Szerző Téma: Peter Parker Pókember  (Megtekintve 919855 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
Re:Peter Parker Pókember
« Válasz #5200 Dátum: 2021. január 27. - 16:42:47 »
Megérkezett.  ;)
Na, csakhogy végre.  :spidey:
Márciusban lenne a következő rendelésem tőletek, a kérdés, hogy az új PPP-ből fog előreláthatólag addig maradni?
Szerintem maradni fog.
Egy kérdés, amit valószínűleg már ezerszer feltettek, csak vak vagyok (vagy lyukas az agyam): ehhez az új formátumhoz is lesz díszdoboz, ahogy eddig, vagy ezután a gerinces forma miatt már nem?
Nem, ehhez már nem lesz, ez gerinces, megáll a "lábán".

zoli1863

• Gyík
  • **
« Válasz #5201 Dátum: 2021. január 27. - 20:08:41 »
Ide is megérkezett!  :kingpin: :kingpin: :spidey: :spidey:
Apám! Gyönyörűséges, máris imádom. Köszi Tomi, hogy ezt így,ilyen formában lehetővé tettétek. Hálás köszönetem!
Remélem 300 számig nem lesz megállás!  :poklog: :poklogo:

coleman

• Bűnölő
« Válasz #5202 Dátum: 2021. január 27. - 20:54:04 »
Nem, ehhez már nem lesz, ez gerinces, megáll a "lábán".

Ezt csak úgy hozzátetted, hogy mondj valamit, vagy ez az oka? Nézek közben a Fenegyerekre, a Faktorra, a 2099-re és a Hulkra.  :headscratch:

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #5203 Dátum: 2021. január 28. - 10:51:27 »
Arra emlékszel, hogy azokhoz sem készült, csak most csináltunk, úgy 5-6 év elteltével?

Csigger

• Rózsa
  • *
« Válasz #5204 Dátum: 2021. január 28. - 20:27:54 »
Arra emlékszel, hogy azokhoz sem készült, csak most csináltunk, úgy 5-6 év elteltével?

De a PPP-ből egy év alatt 5 jelenik. Simán megtelik vele egy doboz  :oh:

coleman

• Bűnölő
« Válasz #5205 Dátum: 2021. január 28. - 22:27:11 »

Igen, emlékszem.

Arra is emlékszem, hogy azok a díszdobozok x év után ugyanabban a pár hónapban jelentek meg, mint amikor meghoztad a végső döntéseket az idei Marvel megjelenésekről. Ha valamikor benne voltál abban, hogy kötetekhez díszdobozt csinálj, az akkor volt.

Arra is emlékszem, hogy a PPP 9 évadon keresztül díszdobozzal futott.

Arra is emlékszem, hogy a másik tavalyi PPP díszdoboz tele van 70-80as évekbeli karakterekkel. Én pl. kifejezetten azért rendeltem belőle, mert addigra már lehetett tudni, hogy lesz egy pók sor a 70-es évekből, és nyilvánvalónak látszott, hogy a doboz ahhoz készült.

Nagyon úgy tűnik, hogy azt a díszdobozt tényleg kifejezetten ehhez a sorhoz szántad, csak végül a current méretet választottad. A doboz így nyilván nem jó az új PPP-hez, kidobni tényleg pazarlás lenne, mert nagyon pofás, ezért úgy döntöttél, hogy éppen elég púp a hátadon megvárni, amíg kifogynak, és nem csinálsz mellé egy másik szettet. Talán majd egyszer.

