Szerző Téma: A Bosszú Angyalai  (Megtekintve 575936 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

Szilánkmentes

• Vezér
  • the Shatterproof !
    • The Proof Report
Re:A Bosszú Angyalai
« Válasz #2720 Dátum: 2013. június 08. - 23:02:51 »
Idézet
-Új Marvel Extra 1. (aminél ez a sorszám így utólag imádni való)
Szerintem is. Miért adtál hozzá sorszámot?  :)

A webshopban is van mellette sorszám.

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #2721 Dátum: 2013. június 08. - 23:04:05 »
Az lehet, de a kötetnek nincs sorszáma.
Persze ha lenne, se érezném gáznak, hiszen a kiadásakor még nem lehetett tudni, hogy megér-e pár folytatást.  ;)

SD. EJC.

• Bűnölő
  • Pókember
    • SD. EJC.
« Válasz #2722 Dátum: 2013. június 10. - 12:03:43 »
Nem igazán létezik egzakt válasz, különösen, mert a Marvel+ ide-oda röpdös az idővonalon. Például így is lehet:
-Jean DeWolff halála (nyolcvanas évek)
-Vadász lelke (szvsz sokat nem ér, ha nem olvastad a Kraven utolsó vadászatát, az összefoglaló sem igazán segít… teljesen hangulatalapú, és az Utolsó vadászat lezáró jelenetének egy nagyon félreértett üzenetét akarja kimagyarázni az olvasók előtt… de ez csak az én véleményem)
-Új Marvel Extra 1. (aminél ez a sorszám így utólag imádni való ;D)
(Marvel+ hulkos története az ÚMA környékén van, azt hiszem, kicsit később)
-Mavel Könyvek: Pókember 1-3
-Sarah története (NAGYON kell hozzá a Panini-féle Hihetetlen Pókember v1 25-27. száma, mert anélkül az egésznek nemigen van alapja… egy alapos összefoglaló helyettesítheti, mert a cselekmény a lényeg benne)
-BA: Káosz
-Titkos háború (ha nem értesz egyes jeleneteket annak tükrében, hogy mikor játszódik eme időrend szerint, az nem a te hibád: a sorozat közel másfél évvel azután jelent meg, amikor elviekben játszódott, ezért a világban egy csomó kulcselem totál megváltozott… ennek ellenére szvsz a felhozatalból magasan Bendis legolvashatóbb kötete, a szembeötlő trehányságok ellenére kegyetlen jól összerakta a cselekményszálat és a narrációját)
-ÚBA: Kitörés
-Marvel+ X-Men sztorija
-ÚBA: Őrszem
-HiPók: Új Bosszú Angyalai?
-ÚBA: Ezüst szamuráj (lehet, ez utóbbi kettő csere, de mintha ebben még nem lenne utalás a költözésre)
-Mutánsvilág 1-2
-ÚBA: Ellenhatás (a Mutánsvilág egyik közetlen következménye, a többit papíron nem adták ki magyarul, mert erősen az X-eket érintettet)
(Itt lesz majd a Marvel+ X-einek második története)
-HiPók: Másik 1-2
-Vasember: Gyilkológép
-Polgárháború 1-2
- ->Alatta: Marvel+ elejének vasemberes sztorija)
-Marvel+ szimbiótás BA-sztorija
(Fogalmam sincs, mi volt az M+ 4-6-ban még)
-Marvel+ amazonos történet
-ÚBA: Forradalom
-ÚBA: Beszivárgás (amit itt látsz rajzok, megtévesztőek: az elkövetőjük az egyik legjobb USA-béli képregényrajzoló, aki itt egy újdonsággal próbálkozott meg, ami nem sikerült… a sztori a Titkos Inváziót vezeti fel, amit szintén ő rajzolt, és ott látszik majd, hogy mennyire nagyon jó)

A Kingpin-féle HiPók v2 eddig egész végig a Polgárháború alatt játszódik (kivéve a legelejét, az kb. egy héttel előtte).

Azért ez durva, hogy így fejből fújod ezt az időbeliséget, még ha ez csak egy lehetséges verzió is. Nálam a polcon pont ezért vannak időbeli sorrendbe rakva(pokember.hu-s sorrend szerint), mert fejből ki nem találnám, mi mi után következik.
SD. EJC.

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #2723 Dátum: 2013. június 10. - 12:52:46 »
Akkoriban majdnem minden Marvel-füzetet olvastam egyszerre, a kb. 2007-ig tartó szakasz nagyon erős volt a kiadótól (2001-től kezdve). Plusz maga a sorrend igazából annyira nem bonyolult, mert két fő sorozatot kell helyretenni, a többi vagy esemény, vagy teljesen más időszakból származik.
Amúgy általánosságban elmondható, hogy az eredeti kiadványok megjelenését jól alapul lehetne venni, de emlékeim szerint Tomiék se nagyon teszik ki azok dátumát, csak címét és számát (az mintha már kötelező is volna egy ideje). Ha tudsz egy kicsit angolul, akkor már könnyebb, ComicVine, Marvel database, marvunapp, UHBMCC mind részletes adatbázisként elég sok infóval szolgálhat, köztük megjelenési dátummal.

