Szavazás

Melyik Pókember sztorit olvasnád legszívesebben magyarul könyvben?

Klasszikus Lee-Romita időszak
Jean DeWolff halála
Kozmikus kalandok
Klón sztori

Szerző Téma: Pókember (Kingpin-kötetek)  (Megtekintve 428747 alkalommal)

0 Felhasználó és 6 vendég van a témában

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
Re:Pókember
« Válasz #1600 Dátum: 2011. január 09. - 12:22:21 »
Most ezt félig megcáfolnám, az általam kinyomtatott Tf honosítások nagyon sztép minőségűek lettek, két tanum is van rá, aki itt fórumozik. ;D
Először én is ezt akartam írni, de nem: ők otthoni kinyomtatásról beszélnek, te meg nyomdával csináltattad.
Ja, tényleg. Abban volt az, hogy fotózás közben felhívja Petert, hogy ő mit szólna néhány merészebb képhez? :)
Igen, pontosan.  :D

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #1601 Dátum: 2011. január 09. - 12:27:21 »
Egy kérdés ( ne nevessetek ) , hogy lehet megállapítani  a honosított képregényről , hogy mennyire nyomtatható ?
Megnézed a kép tulajdonságainál a méretet és a felbontást. 1280-as szélességtől és 150dpi-től felfelé már el lehet érni szemnek kellemes látványt A5-ös méret környékén, de én írtam már be 1680-ban 300dpi-seket is, amik már egy értelmes nyomtatóval (amin normális szoftver van) füzetméretben nagyon jó eredményt el lehet érni. Fekete-fehér (nem szürkézett) esetén meg némi idő belefektetésével gyakorlatilag albumméretig lehetséges már képet javítani nyomtatásra, ha legalább közepes minőségű az alapanyag (a MinuteMen-féle Echo-szkenneket pl. ha valaki akarná, két program segítségével gond nélkül lehetne vagy 10.000 pixelesre nagyítani).

Persze hozzáteszem, ezek akkor se fogják megközelíteni az eredeti nyomtatott képregények minőségét, elvégre azok valami iszonyat méretben léteznek digitálisan is. Kaine vagy Ati talán megmondja, ha szépen megkérditek, milyen méretben kapják a reprót. Plusz szken esetében sokat ront a tény, hogy még mindent jpeg-ben tömörítenek, amit egyáltalán nem rajzokra találtak ki, de valamiért rajtunk ragadt a betárcsázós net idejéből. Ha a szkennelők a tiffeket vagy png-t raknának fel, már sokkal jobb lenne a helyzet.

BuB

• Pókfej
« Válasz #1602 Dátum: 2011. január 09. - 12:28:04 »
Ja, hogy otthoni... na ezen átsiklottam. :D
Bár én itthon magamnak is kinyomtattam két oldalt próbakép, és az is nagyon szép volt, mondjuk az ismerősöm, mindig mondja, hogy szépen nyom a gépem. :D
De az tény, hogy az már rohadt költséges lenne, valszeg egy teljes patron kellene egy 24 oldalra.
SO SAY WE ALL! - LORDS OF KOBOL

Khkicsi

• Rózsa
  • *
« Válasz #1603 Dátum: 2011. január 09. - 12:28:13 »
Egy kérdés ( ne nevessetek ) , hogy lehet megállapítani  a honosított képregényről , hogy mennyire nyomtatható ?

Nem tudom a többiek hogy vannak vele, de szerintem a "feljavított" képregények nem alkalmasak nyomtatásra. A milliónyi szűrő (JPEG repair, rasztermentesítés) elmossák a fő vonalakat is a raszterpontok mellett. Ettől az egész homályossá válik. Más kérdés, hogy sokan azt mondják a monitoron így jobban mutat. (Bár én ezzel se értek egyet. :P)
Azért itt megjegyzem többen nézik monitoron mint nyomtatnák ki a képregényeket.
Nem beszélve, hogy ha kinyomtattad azt még be kell köttetni, ha igényesen akarod megcsinálni.

zozi56

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
  • Őrszem
    • HálóZsák
« Válasz #1604 Dátum: 2011. január 09. - 12:30:39 »
Én nem azt mondtam lehetetlen, hanem hogy nem lehet. :headscratch: :stupid:
Ez egy roppant érdekes mondat. :)

Idézet
Nem tudom a többiek hogy vannak vele, de szerintem a "feljavított" képregények nem alkalmasak nyomtatásra. A milliónyi szűrő (JPEG repair, rasztermentesítés) elmossák a fő vonalakat is a raszterpontok mellett. Ettől az egész homályossá válik.
Ez egy tipikus honosítóbetegség. Manapság már nem olyan jellemző, mint régen.
Man is mortal, and doomed to death and failure and loss.
This lies beyond our comprehension - why do you not despair?

