Szerző Téma: Peter Parker Pókember  (Megtekintve 919344 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

matrixhv

• Grizzly
  • *
Re:Peter Parker Pókember
« Válasz #4520 Dátum: 2018. január 30. - 16:17:53 »
Bárhogy is volt, a nagy "S"-nek nem kellett aggódnia az 1 óra alatt szétfoszló háló miatt. :)

Todd

• Pókfej
« Válasz #4521 Dátum: 2018. március 22. - 08:05:16 »
Kiolvastam a legutóbbi Romita Stan Lee PPP-t is. Maga a történet a szokásos jópofa könnyed felejthető cucc. Viszont ami tök érdekes volt megint benne, azok az interjúk, tök sokat elárúl a korszak alkotói módszereiről, és hát bevallom férfiasan számomra nem sok jót.
Érdekes, hogy a Marvel módszer lényege az író tehermentesítése volt a rajzolóval szemben, miközben a munka nagyobb része pont a rajzolóé, szerintem nem is tudom vagy tízszer annyi ideig tart megrajzolni valamit mint megírni. Vajon mennyi történetet tolt ekkor az öreg Stan, hogy erre szükség volt.
A másik ami feltűnt, hogy Romita panaszkodik hogy keveset fizettek, amikor a Marvelhez került, vagyis oldalanként 25 dolcsit, ezt puszta kiváncsiságból megnéztem mennyi lenne mai árfolyamon, és kb. 200 dollár. Jeez! Hát tényleg bitang szarok az itthoni körülmények, hogy mi mostani áron tartunk kb. az oldalanként 30 dollárnál. XD
Ettől függetlenül, hogy úgy érzem mindig jól meg voltak fizetve az alkotók mégsem irigylem őket, mivel rájuk hárult a munka tetemes része, lényegében az írás kb. fele is, és havi szinten kellett az anyagot leszállítani, ami úgy alsó hangon 20 x 12 óra munka lehetett. :D

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #4522 Dátum: 2018. március 22. - 09:02:59 »
Akkoriban az nem volt annyira nagy összeg. Mondjuk manapság se nagyon lehet cask ebből megélni, 50-200 dollár között vannak az oldalárak, csak páran képesek kialkudni maguknak akár 1000 dollárt oldalanként. (Jim Lee állítólag alelnökként saját rajzoló magának 1200-1500 dollárt fizet oldalanként.)
Kirby valamivel jobb pénzt kapott oldalanként, mégis heti 80-110 órát rajzolt, hogy eltarthassa a családját, márpedig ő képes volt két nap alatt összerakni egy egész 24 oldalas sztorit.

Lee amúgy havi 12-25 sorozatnak írt szövegkönyvet, vitt legalább kettő napi csíkot, illetve ő volt mindegyiknek a szerkesztője és a cég vezetője is – bár a napi ügyeket Flo Steinberg intézte, a marketinggel kapcsolatos ügyeket meg Sol Brodsky, plusz egy idő után az öccse is segített, majd idővel Roy Thomas is ugye átvette a szövegkönyvek nagyját, még ha manapság már nem is emlékszünk arra, hogy a hetvenes években ő vitte az egész céget a hátán, hogy Lee játszhassa a topmenedzsert.
Ettől függetlenül Lee is volt, hogy napi 12-14 órát ült akkoriban az írógép előtt, méghozzá úgy, hogy Kirby és Ditko elkészítették a füzeteik szövegkönyvvázlatait is, Stan ezeket írta csak át meg tupírozta egy kicsit fel (illetve látta el a szükséges referenciajegyzetekkel, mivel az utalások ott nem igazán az univerzumépítést hanem a reklámozást szolgálták). Steranko volt még ennél is önjáróbb, talán az ő sorozatain sokat nem is csinált Lee, de Steranko annyira azért nem volt egy rajzológép, mint a többiek.
« Utoljára szerkesztve: 2018. március 22. - 09:07:43 írta talgaby »