Van ilyen; én akkor is előfizető leszek, amikor elkészülnek azok a díszdobozok. Már ha elkészülnek. De allergiás vagyok a süketelésre.  :pokoszton:

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #5206 Dátum: 2021. január 29. - 10:12:02 »
De a PPP-ből egy év alatt 5 jelenik. Simán megtelik vele egy doboz  :oh:
Igen, de így már felesleges, hogy gerinces, és jól mutat a polcon is.
Arra is emlékszem, hogy azok a díszdobozok x év után ugyanabban a pár hónapban jelentek meg, mint amikor meghoztad a végső döntéseket az idei Marvel megjelenésekről. Ha valamikor benne voltál abban, hogy kötetekhez díszdobozt csinálj, az akkor volt.
Hát rosszul emlékszel, mert a díszdobozok a tavaszi karantén alatt ötlöttek fel, az idei megjelenéseket pedig a nyári újságos bezárások miatt csak ősszel állítottam össze.
Idézet
Arra is emlékszem, hogy a PPP 9 évadon keresztül díszdobozzal futott.
De arra már nem, hogy azok nem gerincesek voltak...
Idézet
Arra is emlékszem, hogy a másik tavalyi PPP díszdoboz tele van 70-80as évekbeli karakterekkel. Én pl. kifejezetten azért rendeltem belőle, mert addigra már lehetett tudni, hogy lesz egy pók sor a 70-es évekből, és nyilvánvalónak látszott, hogy a doboz ahhoz készült.
Csak összeraktál két olyan dolgot, aminek semmi köze nem volt egymáshoz. Ezt hívják összeesküvéselméletnek? Itt tenném hozzá, hogy totál nyilvánosan bejelentettük, hogy az új Lee-Romita díszdobozok (figyeled a nevét?) a PPP különszámokhoz készült, a Lee-Romita sorozathoz. Már csak azért is, mert az volt az első, amire külön igény érkezett, hogy legyen azoknak külön - és az összes többi díszdoboz csak abból az ötletből született meg.
Idézet
Nagyon úgy tűnik, hogy azt a díszdobozt tényleg kifejezetten ehhez a sorhoz szántad, csak végül a current méretet választottad. A doboz így nyilván nem jó az új PPP-hez, kidobni tényleg pazarlás lenne, mert nagyon pofás, ezért úgy döntöttél, hogy éppen elég púp a hátadon megvárni, amíg kifogynak, és nem csinálsz mellé egy másik szettet. Talán majd egyszer.
Ez pedig már kérdőjel nélkül összeesküvéselmélet. Csak a te fejedben született meg ez a verzió.
Idézet
Van ilyen; én akkor is előfizető leszek, amikor elkészülnek azok a díszdobozok. Már ha elkészülnek. De allergiás vagyok a süketelésre.  :pokoszton:
Nem készülnek el. Tervben sincsenek. Te pedig tanulj kicsit több türelmet és inkább kérdezz, ne vagdalkozz. Barátságosabb lenne a légkör - nem csak itt.

balogh44

• Thanos
« Válasz #5207 Dátum: 2021. január 29. - 10:46:34 »
Én eddig is megvoltam a díszdobozok nélkül, ezután is. Csak hogy a másik oldal is képviselje már magát. :)
Plusz ahogy Kaine is elmondta, ezek gerincesek, nincs rá szükség, plusz ha védeni akarja valaki őket, simán beleférnek egy merevítő hátlappal ellátott, normál méretű tárolótasakba. ;)

coleman

• Bűnölő
« Válasz #5208 Dátum: 2021. január 29. - 11:48:35 »
Hát rosszul emlékszel, mert a díszdobozok a tavaszi karantén alatt ötlöttek fel, az idei megjelenéseket pedig a nyári újságos bezárások miatt csak ősszel állítottam össze.

Ugyanígy emlékszem. Ezt mondtam: "a díszdobozok x év után ugyanabban a pár hónapban jelentek meg, mint amikor meghoztad a végső döntéseket az idei Marvel megjelenésekről."

Idézet
De arra már nem, hogy azok nem gerincesek voltak...

Dehogynem. És miután 4 gerinces sorozathoz csináltál díszdobozt, teljesen logikus 9 év a után PPP-nél dobni a hagyományt, mert az ötödik gerinces sorozat már doboz nélkül is megáll a lábán.

Idézet
Arra is emlékszem, hogy a másik tavalyi PPP díszdoboz tele van 70-80as évekbeli karakterekkel.

Ezt ténynek hívják.

