Szerző Téma: Peter Parker Pókember  (Megtekintve 876064 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

Kókuszolaj

• Tarantula
  • *
Re:Peter Parker Pókember
« Válasz #3020 Dátum: 2015. Február 24. - 17:20:37 »
Sziasztok!
Új vagyok, de végigolvastam a témát a kezdetektől.
A magam részéről teljesen egyetértek Kaine-nel, és örülök, hogy nem jelennek meg újra a régi, gyengébb minőségben vagy hiányosan kiadott részek. Így is rengeteg történet van, amely még egyáltalán nem olvasható magyarul, ezeknek jár az elsőbbség. Az ASM #182 érthető kivétel volt, 25 évente egyszer belefér, ill. ott az ok is más volt.
Ami Cardiac nevét illeti: én sem bánnám, ha maradna az eredeti, mert anno a CSP 100. számában is így szerepelt. Persze az csak említés volt, de a kontinuitás fenntartása eddig is a PPP nagy erénye volt. A ragozás valóban nehézkesnek ígérkezik, de hát Alistair Smythe nevét is túléltük. (Egy hasonló mankó viszont nem ártana a kiejtéshez, mint amilyet az egykori levelezési rovatban a Smythe kiejtéséhez kaptunk. Majdnem biztos vagyok benne, hogy nem is marad el.)

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #3021 Dátum: 2015. Február 24. - 18:17:24 »
Üdv itt!
A rossz hír, hogy a Reaktor név átment, és már nyomdában van a PPP 19. Vagyis ez a hivatalos neve. Dokumentációkban előfordult mindig is, hogy eredetiben maradtak nevek, mert csak említés szintjén mozogtak. Eddig egy nevet változtattunk meg, Füsti Wilit Lidércre. Cardiac képregényben még nem szerepelt, így annál könnyebben vettem a bátorságot hozzá. Benne volt a pakliban, hogy amennyiben nem találunk rá megfelelő magyar nevet, akkor tényleg marad eredetiben, de a Reaktor tökéletesnek látszott.

Kókuszolaj

• Tarantula
  • *
« Válasz #3022 Dátum: 2015. Február 24. - 18:55:56 »
Egyáltalán nem rossz hír, a Reaktornak is megvannak az előnyei. Ez egyébként is a fordító szabadsága, ha még ennyi sem volna, mi volna benne a pláne? :) Egyébként lehetett volna még Szívkirály is, à la Kovács Kati.

deadbeat7

• Pléhsuszter
  • *
  • Csatlós
« Válasz #3023 Dátum: 2015. Február 26. - 13:21:50 »
Annyi baj legyen, Boronás Jónást meg a Csodás Kvartettet is kibírtuk annak idején. :D
Lidércről nekem mindig a másik kattant figura jut eszembe, Willynek jobb lett volna a Lidércfény szvsz. de eső után köpönyeg, mindegy.

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #3024 Dátum: 2015. Március 02. - 15:45:14 »
Kinn vannak az előzetes oldalak.

Gergo3

• Pléhsuszter
  • *
« Válasz #3025 Dátum: 2015. Március 02. - 16:52:01 »
Kinn vannak az előzetes oldalak.
Szép munka, csak furcsállom hogy Pókember ruháján a kék szín ennyire sötét lett.

balogh44

• Thanos
« Válasz #3026 Dátum: 2015. Március 02. - 19:04:56 »
Igen, de nem mindig:

Amúgy Alex Ross-nál meg, majdnem egyenesen fekete/piros a ruha színe! ;)

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #3027 Dátum: 2015. Március 02. - 19:23:35 »
Ó, késő nyolcvanas és kilencvenes évek. Feltűnt valakinek, hogy Tarantula medencecsontja majdnem olyan keskeny, mint a feje?

jst22

• Gyík
  • **
  • rajongó
« Válasz #3028 Dátum: 2015. Március 02. - 21:15:00 »
A Tarantula nem halt meg a Semices Pókember 17. számában, a Füsti Villis részben?
Elég jól szétkenődöttnek tűnt. Most meg itt nyomul?

Todd

• Pókfej
« Válasz #3029 Dátum: 2015. Március 02. - 21:34:40 »
Őő, mondj fél tucat Marvel karakter, aki nem "halt már meg, és mégis itt nyomul".  ;D

jst22

• Gyík
  • **
  • rajongó
« Válasz #3030 Dátum: 2015. Március 02. - 21:42:27 »
Őő, mondj fél tucat Marvel karakter, aki nem "halt már meg, és mégis itt nyomul".  ;D

azért csak van valami mondvacsinált magyarázat rá, talán valaki majd elárulja, aki szakértője a témának :)

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #3031 Dátum: 2015. Március 02. - 23:33:21 »
Ez nem ugyanaz a Tarantula. A másik tényleg meghalt.

deadbeat7

• Pléhsuszter
  • *
  • Csatlós
« Válasz #3032 Dátum: 2015. Március 03. - 15:59:34 »
az első bekezdés a magyarázat:
http://marvel.wikia.com/Luis_Alvarez_(Earth-616)

kzoli

• Sakál
« Válasz #3033 Dátum: 2015. Március 05. - 15:30:05 »
Szia, kaine!

Érdeklődnék, hogy az előfizetőknek mikor lesz postázva a PPP 19. száma?

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #3034 Dátum: 2015. Március 05. - 19:23:41 »
A börze utáni nap, hétfőn.

fefeaty

• Pókirtó
  • *
« Válasz #3035 Dátum: 2015. Március 05. - 19:38:07 »
A börze utáni nap, hétfőn.

És a M+ és a Batman?

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #3036 Dátum: 2015. Március 05. - 21:00:14 »
A Marvel+-t a posta már hordja, van, ahova már odaért. A Batman 13-tól indul.

