Szerző Téma: Peter Parker Pókember  (Megtekintve 938988 alkalommal)

0 Felhasználó és 2 vendég van a témában

balogh44

• Thanos
Re:Peter Parker Pókember
« Válasz #1300 Dátum: 2013. március 18. - 12:24:23 »
Jaja, én is régi szinkron párti vagyok, és a sok újra szinkron teljesen hazavágja a filmeket!

SD. EJC.

• Bűnölő
  • Pókember
    • SD. EJC.
« Válasz #1301 Dátum: 2013. március 18. - 12:37:01 »
 Elolvastam a legújabb számot, mit is mondhatnék. A legelső, a buldózeres, jó volt, és a legutolsó is, a középső pedig inkább vicces.  Ez az ugróbéka nevű ürge totál bekattanhatott, mert szerintem a jelmez, meg az elgondolás már inkább szánalmas. De ezzel együtt elhiszem, hogy biztos nem lehetett könnyű neki, és kétségbe esésében nem tudott mit kitalálni.
De a legjobban nálam a prímet az utolsó viszi, abból is az utolsó oldal, hát az mekkora rész mar, hogy betoppan MJ, Pete meg ott smárol egy a haverja csajával. Zseniális. :D Nekem tetszett. És a legszebb, ismerve Petet, ő fog kijönni rosszul az egészből.
SD. EJC.

Kanaszta

• Pókfej
« Válasz #1302 Dátum: 2013. március 18. - 18:59:29 »
Ma meghozta a postás a füzetet. Gyönyörű eszméletlen szép, remélem a következő is hasonló lesz.
Ez az oldalszám növelés nagyon jól áll a kiadványnak. Majd bővebben ha elolvastam!

Köszönöm Tomi!

Sepi

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #1303 Dátum: 2013. március 18. - 19:10:38 »
de nem kéne neked meg úgy tenni, mintha társtulajdonos lennél a Kingpinnél, a kiadó a te pénzedből adná ki a dolgokat. Ennyi! Tiéd az adminisztrátori poszt itt, és ezt tiszteletben is tartjuk, de ismétlem, maradjuk a téma mellett! Kellenek a klasszikusok, szerintem ebben egyet értünk, és igen, a Peter Parker Pókember lapjain lenne a legjobb helyük, a 60-70-es évek sztorijainak.
Ha kiállok valami mellett az azért van mert szeretem azt és örülnék ha magyarul is kijönne, vannak olyanok, bármennyire is hihetetlen ami szerintem is rossz és nem ajánlanám a kiadásukat! Azért mindenevő nem vagyok, még ha az az adott dolog szerinted sikeres is lenne! ;)
Még mindig félreértitek amit mondok, ezért beidézem, hogy mit is mondtam:
Viszont annyiban félreértettetek, hogy ahogy lentebb írtam, tudom, hogy a karakter történetéhez hozzá tartozik az a korszak is, hiszen sokszor emlegetik a későbbi időszakokban. Meg nem vagyok ellene, hogy megjelenjen, csupán a kiadás mikéntjének a módját szeretném más szemszögből megvilágítani, hogy nem csak én, hanem sok más, tőlem fiatalabb vásárlónak nem biztos, hogy be fog jönni a tömény 60-as évek (és higgyétek el, többen vannak ők).
Tehát most az én személyes véleményemet a 60-as évekről kizárva, csak fel akarom hívni rá a figyelmet, hogy megéri elgondolkodni rajta, hogy milyen módon akarja Tomi kiadni azokat a sztorikat. Mert a jelenlegi tempót beleszámítva, minimum 5 év kell, hogy eljussunk odáig (feltéve a klón sztorikból és az azt körülvevő korszakból mennyit akar kaine kiadni). És ez alatt az idő alatt még az olyan most fiatal rajongók is felnőnek, mint comicboy, és közel sem biztos, hogy őket is meg fogja nyerni a sorozat ezen időszaka, vagy azokat a fiatalabb olvasókat, akik most is veszik a sorozatot. Az idősebbek meg közben abba is hagyhatják a gyűjtést. És bármennyire is jónak lehet ítélni a 60-as éveket, azért azt nektek is el kell ismernetek, hogy az akkori rajzok és sztorivezetés felett rendkívüli módon eljárt az idő, és nehéz lesz megnyerni vele az Ultimate Spider-Manen nevelkedett generációt.

