Szerző Téma: Peter Parker Pókember  (Megtekintve 923471 alkalommal)

0 Felhasználó és 3 vendég van a témában

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
Re:Peter Parker Pókember
« Válasz #2280 Dátum: 2014. április 24. - 16:36:52 »
Lehet, hogy vele veszik a kicsiknek is.  ;D

Raisu

• Traveller
« Válasz #2281 Dátum: 2014. április 24. - 16:43:39 »
a mangák fekete fehérek, vagyis színtiszta rajz és tus az egész, így szerintem azokban van a legkevesebb számítógépes utómunka.
Igazából mangakészítésre specializált programok vannak, amiknek a lényege, hogy ne kelljen papírt és rajzeszközt használnia az embernek. Nem lepne meg, ha valójában az amerikai képregényrajzolók sokkal többet ülnének egy rajzasztal előtt, mint az összes mangaka együttesen.
Hidd el, hogy nem. Mind a mai napig kézzel csinálnak jóformán mindent. A heti sorozatosoknak kb. meghalni sincs idejük, hiába dolgozik alattuk x asszisztens. Meg valszeg nem lennének olyan hírek, hogy X mangaka kórházba került, mer túlhajszolta magát, vagy a keze nem bírta a munkát (ld. Jazava Ai). Persze lehet, hogy manapság már vannak olyan amatőr rajzolók, akik géppel csinálják az egészet, de hogy a profik hagyományosan kézzel rajzolnak mindent, az 100%. ;)

Todd

• Pókfej
« Válasz #2282 Dátum: 2014. április 24. - 16:54:53 »
Gondolom ők is vegyesen használják az adott technikákat, mint a nyugati kollégák. De szerintem az, hogy profi/amatőr, független a választott technikától. Hidd el azt a technikát még nem találták fel, ami helyetted megrajzolja az oldalt, de ha már 25 évesen túl vagy az első komoly ínhüvely gyulladásodon (kábé egy évig cseresznye nagyságú ízületi duzzanat volt a jobb csuklómban, és nem a mértéktelen önkielégítéstől  :lol:), akkor azért nem árt, ha a későbbiekben gondolsz rá, hogy milyen módszerrel lehet kényelmesebbé tenni az adott folyamatot.
mert azért nincsen az a hobbi/ meló ami megéri, hogy rámenjen az egészséged.

kevinkain

• Rinó
  • **
    • KevinKain
« Válasz #2283 Dátum: 2014. április 24. - 16:56:41 »
Igazából mangakészítésre specializált programok vannak, amiknek a lényege, hogy ne kelljen papírt és rajzeszközt használnia az embernek. Nem lepne meg, ha valójában az amerikai képregényrajzolók sokkal többet ülnének egy rajzasztal előtt, mint az összes mangaka együttesen.

Én is próbáltam már ilyen programot :), és biztos egy profi ki tudna belőle hozni valamit, de ennyi erővel láttam már képregénykészítő szoftvert is :)

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #2284 Dátum: 2014. április 24. - 17:18:40 »
A heti sorozatosoknak kb. meghalni sincs idejük, hiába dolgozik alattuk x asszisztens. Meg valszeg nem lennének olyan hírek, hogy X mangaka kórházba került, mer túlhajszolta magát, vagy a keze nem bírta a munkát (ld. Jazava Ai).
Azért a számítógépes rajzoláshoz is a kezét használja az ember, meg egy szép kis rajztáblát. :)
Amúgy nem lennék meglepve, ha ezek a sajátosságok inkább a japánok munkához való hozzáállásából erednének, mintsem abból, hogy milyen módszerrel készülnek a rajzok.

deadbeat7

• Pléhsuszter
  • *
  • Csatlós
« Válasz #2285 Dátum: 2014. április 24. - 19:17:46 »
Látom nagyon rárugóztatok a témára. Nem is tudom már hogyan kéne fogalmazni, hogy ne kezdjetek el csomót keresni a kákán.
Írtam is, hogy nekem egykutya, "számomra-nem-tetsző", az ezredforduló utántól. Teccikérteni? Nem is akartam ezekről beszélni, mert pont nem érdekel, ebből fakadóan nem értek hozzá. Ez egy vélemény, és megnyugodhattok, mert sosem viszek el előletek egy példányt sem ezekből. Látom, hogy erre van igény, vegyétek, vigyétek, ámen.

