Szerző Téma: Peter Parker Pókember  (Megtekintve 923360 alkalommal)

0 Felhasználó és 4 vendég van a témában

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
Re:Peter Parker Pókember
« Válasz #2380 Dátum: 2014. május 21. - 17:25:30 »
Uh, az a Punisher v6 annyira távol esett minden realitástól, hogy emlékeim szerint az eseményeit teljes egészében figyelmen kívül hagyták. Nem mintha a FrankenCastle értelmesebb lett volna, mondjuk.

grey gargoyle

• Thanos
  • A Komédiás
« Válasz #2381 Dátum: 2014. május 21. - 17:35:41 »
Azt meg is értem. Viszont azt a részt amikor Hood feléleszt egy rakás zs kategóriás gonoszt én bírtam.
This is a joke. A real practical Joke.

grey gargoyle

• Thanos
  • A Komédiás
« Válasz #2382 Dátum: 2014. május 21. - 17:40:57 »
Peter azt mondja, nem is ismeri a Csapdászt (Cókmókust), holott a CsP 5-6. számában találkoztak, és összecsaptak.
Más volt a neve, kicsit más a ruhája is - simán nem ismert rá, szerintem.

Ez csak azért nem állja meg a helyét, mert még mondja is, hogy mi volt a neve, és hogy más ruhája volt, és még az után is később végig úgy gondol rá, hogy sose látta.

deadbeat7

• Pléhsuszter
  • *
  • Csatlós
« Válasz #2383 Dátum: 2014. május 24. - 13:48:06 »
Nekem másképpen jött le a Csapdászos szituáció. Eredetileg azt mondja hősünk a rosszarcúnak ugye, hogy a Fáklya Paste-Pot-Pete-nek ("Paszta Patron Peti"? - Csapdász első álneve) hívja őt... a Cókmókusos elnevezés oda pont nem kellett volna, mert ezen kavarodott meg pár ember... mert a magyar első megjelenésében (CsP 4-6.-ban) is Csapdász/Trapster volt (kellett volna legyen), és nem Cókmókus. Khm, szóval egy szó, mint száz, Pókember ugye szereti paprikázni az ellenfeleit, ezért mondta, amit, hiába az új cucc és név, ne legyen már annyira elégedett magával az ellen. :D
Amúgy meg látta már régebben (nyilván, CsP 4-6), ott kicsit félre lett fordítva: "But why did the Trapster attack me in the first place? I hardly know the creep"  Szóval hogy: Miért lettem hirtelen a Csapdász főellensége? Hiszen alig ismerem...
Szerintem erre ennyi a magyarázat. De ne értsetek félre, elégedett vagyok a PPP-vel, örülök, hogy van, és remélem, hogy még nagyon sokáig lesz is! :)
« Utoljára szerkesztve: 2014. május 24. - 21:06:11 írta deadbeat7 »

grey gargoyle

• Thanos
  • A Komédiás
« Válasz #2384 Dátum: 2014. május 24. - 20:40:09 »
Idézem akkor, mikre gondoltam:
28. oldal, Pókember mondja: "Na, egy pillanat! ... Hallottam rólad."
34. oldal: "De egyáltalán miért támadt rám ez a Csapdász? Hisz nem is ismerem a marháját"

Konkrétan ezek, amik eléggé azt a benyomást keltik, hogy nem ismerte.

deadbeat7

• Pléhsuszter
  • *
  • Csatlós
« Válasz #2385 Dátum: 2014. május 24. - 20:55:42 »
Igen, értettem a problémádat elsőre is, és pont ezekre válaszoltam.
1: Viccelődik, az előző neve és Fáklya felemlegetésével próbál borsot törni Csapdász orra alá.
    Amúgy Csapdász inkább a Fáklya ellensége, nyilván a lángarcú többet tudott róla mesélni.
2: Félrefordítás. Nem "nem ismerem", hanem "alig ismerem". Lásd előző hsz-m.

Nem kell, hogy egyetértsetek velem, de ennek ez a logikus magyarázata szerintem...
« Utoljára szerkesztve: 2014. május 24. - 21:07:29 írta deadbeat7 »

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #2386 Dátum: 2014. május 24. - 21:48:16 »
A félrefordítások a legkevésbé sem voltak fehér hollók a régi semices szériában, szóval előfordulhat.

deadbeat7

• Pléhsuszter
  • *
  • Csatlós
« Válasz #2387 Dátum: 2014. május 25. - 00:36:16 »
A régi semicesben is Cókmókusnak fordították Trapstert, de a ppp15-ben is félre lett fordítva néhány sor. Még egyszer már nem írnám le, lásd feljebb.

