Szerző Téma: A Bosszú Angyalai  (Megtekintve 580560 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
Re:A Bosszú Angyalai
« Válasz #2260 Dátum: 2011. október 27. - 14:29:43 »
Én már Yu rajzokat akarok!!!
Ju is jó lesz?  :D

Idézet
Na de komolyra fordítva a szót, olvasom a főoldalon, hogy az Oszolj! már a Titkos Invázió előzménye.

Miféle Oszolj? Már a Káosz idején is sokan mondták, hogy annak Oszolj a címe, de ez nem volt igaz. Ennek az új résznek különben Forradalom a címe.
Idézet
A kérdés az - bár még nagyon távoli - hogy a 26-37 számokból kijön-e valami?
Annyira nem távoli. Egyedül az a 6 rész marad ki, amely csak töltelék sztori, vagyis a 21-26. Ebből az első 5 a Polgárháború szörnyen gyenge töltelék sztorija, többnyire borzalmas rajzokkal, a hatodik pedig a Mutánsvilághoz lenne talán köthető, mert a Boszi és Sólyomszem kapcsolatáról szól (különben az még nem Yu, hanem Maleev).

Idézet
Ezeket ugye Yu rajzolta, akinek a stílusát régebben még nem tartottad elég populárisnak (nem tudom, hogy azóta miként változott a véleményed,
A véleményem változatlan: továbbra sem tartom elég populárisnak, de rajta sokat tudott javítani a tuskihúzó is. Itt ez sajnos még nem nagyon látszik, vagyis ha valakinek ez a 6 rész rendben lesz, az utána már nem fog panaszkodni.
Ennek ellenére ezt mindig úgy terveztem, hogy bevállalom, aztán majd ennek a fogadtatásától függ a többi is. Szerencsére kaptam egy egészen rendes kedvezményt a Marveltől, amiért ennyi mindent kiadok jövőre, így bízom benne, hogy akkor sem fogok veszíteni rajta semmit, ha a rajz miatt esetleg kevesebben vennék meg.
Idézet
ezeket a részeket nem fogadták valami nagy lelkesedéssel a fórumozók, emlékeim szerint sokan panaszkodtak, hogy az egész csak időhúzás - én nem tudom, nem olvastam.
Szerintem ezt a polgárháborús 5 részre mondták, mert azok tényleg olyanok. Ez a sztori alapjaiban az Ezüst Szamurájra emlékeztet, de az utolsó része dob rajta egy hatalmasat. Az már a TI része.
Idézet
Mivel a minit Yu rajzolta, az NA sorozatot mások vették kézbe, és ahogy látom, elég hullámzó színvonalat nyújtottak. A TI-hez kapcsolódóan tervbe van véve ez is?
Mármint mi? Az Új Bosszú Angyalainak további része? Ha igen: terveim szerint más rész nem fog kimaradni belőle, a többit mind tartom annyira jónak, hogy mehessen mind.

Idézet
a Front-line minik (CW, TI) mennyit tesznek hozzá a sztorikhoz? Talán mintha a cw kapcsán olvastam volna anno 5 éve, hogy jobb mint a fősorozat?
Kicsit emberközelibb, vagyis Ben Urich szemszögéből mutatja be az eseményt. Egy ideig tervezgettem, hogy esetleg bele kéne tenni a fő sztoriját a könyvbe, de aztán egyben elolvasva az egészet nem tetszett annyira, ezért tettem be helyette inkább F4-et és egy Pókembert.
Idézet
A másik pedig a Pókember, kíváncsi vagyok, hogy az One More Day után mit tudtak vele kezdeni az Angyalok, mert a reboot (függetlenül attól, hogy jó-e vagy sem) egy csomó kérdést felvet, mivel csak a hálószövő univerzuma változott meg, a többieké nem igazán.
Az Angyaloknál Bendis tartotta magát ahhoz az elvhez, hogy "minden maradt ugyanaz, csak a házasság nem történt meg, és mindenki elfelejtette Pókember arcát és nevét". Vagyis vele semmi probléma nincs az Angyaloknál.

Ron

• Kaméleon
  • **
    • DA COMICS
« Válasz #2261 Dátum: 2011. október 27. - 21:21:33 »
Huh. :D

Igen, ezt a Jut benéztem.
A legutóbbi NA kötet végén volt az, hogy következik az Oszolj! Azt hittem, a címe is ez lesz a kötetnek.
Kicsit belezavarodtam, hogy miről ki mit mondott, úgyhogy összegzem, jól értem-e?

NA 21-26: Kimarad, mert csak a CW tölteléksztorija, és Maleev rajzaival
Na 26-31: Forradalom lesz a címe, és az utolsó sztori már TI
NA 32-37: Erről még nem beszéltünk, de ha Ju rajzai nem tartják távol az olvasókat, akkor kiadnád
NA 38-47: TI, a főminivel együtt ez 4 kötet (2 db NA, 2 db TI)

Idézet
Az Angyaloknál Bendis tartotta magát ahhoz az elvhez, hogy "minden maradt ugyanaz, csak a házasság nem történt meg, és mindenki elfelejtette Pókember arcát és nevét". Vagyis vele semmi probléma nincs az Angyaloknál.
Az hogy lehet? Hogy működik úgy egy csapat, hogy azt sem tudják, ki a csapattársuk? Mielőtt a NA megalakult, már mindenkinek világos volt, hogy ki ki.

Akárhogy is lesz, ennek a sztorinak olyan borítói vannak, hogy kb lehetetlen mellélőni! Szerintem ez lesz az eddigi legcoolabb borító, ami itthon képregényen megjelent, akárhogy is dönts. Megnéztem mind a 6-ot és a variantokat, kiszórtam az Elektrás borítókat és amik maradtak azok mind nagyon pöpecek: (talán csak az átlátszó logósat támogatnám kevésbé, mert ki tudja, hogy néz az ki magyarul)
http://nincsenevem.tumblr.com/post/11999756602
« Utoljára szerkesztve: 2011. október 27. - 21:53:46 írta NERIDA »

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #2262 Dátum: 2011. október 27. - 21:53:34 »
NA 21-26: Kimarad, mert csak a CW tölteléksztorija, és Maleev rajzaival
Abszolút nem, csak a 26-ost rajzolta Maleev.
Idézet
Még nincs végleges címe.
Idézet
NA 32-37: Erről még nem beszéltünk, de ha Ju rajzai nem tartják távol az olvasókat, akkor kiadnád-
Yu.  ;)
Idézet
NA 38-47: TI, a főminivel együtt ez 4 kötet (2 db NA, 2 db TI)
Ezt viszont még baromi korai lenne így állítani. Majdnem biztosan másképp lesz.

Idézet
Az hogy lehet? Hogy működik úgy egy csapat, hogy azt sem tudják, ki a csapattársuk? Mielőtt a NA megalakult, már mindenkinek világos volt, hogy ki ki.
Azt hiszem, ők tudják. Csak a nagyvilág nem tudja.

Ron

• Kaméleon
  • **
    • DA COMICS
« Válasz #2263 Dátum: 2011. október 27. - 22:01:12 »
Idézet
Még nincs végleges címe.
Ja igen, ez csak az angol címe.

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #2264 Dátum: 2012. február 21. - 16:12:10 »
Kinn a borítója a kövi kötetnek.

Fantomex

• Vérontó
« Válasz #2265 Dátum: 2012. február 21. - 17:06:10 »
Király!
Kivéve az Özvegy, mert az elsőre Son of Satannak néztem.  :uhoh:
Yu itt még nem az igazi sajnos.
I'm the devil-may-care, international superspy with a worldly distingué that the ladies love. I was literally made for the work.

venom75

• Pókfej
« Válasz #2266 Dátum: 2012. február 21. - 17:37:22 »
Hú , de sokan vannak rajta.

kzoli

• Sakál
« Válasz #2267 Dátum: 2012. február 21. - 17:44:13 »
Hú , de sokan vannak rajta.

Jól néz ki,de mivel pici a kép még nem sok mindenkit ismerek fel. Nem is ismerek minden szereplőt.
Várom a megjelenést!

Morbius

• Traveller
  • Az élő vámpír
« Válasz #2268 Dátum: 2012. február 21. - 19:59:57 »
Yu itt még nem az igazi sajnos.

Kissé mangás beütése van, azt meg ki nem állhatom.
Tejet kérek! Csokisat!

grey gargoyle

• Thanos
  • A Komédiás
« Válasz #2269 Dátum: 2012. február 21. - 21:50:28 »
Remek munka a borító. Mármint a címfelirat. Első osztályú. Szép.  :worship:
This is a joke. A real practical Joke.

Ati

• Bogár
  • **
« Válasz #2270 Dátum: 2012. február 21. - 23:52:03 »
Mégis mitől?

grey gargoyle

• Thanos
  • A Komédiás
« Válasz #2271 Dátum: 2012. február 22. - 00:03:54 »
Itt az eredeti, annak aki csak kicsibe tudta megnézni. (ha nem gond beteszem az újat is)
« Utoljára szerkesztve: 2012. február 22. - 00:12:09 írta grey gargoyle »
This is a joke. A real practical Joke.

Morbius

• Traveller
  • Az élő vámpír
« Válasz #2272 Dátum: 2012. február 22. - 00:27:23 »
Mégis mitől?

Ezekről az arcokról egyből egy japán rajzfilmsorozat jutott eszembe, még az A+-on néztem, a címe most nem ugrik be.
Tejet kérek! Csokisat!

zozi56

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
  • Őrszem
    • HálóZsák
« Válasz #2273 Dátum: 2012. február 22. - 00:43:45 »
Mint magyar változattal nincs baj a borítóval, viszont kicsit azt érzem vele problémának, mint a többi NA-kötetnél is: a történeteket nem alaposan ismerők számára semmi nem különbözteti meg őket egymástól, pózol rajta egy rakás szuperhős, és annyi. Az ilyen képek egyébként sem hagynak mély benyomást az emberben, pláne nem ilyen mennyiségben. Ha valakinek a kezébe adják ezt vagy ezt a képet, később is felismeri, tudja, hogy a szívrohamos az, vagy épp a Venom-Rozsomákos. Egy ilyennek viszont nincs semmi egyedi ismertetőjele, a színkavalkádja ellenére beleszürkül a többi hat közé. Ami egy sorozaton belül se feltétlenül szerencsés, de ha rendszeresen lennének más szuperhősös kiadványok a magyar képregénypiacon, azok közül se lehetne így kiemelkedni. Ati, kaine, ti másképp látjátok ezt? (Nem feltétlenül ennél a konkrét kötetnél, itt látom, hogy nem volt valami jó a többi borító. Mondjuk nekem nagyon bejön a leszúrt Strange-es kép is, de annál megértem, miért nem akartátok.)
« Utoljára szerkesztve: 2012. február 22. - 00:46:24 írta zozi56 »
Man is mortal, and doomed to death and failure and loss.
This lies beyond our comprehension - why do you not despair?

Sepi

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #2274 Dátum: 2012. február 22. - 06:24:24 »
Meg kell hagyni, van bőven igazság zozi mondandójában.

venom75

• Pókfej
« Válasz #2275 Dátum: 2012. február 22. - 06:39:27 »
Valahogy én is így látom , a sok szereplős borítók nem igazán vonzóak nekem , főleg ha  a szereplők között nem is tudom megmondani mindenkiről ki is valójában. Én személy szerint jobban szeretem a egy-két szereplős ütősebb borítókat amire jó példákat hozott fel zozi.

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #2276 Dátum: 2012. február 22. - 06:58:39 »
Csak a havi füzetek és az évi egy-két alkalommal megjelenő kötetek borítói másképpen működnek.

Amúgy Ati: Tényleg létezik ilyen mangastílus, vagyis egy ehhez erősen hasonló. Bár eddig csak szeinenekben láttam ilyesfélét.
Csak Yunál ezt a rövid időszakot leszámítva nem volt ez ennyire jellemző, általában letisztultabb képei vannak.

Kanaszta

• Pókfej
« Válasz #2277 Dátum: 2012. február 22. - 14:19:10 »
Én imádom Leinil Francis Yu rajzait!
Nagyon szép a borító, ügyesen lett adoptálva a kinti füzetről :)
Remélem ez is matt papírral fog kijönni, mert nem nagyon tudom elképzelni csillogós borítóval.

A csoportképek tudnak szépek lenni, viszont egy idő után igaz kezdenek elcsépelté vállni, viszont egy szuperhőscsapatról készült képregény borítóján miért ne lehetnének ott a csapattagok mind?
Én azt utálom egyedül, ha a borító rajzoló nem egyezik a belső tartalom rajzolójával, mondjuk csak abban az esetben, ha a borítórajzoló messze ráver a történet rajzolójára. Az csalódás szokott lenni!
Jöhetnek majd még Yu borítók a titkos invázióhoz is, azokat nagyon szeretem!

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #2278 Dátum: 2012. február 22. - 14:57:57 »
Nos, a probléma ott gyökeredzik, hogy általában semmitmondó borítók közül lehet csak választani. Erre éppen azért esett a választás, mert nem pózolós borító, mint eddig, hanem bunyós. Épp azért, hogy megkülönböztethető legyen az eddigiektől. De az tény, hogy a csapat borítót (szuperhős csapat esetében) előnyben részesítem az 1-2 tagos borítónál. Alighanem nem csak én, mert odakinn is inkább ilyenekkel jönnek ki a TPB-k - vagy rajzolnak hozzá egy új ilyet.
Ha rendszeresen lennének más szuperhős csapatos köteteink is, akkor már alighanem változtatnánk ezen a dolgon, de amíg csak az Angyalok vannak, addig ez éppen a szuperhős csapatképregény ismertetőjegye.

Egyértelmű, hogy havi sorozat esetén (kéthavinál is) nem ezt a hitvallást tesszük magunkévá, ahogy tg jól rámutatott, ott inkább jobb egy olyan borító, amiből azonnal felismerhető később a füzet tartalma - már amennyiben létezik még ilyen borító, mert egyre ritkább.

Sepi

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #2279 Dátum: 2012. február 22. - 17:12:41 »
Hát igen, ha nem rajzolnák meg már hónapokkal előbbre a borítót, akkor talán nem lenne olyan ritka.