Szavazás

Melyik Pókember sztorit olvasnád legszívesebben magyarul könyvben?

Klasszikus Lee-Romita időszak
Jean DeWolff halála
Kozmikus kalandok
Klón sztori

Szerző Téma: Pókember (Kingpin-kötetek)  (Megtekintve 428891 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
Re:Hihetetlen Pókember
« Válasz #1260 Dátum: 2009. november 30. - 20:59:08 »
Volt már magyar kiadásban, csak akkor máshogy volt öltözve.
 ;D
;D :D
Wiccan: egy év.

Tom Fireheart

• Fórum Tag
  • Pókfej
« Válasz #1261 Dátum: 2009. november 30. - 21:35:13 »
Tegnap én is elolvastam az új kötetet, tetszett, jó volt a sztori, jó poénokkal (némelyik nagyon ütött ;D), a vége viszont odab@szott... nem gondoltam volna, hogy ennyire durva lesz... :o Pont a legizgalmasabb résznél jött a to be continued... :hehe: Úgyhogy várom a folytatást. ;D A kiadvány minősége szokás szerint tökéletes, gyönyörű a kötet. :kingpin: Mondjuk amit kissé túlzásnak éreztem a sztoriban, amikor Póki May nénire és MJ-re vasember páncélt ad, és ellátogatnak Latveriába, hogy használják Fáti időgépét. Jó poén volt, de egyrészt Peter ekkora veszélynek nem tenné ki a családját szerintem, másrészt igazából valami értelmesebb dolgot is kezdhettek volna az időgéppel...  Amúgy le sem tagadhatnád, hogy te fordítottad a sztorit, kaine, csak te vagy képes pindúrpandúros poént tenni egy pókember sztoriba. :lol: ;D

---

Viszont észrevettem, hogy egy hiba benne maradt a nyomtatásban, a 11. oldalon: "Világos, de ez még ne elriasszon el attól, hogy mögé láss."

A türelem olyan fa, melynek keserű a gyökere, de édes a gyümölcse.

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #1262 Dátum: 2009. november 30. - 22:08:06 »
Igen, a páncél nem volt gyenge, de szerintem az időgéppel jó helyre mentek. May néninek lehetett ez ajándék.
Ó, igen sokat törtem a fejem, hogy végül bele merjem-e tenni.  ;D

Affene. Pedig többször is végigolvastuk.  :twisted:

Tom Fireheart

• Fórum Tag
  • Pókfej
« Válasz #1263 Dátum: 2009. november 30. - 22:45:27 »
Egyáltalán nem baj, hogy beletetted, jó volt. ;D
A türelem olyan fa, melynek keserű a gyökere, de édes a gyümölcse.

grey gargoyle

• Thanos
  • A Komédiás
« Válasz #1264 Dátum: 2009. december 01. - 09:03:39 »
Hű, én nem vágtam, hol van az a pindur panduros poén? :)
This is a joke. A real practical Joke.

benya11

• Thanos
    • fotolog
« Válasz #1265 Dátum: 2009. december 01. - 20:46:06 »
Én is elolvastam a Másikat, kb. egy órája fejeztem be. Számomra a legjobb Pók-kötet az eddigiek közül, minden tekintetben. Van benne poén, akció, komoly dolgok, mellékszereplők, és még sorolhatnám. Engem nem zavart egyáltalán, hogy 3 különböző rajzoló követte el, végül is ilyen kötet is kell. És ráadásul mindegyik rajz bejött. A sztori nagyon jól fel volt építve, csak pont egy olyan helyen ért véget, hogy alig lehessen kivárni a folytatást. :D
Szokták mondani, hogy az a jó könyv/képregény/történet, ami hatással van rád. Na ez nálam most megtörtént, az olvasás után egy ideig még a sztorin agyaltam, gondolkodtam...
Úgyhogy köszi a kiadásért, kaine! :kingpin:

Mondjuk amit kissé túlzásnak éreztem a sztoriban, amikor Póki May nénire és MJ-re vasember páncélt ad, és ellátogatnak Latveriába, hogy használják Fáti időgépét. Jó poén volt, de egyrészt Peter ekkora veszélynek nem tenné ki a családját szerintem, másrészt igazából valami értelmesebb dolgot is kezdhettek volna az időgéppel... 
Igent, ezt én is így éreztem, de azért poén volt szerintem is. ;D

Hű, én nem vágtam, hol van az a pindur panduros poén? :)
Amikor Wakandába megy, és a Fekete Párduccal beszél. Viszont tévézés helyett befonják a haját. ;D

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #1266 Dátum: 2009. december 01. - 22:45:49 »
Mondtam én, hogy az eddigi legjobb!  :D
Örülök, hogy tetszett.  ;)

grey gargoyle

• Thanos
  • A Komédiás
« Válasz #1267 Dátum: 2009. december 02. - 09:31:12 »
Valóban nem volt zavaró, hogy hárman rajzolták, de azért Deodatoé volt a legjobb. :) PAD poénjai pedig az első két részben nagyon ütnek. Az ilyen poénok miatt szeretem ezt az írót.

