Szerző Téma: Peter Parker Pókember  (Megtekintve 939832 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
Re:Peter Parker Pókember
« Válasz #2080 Dátum: 2013. december 24. - 13:53:33 »
Sőt, a reggelit is behozza. :)

Comicboy

• Skorpió
  • Pókember rajongó
« Válasz #2081 Dátum: 2013. december 24. - 14:01:55 »
Sőt, a reggelit is behozza. :)

Azért álmodozni még lehet, pláne Karácsonykor  ;D
"A nagy erő nagy felelősséggel jár."

kevinkain

• Rinó
  • **
    • KevinKain
« Válasz #2082 Dátum: 2013. december 24. - 22:28:26 »
A karácsonyi akcióban megint rendeltem egy jó nagy adag képregényt, többek között a JDW halálát és a PPP 7-12-t (az első évadról sajnos lemaradtam)
JDW halála zseniális volt. Nagyon profi és izgalmas krimi, csak kár, hogy sejtettem ki lesz a Bűnölő, de ez legyen vele a legnagyobb gond :).
A PPP-ket is elkezdtem olvasni és igen hangulatosak a sztorik. A vicces történetek tetszenek a legjobban.

Csak két gondom van a történetekkel (remélem nem köveznek meg egy kis negatív kritika miatt :) ).

Az egyik, hogy a legtöbb csak kiegészítés a CsPv1-es sztorikhoz, amiknek nagy része nekem kimaradt (utólag próbálom már jó ideje beszerezni őket, de túl sok van :) ), így csak a levegőben lógnak. Persze ennek ellenére is szórakoztatók, de remélem jövőre a kozmikus sztorik kicsit egységesebbek lesznek :).

A másik dolog, ami nem tetszett az egy történetbeli dolog, vagyis a 9. szám Aranyláz sztorijában Pókember álszentségét nekem már nem vette be a gyomrom. Oké, hogy jó erkölcsi példát kell allítani az olvasók elé, de amikor ott van több tonna megsemmisítendő arany, erre több oldalon keresztül azon gondolkodik, hogy a szemétből egy kis aranynoteszt eltegyen-e, ez már túlzás. De végül elrakta, amikor kiderült, hogy a Vezér egy jó nagy adag aranyat elvihetett, így megnyugodtam, de aztán jött a következő rész, amiben erkölcsről szóló könyveket olvasott, hogy eladhatja-e azt a kis noteszt, az valami szörnyű volt. Ez szerintem már nem erkölcsös dolog, hanem (számomra legalábbis) egy hihetetlenül ellenszenves szenteskedés. Persze lehet ezzel csak én vagyok így :).

Ennek ellenére az a sztori (hogy gazdasági válságot idézne elő az arany) nem volt rossz, sőt időnként meglepődök milyen komoly témákat feszegetnek ezek a képregények és milyen érdekes gondolatokkal vannak tele :).

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #2083 Dátum: 2013. december 24. - 22:51:33 »
A Kozmikus Pókember egy teljes egész sztori, semminek sem a kiegészítője. Annyira nem, hogy mind a három akkor létező Pókember-címen futott, vagyis abból az időszakból nem jelent meg magyarul Pókember. Ez különben érvényes lesz az elkövetkezendő évekre is, mert a Nemzetellenes Összeesküvés és a Vérontó történet között egyetlen Amazing sem jelent meg magyarul.

Ne feledd, hogy Pókembernél ez a skála elég apró. Mert simán megérdemelte azt a noteszt, és gond nélkül eltehette volna, csakhogy jól tudta, hogy ez akkor is lopás. Márpedig az ő esetében, ha átlép egy erkölcsi gátat, mi akadályozná meg benne, hogy legközelebb eggyel magasabb lécet ugorjon át, utalva erre? Neki nagyon kell vigyáznia, hogy ilyen téren mit tesz, mert ez az egyetlen önkontrollja, ami által biztos lehet benne, hogy amit tesz, az a helyes.

Kit Walker

• Kraven
  • " The Ghost Who Walks. "
« Válasz #2084 Dátum: 2013. december 24. - 23:22:21 »
Arról nem is beszélve, hogy az a notesz, elég fura tárgy. Ki csinálna ilyet? Egyből levágnák honnan van, ha bevinné egy zaciba. Én nem tartottam álszentnek, hisz ha megnézzük, az ami Ben bácsival történt sem az ő hibája. ( Megakadályozhatta volna, de nem ő követte el a gyilkosságot. ) Mégis mindig rágja magát rajta. Ahogy kaine is mondja, hatalmas a felelősségtudata és az erkölcsi érzéke. Ez így jó, mert ettől lesz szimpatikus, arról nem is beszélve az írók mennyire meg tudják ezzel nehezíteni az életét, mennyi jó történethez szolgál alapot.