Kókuszolaj

• Tarantula
  • *
« Válasz #3037 Dátum: 2015. Március 05. - 22:06:31 »
Nagyon ígéretesek a mintaoldalak. Meg merném kockáztatni, hogy a régóta várt venomos történettel és a The Child Withinnel a PPP 2015-ös évfolyama lesz az eddigi legerősebb. Még akkor is, ha maga Pókember most lesz a leggyengébb. :)

kevinkain

• Rinó
  • **
    • KevinKain
« Válasz #3038 Dátum: 2015. Március 05. - 22:14:19 »
No, eljutottam a tavalyi Pókember sztori végéig :).

Valószínűleg egyedül leszek a véleményemmel, de azért kifejtem :). Nekem elég nagy csalódás volt ezt az évad. Teljesen mást vártam.
A bandaháború alapból nem érdekelt, mert már a Kozmikus Pókot akartam olvasni, de ennek ellenére jóra sikeredett az a rész, és kifejezetten érdekes volt.
Majd jött a kozmikus történet. Én azt gondoltam, hogy biztos valami epikus kozmikus sztorikat kapunk, erre kiszúrták a szemünket ezzel a végtelenül primitív ellenségcsere sztorival. Persze annó lehet érdekes ötlet volt, de egy ilyen legjobb kimaradt sztorik válogatásban, mint a PPP kifejezetten gyenge volt. Ezen pedig a kozmikus erő végső magyarázata se segített sokat, sőt egy ilyen random bedobott ötlettel és magyarázattal lezárni az egészet elég nevetséges volt. És még a kozmikus ruha is csak pár oldal erejéig volt jelen.
Az utána következő összecsapás már nem volt rossz, mert ott legalább kreatív volt a Pókember, amikor lenyomott mindenkit kozmikus erő nélkül.
Majd jött a Venom sztori, ami azért nagyon feljavította az összképet :). Egyszerű, de nagyszerű történet volt, ami Venomot összetettebb karakterként ábrázolta, mint a legtöbb tucat-gonoszt. A Stix és Stone meg megint durva karakterek voltak.
Érdekelne, hogy a következő évadban kiderül, hogy mi lett Venommal? Mert úgy lett lezárva az utolsó oldal, mintha ez után játszódó sztori lenne. Ha viszont nem fog kiderülni, akkor leírná valaki?

A megrajzolás nem rossz, főleg az utolsó füzet vége felé tetszett nagyon egy kép, amikor Pókember bemegy a csatornába és a sötétben csak a vörös csíkok látszanak. Mj viszont hogy néz már ki? Nekem mindig Peggy Bundy jut róla eszembe. De amúgy is szörnyű, mint valami buta próbababa, azzal az irreálisan hatalmas hajával.

Stan és Roy interjúja is elég nagy csalódás volt. Gondolom nem én voltam a célközönség :). Amúgy én sokkal jobban szeretek érdekességeket és háttérinfókat olvasni a képregényekről, mint a készítőiknek a személyes kapcsolatáról, és ebben sajnos végig az utóbbiról volt szó.

Szóval összességében nem jött be túlzottan ez az évad, a 2. sokkal jobb volt, a Child Within-ről meg csak jót hallottam eddig, tehát azt nagyon várom :).
« Utoljára szerkesztve: 2015. Március 05. - 22:17:11 írta kevinkain »

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #3039 Dátum: 2015. Március 05. - 23:06:42 »
Nagyon ígéretesek a mintaoldalak. Meg merném kockáztatni, hogy a régóta várt venomos történettel és a The Child Withinnel a PPP 2015-ös évfolyama lesz az eddigi legerősebb. Még akkor is, ha maga Pókember most lesz a leggyengébb. :)
Egyetértünk, szerintem is az idei lesz az eddigi legjobb.  ;)
Majd jött a kozmikus történet. Én azt gondoltam, hogy biztos valami epikus kozmikus sztorikat kapunk, erre kiszúrták a szemünket ezzel a végtelenül primitív ellenségcsere sztorival. Persze annó lehet érdekes ötlet volt, de egy ilyen legjobb kimaradt sztorik válogatásban, mint a PPP kifejezetten gyenge volt.
Ne feledd, hogy abban az időben Pókemberre nem volt jellemző semmiféle epikus sztori, világűr, meg ilyenek. Ez a sztori arról szólt, hogy mit kezdene még nagyobb erővel és még nagyobb felelősséggel. Elismerem, hogy nem eget rengető a történet, sőt, a 9-ből szerintem is csak 6 volt jó, és 3 csak töltelék, de nem akartam kihagyni belőle semmit.
Idézet
Érdekelne, hogy a következő évadban kiderül, hogy mi lett Venommal? Mert úgy lett lezárva az utolsó oldal, mintha ez után játszódó sztori lenne.
Kiderül minden, már a 20. számban visszatérünk rá. De valójában a CSP 100-as számában már benne van a lényeg. :)
Idézet
Mj viszont hogy néz már ki? Nekem mindig Peggy Bundy jut róla eszembe. De amúgy is szörnyű, mint valami buta próbababa, azzal az irreálisan hatalmas hajával.
Larsen őt nem találta el sosem. Ő inkább Venomban volt nagy. :)
Idézet
Stan és Roy interjúja is elég nagy csalódás volt. Gondolom nem én voltam a célközönség :). Amúgy én sokkal jobban szeretek érdekességeket és háttérinfókat olvasni a képregényekről, mint a készítőiknek a személyes kapcsolatáról, és ebben sajnos végig az utóbbiról volt szó.
Alapvetően nem a személyes kapcsolatok miatt került bele, hanem azért, mert átfogó rálátást adott a Marvel kiadó történetére.