Mindenkinek más tetszik, ez tiszta sor, de ha mások rajongásának tárgyát/szubkulturáját nem tiszteljük, akkor hogyan várjuk ezt el viszont (ez igaz az élet minden területére)? Aki így gondolkozik, az nem igazán haborodhat fel a minden képregény gyerkes/sz*r mentalitású emberek megnyílvánulásain.
Itt írtad, igaz nem nekem, de talán következetes vagy.

Nem tudom, hogy ki írta, mert nincs kedvem már lapozgatni, de nekem még senki nem szólt be képregény miatt. De vállalom azt a néhány száz képregényt, mint minden mást is, ami én vagyok. Amúgy meg férfi vagyok, ha valaki beszól, repül, borul.

jst22

• Gyík
  • **
  • rajongó
« Válasz #2286 Dátum: 2014. április 24. - 21:19:53 »
"Amúgy már gyüjtöm a digitálisan rajzolt képregényekre a jelzőket, kedvenceim a 3D-s képregények (erről az illető meg is volt győződve, hogy tényleg egy 3D programban printscreenelt kockákat lát  :hehe:), meg a szétfotoshoppolt (ez amúgy logikus, mivel én is, meg sok más rajzoló PS-ben dolgozik)."

Ó, barátom, hogy mekkora bunkóság egy ilyen fórumon a PP Pókember topicban kiröhögni azokat, akik nincsenek teljesen tisztában azzal, hogy készül egy modern képregény. Neked ez a szakterületed, használod, ezt tudod, de mondok én neked más pl. az iparban alkalmazott olyan alapvető dolgot, amit meg feltételezem te nem tudsz, pedig adott szakterületen középiskola elsőben tanítják, aztán jól kiröhöglek. Én magam sem voltam néhány hónappal korábban tisztában azzal amit írtál, úgyhogy most rajtam is jót mulattál. Miért ne gondolnák, hogy valami 3D programban készül, mikor a rajzfilmek nagy része is már úgy készül. Ez a PP topic, és aki ezeket a képregényeket veszi, jó eséllyel 34-40 év között van. Mi a búbánatért kéne ezt pontosan tudniuk?

Todd

• Pókfej
« Válasz #2287 Dátum: 2014. április 24. - 21:28:45 »
Valóban viccesnek tartom, de nem volt célom, hogy úgy érezd, ostobának tartalak azért, mert nem értesz ehhez.
Bocsánatot kérek, ha így jött le, tényleg nem volt célom.  ;) Ahogyan amúgy szívesen válaszolok bárkinek, aki nem ért ehhez, de érdeklődik a téma iránt.

jst22

• Gyík
  • **
  • rajongó
« Válasz #2288 Dátum: 2014. április 24. - 21:35:25 »
Valóban viccesnek tartom, de nem volt célom, hogy úgy érezd, ostobának tartalak azért, mert nem értesz ehhez.
Bocsánatot kérek, ha így jött le, tényleg nem volt célom.  ;) Ahogyan amúgy szívesen válaszolok bárkinek, aki nem ért ehhez, de érdeklődik a téma iránt.

Köszönöm a kiigazítást :).
Tudom, hogy szívesen válaszolsz, nekem is te magyaráztad el néhány hónapja.

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #2289 Dátum: 2014. április 24. - 22:01:04 »
Ó, barátom, hogy mekkora bunkóság egy ilyen fórumon a PP Pókember topicban kiröhögni azokat, akik nincsenek teljesen tisztában azzal, hogy készül egy modern képregény.
Azért az, hogy 3D-ben készült vagy sem, nem igazán képregényes dolog. Átvetítem másra: olyan szintűen fura lenne, mintha az a személy azt mondaná, hogy ez egy 3D programban készült printscreen – hiszen ezt is számítógéppel csinálták ezelőtt több mint húsz éve. És mivel még a hatvanéves szüleim se nézik ezt be, akik közül anyámat marhára nem érdeklik az animációs filmek, ezért szerintem elmondható, hogy nyugodtan betehetjük egy kicsit a facepalm kategóriába.