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #2388 Dátum: 2014. május 25. - 21:31:06 »
Tévedsz, nincs benne félrefordítás. Mivel ez a régi CSP kiegészítő történeteiről szól, alapvető, hogy ahhoz igazítsam ezeket a fordításokat is. Lásd a Lidérc/Füsti Willy verziókat.

deadbeat7

• Pléhsuszter
  • *
  • Csatlós
« Válasz #2389 Dátum: 2014. május 25. - 23:45:48 »
Azt odáig értem, hogy a régihez hű maradsz, azzal sincs gond. De belinkelem a fotót, mert látom nem volt világos senkinek sem, hogy miről beszélek:
1. és 4. képkocka:
http://kepkezelo.com/images/eqezm0084w6hyxoiykyw.jpg

Nekem másképpen jött le a Csapdászos szituáció. Eredetileg azt mondja hősünk a rosszarcúnak ugye, hogy a Fáklya Paste-Pot-Pete-nek ("Paszta Patron Peti"? - Csapdász első álneve) hívja őt... a Cókmókusos elnevezés oda pont nem kellett volna, mert ezen kavarodott meg pár ember... mert a magyar első megjelenésében (CsP 4-6.-ban) is Csapdász/Trapster volt (kellett volna legyen), és nem Cókmókus. Khm, szóval egy szó, mint száz, Pókember ugye szereti paprikázni az ellenfeleit, ezért mondta, amit, hiába az új cucc és név, ne legyen már annyira elégedett magával az ellen. :D
Amúgy meg látta már régebben (nyilván, CsP 4-6), ott kicsit félre lett fordítva: "But why did the Trapster attack me in the first place? I hardly know the creep"  Szóval hogy: Miért lettem hirtelen a Csapdász főellensége? Hiszen alig ismerem...
Szerintem erre ennyi a magyarázat. De ne értsetek félre, elégedett vagyok a PPP-vel, örülök, hogy van, és remélem, hogy még nagyon sokáig lesz is! :)

Ezért nem ült sokaknak, hogy most akkor ismeri? nem ismeri a Csapdászt? stb... DE TÉNYLEG semmi bajom az újsággal, (építő jellegú hsz akart lenni) számomra a legjobb ami kapható manapság, és remélem minden sztori megjelenik idővel, amit a feszten említettél a tervek között!
« Utoljára szerkesztve: 2014. május 26. - 12:39:40 írta deadbeat7 »

venom75

• Pókfej
« Válasz #2390 Dátum: 2014. május 26. - 09:33:11 »
A kép nem látszik.  ;)

deadbeat7

• Pléhsuszter
  • *
  • Csatlós
« Válasz #2391 Dátum: 2014. május 26. - 12:41:26 »
Javítottam, valamiért a kepfeltoltes.hu kiszolgáló mára leállt... remélem nem az én jogsértésem miatt. :ohmy:

grey gargoyle

• Thanos
  • A Komédiás
« Válasz #2392 Dátum: 2014. május 26. - 12:51:02 »
Elsőre nekem sem volt egyértelmű, amit írtál, azért is válaszoltam. Így eredetiben olvasva rögtön az jön le, amit te is írsz, hogy ismerte, csak az új ruhája miatt nem tudta rögtön, hogy ki ő.

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #2393 Dátum: 2014. május 26. - 16:00:29 »
Plusz, Slott újraírta az első találkozásukat pár éve a Pókember/Fáklya miniben.

deadbeat7

• Pléhsuszter
  • *
  • Csatlós
« Válasz #2394 Dátum: 2014. május 26. - 16:28:39 »
Értem. Arról még nem hallottam, de talán jobb is, mert így kerek nekem a sztori ezen része. :D

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #2395 Dátum: 2014. június 04. - 12:04:43 »
Hamarosan jön a PPP új száma, aminek a hulkos borítót tervezzük. Ez a borító egyszer már megjelent régen, ki emlékszik rá, hogy hol?

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #2396 Dátum: 2014. június 04. - 13:00:34 »
Ez az a McFarlane-borító, amiért annyira odavoltak a régi CsodaPókban poszterként?

fefeaty

• Pókirtó
  • *
« Válasz #2397 Dátum: 2014. június 04. - 13:14:24 »
Poszteren volt az 50. vagy az esküvői számban, pontosan már nem emlékszek. Tökéletes borító választás, lesz mit vele kínlódni :)

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #2398 Dátum: 2014. június 04. - 13:34:36 »
Tényleg, az esküvőiben volt, köszi! Miért kéne kínlódni vele?

fefeaty

• Pókirtó
  • *
« Válasz #2399 Dátum: 2014. június 04. - 14:06:07 »
Gondolom ez lesz, nem?

Vagy nem bonyolult?