Idézet
Nagyon úgy tűnik, hogy azt a díszdobozt tényleg kifejezetten ehhez a sorhoz szántad, csak végül a current méretet választottad. A doboz így nyilván nem jó az új PPP-hez, kidobni tényleg pazarlás lenne, mert nagyon pofás, ezért úgy döntöttél, hogy éppen elég púp a hátadon megvárni, amíg kifogynak, és nem csinálsz mellé egy másik szettet.

Ezt pedig logikus következtetésnek.

Lehet, hogy nem így volt. Viszont nagyon nehezen hiszem el, hogy annyi az ok, hogy megáll a lábán, ezért nem kell díszdoboz. Lásd a másik négy sorozatot.

Idézet
totál nyilvánosan bejelentettük, hogy az új Lee-Romita díszdobozok (figyeled a nevét?) a PPP különszámokhoz készült, a Lee-Romita sorozathoz. Már csak azért is, mert az volt az első, amire külön igény érkezett, hogy legyen azoknak külön - és az összes többi díszdoboz csak abból az ötletből született meg.

Erre is emlékszem. Mégsem tudom nem észrevenni, hogy csak az egyiknek van bármi köze a Lee-Romita korszakhoz, amíg a másik ehhez a sorhoz lenne tökéletes.

Idézet
Te pedig tanulj kicsit több türelmet és inkább kérdezz, ne vagdalkozz. Barátságosabb lenne a légkör - nem csak itt.

Kérdeztem, csak nem kaptam választ. Ha nem mondasz semmit, ne csodálkozz, ha azzal főzök, amit már tudok.

Bukowski

• Rózsa
  • *
« Válasz #5209 Dátum: 2021. január 30. - 04:13:55 »
Nem tudom, hogy van-e itt olyan törekvés, hogy ez valami "safe-space" jellegű buborék legyen,
 ahol nincs látványos véleménykülönbség, és alapvetően pozitív megnyilvánulások vannak,
— a coleman-kaine vitát elnézve jutott ez eszembe — de szerintem nem indokolja semmi.

Nem látna szerintem senki problémát abban sem, ha esetleg a coleman-féle megközelítés lenne igaz.
Nem lenne kevesebb vásárló, nem lenne senkinek rosszabb a véleménye, nem lenne kevesebb komment.
Ide szerintem amúgy is azok írnak, akiknek a facebook nem annyira szimpatikus, mert jobban tetszik nekik ez.

(Nem beleszólni akarok, csak szeretném jelezni, hogy buborék-típusú felületetek már van egy, a facebook.
Azt eleve úgy is építették fel anno, hogy buborékszerű legyen, ezért vannak rajta sokáig azok, akik szeretik.)
« Utoljára szerkesztve: 2021. január 30. - 04:16:16 írta Bukowski »

Sepi

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #5210 Dátum: 2021. január 30. - 07:49:07 »
Pontosítanék én is pár dolgot.  ;)
Idézet

Ugyanígy emlékszem. Ezt mondtam: "a díszdobozok x év után ugyanabban a pár hónapban jelentek meg, mint amikor meghoztad a végső döntéseket az idei Marvel megjelenésekről."
A díszdobozok augusztusban jöttek ki, nyár elején kezdtünk el rajta dolgozni. Az idei megjelenések terve, főleg a PPP, ha emlékeztek, jó sokáig elhúzódott, mert ahogy azt talán mondtuk korábban is, folytatni akartuk ugyanabban a formátumban, ahogy volt korábban, olyan sztorikkal, amik a régi CSP és a Panini-féle HP között maradtak ki, plusz pár régebbi klasszikussal, amik kitöltötték volna az évet. Aztán erre kellett sokat várni, hogy a Marvel utánanézzen, hogy az általunk kért sztorik elérhetőek-e digitális formában. Ezért is kellett olyan sokat várni az előfizetésre, miközben a maradék három sorozatra már rég elő lehetett fizetni. Így mire kiderült, hogy sok mindent nem tudnánk kiadni abból, amit szeretnénk, akkor kellett kitalálni valami mást, ami az, amit most láthattok a PPP-ben.
És akkor kanyarodjunk vissza az általad említett díszdobozhoz:

