Szavazás

Melyik Pókember sztorit olvasnád legszívesebben magyarul könyvben?

Klasszikus Lee-Romita időszak
Jean DeWolff halála
Kozmikus kalandok
Klón sztori

Szerző Téma: Pókember (Kingpin-kötetek)  (Megtekintve 427819 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

Silver

• Zöld Manó
Re: Hihetetlen Pókember
« Válasz #460 Dátum: 2008. január 20. - 21:35:56 »
Ez vicces. A könyveket én sem nagyon merem megtörni és a szöveg olvasás és a hozzátartozó kép nézegetés terén is egyetértek. Az utolsó paninis hihit is majd 30-45 percig olvastam :)

Sepi

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #461 Dátum: 2008. január 20. - 22:30:25 »
Szerintem a könyvekkel mindenki így van. Ezért is mondtam még a BA könyvnél, hogy a dupla oldalak nem érvényesülnek annyira ebben a formában, mert nem merem szétnyitni teljesen a könyvet, hogy megcsodálhassam.

pepo05

• Pókfej
  • Felicia Hardy Lover
« Válasz #462 Dátum: 2008. január 20. - 22:36:31 »
Idézet
Ez alapján nekem az jött le, hogy Deodato-nak nagyon jűl megy az emberi arcokon az érzelemábrázolás.
Szerintem is a legjobb képkocka MJ-hez kötődik.

Amúgy attól függ...ahogy zozi is mondta, vannak előnyok is, meg hátrányok is. Tpb-re jobban kell vigyázni, az biztos, nem lehet úgy nyitogatni, és a füzetek általában rosszabb minőségűek is. Meg csak jobb a szemnek ránézni a polcon egy ilyen szép, több történetet tartalmazó, komplett kis kiadványra, mind füzetekre...viszont azt nem mondanám, hogy olyan sokkal jobban megéri. Attól függ mihez képest..pl a Panini cuccok 600 ft-ért 2 sztorit tartalmaztak tavaly már...jó minőségben. 4 sztori 1200 Ft, míg ez könyvben duplaannyi...

De én elsősorban nem a pénzügyeket nézem, ha mégis választanom kéne, hanem hogy egyben van a történet, én jobban szeretem így, mert jobban üt, nem felejted el egy hónap alatt a felét már, még aktívan él benned, így a hatása is nagyobb sokkal. Meg egy könyv csak értékesebb a szememben: szóval inkább tpb.

Silver: 35-40 perc? Akkor te baromi gyorsan olvasol...egy CsodaPók is amikor tripla volt már kitarttt nekem másfél óráig, pedig abban nem sok minent van olvasni. Ezzel az utolsó számmal egy 2 és fél órás vonatutat töltöttem el majdnem.
"Az elme mindig hamarabb adja fel, mint a test. A titok nyitja, hogy az elméd neked dolgozzon és ne ellened"

Sepi

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #463 Dátum: 2008. január 20. - 22:56:15 »
Te meg nagyon lassan olvasol. ;D Én két órát igazán csak az olyan történetek olvasásával tudok eltölteni, amiket nagyon szeretek. Ilyenek például a régi sorozatból a 120-as előtti számok. :D

pepo05

• Pókfej
  • Felicia Hardy Lover
« Válasz #464 Dátum: 2008. január 21. - 00:24:35 »
Hát az igaz, hogy egy Romita Jr rajzaival, meg egy jó kis misztikus hablattyal én se időzök ennyit.

De emlékszem, amikor megjelent a Sikoltás, vagy 4-5 óráig nem nagyon tettem le. Újraolvastam...egyes részeket újra és újra és újra. Vagy pl van az a rész, amikor semmi betű nincs egy oldalon...még a rajzok is totál egyformák, amikor Peter ül összetörve az ágyon és MJ egyre közelebb lép...de mégis, hosszú percekig el tudtam nézegetni azokat a képeket, közben meg mindenféle járt a fejemben. Ez igen. Sajnos mondjuk egy Csodapóknál nem fenyeget jelenleg ilyen. :D
"Az elme mindig hamarabb adja fel, mint a test. A titok nyitja, hogy az elméd neked dolgozzon és ne ellened"

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #465 Dátum: 2008. január 21. - 00:58:47 »
Semminél se, hisz JMD csak egy van.  ;) De azért a Klón sztorik itt is elég királyak lesznek, meglátod.  :)