Ez az oldalszám növelés nagyon jól áll a kiadványnak. Majd bővebben ha elolvastam!
Ez való igaz. Ilyenre vágytunk régen a 90-es években.  :D

balogh44

• Thanos
« Válasz #1304 Dátum: 2013. március 18. - 20:32:16 »
Akik vették az Ultimate Pókembert, még az ment, biztos nem a PPP-vel pótolták a Pókadagjukat a megszűnése után, hanem a Hihivel! Az meg továbbra is elérhető az ő számukra is! Ismétlem, a PPP célközönsége a régi rajongók!
A rajzok: Ebben sem értünk egyet ezek szerint, a mai számítógéppel agyonszínezett panelek tuti vonzzák a kiskölyköket, és a fiatalabb generációt, bevallom nekem sincs ellenemre. DE, a mai rajzok, tisztelet a kivétel (mint Cassaday, Bianchi, Garney, Land, stb..) erősen elrugaszkodtak a reális ábrázolásmódtól, ez amúgy általános tendencia, legyen szó rajzfilmről, (lásd pl.: Cartoon Network) vagy képregényről. Nekem ezek tűnnek inkább gyerekesnek és megmosolyogtatónak, nem pedig olyan legendás alkotók, mint John Romita, Gil Kane, Ross Andru, John Buscema, Neal Adams stb...

Mike

• Zöld Manó
« Válasz #1305 Dátum: 2013. március 18. - 21:00:52 »
Hiába, ezzel kezdtem az előfizetések olvasását. ;D A bulldózeres sztori nagyon jó volt! Rég láttam már a karaktert, el is felejtettem, mekkora állat. :D El is olvastam hozzá a folytatást, végre így már kerekebb a sztori. :)
A második sztori... ő... hát, el lehetett olvasni, de szerintem simán kimaradhatott volna és jöhetett volna a helyére valami jobb, esetleg az Amazing folytatása. :-[
A harmadik már sokkal jobban tetszett, talán ez a legjobban: számomra majdhogynem ismeretlen ellenség, bunyó, s kellőképpen ki volt emelve a magánéleti szál is. + az utolsó jelenet nagyon jó volt. :)

Remélem a további számok is legalább ilyen jók lesznek. ;)

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #1306 Dátum: 2013. március 18. - 21:43:23 »
A következő még ugyanebben a szellemben készül, utána lépünk a következő lépcsőfokra (2. Titkos Háború).

balogh44

• Thanos
« Válasz #1307 Dátum: 2013. március 18. - 23:11:54 »
Az jó lesz! :)

Mike

• Zöld Manó
« Válasz #1308 Dátum: 2013. március 19. - 09:25:34 »
Jaj de jó! Reméltem, hogy megjelenik az épület-átváltoztatás! :oh:

Edwest12

• Bogár
  • **
  • Vészmanó
« Válasz #1309 Dátum: 2013. március 19. - 10:22:00 »
Hú, a másodikat azt nagyon várom! Annak idején teljesen kész voltam, hogy a 41. szám izgalmas befejezése után a 42. olyan érthetetlenül folytatódott. Pláne egy ilyen poklos, nyugtalanító történettel... Akkor egy időre abba is hagytam a Pókembert.

Jester

• Pléhsuszter
  • *
« Válasz #1310 Dátum: 2013. március 19. - 10:33:56 »
A "60as eveket a PPP-be" vitahoz: A Ditko erat nyugodtszivvel skippelnem en is. A rajzok miatt is ( bar az utolso szamok mar egesz jok voltak), meg a sztorik miatt is. A Zold Mancis es/vagy bandahaburos sztorik kivetelevel egyik sem volt nagy szam.

A regi, osellensegek megismereserol: ez eleg kis reszben a Ditko era erdeme. Vegig az volt az erzesem, hogy ok a darabszamra mennek, es igyekeztek minel rovidebb ido alatt minel tobb uj ellenfelet behozni. Volt egy-ket kiemelt vissza-visszatero arch-enemy, Manci, Oki Doki, talan meg a Keselyu, de a tobbi anno mind futoszalagon gyartott figura volt. Csak joval kesobb lettek mai szemmel is ertekelhetoek. En nem ragaszkodom ehhez az erahoz.

jukjuk

• Pléhsuszter
  • *
« Válasz #1311 Dátum: 2013. március 19. - 16:12:24 »
Végre valahára ma megjött a PPP 7. Bár ez az egy hét kissé soknak tűnt... Nagyon remélem, hogy csak az ünnep, illetve az extrém időjárási körülmények miatt kézbesítette a posta ilyen nagy késéssel.  :o

Na de megérte várni erre a szépségre! Gyönyörű szép, tartalmas kiadvány lett! Remek sztorikkal, eredeti borítókkal, dokumentációkkal gazdagon ellátva.... szóval egy rossz szavam se lehet.