Idézet
Mégsem tudom nem észrevenni, hogy csak az egyiknek van bármi köze a Lee-Romita korszakhoz, amíg a másik ehhez a sorhoz lenne tökéletes.
Ez totál a véletlen műve. Ahogy írtam, a díszdobozokon nyár elején kezdtünk el dolgozni. Akkor az volt a koncepció, hogy legyen mindből két fajta, hogy lehessen válogatni. Azt a képet, amit te említesz, én készítettem, pontosabban én színeztem ki az eredeti borítót még valamikor tavasszal, és eleve borítónak szántam. Úgy gondoltuk, hogy majd később, ha a Marvel is engedi, akkor mondjuk a 75-ös számnál használhatnánk, vagy olyan résznél, ahol nem túl jók az eredeti borítók. De mivel kellett valami klasszikus kép, amit a PPP-s díszdobozokra tehetünk, Tomi felhasználta a díszdobozra, azért mert tetszett neki a kép. Tehát az pusztán a véletlen műve, hogy pont passzolna a stílusa egy olyan sorozathoz, ami akkor még tervben sem volt, legalábbis konkrét tervekben nem létezett.

Amúgy meg hagyományról felesleges beszélni, hiszen az új PPP egy teljesen új sorozat, ha úgy vesszük, új hagyományokkal. A régi sorozathoz volt díszdoboz alapból, az újhoz nem lesz. Ezt szerintem felesleges túlragozni. A többi sorozat (Hulk, X-Faktor, stb, amiket felhozol példának) is 3-5 évvel később kapott díszdobozt, lehet, hogy majd 3-5 év múlva ehhez is lesz.
« Utoljára szerkesztve: 2021. január 30. - 07:56:26 írta Sepi »

venom75

• Pókfej
« Válasz #5211 Dátum: 2021. január 30. - 10:47:26 »
Annak ellenére, hogy megállnak és gerincesek még jól mutathatna tokban . Ismerősömnél szépen sorakoznak a kiadványok úgy.  Én egyet sem tettem még tokban, de mindből vásároltam.....nagyon jól mutatnak mappában.
Amúgy meg ha a kiadónak megéri ( ezt nem tudom ) akkor simán lehetne.
Nem igazán hiszem, hogy van aki a kiadványokból a posztert kiszedi középről....mégis van benne. :)
Tényleg , külön poszter kiadványt nem lehetne kiadni ?  ;)

coleman

• Bűnölő
« Válasz #5212 Dátum: 2021. január 30. - 11:23:34 »
Ez maradéktalanul kielégítő válasz arra, hogy a következtetéseim miért nem állnak meg. Big up Sepi :bravo:

Amúgy meg hagyományról felesleges beszélni, hiszen az új PPP egy teljesen új sorozat, ha úgy vesszük, új hagyományokkal. A régi sorozathoz volt díszdoboz alapból, az újhoz nem lesz. Ezt szerintem felesleges túlragozni.

Amíg ugyanazon a néven fut, kihagyás nélkül, nem tűnik feleslegesnek hagyományról beszélni. Túlragozni már szerintem is felesleges.

Idézet
A többi sorozat (Hulk, X-Faktor, stb, amiket felhozol példának) is 3-5 évvel később kapott díszdobozt, lehet, hogy majd 3-5 év múlva ehhez is lesz.

A 2099 egy év után kapott, és ahogy Csigger említette feljebb, egyik sem jelenik meg olyan ütemben, mint ez. De ezt is felesleges ragozni. Hátha lesz még egyszer, pl. egy újabb kör HP dobozzal együtt  :spidey4:

Úgy veszem, hogy azt a választ kaptam, hogy tényleg abból az okból nem készült díszdoboz az új PPP-hez, mert a gerinces megáll a lábán. És ez egyszerűen azért nem konzisztens a néhány hónappal korábbi döntésekkel, mert különösebb ok nélkül egyszer az egyik tűnt jó ötletnek, máskor meg a másik. Ezt értem.