" Man who looks Phantom in the face will surely die. "  OJS

kevinkain

• Rinó
  • **
    • KevinKain
« Válasz #2085 Dátum: 2013. december 25. - 00:06:12 »
Ne feledd, hogy Pókembernél ez a skála elég apró. Mert simán megérdemelte azt a noteszt, és gond nélkül eltehette volna, csakhogy jól tudta, hogy ez akkor is lopás. Márpedig az ő esetében, ha átlép egy erkölcsi gátat, mi akadályozná meg benne, hogy legközelebb eggyel magasabb lécet ugorjon át, utalva erre? Neki nagyon kell vigyáznia, hogy ilyen téren mit tesz, mert ez az egyetlen önkontrollja, ami által biztos lehet benne, hogy amit tesz, az a helyes.

Az igaz, ha valaki elindul a lejtőn nehéz megállni, bár az ilyesmit azért eltúlozzák a különféle alkotásokban (filmek, képregények, könyvek...), azonban ez az eset engem azért zavart nagyon, mert ez egyáltalán nem volt erkölcstelen, főleg hogy szemét volt, amit amúgy is lesüllyesztettek az óceán mélyére. Bár az "ez az állam tulajdona" mondat is rátett egy lapáttal, főleg, hogy előtte vette el az állam a tulajtól a házat.
Én alapból úgy vagyok vele, hogy nagyon szeretem a képregényeket, de az erkölcsi tartalmakkal nagyon sokszor nem értek egyet. Pl Batman hány száz, vagy akár hány ezer ember életét menthette volna meg, ha már az első néhány ámokfutás után megölte volna Jokert, és a (nem feltétlenül képregényes) filmekben is amikor valaki azzal érvel, hogy "ne öld meg, mert olyan leszel mint ő", attól a falra tudnék mászni. Ennek ellenére általában elfogadom az erkölcsi tartalmakat, főleg, amikor remek filozófiai dolgokat vagy egyebeket hoznak ki belőlük, de ez az eset nekem már túl sok volt :).

Amúgy most olvastam el a 10. részt és eddig ez jött be a legjobban. Jó volt a JDW-s mellékszál lezárása, és a macskás sztori is remek volt, nem beszélve a rövid "korábban történt" összefoglalós kezdésről.

A Kozmikus Pókember egy teljes egész sztori, semminek sem a kiegészítője. Annyira nem, hogy mind a három akkor létező Pókember-címen futott, vagyis abból az időszakból nem jelent meg magyarul Pókember. Ez különben érvényes lesz az elkövetkezendő évekre is, mert a Nemzetellenes Összeesküvés és a Vérontó történet között egyetlen Amazing sem jelent meg magyarul.

Ennek nagyon örülök, és kíváncsi leszek a kozmikus sztorikra, mert azokra szavaztam, amikor ez volt a kérdés itt fórumon :).

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #2086 Dátum: 2013. december 25. - 18:55:19 »
Való igaz, hogy az erkölcsi kérdéseket el tudják túlozni. A Batman-példa jó hozzá, ugyanakkor ha teljesen életszerűen nézzük, akkor csak a képregényekben szabadul ki minden alkalommal a fő nemezis a börtönből, vagyis Batman logikusan gondolhatná, hogy ha Jokert bezárják, akkor az úgy is marad (más kérdés, hogy a hetvenedik bezárás után már elgondolkodhatna kicsit  :D ). De azt megértem, hogy ölni nem akarnak, mert senki sem akarna gyilkossá válni - mások érdekében sem -, vagyis a hősöknek nem az a dolguk, hogy ítélkezzenek a bűnősök tettei felett, hisz végtére is csak egyszerű emberek, akik eléggé laikusak a törvény ítéleteiben (kivéve persze Fenegyereket). Vagyis ha megölnének valakit, nem tudhatnák biztosan, hogy helyesen tették-e, és mondjuk a bíróság minden érvet és indokot beleszámítva halálra ítélte-e volna az adott bűnözőt, vagy sem. Ha pedig egyet megölnek, már mérlegelniük kéne a legközelebbinél, hogy vajon őt is meg kéne-e ölniük (ki tudja, hol a határ: ki, milyen bűnök után szolgált rá a halálra), amit viszont ép ésszel elviselni sem tudnának - különösen egy rosszul megalkotott döntést követően. Fenegyerek ebben nagyon szerencsés helyzetben van, mert ügyvédként képes súlyosbítani a bűnözők ítéletét, vagyis ő képes befolyással lenni a büntetésre anélkül, hogy Fenegyerekként ehhez kéne folyamodnia.
Az "olyan leszel, mint ő" szerintem sem túl meggyőző, mert adódhat olyan eset is, mint az első Pókember filmben, amikor a Zöld Manó ledobta a csapat kisgyereket a mélybe - ott elég egyértelműnek tűnik, hogy amennyiben a megölésével megakadályozható lett volna, hogy 40 gyerek azonnal meghaljon, az indokolttá tette volna a megölését. Ha nincs más mód. De utólag dönteni erről MIUTÁN megtette a bűnöző, amit tett, már nem olyan könnyű döntés.