Ezek a régi Romita Jr. rajzok meg továbbra is lenyűgöznek...  ;)

SD. EJC.

• Bűnölő
  • Pókember
    • SD. EJC.
« Válasz #1312 Dátum: 2013. március 19. - 17:24:29 »
A véleményemből kifelejtettem a füzet végén olvasható kis infós oldalakat, amikben pár szóban van részletezve Póki. Jó ötlet volt beletenni. :D
SD. EJC.

Kit Walker

• Kraven
  • " The Ghost Who Walks. "
« Válasz #1313 Dátum: 2013. március 19. - 20:04:29 »
Bár nemrég tudtam meg én is a PPP-ből, hogy biza voltak átírások, mert különben a magyar átlagolvasó nem értette volna a sztorit, lásd pl. Fekete Macska halála, amikor Pókember elgondolkozik a 13. számban, bűnöző püfölés közben.

A 35. számban is volt egy akkori magyar énekes dalszövege, mikor énekel a vonat tetején. Sőt a Robotzsaruban is volt ilyen " fordítás " ami aktuálissá tette hogy értsük. A South park régen tele volt ilyenekkel és a filmekben is, mikor a Gilligan szigete című sorozatra utalnak, rendszerint Dallas-t vagy egyéb nálunk is vetített  amerikai sorozatot mondanak. Ez az érthetőség és a poénfaktor fenntartása szempontjából fontos tényező. Kicsit olyanok ezek mint Faludy Villon fordításai.  :D

A következő még ugyanebben a szellemben készül, utána lépünk a következő lépcsőfokra (2. Titkos Háború).

Ez de jó hír! Nagyon kíváncsi voltam régen mi a csuda volt a második Titkos háborúban. Végre erről is fellebben a lepel.
« Utoljára szerkesztve: 2013. március 19. - 20:13:07 írta Kit Walker »

" Man who looks Phantom in the face will surely die. "  OJS

Todd

• Pókfej
« Válasz #1314 Dátum: 2013. március 19. - 21:41:54 »
Végre valahára ma megjött a PPP 7. Bár ez az egy hét kissé soknak tűnt... Nagyon remélem, hogy csak az ünnep, illetve az extrém időjárási körülmények miatt kézbesítette a posta ilyen nagy késéssel.  :o
Ennyi az átlag kézbesítési idő, mindentől függetlenül, nekem még meg se jött, de különösebben nem idegeskedek miatta.

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #1315 Dátum: 2013. március 19. - 22:21:51 »
Ez de jó hír! Nagyon kíváncsi voltam régen mi a csuda volt a második Titkos háborúban. Végre erről is fellebben a lepel.
Azért ne várd a teljes 2. TH-t. Mindössze az az egy rész lesz belőle, ami annak idején kimaradt, plusz ugyanannak a még inkább előzménye, ami maximum egy fél történet még. Azt úgy vágtam ki a 2. TH-ból.

Kanaszta

• Pókfej
« Válasz #1316 Dátum: 2013. március 19. - 23:15:13 »
Nagyon vad ez a 8. borító!

jukjuk

• Pléhsuszter
  • *
« Válasz #1317 Dátum: 2013. március 20. - 07:51:29 »
Ennyi az átlag kézbesítési idő, mindentől függetlenül, nekem még meg se jött, de különösebben nem idegeskedek miatta.

No, akkor ezentúl én se fogok.  ;D Csak nem voltam tisztában vele, hogy ez normális jelenség, mivel 20 évvel ezelőtt voltam utoljára előfizető.  :)

Kit Walker

• Kraven
  • " The Ghost Who Walks. "
« Válasz #1318 Dátum: 2013. március 20. - 08:15:11 »
Azért ne várd a teljes 2. TH-t. Mindössze az az egy rész lesz belőle, ami annak idején kimaradt, plusz ugyanannak a még inkább előzménye, ami maximum egy fél történet még. Azt úgy vágtam ki a 2. TH-ból.

ÓÓÓÓ!  :'( Kár.

" Man who looks Phantom in the face will surely die. "  OJS

Jester

• Pléhsuszter
  • *
« Válasz #1319 Dátum: 2013. március 20. - 08:31:12 »
Ne sajnáld annyira ;)