Todd

• Pókfej
« Válasz #2290 Dátum: 2014. április 24. - 22:07:26 »
Kössz talgaby ismét sokat javítasz a kommunikáció békésebb útra terelésében...  :hehe:

grey gargoyle

• Thanos
  • A Komédiás
« Válasz #2291 Dátum: 2014. április 24. - 22:12:37 »
Nem az volt a mondandójának a lényege, szerintem, hogy 3d vagy nem 3d, hanem hogy tudja-e, hogyan készül egy modern/mai
 képregény
This is a joke. A real practical Joke.

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #2292 Dátum: 2014. április 24. - 22:15:05 »
Csakhogy ezzel megpróbált egy évtizedes popkulturális átlagjelenséget valami nagyon szűk réteg tudásanyagának beállítani, ami nem igaz.

grey gargoyle

• Thanos
  • A Komédiás
« Válasz #2293 Dátum: 2014. április 24. - 22:18:32 »
De nem akart bántani téged. :)
This is a joke. A real practical Joke.

deadbeat7

• Pléhsuszter
  • *
  • Csatlós
« Válasz #2294 Dátum: 2014. április 24. - 22:19:50 »
Mivan?!  :lol: A végén még a 3D-s bakit is az én nyakamba varrjátok  :lol:

Todd

• Pókfej
« Válasz #2295 Dátum: 2014. április 24. - 22:21:33 »
Hát még arra is könnyen sor kerülhet.  ;D

Hát igen tg van aki menthetetlenül geek.  :lol:

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #2296 Dátum: 2014. április 24. - 22:24:34 »
Ennek semmi köze a geekséghez. Nem kell értened egy szakterülethez ahhoz, hogy tisztában legyél bizonyos elemeivel, különösen ha azokat az elemeket az életed során majdnem napi szinten tolják eléd, ami a szórakoztatóiparra felettébb igaz.

deadbeat7

• Pléhsuszter
  • *
  • Csatlós
« Válasz #2297 Dátum: 2014. április 24. - 22:33:25 »
Nézd, ha érdekelne, google barátom biztos kiköpne sok okosságot ezzel kapcsolatban. De nem érdekel. Öreg bohóc vagyok az új trükkökhöz.
Biztos tudnék olyat mondani, ami téged sem érdekelne, ezért sík hülye lennél a témában. Ez ennyi. De nem is ezért jöttem ide, hanem, hogy megkérdezzem lesz-e McFarlane a PPP-ben, lesz, lesz-e Uncanny X-Men, nincs rá igény, szappanopera, meg egyáltalán macera digitalizálni, szóval "akkó nám lesz".
És bocs, de számomra csak ez a lényeg. Lehet még zsonglőrködni az okosságokkal, de már így is túl van ragozva az egész.

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #2298 Dátum: 2014. április 24. - 22:43:27 »
Az eredeti kérdéseidre akkor eléggé alapos válaszokat kaptál. De UXM-et magyarul nyomtatottan tényleg ne keress. Ha a klasszikus Pók is 500 példánnyal megy, tényleg nehezen elképzelhető, hogy miként jönne össze ezen a piacon egy Claremont-féle UXM. Még Essential-féle ff kiadásban sem. (Bár mintha kaine mondta volna régen, hogy azok se lennének nagyon olcsóbbak, mint egy színes. :headscratch:) Szép lenne, mert az X-ek aranykora, egyben a Marvel egyik legjobb érája, de hát a népnek általában az új kell.

deadbeat7

• Pléhsuszter
  • *
  • Csatlós
« Válasz #2299 Dátum: 2014. április 24. - 22:48:46 »
500 példánnyal megy. Ja. Újságosnál nem lehet kapni. Köszi. Az első évadot ezért már zacskónyi gyémántban mérik.