Szerző Téma: Kártyák, figurák, miegymás  (Megtekintve 714560 alkalommal)

0 Felhasználó és 2 vendég van a témában

venom75

• Pókfej
Re:Kártyák, figurák, miegymás
« Válasz #2080 Dátum: 2009. november 18. - 18:05:02 »
Gyönyörűek , csak nálunk esélytelen ilyeneket beszerezni

Sepi

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #2081 Dátum: 2009. november 18. - 18:12:33 »
Tényleg szépek, csak elég borsos az áruk. Pl néztem a Planet Hulk figurát, ami bár 44 és fél centi magas, azért csak majdnem 55 ezer forint.  :o Örülnék neki, ha lenne, de a lottó ötösig kizárt hogy összejöjjön.

venom75

• Pókfej
« Válasz #2082 Dátum: 2009. november 18. - 19:55:46 »
Egyszer valaki azt írta nekem , hogy nem pénz függvénye a figura illetve képregény gyűjtés, most nagyon nem úgy tűnik , hogy igaza volt.

Todd

• Pókfej
« Válasz #2083 Dátum: 2009. november 19. - 08:47:46 »
Pedig igaza volt. ;)
Nem feltétlenül kell a legdrágább cuccokat megvenned mindenből. Lehetsz úgyis nagy képregénygyüjtő, hogy közben nincsen meg feltétlenül az Amazing fanzasy 15.
Ugyanígy lehetsz úgyis figuragyüjtő, hogy nem feltétlenül a legexluzívabb dolgokkal van tele a polcod, csak egyszerű (de szép) figurákkal.

grey gargoyle

• Thanos
  • A Komédiás
« Válasz #2084 Dátum: 2009. november 19. - 09:00:42 »
De az is lehet, úgy értette, hogy az igazi fanatikus gyűjtőnek nem számít a pénz, mert minden pénzét arra költi, ha egyszer meg akar venni valamit. :) még éhezik is ha kell.  :D
This is a joke. A real practical Joke.

Silver

• Zöld Manó
« Válasz #2085 Dátum: 2009. november 19. - 09:37:18 »
Lehetsz úgyis nagy képregénygyüjtő, hogy közben nincsen meg feltétlenül az Amazing fanzasy 15.

Jesszus, vannak olyan hobbi gyűjtők akiknek nincs meg az alap Amazing Fantasy 15 ? Szánalmasak lehetnek.  :hehe:  :D :D

Ben Reilly

• Pókfej
« Válasz #2086 Dátum: 2009. november 19. - 16:35:44 »
Egyszer valaki azt írta nekem , hogy nem pénz függvénye a figura illetve képregény gyűjtés, most nagyon nem úgy tűnik , hogy igaza volt.

Jelentem én voltam, és eme állításomat továbbra is fenntartom.

Pedig igaza volt. ;)

Na ugye hogy ugye.  ;D

Lehetsz úgyis nagy képregénygyüjtő, hogy közben nincsen meg feltétlenül az Amazing fanzasy 15.

Mondjuk nekem megvan. Igaz hogy reprint de megvan.  ;D 200 (nem kétezer, csak kétszáz) kemény jó magyar forint volt az ára valamelyik börzén.  :D

De az is lehet, úgy értette, hogy az igazi fanatikus gyűjtőnek nem számít a pénz, mert minden pénzét arra költi, ha egyszer meg akar venni valamit. :) még éhezik is ha kell.  :D

Úgy néztem én ki mint aki éhezik?
Havi szinten pár ezer forintnál többet nem költök képregényekre, főleg mivel van rendes előfizetésem is.