Todd

• Pókfej
« Válasz #4523 Dátum: 2018. március 22. - 09:19:58 »
De hogy-hogy alig tudtak megélni belőle? Ezek átlagos fizetésnek tűnnek, és mellette marha sokat dolgoztak.
Idézet
"Workers age 25 and over without a high school degree had median annual earnings of $27,612 at the end of 2017 compared with $37,128 for high school graduates without a college degree."
Vagy ennyivel költségesebb ott minden (vagyis 10-20 x annyi), vagy ennyivel jobb élet-színvonal az amit ők alapnak tekintenek? Mármint értem én, hogy a művész azon akad ki, hogy annyit keres, mint egy "átlagos melós", de itthon művészként annak kábé a felét negyedét kapod a rajzaidért. Vagyis az én szemszögemből ez egy megbecsült munkának tűnik. :D
Ez mondjuk már elkanyarodás a témától, csak nekem eléggé furcsának hat, mondjuk az is tény, hogy az amerikai sorozatban csorónak ábrázolt emberek magyar viszonylatban jó módúnak számítanának (pl. Rém rendes család, Bérgyilkos a szomszédom stb., mindkettőben egy hatalmas gyönyörű házban rinyál a csórónak titulált főhős).
« Utoljára szerkesztve: 2018. március 22. - 10:06:12 írta Todd »

petshop

• Olvasztár
  • **
« Válasz #4524 Dátum: 2018. március 22. - 11:24:23 »
Az ingatlan árak kb. ilyen szorzóval, vagy még többel vannak. Az iszonyat drága, főleg a nagyobb, világvárosokban. New York pedig az. Szerintem házat ott 100 milla alatt nem kell keresni. Azaz egy házvétel ott tényleg egy életre szóló elköteleződés.
Pont volt egy műsor a luxus ingatlanokról itthon, ott is mondták, hogy Budapest egy nagyon olcsó hely, ezért fektetnek be, vesznek egyre többen nyugatról, mert itt luxust kap azért az árért, amiért nyugaton egy normál házat, lakást vesz.
Azt meg olvastam, hogy Monacóban annyira tele vannak, hogy most építenek mesterséges szigetet, hogy kicsit belenyúljon a tengerbe a területük, és arra jönnek az emeletesházak. Ott egy -figyelj- 17 négyzetméteres lakás 100 milliótól kezdődik!  :ohmy: Brutál.

A másik az egészségügy lehet. Arra az amcsiknak a gatyájuk is rámegy, ezt akarták nálunk Gyurcsányék bevezetni a privát egészségbiztosítókkal. Csakhogy ezzel egy apróbb baj, hogy a profitra mennek (nahát!), tele vannak jó ügyvédekkel, akik bármilyen baleset, sérülés esetén képesek bebizonyítani, hogy a sérült gondatlanságából történt a baj, ezért nem fizetnek. Azaz befizeti a delikvens a biztosítási pénzeket, majd, ha valami baja esik, jó eséllyel minden kórházi költséget is ráterhelnek.
Nem véletlen készült a "Sicko" című dokumentumfilm is, aminek az egyik jelenetében az örömükben síró, Mexikóba "átmenekített" amerikaiak kb. 5 dollárért vették meg azt a gyógyszert, amit az amcsi gyógyszergyártók újracsomagolva több száz dolláros áron árultak. Merthogy a biznisz az Isten. In Money We Trust.  ;)
Van baj amerikában is, csak nem szeretik nagyon szellőztetni.

De biztosan az életszínvonal is jóval magasabb. Gondolom ott rendszeres pl. hogy hetente étterembe járnak a párok, házasok. Itthon kevésbé, legalábbis ritkábban, max. havonta, vagy még annyira se.

Todd

• Pókfej
« Válasz #4525 Dátum: 2018. március 22. - 11:52:09 »
Értem, köszi. :)
Mondjuk itthon is pont így van minden amit leírtál, de ez már tényleg nem PPP topic téma lenne. :lol:
« Utoljára szerkesztve: 2018. március 22. - 12:06:55 írta Todd »

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #4526 Dátum: 2018. március 22. - 17:38:28 »
Abból a fizetésből akkoriban New Yorkban jellemzően a Lower East Side-on vagy Brooklynban éltek a tömött olcsó bérházakban. (Meg azért, mert az amerikai képregényes közeg a hetvenes évekig 99%-ban zsidókból és digókból állt, akik azokon a környékeken éltek.) New York mindig is egy drága hely volt, manapság is egy egyszobás albérlet simán 2000 dollár/hó felett van. És a hatvanas években amúgy is drágult minden, ezért is tarolta le akkor a Marvel a piacot (ők voltak az egyetlenek, akik nem emeltek árat).