Ja, ami ott lemaradt, egy másik hsz juttatta eszembe: a mostani M+ Thorja mindennél későbbi, két(-három) nagy esemény is lemegy addigra a könyvekben, mire időben utolérik.

SD. EJC.

• Bűnölő
  • Pókember
    • SD. EJC.
« Válasz #2724 Dátum: 2013. június 14. - 19:45:28 »
Nem semmi, gratulálok. :)
Hát igen, az angol... Ott vannak azért gondok még.
SD. EJC.

WhiteTiger

• Rengető
  • *
« Válasz #2725 Dátum: 2013. június 14. - 20:40:17 »
Ha sok képregényt olvasol angolul,akkor javulni fog az biztos.  ;)

Fantomex

• Vérontó
« Válasz #2726 Dátum: 2013. június 14. - 20:50:36 »

Velem a képregények szerettették meg az angolt, és mára ez egyetemen anglisztikát nyomok.  :hehe:
I'm the devil-may-care, international superspy with a worldly distingué that the ladies love. I was literally made for the work.

WhiteTiger

• Rengető
  • *
« Válasz #2727 Dátum: 2013. június 14. - 21:04:44 »

Velem a képregények szerettették meg az angolt, és mára ez egyetemen anglisztikát nyomok.  :hehe:

Nálam is hasonló a helyzet,én ma angol-magyar kéttannyelvű gimibe járok,és ebben nagy szerepet játszottak a képregények.

Szilánkmentes

• Vezér
  • the Shatterproof !
    • The Proof Report
« Válasz #2728 Dátum: 2013. június 14. - 21:09:07 »
Nekem Birdman meg Space Ghost, meg úgy Hanna-Barbara rajzfilm családnak köszönhető az angol tudás, nameg a rajzfilmek szinkronizálásának komplett hiánya a gyerekkorom idején. *szívjel*

SD. EJC.

• Bűnölő
  • Pókember
    • SD. EJC.
« Válasz #2729 Dátum: 2013. június 22. - 18:56:24 »
A javulást én is látom. A kezdetektől már többet értek meg angolul, mint azelőtt. Bár még mindig nem eleget.
SD. EJC.

jst22

• Gyík
  • **
  • rajongó
« Válasz #2730 Dátum: 2013. június 30. - 22:54:58 »
Láttam néhány képregény reklámot dark avangers címmel? Ez mit jelent? Miért az újabb felállás? Mintha nem is lett volna polgárháború. Ki az a nő velük, Mrs. Marvel? Gondolom a válasz jócskán spoileres........

Szilánkmentes

• Vezér
  • the Shatterproof !
    • The Proof Report
« Válasz #2731 Dátum: 2013. június 30. - 23:01:03 »
Dark Avengers, nem éppen a legújabb dolog. Ez a Polgárháború után, sőt, a Titkos Invázió végével közvetlenül kapcsolatban áll, majd ott minden tiszta lesz. Ms.Marvel meg.. ne mondd, hogy nem ismered Ms.Marvelt, még az M+ban is szerepelt. Bár az említett Dark Avengersben Ms.Marvel nem is Ms.Marvel, hanem Moonstone beöltözve.

blint

• Gibbon
  • *
« Válasz #2732 Dátum: 2013. augusztus 19. - 22:35:57 »
Had kérdezzem meg most olvastam újra a Kitörést és a végén valaki odamegy a korházban fekve vergődő bosszúszomjas 2. fekete özvegyhez és ajánlatot tesz neki. na már most az vvan hogy sajna nekem nincs meg az első 6 marvel + és még mostanában nem tudom beszerezni sem. A kérdésem pedig az lenne hhogy ez a szál azokban bontakozik vagy még egyáltalán nem vagy nem is fog és elsikkad vagy mi van most ezzel?

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #2733 Dátum: 2013. augusztus 19. - 22:37:26 »
Az a New Avengers annual 1-ben folytatódott, de nem volt nagy szám, nem adtuk ki - főleg, hogy annualokat addig sem adtunk ki. Egy sima mellékszál volt, semmi több.

blint

• Gibbon
  • *
« Válasz #2734 Dátum: 2013. augusztus 19. - 22:38:13 »
Köszi szépen!

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #2735 Dátum: 2013. augusztus 20. - 07:41:53 »
Pláne, hogy később a jelek szerint azt az Annualt úgy, ahogy volt semmibe vették, mert abban Jelenát kiborggá alakítják és felrobban, később meg gond nélkül emberként flangál a Mennydörgőkkel.

Fantomex

• Vérontó
« Válasz #2736 Dátum: 2013. augusztus 20. - 10:59:46 »
De az nem is ő volt, hanem Natasha, csak kapott olyan szert amitől teljesen úgy nézett ki mint Yelena.
I'm the devil-may-care, international superspy with a worldly distingué that the ladies love. I was literally made for the work.

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #2737 Dátum: 2013. augusztus 20. - 11:09:24 »
Már megint? Jesszus.

Fantomex

• Vérontó
« Válasz #2738 Dátum: 2013. augusztus 20. - 11:16:41 »
Az Andy Diggle korszakra gondolok.

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #2739 Dátum: 2013. augusztus 20. - 11:28:50 »
Értettem, én az arccserés megoldásra gondoltam. Azt már a kétezres évek elején is eljátszották a két Özveggyel.