Jesszus, vannak olyan hobbi gyűjtők akiknek nincs meg az alap Amazing Fantasy 15 ? Szánalmasak lehetnek.  :hehe:  :D :D

Hát szégyeljék is össze magukat.  :)

venom75

• Pókfej
« Válasz #2087 Dátum: 2009. november 19. - 18:44:24 »
Srácok ha ez igaz lenne , akkor a kiadott képregény könyvek nem úgy fogynának ahogy fogynak.Sokszor még a " nagy gyűjtők " is vacilálnak megvételükön.Sok könyv csak akkor kell már el amikor halálra akciózák, és állítom  sok gyűjtő le van maradva az új kiadásokkal a pénz hiánya miatt.Akkor hogy is van ez.

Összevont üzenet ideje: 2009. november 19. - 18:46:14
Ben Havi szinten pár ezer képregényre ? Havi két figurás újság és máris 5000 Ft és még hol van a többi.
« Utoljára szerkesztve: 2009. november 19. - 18:46:14 írta venom75 »

Ben Reilly

• Pókfej
« Válasz #2088 Dátum: 2009. november 19. - 18:52:31 »
Oké, de én nem gyűjtöm a figurás magazint sem pedig a kártyásat. Egyrészt mert nem érdekelnek, másrészt meg - Uram bocsá' - marhaság mindkettő, de ezt csak halkan mondom, mert vannak a csapatban vérmes gyűjtők.

Srácok ha ez igaz lenne , akkor a kiadott képregény könyvek nem úgy fogynának ahogy fogynak.Sokszor még a " nagy gyűjtők " is vacilálnak megvételükön.Sok könyv csak akkor kell már el amikor halálra akciózák, és állítom  sok gyűjtő le van maradva az új kiadásokkal a pénz hiánya miatt.Akkor hogy is van ez.

Ez nem egészen így van. Sokan azért nem veszik meg ezeket a könyveket, mert egész egyszerűen nem érdekli őket. Én például nem szeretem a Vertigo sztorikat, és ha a szívemre teszem a kezem azt kell mondjam hogy az Othert is nagy ívben letojnám, mert... maradjunk annyiban hogy nem szeretem az egész sztorit, és ha nem Tomi adná ki én sem venném meg.

barghest

• Mysterio
  • **
  • Timber Wolf
« Válasz #2089 Dátum: 2009. november 19. - 20:42:31 »
Nem baj, jöjjön csak az az other. Veled vagyunk Tomi :spidey:

Todd

• Pókfej
« Válasz #2090 Dátum: 2009. november 19. - 20:43:51 »

Összevont üzenet ideje: 2009. november 19. - 18:46:14
Ben Havi szinten pár ezer képregényre ? Havi két figurás újság és máris 5000 Ft és még hol van a többi.
Magyarországon szerintem egyálltalán nem kell vastag pénztárca ahhoz, hogy kéregény, vagy figura, vagy egyszerre mindkettő gyüjtője legyen az ember. Főleg, ha csak egy téma kőré csoportosul az érdeklődése.
Vegyük alapúl magamat (csak így szerényen  ;D). Évente kábé 4-5 ujdonságot jelentet meg a Kingpin, ez 10000 forintot jelent, egész évre lebontva kábé 800 forint havonta. nemrég elkezdtem külföldről berendelni köteteket, idén erre 14500 forintot költöttem (ez már asszem a végösszeg), ez havi szintre lebontva 1200 Ft, egyéb kiadók köteteit pedig kábé 3-at 4-et veszek évente, ez max szintén 10000, havonta szintén 800 Ft. Amúgy kábé kéthavonta veszek egy-egy nagyobb értékű figurát, számoljunk mondjuk 4000-el, ez 24000, havi szinten pedig 2000.
Ez összesen havonta kb. 4800 Ft-ot jelent, szerintem ez nem egy olyan beszarás nagy összeg.