Mike

• Zöld Manó
« Válasz #466 Dátum: 2008. január 21. - 09:56:43 »
Nekem a füzetek azért fekszenek jobban, mert nem kell annyit várni rájuk. A tpb-kkel csak annyi bajom van, hogy sokszor a folytatást csak több hónap múlva olvashatom, de tényleg szebbek a havilapoknál. Gerindről meg annyit, hogy a 120-ast meg fekve olvastam és simán kijött az egész a borítóból. Szegény. :'( >:(
Olvasási idő nálam történetfüggő. Valamit elolvasok húsz perc alatt, valamit több óráig bírok. Általában tartok hatásszüneteket is, mintha tényleg megtörténne előttem a cselekmény, ezért olvasok ilyen lassan, de engem nem nagyon zavar. :)

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #467 Dátum: 2008. január 21. - 10:54:47 »
Heh, nálam max. ha fél óra egy füzet, és akkor már tényleg nagyon nézegettem a képeket... de van, amikor digitális képregényeknél úgy ülök le, hogy most átrágom magam egy kötegen, akkor átlag negyed óra/rész, bár erősen szövegmennyiség-függő (UltXM-nél kevesebb volt egy füzet ;D). Az eddigi BA-kötetek is kb. másfél óráig tartottak maximum. (Igaz, azoknak már ismertem a sztoriját... a Lucky Luke első része nekem új volt, az is másfél órán át eltartott, pedig rövidebb...) Bár mondjuk tudom magamról, hogy gyorsabban olvasok, mint az átlag.

Silver

• Zöld Manó
« Válasz #468 Dátum: 2008. január 21. - 11:59:07 »
Nálam is történetfüggő mennyire haladok, de újra nem lapozok vissza sosem elsőre.Szép lassan egybe végig olvasom. A hatásszüneteket azért én is megtartom :D

pepo05

• Pókfej
  • Felicia Hardy Lover
« Válasz #469 Dátum: 2008. január 21. - 13:14:15 »
Szóval talgaby így tud annyi mindent elolvasni, hogy ilyen gyorsan végigszalad még a jó sztorikon is. :D
Idézet
Nekem a füzetek azért fekszenek jobban, mert nem kell annyit várni rájuk. A tpb-kkel csak annyi bajom van, hogy sokszor a folytatást csak több hónap múlva olvashatom,
Igen, de füzetben meg elolvasol jobb esetben havonta 48oldalt.

Silver

• Zöld Manó
« Válasz #470 Dátum: 2008. január 21. - 14:12:38 »
El is felejtettem mondani, ma megvettem még egy példányt az utolsó számból (hiába mégis utolsó szám  :nezze: ) és még az ujságos is értetlenkedett hogy miért szűnik meg a lap, általában mindig elvitteék tőlük az összes számot...
Kár :(

Mike

• Zöld Manó
« Válasz #471 Dátum: 2008. január 21. - 15:40:11 »
Idézet
Nekem a füzetek azért fekszenek jobban, mert nem kell annyit várni rájuk. A tpb-kkel csak annyi bajom van, hogy sokszor a folytatást csak több hónap múlva olvashatom,
Igen, de füzetben meg elolvasol jobb esetben havonta 48oldalt.

Ez igaz, de pl az UXM-ből ki tudja, hány sztorit fognak kiadni idén. Ha maradt volna a Paninis rendszer, akkor három hónap alatt lezavartuk volna ezt a történetet, utána jött volna más. Ha márciusban kiadják a Új mutánsokat, mikor jön a folytatás? Nagyon jó esetben májusban, de ezt nem hiszem, talán jövőre. Én ezt így értettem.

Dr Manhattan

• Bogár
  • **
« Válasz #472 Dátum: 2008. január 21. - 17:35:56 »
Gyűjteményes kötet vagy havilap?Mindkettőnek megvannak a maga pozitívumai és negatívumai.Én a tpb mellett szavazok.Mint ahogy ti is említettétek szebb,jobb minőségű,jobban mutat,és nagyjából egyben olvashatod a sztorikat.A könyvet én sem merem teljesen kihajtani,és próbálok arra is ügyelni,hogy ne látszanak meg az ujjnyomaim az oldalakon.Az olvasási idő nálam is erősen történet függő,bár szerintem viszonylag gyorsan olvasok egy komolyabb sztorival elszöszmötölök akár 1-2 órát is.

pepo05

• Pókfej
  • Felicia Hardy Lover
« Válasz #473 Dátum: 2008. január 21. - 18:03:36 »
Mike: Hát az lenne a legjobb, ha lenne könyv is, meg havilapok is. :-\

Silver

• Zöld Manó
« Válasz #474 Dátum: 2008. január 21. - 19:00:11 »
Hát igen. de kis piac vagyunk sajna.