Ettől még nem tetszik, de az az én bajom.

Nem tudom, hogy van-e itt olyan törekvés, hogy ez valami "safe-space" jellegű buborék legyen,
 ahol nincs látványos véleménykülönbség, és alapvetően pozitív megnyilvánulások vannak,
— a coleman-kaine vitát elnézve jutott ez eszembe — de szerintem nem indokolja semmi.

Én mindig úgy vettem, hogy nincs. Ha lesz, akkor majd kirúgnak. Szokott lenni véleményem, és el is szoktam mondani. Részben azért itt, mert nem szeretem a facebookot, részben pedig mert itt kevesebben nézik, úgyhogy nem lesz belőle nagy ügy; mégis elér oda, ahol számíthat.

Idézet
Nem látna szerintem senki problémát abban sem, ha esetleg a coleman-féle megközelítés lenne igaz.
Nem lenne kevesebb vásárló, nem lenne senkinek rosszabb a véleménye, nem lenne kevesebb komment.

Szerintem sem. Kissé túl lett dramatizálva.

balogh44

• Thanos
« Válasz #5213 Dátum: 2021. január 30. - 22:47:22 »
A kiadó hadd döntse már el hogy mit szeretne, és hogy mi az ami neki belefér!
Egyébként eddig én úgy tudom te csináltál videókat is a youtube-ra, mi történt hogy leálltál?
Ott is elmondtad eddig a véleményed, és az is elégé nagy felület.
Ezek nem kötekedések a részemről, csak kíváncsiság.

Bukowski

• Rózsa
  • *
« Válasz #5214 Dátum: 2021. január 31. - 02:12:08 »

Kétféle megközelítése van a különböző szolgáltatásoknak:

1. Kelet-európai szemléletmód

Az eladó úgy gondolja, hogy azt csinál, amit akar, csinálhat silányat, akár pofátlanul drágán is, ha éppen olyan kedve van.
    Aztán ha nem tudja eladni, akkor mindenki hülye, csak ő nem, az fel sem merül benne, hogy jobbat kéne csinálnia.
    Aki megveszi, az meg rebegjen hálát azért hogy megvehette, és semmilyen igénye ne legyen az eladóval szemben.

2. Nyugat-európai szemléletmód

Az eladónak van egy konkrét elképzelése arról, hogy mit akar, de ezt színvonalasan teszi, reális árfekvésben.
    Ennek ellenére folyamatosan figyeli a vevői igényeket, és adott esetben meg is próbál annak megfelelő termékkel előállni.

A Kingpin szerintem a második, tehát azt, amit írtál, valószínűleg védelemnek szántad, de inkább sértés volt...  :)
(Biztos vagyok benne, hogy nem annak szántad, azt tartom valószínűnek, hogy te az első megközelítéssel találkoztál többször.)
Én meg úgy vagyok vele — és az a gyanúm, hogy coleman is ilyen lehet — hogy az első csoporttól lehetőleg nem veszek semmit...  :)
A második csoportnak meg lehet jelezni dolgokat, aztán vagy elkészíti, vagy az ötlet felhasználásával  csinál valami mást.  :)

Egyébként eddig én úgy tudom te csináltál videókat is a youtube-ra, mi történt hogy leálltál?
Nem biztos, hogy leállt, lehet, hogy csak kevesebb idejük van.  :)

A történeket szokta véleményezni,  az aktuális megjelenéseket kommentár nélkül szokta felsorolni.  :)

coleman

• Bűnölő
« Válasz #5215 Dátum: 2021. január 31. - 11:05:06 »

Az eladó úgy gondolja, hogy azt csinál, amit akar, csinálhat silányat, akár pofátlanul drágán is, ha éppen olyan kedve van.
    Aztán ha nem tudja eladni, akkor mindenki hülye, csak ő nem, az fel sem merül benne, hogy jobbat kéne csinálnia.
    Aki megveszi, az meg rebegjen hálát azért hogy megvehette, és semmilyen igénye ne legyen az eladóval szemben.

