Szerző Téma: A Bosszú Angyalai  (Megtekintve 576941 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

pepo05

• Pókfej
  • Felicia Hardy Lover
Re: A Bosszú Angyalai
« Válasz #980 Dátum: 2008. április 18. - 17:33:55 »
A Kivétel erősíti a szabályt...az Üresség sokkal jobb lett volna szerintem. Az Árny se rossz, de én egyből Árnyék jut belőle eszembe, holot homlokegyenest más a két karakter.
"Az elme mindig hamarabb adja fel, mint a test. A titok nyitja, hogy az elméd neked dolgozzon és ne ellened"

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #981 Dátum: 2008. április 18. - 19:15:50 »
Az Üresség ugyan jelentésileg közelebb áll hozzá, de karakterileg nem, és ez talán fontosabb. Plusz, az Üresség, mint név se annyira találó, mint az Árny.

pepo05

• Pókfej
  • Felicia Hardy Lover
« Válasz #982 Dátum: 2008. április 18. - 21:06:00 »
Pedig nekem pont az lett volna a pikáns benne, hogy maga az Üresség. A semmi...hogy lehet egy karakternek üresség a neve? A a megfoghatatlan, a nem létező és pusztító semmi. Az Üresség. Ezért tetszik nekem.
"Az elme mindig hamarabb adja fel, mint a test. A titok nyitja, hogy az elméd neked dolgozzon és ne ellened"

Kakarotto

• Mysterio
  • **
  • May Néni Lover
« Válasz #983 Dátum: 2008. április 18. - 21:14:07 »
Támogatom az Üresség nevet! Habár nincs akkora karakterikája, de legalább nem olyan klisé mint az árny.

pepo05

• Pókfej
  • Felicia Hardy Lover
« Válasz #984 Dátum: 2008. április 18. - 21:23:50 »
Na az meg a másik. Ha meghallom az Árny nevet...hát húúú....nem hat meg küönösebben.
De ha egy mozgó, élő valamit Ürességnek hívnak, sokkal jobban felkelti az érdeklődésemet. Személy szerint.

Sepi

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #985 Dátum: 2008. április 18. - 21:26:59 »
Na szép, rontsátok el Kaine jókedvét. Végre örül, hogy kitalált egy olyan nevet, ami mindenkinek jó, erre ti mégiscsak az Ürességet kezditek favorizálni. Ejnye.
Én akkor is támogatom Ati ötletét, Árnyat a népnek!  :D :twisted:

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #986 Dátum: 2008. április 18. - 21:27:27 »
Világosak az érveid, pepo, de neveknél fontos, hogy életszerű legyen. Vagyis képzeld el, hogy itt él köztünk az Õrszem, és van egy ellensége. Még jobb, ha te vagy az Õrszem. Ismered Void-ot, minek neveznéd? Õ az Üresség. Ez egy jelző, nem egy név. Nem neveznéd Ürességnek, esetleg Ûrnek, vagy nem tudom. Úgy rémlik, jelzőt a legritkább esetben szoktunk névnek adni.

pepo05

• Pókfej
  • Felicia Hardy Lover
« Válasz #987 Dátum: 2008. április 18. - 22:16:26 »
Idézet
Na szép, rontsátok el Kaine jókedvét. Végre örül, hogy kitalált egy olyan nevet, ami mindenkinek jó, erre ti mégiscsak az Ürességet kezditek favorizálni. Ejnye.
Én akkor is támogatom Ati ötletét, Árnyat a népnek!
Jajjj jóvagymár! :D
Én kezdettől fogva az Ürességet favorizáltam bi-bi-bííí! :P

Idézet
Világosak az érveid, pepo, de neveknél fontos, hogy életszerű legyen. Vagyis képzeld el, hogy itt él köztünk az Õrszem, és van egy ellensége. Még jobb, ha te vagy az Õrszem. Ismered Void-ot, minek neveznéd? Õ az Üresség. Ez egy jelző, nem egy név. Nem neveznéd Ürességnek, esetleg Ûrnek, vagy nem tudom. Úgy rémlik, jelzőt a legritkább esetben szoktunk névnek adni.
Hát lehet én vagyok rossz nyelvtanból, de az üresség az nem egy főnév? Az árny is főnév.