balogh44

• Thanos
« Válasz #2087 Dátum: 2013. december 25. - 19:24:03 »
És ha lassan is, de elérkezünk majd a 90-es évekhez is, mikor már egyre nehezebb lesz Pókembernek/Peternek megőriznie hidegvérét és nyugalmát! Alig várom, hogy a kimaradt klónidőszakhoz érjünk! :oh:

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #2088 Dátum: 2013. december 25. - 19:42:25 »
Kitettem a főoldalra a 2014-es PPP képeit is!

balogh44

• Thanos
« Válasz #2089 Dátum: 2013. december 25. - 19:56:41 »
Ahogy látom, Alex Saviuk fogja uralni a terepet jövőre! :)

Szilánkmentes

• Vezér
  • the Shatterproof !
    • The Proof Report
« Válasz #2090 Dátum: 2013. december 25. - 21:13:53 »
kaine jól ráérzett, a hősünk feladata nem az ítélkezés, hanem a rossz helyrerakása, illetve a védelem. Ha már egyszer ölt, akkor kitudja milyen pszichés hatásokat mérne rá, könnyen szuperhősből szupergonosszá válhat. Gondolj csak bele, elkezdeni mérlegelni az eseteket, könnyebb lenne csak úgy végezni egyesekkel, bele esni olyan gondolatokba, hogy ilyen erővel, mint ami neki van, talán joga is van ítélkezni, jobb világot alkotni, stb.. Elmosódnának a határok.  :)

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #2091 Dátum: 2013. december 25. - 21:38:18 »
Ahogy látom, Alex Saviuk fogja uralni a terepet jövőre! :)
Nem, egyáltalán nem. A Bandaháborút jobbára igen, de a Kozmikus Pókemberben egyharmad szerepe lesz csak. A Venomban meg semennyi.

Ron És Nerida

• Puma
  • **
    • Képregény kritikáim
« Válasz #2092 Dátum: 2014. január 05. - 00:33:00 »
Való igaz, hogy az erkölcsi kérdéseket el tudják túlozni. A Batman-példa jó hozzá, ugyanakkor ha teljesen életszerűen nézzük, akkor csak a képregényekben szabadul ki minden alkalommal a fő nemezis a börtönből, vagyis Batman logikusan gondolhatná, hogy ha Jokert bezárják, akkor az úgy is marad (más kérdés, hogy a hetvenedik bezárás után már elgondolkodhatna kicsit  :D ). De azt megértem, hogy ölni nem akarnak, mert senki sem akarna gyilkossá válni - mások érdekében sem -, vagyis a hősöknek nem az a dolguk, hogy ítélkezzenek a bűnősök tettei felett, hisz végtére is csak egyszerű emberek, akik eléggé laikusak a törvény ítéleteiben (kivéve persze Fenegyereket). Vagyis ha megölnének valakit, nem tudhatnák biztosan, hogy helyesen tették-e, és mondjuk a bíróság minden érvet és indokot beleszámítva halálra ítélte-e volna az adott bűnözőt, vagy sem. Ha pedig egyet megölnek, már mérlegelniük kéne a legközelebbinél, hogy vajon őt is meg kéne-e ölniük (ki tudja, hol a határ: ki, milyen bűnök után szolgált rá a halálra), amit viszont ép ésszel elviselni sem tudnának - különösen egy rosszul megalkotott döntést követően. Fenegyerek ebben nagyon szerencsés helyzetben van, mert ügyvédként képes súlyosbítani a bűnözők ítéletét, vagyis ő képes befolyással lenni a büntetésre anélkül, hogy Fenegyerekként ehhez kéne folyamodnia.
Az "olyan leszel, mint ő" szerintem sem túl meggyőző, mert adódhat olyan eset is, mint az első Pókember filmben, amikor a Zöld Manó ledobta a csapat kisgyereket a mélybe - ott elég egyértelműnek tűnik, hogy amennyiben a megölésével megakadályozható lett volna, hogy 40 gyerek azonnal meghaljon, az indokolttá tette volna a megölését. Ha nincs más mód. De utólag dönteni erről MIUTÁN megtette a bűnöző, amit tett, már nem olyan könnyű döntés.
Ehh, na az ilyen posztokért éri meg rendszeresen fórumozni :) Érdekes egyébként, hogy az Acélemberben ezt a szitut el is játszák - igaz, rettentő esetlenül  :drying:

grey gargoyle

• Thanos
  • A Komédiás
« Válasz #2093 Dátum: 2014. január 05. - 10:45:07 »
Magyarul is megjelent egy pókember szám régebben, amibe zarathos megkísérti pókembert, igen kemény módon. Ott a választás az, hogy hagyja-e, hogy egy orvgyilkos megölje a vezért. Szintén egy döntést kellett meghoznia, hogy a nagyobb jó érdekében nem tesz semmit, vagy a túlméretezett erkölcsi értékei mellett áll ki. És nem múlt volna azon semmi, ha a kisujját se mozdítja.
Mindenki máshogy döntene, és nincs igazából helyes vagy helytelen döntés, a lényeg csak az, hogy ember melyikkel tud együtt élni a későbbiekben.
Pont most néztem meg egy igen jó filmet, ami a végén szintén majdnem ezt a kérdést boncolgatja. Ajánlom mindenkinek, aki még nem látta. Gone baby gone vagyis a Hideg nyomon.
This is a joke. A real practical Joke.

jukjuk

• Pléhsuszter
  • *
« Válasz #2094 Dátum: 2014. január 11. - 22:54:12 »
Magyarul is megjelent egy pókember szám régebben, amibe zarathos megkísérti pókembert, igen kemény módon. Ott a választás az, hogy hagyja-e, hogy egy orvgyilkos megölje a vezért.

A mai napig az egyik nagy kedvencem az a sztori. Iszonyat jól felépített történet.

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #2095 Dátum: 2014. január 12. - 12:43:20 »
Nekem is. 42-es szám, Kísért a múlt. Idősebbik Romita rajz, Gwen gyönyörű.

Edwest12

• Bogár
  • **
  • Vészmanó
« Válasz #2096 Dátum: 2014. január 13. - 12:52:00 »
Érdekes, de a 42. szám nekem is nagyon meghatározó volt, bár nem pozitív értelemben. Engem teljesen megviselt a téma (kárhozat, lét és nemlét...), és egy időre abba is hagytam a Pókember vásárlását, mígnem jött az 50. szám, és annak nem tudtam ellenállni. :)
Ja, és a rajzok tényleg negyon jók voltak. Ebben láttam először Gwent; szerintem itt a leggyönyörűbb.  :smlove:

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #2097 Dátum: 2014. január 13. - 12:58:17 »
Az idősebb Romita tudta a legszebben rajzolni.

kzoli

• Sakál
« Válasz #2098 Dátum: 2014. január 13. - 19:45:33 »
Annyit írtatok erről az időről, meghozta a kedvem, hogy elolvassam Az Élet Bajnokát!  :) Nagyon jó kis sztori volt anno.

Más.

:blackcat:

A Fekete Macska és az Idegen (munka?)kapcsolata hogyan folytatódott a PPP11. száma után? Vagy lesz folytatása a bulinak, ami ki lesz adva? Az aranynotesz végleg a Macskáé maradt?
« Utoljára szerkesztve: 2014. január 14. - 14:31:05 írta kzoli »

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #2099 Dátum: 2014. január 14. - 17:18:29 »
Nem, a Macsi az idei PPP-kben keveset fog szerepelni. Az Idegennek természetesen nem mondta el, ki a Pókember. Aztán elutazott Európába vakációzni sokáig. A CSP 72 környékén tért vissza, amikor Venommal találkozva megtudta, hogy Peter közben megnősült, emlékszel erre?