Az eladónak van egy konkrét elképzelése arról, hogy mit akar, de ezt színvonalasan teszi, reális árfekvésben.
    Ennek ellenére folyamatosan figyeli a vevői igényeket, és adott esetben meg is próbál annak megfelelő termékkel előállni.

A Kingpin szerintem a második, tehát azt, amit írtál, valószínűleg védelemnek szántad, de inkább sértés volt...  :)
(Biztos vagyok benne, hogy nem annak szántad, azt tartom valószínűnek, hogy te az első megközelítéssel találkoztál többször.)
Én meg úgy vagyok vele — és az a gyanúm, hogy coleman is ilyen lehet — hogy az első csoporttól lehetőleg nem veszek semmit...  :)
A második csoportnak meg lehet jelezni dolgokat, aztán vagy elkészíti, vagy az ötlet felhasználásával  csinál valami mást.  :)

Hasonlóan gondolom.

Kevésbé kötném földrajzi helyzethez: inkább vásárlóközpontú és (jobb híján :D ) nem vásárlóközpontú megközelítésnek nevezném. Abban viszont biztosan mind egyetértünk, hogy a valódi vásárlói visszajelzés értékes a termékfejlesztésben.

Erre nincs izgalmas válaszom. Elvitt sok időt, energiát, és nagyon nehézkes volt koordinálni, úgyhogy nem tervezem folytatni.

A történeket szokta véleményezni,  az aktuális megjelenéseket kommentár nélkül szokta felsorolni.  :)

Megint csak igen. Mindig a történetek voltak fókuszban, és legfeljebb marginális szerepet kapott bármi, aminek nem volt közvetlen köze a kiadványhoz.

Meg aztán gondolj bele: ezt a beszélgetést követtük kb. 10-en, és így sem ment simán. A facebookra azért nem viszek ilyesmit, hogy ne vesse bele magát a témába több tucat ember, és indítson óriási kommentháborút. A youtube-on ugyanerre még több ember lenne. Ráadásul a facebook posztok egy hét alatt eltűnnek a süllyesztőben, de egy youtube videó végtelenül kering.

balogh44

• Thanos
« Válasz #5216 Dátum: 2021. január 31. - 12:48:45 »

Nem biztos, hogy leállt, lehet, hogy csak kevesebb idejük van.  :)

Érdekes amit írsz, csak butaság ilyen földrajzi megközelítéssel be skatujázni a kiadókat, eladókat, cégeket, sőt embereket! Coleman jobban megfogalmazta és egyet is értenék vele, csak az van, hogy más pénzével könnyebb legénykedni. Nem látunk bele bizonyos folyamatokba, mi az amire jut mi az amire nem, vagy ha jutna is, lehet hogy azt az összeget át lehet csoportosítani egy másik kiadványra, stb. Én megbízom annyira a kiadóban, hogy tudjam megtesznek mindent, hogy a kiadványok a lehető legjobbak legyenek, figyelembe véve a visszajelzéseket is. Sértés inkább az, ha leállnék vitázni egy kiadó vezetőjével, és kioktató, követelőző stílusban tálalnám az igényeimet. Na az a sértés. Meg belelátni nem valós dolgokat oda, ahova és amikre nincs rálátásunk. Én a 80-as évek vége óta gyűjtöm a hazai képregényeket (is), és számtalanszor fogalmaztam meg kritikákat igényeimről. Még levelet is írtam az akkori Semic szerkesztőségébe. Lehet belemagyarázni politikát, meg hogy más rendszer, más mentalitás, más üzletpolitika, de sose mentünk egy bizonyos szint fölé. Nem zargattuk őket valami miatt hetente, havonta. Egyszer válaszoltak, mi megértettük és ahhoz tartottuk magunkat.