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #988 Dátum: 2008. április 18. - 22:39:56 »
Ó, bocs, az Üresre gondoltam.  :-[

pepo05

• Pókfej
  • Felicia Hardy Lover
« Válasz #989 Dátum: 2008. április 18. - 22:57:44 »
No mindegy, az Árny is jó végülis, csak olyan hétköznapias már.

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #990 Dátum: 2008. április 18. - 22:59:52 »
Annyira ritkán találkozunk majd vele, hogy nem sok vizet fog zavarni.  ;)

Kakarotto

• Mysterio
  • **
  • May Néni Lover
« Válasz #991 Dátum: 2008. április 18. - 23:24:07 »
Igazad van Kaine, Farkast a népnek! Mert mi az, hogy Rozsomák? Azt sem tudja a nép hogy az egy állat vagy egy növény. Farkas meg mégiscsak jobban hangzik, erőteljesebb.
Oké, nem akarok szemétkedni, tényleg jó az Árny név, de szerintem hétköznapi.

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #992 Dátum: 2008. április 18. - 23:53:25 »
Ez igaz, de jobban passzol a karakterhez, és az se kutya.  ;)

Punkológus

• Fórum Tag
  • Puma
« Válasz #993 Dátum: 2008. április 19. - 00:08:41 »
Ürrességet, csak tényleg nagyon drámai, jelentős, félelmetes ellenfélnek lehet adni, akinek színte végtelen hatalma van, sugárzik belőle a fensőbbrendűség és nem ripacskodik, plusz az idiotizmus leghalványabb jelét sem mutatja. Hangja mély, recsegő, beszéde menydörgés szerű, személye megkörnyékezhetetlen, inditékai nem ismertek, jelleme és gondolkodása emberi ésszel fel nem fogható. Sohasem beszél, csak kinyilatkoztat. Feltétel továbbá a nem emberi származás és a kozmikus szint. Ha ez a Void ilyen kölök,  akkor legyen inkább a neve Üresség, ha pedig nem, akkor jó az Árny is. (Miért érzem úgy, hogy elragadtattam magam? :fel:)
Mindenkinek annyi baja van! Az annyi bajnak annyi baja van! Hogy annyi baj legyen...

pepo05

• Pókfej
  • Felicia Hardy Lover
« Válasz #994 Dátum: 2008. április 19. - 00:14:36 »
Idézet
és az se kutya
Nem is. Inkább nyúl. Egy jó nagy nyúl. :D

Hát szerintem az Üresség név egy nagyon drámai, jelentős, félelmetes ellenfélre illik, akinek hihetetlen hatalma van, sugárzik belőle a gonoszság és a megsemmisülés. Hangja rideg, kimért és halovány, szinte nem is hallod, mégis, mintha szétrobbanna az agyad tőle abban a pillanatban, mielőtt széttép. Személye megkörnyékezhetetlen, eredete nem ismert. Ez a Void ilyen kölök biza. ;D

Ati

• Bogár
  • **
« Válasz #995 Dátum: 2008. április 19. - 01:07:22 »
Nem akarom magyarázni a bizit, de: ha ismeritek a figura eredetét, akkor máris nyilvánvalóvá válik, miért lett Árny. Az üresség egy állapot, nem konkrét személynév. Olyan mintha Megtorlásnak hívnánk Franket.
Amikor kaine megkérdezett, én is az eredetihez hasonló neveket írtam, de aztán utánanéztem a figurának, és teljesen mást kerestem. Többet is javasoltam, ezt választotta. Nekem is ez tetszett leginkább. A magyar neve nem a fényforrás vetette képződményre utal (bár szimbolikájában igen), hanem... na de nem akarok poént lőni, aki esetleg nem tudja még.
Sok egyéb mellett az is az „üresség” ellen szól, hogy a szóbanforgó mókus egyáltalán nem üres, hanem, mint írtátok is, egy vérg#%& tróger.
Mellesleg az eredeti neve nem az ürességre, inkább vminek a hiányára utal. Ezt próbáltam visszaadni az árnnyal. Vkinek az árnyéka, az árnyoldala stb.