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #1605 Dátum: 2011. január 09. - 12:33:01 »
Igen. Köszönhetően annak, hogy a PhotoShop is fejlődik néha-néha.
Na meg annak, hogy most már sokkal jobb minőségben digitálizálják a képregényeket.

dr samson

• Dr. Octopus
    • Samson Comics
« Válasz #1606 Dátum: 2011. január 09. - 12:35:50 »
Idézet
Ha a szkennelők a tiffeket vagy png-t raknának fel, már sokkal jobb lenne a helyzet.
Aha, csak éppen jóval nagyobb a mérete. ;) A szkennelt sorozataimnál én is állok rá arra, hogy magamnak már bmp-ben szkennelek (a Hulk és az egyik új Star Trek mini szkenje is már így készül, de szerintem a Teen Titans esetében is átszokok erre), de így egy nyers oldal 24 mega, míg előkészítés után (úgy, hogy nem írtam bele semmit, csak lekicsinyítem 1440-re) 9 mega. Ez azért sok, szóval ezeket csak magamnak készítem el és a fájlmegosztókra továbbra is a jpeg verziókat szoktam felrakni. De az tény, hogy bmp-ben sokkal, de sokkal szebb szkenneket tudok csinálni. :D

zozi56

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
  • Őrszem
    • HálóZsák
« Válasz #1607 Dátum: 2011. január 09. - 12:39:09 »
A png minősége is teljesen ugyanolyan lenne, mert veszteségmentes tömörítési fajta, csak épp kevesebb helyet foglalna.
Man is mortal, and doomed to death and failure and loss.
This lies beyond our comprehension - why do you not despair?

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #1608 Dátum: 2011. január 09. - 12:40:32 »
Ezzel átmehetnétek egy másik topikba.  ;)

Khkicsi

• Rózsa
  • *
« Válasz #1609 Dátum: 2011. január 09. - 12:41:56 »
Én nem azt mondtam lehetetlen, hanem hogy nem lehet. :headscratch: :stupid:
Ez egy roppant érdekes mondat. :)

Igen... ez valahogy nem úgy jött össze ahogy akartam. :D

dr samson

• Dr. Octopus
    • Samson Comics
« Válasz #1610 Dátum: 2011. január 09. - 12:44:05 »
Idézet
A png minősége is teljesen ugyanolyan lenne, mert veszteségmentes tömörítési fajta, csak épp kevesebb helyet foglalna.

Csak olyat nem tud csinálni a scannerem. ;) Csak bmp, tif, jpeg, vagy pdf opció létezik ebben az esetben. ;)

Mr.Sinister

• Génmérnök
  • Venom
« Válasz #1611 Dátum: 2011. január 09. - 16:28:27 »
Már eldőlt hogy a régi sztorik közül melyik nyert? Az lenne a legnagyobb örömöm ha még az év első felében megjelenne a Klón sztori  :spidey: :oh:

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #1612 Dátum: 2011. január 09. - 17:50:19 »
Már leírtam nemrég, hogy ezek legjobb esetben is jövő évi tervek.  ;)

Mr.Sinister

• Génmérnök
  • Venom
« Válasz #1613 Dátum: 2011. január 09. - 18:34:12 »
Most egyrészt szomorú vagyok mert +1 évet kell várnom másrészt viszont örülök mert előbb utóbb úgy is megjelenik! Jobb később mint soha  :D

Khkicsi

• Rózsa
  • *
« Válasz #1614 Dátum: 2011. január 09. - 18:47:35 »
Baj csak az, hogy pont nem az nyer amit én szerettem volna. :(
Ennyire nem érdekelnek benneteket a régi történetek? Amikor minden "kialakult"? Az igazi első, jó, tartalmas sztorik?
Nem értem... :nemtudom:

Mr.Sinister

• Génmérnök
  • Venom
« Válasz #1615 Dátum: 2011. január 09. - 18:49:13 »
Nem lehet mindenki egyforma. Ezt el kell fogadni kérem szépen  ;) Ja és a Klónsztorik is réginek számítanak már  ;D

Kanaszta

• Pókfej
« Válasz #1616 Dátum: 2011. január 09. - 18:51:45 »
Ráadásul egy olyan volumenű történet ami megérdemli, hogy egy csinos Kingpin kiadvány legyen belőle.  ;)
 :kingpin:

Mr.Sinister

• Génmérnök
  • Venom
« Válasz #1617 Dátum: 2011. január 09. - 18:54:15 »
Ráadásul egy olyan volumenű történet ami megérdemli, hogy egy csinos Kingpin kiadvány legyen belőle.  ;)
 :kingpin:

A próféta szólt belőled  ;D

kzoli

• Sakál
« Válasz #1618 Dátum: 2011. február 14. - 17:50:26 »
Ilyen idős fejjel lehet,hogy túlságosan is idealista vagyok,aki még hisz ( ??? ) is a mesékben,de nagyon örülök annak,ahogy Pókemberünk élete alakul mostanában. Igaz nemrég meghalt  :( , de feltámadt is nemsokára  :). Ezt leszámítva beköltözhetett egy szép toronyházba a szép MJ-vel és May nénikéjével. Nincs már olyan,hogy lakbért nem tudja befizetni; nem kell fotóznia magát akció közben,hogy a vén kefefejű adjon pár dolcsit. No meg lett így egy mentora is,aki elismeri,tiszteli mint tudóst. Gondolom,ez merőben új Peter számára is. A helyében én is inkább Vasember  :ironman: mellett lennék,mint Amerika Kapitány :cap: mellett. Amerika Kapitány egyébként is,olyan túl "katonás",nincs családja,kimért.Tony Stark legalább közvetlen,és szerintem jó partnere lehetne,mint Vasember Pókembernek. Ennyit a meséről,visszatérek a való világba.  ;)

Wiccan

• Bűnölő
« Válasz #1619 Dátum: 2011. február 14. - 18:16:11 »
Majd meglátod, hogy a gondoskodó Vasembernek is vannak elég necces döntései...