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #4527 Dátum: 2018. március 22. - 21:38:16 »
Off: kinn az új PPP előzetese.

Todd

• Pókfej
« Válasz #4528 Dátum: 2018. március 23. - 07:55:40 »
Ez igazából ON. ;D

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #4529 Dátum: 2018. március 23. - 10:42:38 »
Azok a rajzok… gondolom ezt a részt rajzolta Tod Smith, aki eléggé érthető módon soha többé készített képregényt a kilencvenes évek után.

Todd

• Pókfej
« Válasz #4530 Dátum: 2018. március 23. - 10:50:05 »
Nem is tudom, mi a gondod vele, az a bukkake csókjelenet kifejezetten ízléses.  :lol:

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #4531 Dátum: 2018. március 23. - 14:07:50 »
Bill Sienkiewicz a felelős érte.

Edwest12

• Bogár
  • **
  • Vészmanó
« Válasz #4532 Dátum: 2018. április 04. - 13:52:49 »
Sziasztok! Előfizetőknek mikor postázzátok/postáztátok az új számot? Mindig azon izgulok, hogy egyszer kicsórják a postaládánkból... :)

kzoli

• Sakál
« Válasz #4533 Dátum: 2018. április 04. - 15:10:05 »
Sajnos, amikor Börze van, akkor mindig később kapja meg az előfizető a PPP aktuális számát.
Lehetne ezen változtatni?

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #4534 Dátum: 2018. április 04. - 15:55:21 »
A múlt hét közepén ment el az összes. Már oda kéne érnie.
Sajnos, amikor Börze van, akkor mindig később kapja meg az előfizető a PPP aktuális számát.
Lehetne ezen változtatni?
Ezen nem tudunk, a Börze előtt kapjuk meg a PPP-t a nyomdától, már nincs idő csomagolni.

kzoli

• Sakál
« Válasz #4535 Dátum: 2018. április 04. - 17:58:30 »
Ezen pedig változtatni kell.
Előfizetőként a Börze után másfél héttel kapjuk meg (nekem még ma sem jött meg...) a márciusi (!) számot.
Kérlek, változtassatok rajta, mert ez így nem jó.

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #4536 Dátum: 2018. április 04. - 19:48:53 »
Azért ne túlozz. Most csak azért ment át áprilisra, mert a Börzét kellett eltolnunk 25-re.  ;) Normálisan a Börzék hó közepén vannak. Úgy tudnánk változtatni, ha a Börzére nem vinnénk ki, de az meg senkinek sem lenne jó. A PPP megjelenése különben is az adott hó közepe-vége, mert az elején a HP és a M+ jelenik meg.

Edwest12

• Bogár
  • **
  • Vészmanó
« Válasz #4537 Dátum: 2018. április 04. - 20:19:10 »
Megnyugtató, hogy más sem kapta még meg... Én is úgy számoltam, hogy tegnap/ma kellene megjönnie. Talán csak nem tudtak még ráhangolódni a melóra a postán az ünnepek után. :D

petshop

• Olvasztár
  • **
« Válasz #4538 Dátum: 2018. április 04. - 20:31:37 »
Mivel ezek sima feladásúak, ezért a kézbesítésnél az utolsók a sorban az elsőbbségi, ajánlott, csomag, stb... után. Már nem egy ember volt, akinek egy vagy akár két hét is volt, mire kivitték az előzőt pl.

Edwest12

• Bogár
  • **
  • Vészmanó
« Válasz #4539 Dátum: 2018. április 05. - 12:55:29 »
Na, én meg is kaptam, köszönöm! Bocs a tegnapi hangulatkeltésért! :)  :demon: