Szerző Téma: Peter Parker Pókember  (Megtekintve 919857 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

wenkman

• Grizzly
  • *
Re:Peter Parker Pókember
« Válasz #5160 Dátum: 2021. január 11. - 23:46:54 »
Hello!

Nem tudom, volt már szó róla, hogy a PPP v2 miért pont az Amazing 119-nél veszi fel a fonalat?
Köszi!

Sepi

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #5161 Dátum: 2021. január 12. - 07:08:24 »
Mert az előző számtól ér véget Stan Lee korszaka, innentől új írót kapott sorozat. A Lee-Romita különszámok elvileg majd a 118-as számig fognak tartani, tehát előbb-utóbb majd beéri ezt az első számot.

wenkman

• Grizzly
  • *
« Válasz #5162 Dátum: 2021. január 12. - 09:29:07 »
Számomra nem egyértelmű, hogy pontosan hol ér véget az a korszak.
Szerkesztés, írás, rajzolás, színezés?

https://spiderfan.org/title/comics/spiderman_amazing-5.html

Emiatt jobb híján elfogadom az érvelést. :-)

Mindenesetre lesem a postást minden nap!

scorpion20

• Grizzly
  • *
« Válasz #5163 Dátum: 2021. január 12. - 11:16:21 »
Üdv! Szuper a Peter Parker 2020as különszáma is. A Zöld Manós sztorival kapcsolatban lenne az a kérdésem, hogy van-e valami hivatalos olvasási sorrend róla. Nagyjából soŕba lehet tenni az eseményeket, de csak a sztorit több részre (kb 3 darab) bontva. Mert pl. a Peter P. sorozatban közvetlenül a Keselyűs csatája előtt (Amazing 63) még Norman zaklatottan de megjelenik Petereknél. Aztán mikor a keselyűs csata után köźvetlenül a böri gyengélkedőjén fekszik, Harry már keresi az apját aki eltűnt a kórházból. De a két esemény közti előadáson amit George Stacy tartott, Peter is ott volt. Előre is köszi ha segítséget.

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #5164 Dátum: 2021. január 12. - 12:20:22 »
A több részes sztorik miatt nem tudtuk a helyére tenni, de az a különszám, ami a 2020-asban van, pontosan a két Mysterio után következik.

Tipca

• Grizzly
  • *
« Válasz #5165 Dátum: 2021. január 13. - 18:01:10 »
Hali! Előfizetőknek postázva lett már a PPP? Csak hogy érdemes-e minden nap a postaládát nézni. :D

elge76

• Rakéta Robi
  • *
« Válasz #5166 Dátum: 2021. január 14. - 16:10:41 »
Üdv.
Nekem is hasonló a kérdésem. Tegnap rendeltem egy pakkot tőletek, el is lett utalva az ára, nagyjából mikor számíthatok a csomag érkezésére? :)

Sepi

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #5167 Dátum: 2021. január 14. - 17:46:30 »
Kb jövő hét közepén.

elge76

• Rakéta Robi
  • *
« Válasz #5168 Dátum: 2021. január 14. - 20:36:51 »
Kb jövő hét közepén.
Ha ez nekem, akkor kösz. :)

Sepi

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #5169 Dátum: 2021. január 15. - 06:47:09 »
Igen, bár így visszaolvasva, még igaz lehet a másik kérdésre is.  :D

coleman

• Bűnölő
« Válasz #5170 Dátum: 2021. január 15. - 12:02:49 »
Ez a január 6. nem sikerült túl jól :D

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #5171 Dátum: 2021. január 15. - 13:08:33 »
Miért nem?

coleman

• Bűnölő
« Válasz #5172 Dátum: 2021. január 16. - 10:51:21 »
Január 6-ra volt kiírva a megjelenés. 13-án lett kiírva, hogy bekerült egyáltalán a Kingpin boltba, és most azt látom, hogy az előfizetőknek várhatóan január 20. környékén érkezik majd.

Ez nem az, amit én tükörsima 6-i megjelenésnek nevezek :D

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #5173 Dátum: 2021. január 16. - 21:03:21 »
Rosszul olvastad, 6-án bekerült a boltba. A bolti előfizetők is megkapták. A Postára kellett várnunk.

Tipca

• Grizzly
  • *
« Válasz #5174 Dátum: 2021. január 20. - 13:20:52 »
A PPP előfizetés még senkinek nem jött meg, vagy csak nálam van valami gikszer a postával?
Azért fura, mert a Marvel+, ami elvileg egy héttel később jelent meg, múlt héten már itt volt.

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #5175 Dátum: 2021. január 20. - 14:08:04 »
Nem, mindkettő azonos héten jelent meg, csak a boltba jutott be néhány példány egy héttel korábban.
Még nekem sem jött meg, de ma vagy holnap már várható. Most van először a postánál a PPP, elsőre még biztos vannak fennakadások.

