Mintegy pusztán kísérleti jelleggel berendeltem a NECA God Of War Kratos bootleg vagyis hamisítvány verzióját, mivel kíváncsi voltam, milyen, és ebből a szériából van eredeti verzióm. Az eredeti az Ares Armour változat.
Röviden nem rossz,de látszik, hogy nem igazi. Az anyaghasználat egészen jó, nem esik szét, nem szorul, nem is laza, jól mozgathatóak az ízületek, nem sorjás, vagy ilyesmik.
A festés már nem ennyire frankó, látható a képeken, hogy szürke alapon fehér a bőrszín, ami ilyen túl textúrázott próbálna lenni, de sok helyen túl sok látszódik a szürkéből, nem jól van befedve, talán ha egy fokkal kevésbé sötét alatta a szürke, ez nem lenne feltűnő. A piros csík szélei is kissé homályosak.
A káosz kardon a sárga kicsit tömény, csak sima sárga, semmi fémes hatás, de nem tudom, az eredeti NECA hogy nézett ki ebben a verzióban, a sima szürke természetesebb hatást kelt. És itt van kifejezetten különbség is. Az original változat végén a kard markolata szétszedhető, mint egy kupak, és így lehet a figura kezébe tenni. A bootlegen a kard egy darabból van, és a kezek gumiból kemény műanyag helyett.
Viszont ami meglepő, hogy a lábakon és karokon az arany részek jobban érvényesülnek mint az eredetin. Fényesebbek, fém hatásúbbak, és vér is van rajtuk. És a szoknya puhább gumiból van.
Jut eszembe gumi. Amikor az ember kibont egy új figurát, van egy jellegzetes gumi, műanyag szag, ami elejével érződik. Na azt szorozzátok be tízzel! Ez a figura az első kibontásnál büdös, ilyen tipikus vegyszer, festék, ragasztó szag csapta meg az orrom, azonnal. Nem biztos, hogy ezt rágcsálhatják a gyerekek, mint annak idején én ettem meg több Lego darabot is szüleim nagy örömére.
Összességében végül is nem árulnak zsákba macskát az árusok, az eredeti figurák kb. feléért lehet ezeket beszerezni, és ahonnan én vettem még csak az sem volt feltüntetve a gyártónál, hogy NECA,helyette az, hogy Unbranded. Viszont a csomagolás az megegyezik vele és megtévesztő, így elképzelhető, hogy más árúsokmegpróbálják átverni a vevőket! Szóval ennyi pénzért amúgy korrekt, de az tuti, hogy nem lesznek ilyenek a gyűjteményemben, Főleg mivel az eredeti NECA figurák is sokat fejlődtek az elmúlt 9-10 évben, ez meg kicsivel még az alatt van színvonalban.