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #996 Dátum: 2008. április 19. - 08:48:02 »
Ati kifejtette azt, amit én egy szóban írtam lejjebb. :D Ismerni kell hozzá a figurát, az eredetét és a személyiségét, meg hogy pontosan ki ő (bár ha kaine nem adja ki a v2-t, akkor ez utóbbi kiadásban úgyse derül ki sose). Az Árny tényleg szépen lefedi metaforikusan is, ki ő.
Bár speciel a Bendis-féle sztoriban ezekből az égvilágon semmi se derül ki, mert lebunyózandó főgonosz, de hát ugye a Bendis-angyalok nem is a kiemelkedő jellemábrázolás túltengéséről lett híres.

pepo05

• Pókfej
  • Felicia Hardy Lover
« Válasz #997 Dátum: 2008. április 19. - 10:32:34 »
Idézet
ha ismeritek a figura eredetét, akkor máris nyilvánvalóvá válik, miért lett Árny. Az üresség egy állapot, nem konkrét személynév. Olyan mintha Megtorlásnak hívnánk Franket.
Amikor kaine megkérdezett, én is az eredetihez hasonló neveket írtam, de aztán utánanéztem a figurának, és teljesen mást kerestem. Többet is javasoltam, ezt választotta. Nekem is ez tetszett leginkább. A magyar neve nem a fényforrás vetette képződményre utal (bár szimbolikájában igen), hanem... na de nem akarok poént lőni, aki esetleg nem tudja még.
Sok egyéb mellett az is az „üresség” ellen szól, hogy a szóbanforgó mókus egyáltalán nem üres, hanem, mint írtátok is, egy vérg#%& tróger.
Mellesleg az eredeti neve nem az ürességre, inkább vminek a hiányára utal. Ezt próbáltam visszaadni az árnnyal. Vkinek az árnyéka, az árnyoldala stb.
Értem, ismerem és az elején is nyilvánvaló volt, hogy miért lesz Árny. Csak nekem túl hétköznapi ehhez a figurához,
és az Üresség elég furcsa lett volna névnek(jó értelemben) neki, ettől lehetett volna különleges, szvsz. Ráadásul nekem mindig az jut eszembe róla, hogy ahol a Void végigpusztít, ott nem sok semmi marad, az üresség. :D
Na de mindegy, mint már mondtam, az Árny is egy jó név, a felmerült nevek közül a 2. legjobban tetsző.
Meg végülis az is igaz, hogy nem fogják minden utcasarkon emlegetni a nevét, szóval annyira nem lesz elcsépelt.

Ron

• Kaméleon
  • **
    • DA COMICS
« Válasz #998 Dátum: 2008. április 19. - 12:35:47 »
Én is Az Ürességet támogatom. Árnyakból már volt egy csomó, de ez az Üresség nagyon frankó!
Új érveket nem tudok felhozni.

Ben Reilly

• Pókfej
« Válasz #999 Dátum: 2008. április 19. - 12:46:56 »
Milyen csomó Árnyra gondolsz. Én így kapásból is csak az x-es Árnyékra (akit eleve nem is erre a névre kellett volna fordítani), a régi Shadow képregény karakterre, akiről készült marhára felejthető film és amúgy sem valami ismert, és esetleg az Árnykirályra, de részemről kifújt.

Ha úgy vesszük, hogy és itt most spoiler következik Void nem más mint Sentry, bocsesz, Őrszem sötét alteregója, az ő gonosz énje, az árnyékban megbúvó halálos nemezis, akkor az Árny név mint olyan tökéletes választás.
« Utoljára szerkesztve: 2008. április 19. - 15:29:51 írta Ben Reilly »