Akra81

• Közönséges bűnöző
  • *
« Válasz #5176 Dátum: 2021. január 20. - 19:45:12 »
Kedves rajongók! Napokban kezdtem bele a PPP utólagos begyűjtésének. A Csodálatos Pókember első szériájának történetével képben vagyok javarészt. A PPP különszámok The Amazing Spider-Man #39-nél kezdődik és gondolom 112 számig fog tartani. Viszont a PPP sorozatok össze vissza ahogy néztem. Most picit nekem ez káosz. Az újonnan induló PPP meg 112-2XX-ig fog tartani? A hihetetlen sorozat és különszámai még nagyobb kaotika ahogy bele bele olvasgattam,de a különszámokban különlegességekkel találkoztam. Szóval ha egy kis útmutatót tudnátok írni, azt megköszönném. Azt meg kell jegyeznem elképesztő minőség az egész (sok munka lehet vele) és sokkal hamarabb kellett volna belecsöppennem ebbe,de mindent pótolni fogok. Szerencsére az oldalról több dolog visszamenőleg beszerezhető még és csak utána kell a skalperektől vásárolni.  :D

balogh44

• Thanos
« Válasz #5177 Dátum: 2021. január 21. - 00:05:41 »
A PPP különszámok (Lee-Romita) a 39.-118.-ig fog tartani. A most induló PPP a 119.-től tart reméljük jó sokáig, kb. 80-as évek, én titkon remélem onnantól már nem csak az Amazing történeteivel. A régebbi PPP számok válogatások, különböző idősíkokban. Van 80-as évek, 90-es is. Ha képben vagy a régi Csodálatos Pókember számokkal, tudod hova illeszt be őket, egyébként mindegyik PPP-ben van rá utalás hova illeszkedik. ;)
A HP viszonylagosan folytonos sorozat, a különszámokban szintén ugyan az a széria vagyis az Amazing fő sodor található. ;)

Egyúttal jelezném, sikerült nekem is hozzá jutni a legújabb PPP-hez. Igazi mestermunka srácok, ezer köszönet érte, és alig várom a következő számot! :kingpin:
« Utoljára szerkesztve: 2021. január 21. - 00:07:29 írta balogh44 »

Sepi

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #5178 Dátum: 2021. január 21. - 07:14:36 »
Szóval ha egy kis útmutatót tudnátok írni, azt megköszönném.
Ha nagyjábóli olvasási sorrendre gondolsz, akkor ajánlom ezt az oldalt:
https://hu.wikipedia.org/wiki/Magyarul_megjelent_P%C3%B3kember-k%C3%A9preg%C3%A9nyek_list%C3%A1ja
Bár ez az eredeti amerikai megjelenés sorrendjét veszi alapul, ami nagyjából fedi az olvasási sorrendet is.

kb. 80-as évek, én titkon remélem onnantól már nem csak az Amazing történeteivel.
Mérget ne vegyél rá, mert konkrétan a Marvelnek csak az Amazing van meg teljesen digitalizálva. Az összes többi sorozat a 70-es, 80-as évekből (Spectacular, Web, stb) nagyon sok nincs meg nekik. Sokat ezért nem tudtunk kiadni korábban sem, és az idei eredeti kiadási tervek is ezért borultak be. Érdekes módon a Marvel úgy csinál, mintha ezek a sorozatok nem is léteznének.

balogh44

• Thanos
« Válasz #5179 Dátum: 2021. január 21. - 10:29:51 »
Szóval ha egy kis útmutatót tudnátok írni, azt megköszönném.
Ha nagyjábóli olvasási sorrendre gondolsz, akkor ajánlom ezt az oldalt:
https://hu.wikipedia.org/wiki/Magyarul_megjelent_P%C3%B3kember-k%C3%A9preg%C3%A9nyek_list%C3%A1ja
Bár ez az eredeti amerikai megjelenés sorrendjét veszi alapul, ami nagyjából fedi az olvasási sorrendet is.

kb. 80-as évek, én titkon remélem onnantól már nem csak az Amazing történeteivel.

Mérget ne vegyél rá, mert konkrétan a Marvelnek csak az Amazing van meg teljesen digitalizálva. Az összes többi sorozat a 70-es, 80-as évekből (Spectacular, Web, stb) nagyon sok nincs meg nekik. Sokat ezért nem tudtunk kiadni korábban sem, és az idei eredeti kiadási tervek is ezért borultak be. Érdekes módon a Marvel úgy csinál, mintha ezek a sorozatok nem is léteznének.

A Hihetetlen Pókember tartalmaira még ez is lehet segítség:

https://kepregenydb.hu/kepregenyek/hihetetlen-pokember-a-kingpin-2851/

Sepi: Ezt sajnálattal hallom, pedig tudjuk nagyon jól, hogy igazi kis kincsek is vannak mind a Spectacular, Marvel team-Up, Web of címekben is, amik jól ki tudnák egészíteni a fősodort. :( Reméljük mire oda jutunk, ez a helyzet változni fog.
« Utoljára szerkesztve: 2021. január 21. - 10:31:42 írta balogh44 »