benya11

• Thanos
    • fotolog
« Válasz #2091 Dátum: 2009. november 19. - 21:36:24 »
Újságosnál Todd-al egyetemben én sem vásárlok, az egyetlenegy képregény ami érdekel, arra még év égén előfizettem, tehát az havi 0 Ft. :P A Kingpin-eket a megjelenésük napján szinte mindig megveszem. Egyéb kiadó kötetei közül is veszek azért, főleg a Képes Batman-eit. ;)

venom75

• Pókfej
« Válasz #2092 Dátum: 2009. november 20. - 09:33:36 »
Bocs srácok akkor valószinüleg én vagyok ( hát nem is tudom hogy jellemezem magam ) , tehát egy maradi vagy valami.Szerintem az előfizetéseket lebontva havira az sem 0 ft., illetve ha valaki kimondottan egy témára összpontosít ( MARVEL  ) akkor lehet , de mi van mondjuk olyanokkal mint pl: én . Én képregényeket gyűjtök nem téma vagy kiadó , karakter szerint,hanem képregényt.Nálam az Áller újságtól , fülesig. Figurás újságtól,a Mozaikig minden játszik.Van elmaradásom régen kiadott magyarokkal is így a Bobo, Góliát , Kockás , Hahota stb is érdekel.Csak az újságosnál otthagyok havi 10 körül szerintem , de sosem számolom.Az új megjelenésű könyveket általában egyből megveszem, vagy börzén vagy boltban. Néha "szerintem " érdekes mangát is vásárolok.Havira lebontva nem is tudom !!!! Na én erről beszélek.

Sepi

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #2093 Dátum: 2009. november 20. - 10:07:34 »
Teljesen igazad van, hiszen az előfizetés valóban nem havi nulla. Hiszen az előfizetést is ki kell fizetni, csak annyi a különbség, hogy egyben kell kifizetni. Tehát ha azt lebontod havira, akkor az a Csodálatos Pókember esetében is 600 forint.
Én is sokmindent veszek, bár nem mindent. A figurás magazint nem gyűjtöm, csak azt veszem meg, ami tetszik belőle. A havi képregényekből a CsodaPókot, a Garfieldot, és a kártyásat veszem. Ez havi szinten 2900 forint. A könyvekből a Kingpineket mindig megveszem, a többi kiadótól viszont keveset veszek. A Batmanekből mindig olyan jelenik meg, ami egyáltalán nem érdekel, és ugyanez igaz a többi kiadóra is, így sokat megspórolok a korábbi évekhez képest. Viszont külföldről elég sokszor rendelek, valamint a börzéken sok régi külföldi képregényt veszek. Ez évi szinten tuti hogy van 40000 forint, de még lehet hogy több is.

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #2094 Dátum: 2009. november 20. - 20:49:30 »
Én is előfizetem a Csodapókot, az 600/hó, veszem a kártyásat és a Marvelnél is van kb. 6-8 havi előfizetésem. Eddig olyan 4500/hó. A magyar kötetekből is veszek kb. tízet évente, legyen 6500/hó. Plusz kiadok 5-6 könyvet évente, azzal együtt olyan 650.000/hó.  ;D

venom75

• Pókfej
« Válasz #2095 Dátum: 2009. november 21. - 13:43:37 »
Ez nagyon jó. :D

Összevont üzenet ideje: 2009. november 21. - 13:50:39
Egy kis ínyencség a poszter kedvelőknek.

Összevont üzenet ideje: 2009. november 21. - 13:53:32
És még .

« Utoljára szerkesztve: 2009. november 21. - 13:53:32 írta venom75 »

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #2096 Dátum: 2009. november 21. - 14:04:16 »
Király képek!  :D

benya11

• Thanos
    • fotolog
« Válasz #2097 Dátum: 2009. november 21. - 14:42:38 »
A Holdfényben kapható a nagy részük. ;)

Kanaszta

• Pókfej
« Válasz #2098 Dátum: 2009. november 22. - 18:34:21 »
Nekem a hulkos tetszik a legjobban,
amúgy ezek ilyen 3d poszterek mint a kártya sorozatunkba?

benya11

• Thanos
    • fotolog
« Válasz #2099 Dátum: 2009. november 22. - 22:16:17 »
Igen.