dr samson

• Dr. Octopus
    • Samson Comics
« Válasz #1268 Dátum: 2009. december 05. - 08:49:55 »
No, még csütörtök este befejeztem én is az új kötetet, és nem volt rossz. Ezt a felét anno még angolul is szerettem, bár nekem a végső csata fele annyira sem volt megrázó, mint az eredeti Morlunos történetben. Ott sokszor a hátam is beleborsódzott, itt viszont max Deodato rajzai miatt volt érdekes... Ellenben Peter David hozza a formáját, az első három rész nagyon jó tőle, illetve még ami nekem nagyon tetszik, az az ötödik rész vége... :(
A kötetel amúgy két gondom van: az egyik Pat Lee rajzai, amitől kiráz a hideg, akárhányszor meglátom... illetve, amin én még egy kicsit felhúztam a szemöldökömet, az a "Baxter-ház". Én eddig is mindig épületnek fordítotam és ezután is mindig annak fogom, mert nekem valahogy egy több mint 50 vagy tudom is én hány emeletes épületnél nagyon idegenül hangzik a ház szó. Bár ez biztos azért van mert falun nőttem fel és nekem a ház=földszintes, vagy max 1 emeletes családi ház. :D 
De azért összességében nem bántam meg a megvételét, jöhet a következő! :kingpin:

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #1269 Dátum: 2009. december 05. - 10:53:21 »
Mert épület is az, a Chrysler Building se Chrysler-ház, hanem -épület. Gondolom a karakterszám miatt lehetett, más okot elképzelni nem tudok rá.

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #1270 Dátum: 2009. december 05. - 13:05:06 »
Én eddig is mindig épületnek fordítotam és ezután is mindig annak fogom, mert nekem valahogy egy több mint 50 vagy tudom is én hány emeletes épületnél nagyon idegenül hangzik a ház szó. Bár ez biztos azért van mert falun nőttem fel és nekem a ház=földszintes, vagy max 1 emeletes családi ház. :D
Baxter-épület. Ne haragudj, de ez elég rosszul hangzik. Először a 10 emeletes ház példát hozom fel, aztán a Lurdy-házat.  ;) :)
Mert épület is az, a Chrysler Building se Chrysler-ház, hanem -épület.
Hallotta ezt már valaki úgy nevezni, hogy Chrysler-épület - magyarul? Legfeljebb torony. Amennyire én tudom, általában az "épület" szót a magyarban nem szoktuk nevek mögé tenni, csak önmagában használjuk. És mintha az F4 filmben is Baxter-ház lett volna, vagy a képregényben?

Ben Reilly

• Pókfej
« Válasz #1271 Dátum: 2009. december 05. - 13:11:44 »
Én eddig is mindig épületnek fordítotam és ezután is mindig annak fogom, mert nekem valahogy egy több mint 50 vagy tudom is én hány emeletes épületnél nagyon idegenül hangzik a ház szó. Bár ez biztos azért van mert falun nőttem fel és nekem a ház=földszintes, vagy max 1 emeletes családi ház. :D
Baxter-épület. Ne haragudj, de ez elég rosszul hangzik. Először a 10 emeletes ház példát hozom fel, aztán a Lurdy-házat.  ;) :)
Mert épület is az, a Chrysler Building se Chrysler-ház, hanem -épület.
Hallotta ezt már valaki úgy nevezni, hogy Chrysler-épület - magyarul?

Pedig az épület. Pontosan Chrysler-épület. És azért hívják így mert irodák vannak benne nem lakások. Ezért is iroda-épület. Tudom hülye magyarázatnak tűnhet, de amiben irodák és üzletek vannak az épület, ami lakhatásra lett kialakítva az ház.

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #1272 Dátum: 2009. december 05. - 13:12:19 »
Újra: Lurdy-ház.

Ben Reilly

• Pókfej
« Válasz #1273 Dátum: 2009. december 05. - 13:13:26 »
De az hülyén hangzana úgy hogy Lurdy-épület. Biztos ki van találva ennek a marketinges oka.

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #1274 Dátum: 2009. december 05. - 13:44:33 »
Éppen ezért gondolnám, hogy ugyanolyan hülyén hangzana a Baxter-épület is.  ;) :)

grey gargoyle

• Thanos
  • A Komédiás
« Válasz #1275 Dátum: 2009. december 05. - 15:16:01 »
Indul a baxter ház

zozi56

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
  • Őrszem
    • HálóZsák
« Válasz #1276 Dátum: 2009. december 05. - 15:49:07 »
Ez nagyon jó! :lol:
Man is mortal, and doomed to death and failure and loss.
This lies beyond our comprehension - why do you not despair?

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #1277 Dátum: 2009. december 05. - 19:22:39 »
 :lol:

Ati

• Bogár
  • **
« Válasz #1278 Dátum: 2009. december 06. - 12:15:24 »
Senki nem olvasott első sorozatos CsodaPókot? Így nevezték végig: Baxter-ház.
Amikor a paninis füzetek bejöttek, a szerkesztő – szakítva a hagyománnyal – Baxter-toronynak nevezte el. Így most 2 változat fut. És bár a második épületszerkezetileg talán helyénvalóbb, én is jobban szeretem az elsőt.

grey gargoyle

• Thanos
  • A Komédiás
« Válasz #1279 Dátum: 2009. december 07. - 17:40:41 »
az új pókember kötettel kapcsolatban lenne egy kérdésem.
Arra van vagy lesz valami elfogadható magyarázat, hogy morlun Rozsomákot miért nem támadta meg, amikor bement az angyalok tornyába?