Nem rég olvastam ki az idei PPP különszámot és az első évadot. Szórakoztató volt, de szinte minden szempontból egyfajta kettősség jellemző rá, ami miatt nem tudom eldönteni, hogy jó-e vagy nem

.
A történetek komoly, akciódúsabb része legtöbb esetben primitív és komolytalan. Ám nem a poénok miatt, amik jók

, hanem az olyan idegesítő húzások miatt, hogy a Pókembert szó szerint minden csatában simán kivégezhetnék, de mindig valami ostobasággal elbénázzák: megölhetnélek, de inkább repkedek még kicsit, mert úgysincs esélyed ellenem. Megölhetnélek, de inkább lelépek, mert erősebb vagyok nálad. Megölhetnélek, de inkább beszélek még, amíg ki nem találsz valamit, hogy menekülj meg. Megölhetnélek, mert most végre előnyben vagyok (mert csakúgy random, minden magyarázat nélkül megerősödtem a korábbiakhoz képest), de inkább majd csak holnap. Addig is hagylak rettegni (meg persze felkészülni a harcunkra)... Szóval tele van ilyen butaságokkal (amiket azért az eredeti kiadási dátum miatt el lehet nézni

), miközben általában az ellenfelek legyőzése nagyon ötletes és kreatív. Sőt, sok esetben sokkal kreatívabb, mint amikkel manapság rukkolnak elő.
Aztán ott a magánéleti szál. Meglepő módon még talán szórakoztatóbb is, mint az akciórészek. A karakterek kidolgozása, a remek ötletek, mint a Flash nagy Pókember rajongó, miközben folyamatosan szívatja Petert

. A romantikus szálak is érdekesen alakulnak. Ám sokszor átesnek a ló túlsó oldalára, hogy időnként már nagyon primitív szappanoperákat megszégyenítő párbeszédeket olvashatunk. Meg a mindenki mindig vigyorog, és ahogy jópofiznak egymással...
Meg a sok szöveg. Persze tök jó, hogy nem darálom le az egész füzetet öt perc alatt, de amikor már a legegyértelműbb dolgokat is többször leírják, már igen fárasztó. Gondolom fordítani se könnyű

.
Szóval összességében poénosak ezek a korai számok, de az újabbak jobban bejönnek. Pl. a PPP 2. évada már jóval erősebb volt, a 4.-nek meg még csak az elején vagyok, de azt leszámítva, hogy
önként lemondott ez erejéről, ami a létező legostobább húzás, amit egy szuperhős elkövethet, igen jól indul. Pedig még a Child Within-ig el se jutottam

.