coleman

• Bűnölő
« Válasz #5217 Dátum: 2021. január 31. - 14:25:30 »
az van, hogy más pénzével könnyebb legénykedni. Nem látunk bele bizonyos folyamatokba, mi az amire jut mi az amire nem, vagy ha jutna is, lehet hogy azt az összeget át lehet csoportosítani egy másik kiadványra, stb. Én megbízom annyira a kiadóban, hogy tudjam megtesznek mindent, hogy a kiadványok a lehető legjobbak legyenek, figyelembe véve a visszajelzéseket is. Sértés inkább az, ha leállnék vitázni egy kiadó vezetőjével, és kioktató, követelőző stílusban tálalnám az igényeimet. Na az a sértés. Meg belelátni nem valós dolgokat oda, ahova és amikre nincs rálátásunk. Én a 80-as évek vége óta gyűjtöm a hazai képregényeket (is), és számtalanszor fogalmaztam meg kritikákat igényeimről. Még levelet is írtam az akkori Semic szerkesztőségébe. Lehet belemagyarázni politikát, meg hogy más rendszer, más mentalitás, más üzletpolitika, de sose mentünk egy bizonyos szint fölé. Nem zargattuk őket valami miatt hetente, havonta. Egyszer válaszoltak, mi megértettük és ahhoz tartottuk magunkat.

Javasolnám, hogy olvasd el újra az elejétől ezt a beszélgetést, mert amit látszólag nekem tulajdonítasz, annak egy jelentős része nem történt meg.

monev

• Grizzly
  • *
« Válasz #5218 Dátum: 2021. január 31. - 15:10:11 »
lehet, hogy majd 3-5 év múlva ehhez is lesz.
Kaine azt írta, hogy nem lesz, te azt írod, hogy lehet, hogy lesz.  Kaine rosszul tudja? Van valamennyi esély, hogy ehhez is csinálsz díszdobozt?

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #5219 Dátum: 2021. január 31. - 15:24:22 »
Már nagyon hosszú ez a vita, szóval bocs, hogy már nem egyesével válaszolok mindenre mindenkinek, de hogy ne fajuljon el nagyon: nem terveztünk díszdobozt az új PPP sorozathoz, mert nincs rá szükség (gerinc) és mert ez nem ugyanaz a PPP sorozat, mint volt, hanem csak ugyanazon a néven fut, mivel ugyanúgy klasszikus. Ezért az újraszámozás. Ezzel együtt, nem teljesen kizárt, hogy 3-5 év múlva, olvasói kívánságra készítünk hozzá, ahogy a többivel is történt - azt sem terveztük, csak láttuk, hogy van rá igény, szeretnék sokan.
Nem gondolnám, hogy ez a fórum buborék lenne, de tény, hogy sokkal barátságosabb a légkör, mint bárhol máshol, ami azért jó lenne, ha megmaradna. Fennállása kb. 25 éve alatt csak egyetlen egy embert tiltottunk ki innen, úgy tíz évvel ezelőtt, aki rendszeresen és provokatív módon kötött bele mindenbe, amit írtunk vagy csináltunk. Van helye a negatív kritikának is, természetesen, csak szeretnénk, ha kritika lenne és nem kötekedés. Az senkinek sem jó, de még fontosabb, hogy nem viszi előrébb a dolgokat, sőt, fékezi.
Szeretném én is hinni, hogy a 2-es csoportba tartozunk: odafigyelünk az igényekre, lehetőség szerint teljesítjük is azokat (lásd pont a díszdobozokat), de ha mégsem sikerül, bármi okból (anyagi, jogi, stb), akkor nem tudunk mit tenni, és a számonkérést nem tartjuk igazságosnak - főleg, ha megpróbáltuk.
Egyértelmű, hogy a kiadó van az olvasókért, és nem fordítva, de sajnos vannak olyanok, akik ezt úgy fogják fel, hogy akkor ők bárhol és bármikor anyázhatják a kiadót és a tagjait, arra hivatkozva, hogy a vevő az első. Az ronda dolog, senki sem szereti. Kölcsönös tisztelet szerintem az alapja mindennek, mi arra törekszünk, de aki nekünk sem adja meg (itt is emberek dolgoznak), az tőlünk se várja el - főleg ne többedszerre. Türelmesek vagyunk, odafigyelünk az olvasóinkra, amennyi időnk van rá, mindenkinek egyesével válaszolunk is mindenre.