27:09 »
A '90-es évekbeli alkotásai nekem tetszenek,bár a fejeket elég furcsán rajzolja...az Ulti Pókban a női és férfi karaktereket néha nehéz volt megkülönböztetni egymástól.Igaz,akkorra már egy kicsit változtatott a stílusán a korábbiakhoz képest.

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #4708 Dátum: 2013. július 09. - 15:08:51 »
Mert ott sietnie kellett. Közel 400 oldalra emelték az éves követelményt. Valószínűleg ezért alakította ki az egyenarcokat. Vagy csak belefáradt. 2008-ban megcsinálta az évi 600+ oldalt elég jó minőségben, bár ott is idővel feltűntek a nagyon hasonló arcok a végére.

SD. EJC.

• Bűnölő
  • Pókember
    • SD. EJC.
« Válasz #4709 Dátum: 2013. július 09. - 18:26:44 »
Ez érthető, kitalálni rengeteg egymástól elütő arcot, és ráadásul az idő is szorít. De a minőség rovására nem ment a dolog, nem? Nem vagyok szakértő, de én így látom.
SD. EJC.

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #4710 Dátum: 2013. július 09. - 18:48:00 »
Megint csak ízlés kérdése. Tudtommal képregényrajzolóknak, de általában illusztrátoroknak is javasolják, hogy legyen egy bevált módszerük bizonyos elemekre, köztük emberi arcra. Bagley-nél jóval nagyobb és drágább neveket – köztük Alex Rosst vagy John Cassaday-t – is kritizálják azzal, hogy mindenkinek ugyanazt a fizimiskát rajzolják. Ugyanakkor tény, hogy Bagley-t 2006–2008 között nagyon sok ilyen kritika érte. Nem csak hazai fórumokon (legyünk őszinték, ez maximum a kis belső körben lehet érdekes), de a tengerentúlon is. Nem olvastam az USM-et, nem is nagyon fogom, ezért nem tudom, hogy az ilyen volt, de azt igen, hogy a távozása után még egy kicsit maradt a Marvelnél és rajzolt Bendisnek egy vagy két füzet Mighty Avengerst (és szeirntem azt Tomi ki is adta), és az tényleg gyenge volt. Nem csak azért, mert harmincas éveikben járó figurák néztek ki 15-nek (ami biztos, hogy a hétéves USM-ből maradt a kezében), de összességében sem voltak valami szemkápráztatóak azok a rajzok. Kicsit mintha ott kiégett volna, valószínűleg azért ment át a DC-hez. Legalábbis azért tippelek erre, mert a DC-nél nagyon hirtelen érezhetően nagyon sokat javult és gyorsult, kisujjból rázott ki nagyon nehéz tömegjeleneteket, ami azért nem kis munka.

balogh44

• Thanos
« Válasz #4711 Dátum: 2013. július 09. - 22:19:38 »
Azért a DC-nél is voltak egyforma fejeket rajzoló alkotók, lásd pl. Jim Aparo! ;)
De Romita Jr. és Bagley is hajlamos sajnos ilyesmikre....

Fantomex

• Vérontó
« Válasz #4712 Dátum: 2013. július 09. - 23:01:52 »
Finchet nem bírják lepipálni.  :hehe:
I'm the devil-may-care, international superspy with a worldly distingué that the ladies love. I was literally made for the work.

mikka

• Fórum Tag
  • Bűnölő
« Válasz #4713 Dátum: 2013. július 10. - 08:15:29 »
Ettől függetlenül Finch nagyon is fincsi  ;D
"Én vagyok James Dean, kapcsolom a hármat"

Psycho

• Fórum Tag Top
  • Zöld Manó
« Válasz #4714 Dátum: 2013. július 18. - 01:32:38 »
Rendezgettem egy kicsit a képregényeimet és feltűnt, hogy a CsodaPók v2 54 számától ( azt hiszem itt álltak vissza 72 oldalról 48 oldalra, de nem tuti) nagyobb lett az újság mérete. Vagy előtte volt egy kisebb időszak? Most melyik a standard képregény méret a 2 közül? ( anno a régi Supi képregények első néhány száma volt kisebb méretű , mint a többi )

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #4715 Dátum: 2013. július 18. - 08:40:16 »
Ha van a Paninitől valamid, tedd mellé. A Panini szabványos amerikai comic formátumban adta ki a füzeteket idehaza. Ez az egyik legbiztosabb pont talán ebben a kérdésben.

SD. EJC.

• Bűnölő
  • Pókember
    • SD. EJC.
« Válasz #4716 Dátum: 2013. augusztus 07. - 17:46:02 »
A mai nappal újabb kb. 50 darabbal lett gazdagabb  a CsodaPók gyűjteményem. Ahogy itt kaptam a tanácsokat, már csak nagy csomagokban veszek, nem darabonként vadászom össze. Megvan az 50-es kétszínűbe, a 75-ös, bár az egy kicsit viseltesebb, illetve a 62 szintén kétfélével, viszont kisebb hibák mindegyiken előfordulnak. Ezeknek főként nagyon örülök.
40-90 között 3 darab híján teljes a sor. Amit viszont megfigyeltem, hogy mindegyiknél azért a gerincen vannak törések, ugyan aprók, de mégis ott vannak. Van ahol kicsit több, van ahol kevesebb, de mindig vannak. Ez az a korosztály, már ami a képregényeket illeti, hogy nem is fogok tudni teljesen hibátlan állapotúakat venni, mert esetleg nem is léteznek már ilyenek? Azért 20 év alatt minden újság átmegy egy-két véletlen baleseten.
Persze be van tervezve, hogy most így kábéra ilyen vételekkel lefedem a sort, majd később még javítom az összképet, és darabonként veszek számokat, amiket úgy ítélek meg, hogy nem üti meg a mércét. De az majd a végén.
Bár nézegettem a vaterát, és ott se sokkal jobb a helyzet, kivétel a vége, a 120+ -ok, azok olyan árban is vannak, és olyan minőségűek is.

SD. EJC.

MarvelFan

• Puma
  • **
  • igazságosztó
« Válasz #4717 Dátum: 2013. augusztus 07. - 18:36:37 »
Én pedig ma szereztem be a Panini-s HP 27.-ik számát 800 Ft-ért (kiváló állapotban), szerintem jó vásárt csináltam vele ;D

venom75

• Pókfej
« Válasz #4718 Dátum: 2013. augusztus 07. - 18:40:18 »
Biztosan.  ;)

kzoli

• Sakál
« Válasz #4719 Dátum: 2013. augusztus 07. - 20:48:54 »
Olyan fantasztikus érzés,amikor az embernek sikerül egy ritka példányt beszereznie.
Gratulálok, MarvelFan! :)