Sepi

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #475 Dátum: 2008. január 21. - 20:09:29 »
Nem a piaccal van a gond, mert vásárlóerő lenne rá itt is, hanem az előitéletekkel van még mindig a baj. Egyszerűen nincs meg még mindig a kultúrája nálunk a képregényolvasásnak. Még mindig nagyon rétegstílus. Egyébként én még mindig azt tartom hibának, hogy nincs reklámja nálunk a képregényeknek és ez nagy gond. Persze tudom, hogy ez nagy költséggel járna, de hosszútávon megtérülne. A minap láttam a magyar viván, hogy valami kvízkérdésre egy mangaképregényt lehetett nyerni. Például ez is egy nagyon jó propaganda. Sok réteghez el lehet így jutni. De ez egy hosszútávú vita, lehet erre pro és kontra érveket felhozni, de azt ne ebben a topikban tegyük.

Mike

• Zöld Manó
« Válasz #476 Dátum: 2008. január 22. - 08:05:03 »
az lenne a legjobb, ha lenne könyv is, meg havilapok is.
Szívemből szóltál.

dr samson

• Dr. Octopus
    • Samson Comics
« Válasz #477 Dátum: 2008. január 22. - 15:03:38 »
Na, már csak írok valamit a Sins Pastról. szerintem nem volt olyan rossz. ;) Persze megértem, hogy akinek pókember a kedvenc karaktere, annak ez szinte szentségtörés (mint nekem a vörös Hulk és a rövid hajú sámson doki... :hulky:), de szerintem tűrhető. És úgy általában ez a véleményem JSM tevékenységéről is. voltak jó sztorijai és voltak kevésbé jók is. De ez szinte minden írónál ugyan így van. Pl. nekem a Morlunos sztori nagyon tetszett és a mai napig az a másik olyan sztori a magyar kiadásból, az Erő és felősség mellett, amit bármikol szívesen leveszek a polcról, hogy elovassam. A mostani Amazing sztoriknál még JMS misztikus hablatyai is jobbak voltak... ;)

Sepi

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #478 Dátum: 2008. január 26. - 09:44:39 »
Elolvastam én is az utolsó számot, és most már eleget érleltem magamban a történetet, így tudok egy objektív vélményt mondani róla. Alapjáraton nem volt rossz történet. Persze sokkal jobb lett volna, ha kiderül, hogy Norman leitta, vagy megerőszakolta volna Gwent, minthogy ő a saját belátása szerint feküdt le vele. Persze a történetből azért látszik, hogy próbálták valahogy Gwent kimosni, hiszen csak ott volt, hogy volt Normanban valami kisugárzás. Ezek szerint feltételezhetjük, hogy Normannek vannak bizonyos hipnotikus tulajdonságai is, hiszen nemcsak Gwent tudta irányítani, hanem Gabrielt is, hogy adja be magának a szérumot (igaz a gyerek nem is volt normális). Szóval ha ezt feltételezzük, hogy Norman hipnotizálni tudta Gwent, akkor így mégiscsak könnyebben emészthető az, hogy terhes lett tőle Gwen. Én ettől még nem érzem veszélyben az emlékét. Persze sokkal jobb lett volna, ha eleve nem is buzerálják azt, de talán ez még (ha így nézzük) elnézhető. Hiszen ezek után Gwen csak mégjobban szerette Petert, és végképpen azt szerette volna, hogy vele élje le az életét. Ebből a szempontból még tragikusabb, hogy meghalt.
A rajzok nagyon jók voltak. Az érzelmi reakciók (ahogy azt már mondták többen is előttem) nagyon jól leolvashatók a rajzokból. Talán ez is egy olyan tényező, ami menthetővé tette ezt a történetet is. Romita Jr rajzaival biztos nem lehetett volna ilyen reakciókat ábrázolni.

Silver

• Zöld Manó
« Válasz #479 Dátum: 2008. január 26. - 10:26:20 »
 :hehe: van egy félreérhető szó az előbbi hsz-ben  :hehe:

Norman leitta Gwent ?  :hehe: Akkor nem csoda hogy gyereke lett tőle, mindketten eléggé lelehettek strapálva  :hehe: