Elolvastam a Forradalmat. SPOILER-veszély!
Hát, Bendisnek sikerült ismét alulmúlnia magát, legalábbis a szememben, pedig már az Ellenhatásnál is azt mondtam, hogy ennél rosszabb már nem lehet. Tévedtem. A párbeszédei egyre idétlenebbek, szinte nem is tud úgy megírni két oldalt, hogy ne káromkodnának (mert hát az milyen kúl már), nem figyel a részletekre (Maya pl. hogy értette, hogy mit mond Rónin, ha Clinten maszk volt? Bár ez lehet, hogy a rajzoló hibája), és az egész "most rájövünk, hogy valami nagyobb dolog van az eddig történtek hátterében" szál teljesen logikátlan és erőltetett volt. Most komolyan, Luke szerint a dolgok biztos összefüggésben vannak, és ha ő így gondolja, akkor az úgy is van. Az, hogy semmilyen magyarázatot nem ad arra, hogy ezt miből gondolja, tök mellékes. A végén ugyanezt játsszák el, amikor kiderül, hogy Elektra skrull. Találnak egyetlen egy skrullt, és ez csak azt jelentheti, hogy háború van. Nem mondom, hogy ne gyanakodjanak, de az, hogy rögtön rájuk fogják, hogy ők állnak a kitörés óta történtek mögött, az nagyon erős túlzás. Komolyan, erősen gondolkozom rajta, hogy nem olvasok többet semmit ettől az embertől. :\ Még ha legalább olyan karakterek lettek volna benne, akiket bírok, az javíthatott volna a köteten, de sajnos nem. Luke-ot és Rozsit sose bírtam (Rozsi szó nélkül hagyja, hogy elmenjenek Haradához, nem is gondolva arra, hogy a felhőtlen kapcsolatuk miatt esetleg az balhézni fog velük, veszélyeztetve ezzel a küldetés sikerességét. Sose fogom megérteni, miért ennyire népszerű. Luke meg csak azért, hogy megmutassa, hogy ő milyen fasza gyerek, elmegy a boltba, kockáztatva, hogy esetleg a SHIELD megtalálja és harcra kerül sor, ami közben ártatlanok is megsérülhetnek, ahelyett, hogy hagyná, hogy Wong lerendezzen mindent. Egy igazi hős.), a többiek meg Peter kivételével teljesen közömbösek. Btw, nem tudom pontosan, mikor játszódik ez a sztori, de ha jól tudom, Peter elég sötét korszakon megy most át, és így a folytonos viccelődése teljesen hiteltelenné válik. Azt már meg sem említem, hogy azt a kemény három japán mondatot se látta senki, aki tudott volna japánul, az ziher.
A Kingpin ellenben megtett mindent, hogy a legtöbbet hozza ki a kötetből, a minőségre egy rossz szavam nem lehet.