Szerző Téma: A Bosszú Angyalai  (Megtekintve 575596 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
Re:A Bosszú Angyalai
« Válasz #2860 Dátum: 2015. november 09. - 13:52:48 »
1) Igen.
2) Nem tudni, mert Bendis elfelejtette.
3) Elvileg ő lett volna az egyik alvó ügynök. Az Angyalok azért kellettek, hogy Veranke manipulálhassa a legbefolyásosabbnak tartott hősöket egy kupacban. A SHIELD-et meg veszélyesnek tartották, mert Bendis kitalálta, hogy ők mostantól nem egy hírszerző szervezet, hanem de facto a Föld általános védereje.
4) Semmi extra, hogy lekösse a hősöket.
5) Egy AIM ügynökkel. Egy annualban gyorsan lezavarták: átalakították a következő Adaptoiddá, majd jól felrobbantották.
6) Mert abban lett volna logika. Plusz mert a Titkos Invázió szerkesztői döntés miatt több mint egy évet csúszott.
7) Valami politikai oka volt. Nem rémlik már a válasz.
8) Nem is emlékszem ilyesmire.
9) A hiperskrullok akkoriban limitált számban álltak rendelkezésre. Plusz egy valós beépített ügynök mindig jobb egy hamisnál.
10) Strange ellen felkészültek, de Köpeny nagyon alacsony szintű hős, és sokan nem tudják, hogy micsoda ereje van valójában. (Ő maga sem.)
11) De. Bendis. Állítólag mindig mindenre felkészül, de néha inkább olyan, mintha utólag próbálna kitalálni valamit, hogy megmagyarázza a saját történeti lyukait.
12) Jesszus, ez volt valami teljesen másik sorozaton… nem emlékszem, hol.
13) Akkoriban már visszatért. A Ragnarök után elindult az istenek előre tervezett újjászületése.
14) Igen. És varázslat. Vagy írói figyelmetlenség. Akkoriban a Marvelnél ez a kettő kölcsönösen felcserélhető volt.
15) Azt csak a Vezér tudja.
16) Azért ez már-már megszállottság.

grey gargoyle

• Thanos
  • A Komédiás
« Válasz #2861 Dátum: 2015. november 09. - 15:23:41 »
12) Jesszus, ez volt valami teljesen másik sorozaton… nem emlékszem, hol.
ezt neked nem nézzük el :lol:
« Utoljára szerkesztve: 2015. november 09. - 15:33:32 írta grey gargoyle »
This is a joke. A real practical Joke.

Ron És Nerida

• Puma
  • **
    • Képregény kritikáim
« Válasz #2862 Dátum: 2015. november 11. - 13:53:37 »
Talgaby, ezer hála, s köszönet.
Akkor most már csak egy kérdés, mert ez az itthon megjelent kötetekből nem nagyon derül ki:
Idézet
1) A Káosz most végülis a Skrullok által megrendezett esemény volt, vagy sem?
-Igen
De hogy? Mit csináltak pontosan, és ezt hol tudom elolvasni? :O

Todd

• Pókfej
« Válasz #2863 Dátum: 2015. november 11. - 13:58:07 »
Totál ad hoc jelleggel dobálják egymásra a big eventeket, mindig azzal magyarázva a következőt, hogy valójában az előző 10 mind ezt készítette elő, de valójában fingja sincs ezekről bárkinek, mivel még senki se tudta mi lesz 2 év múlva, így elég valószínűtlen, hogy a kötetekben bármi erre utaló jelre bukkannál.
Pont ezért hagytam abba a bosszú Angyalai képregények olvasását.

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #2864 Dátum: 2015. november 11. - 15:21:11 »
De hogy? Mit csináltak pontosan, és ezt hol tudom elolvasni? :O
Illuminati v2, illetve a Secret Invasion alatti NA és MA számok. Igazából az általad felsorolt jeleken kívül nem volt más titkos nyom, Bendis kvalitásai ezen a téren messze elmaradnak Morrisonétól. Amikor eljutott az eventig, akkor szépen elpuffogtatta az előre tervezett ön-retconokat egyfajta „Haha! Valójában így történt, de szándékosan nem tettem oda minden jelet, hogy most ezen az új nézőponton jól meglepődjetek!” jelleggel.
De egy dolgot meghagyok neki: pár rá jellemző szokásos erőltetést leszámítva a saját sztorijaihoz kapcsolódó leleplezéseket marha jól hozta össze a legvégén.

Ati

• Bogár
  • **
« Válasz #2865 Dátum: 2015. november 11. - 16:51:15 »
16) apróság, de régebben a gerincen található feliratok színe a borító cimfeliratát tükrözte, de ennél a két kötetnél már nem, a kontúr mindkét borítón fehér, a gerincen meg már sárgával van írva a kötet címe :P Korábban az Ellenhatásnál is "hibáztatok", ott fehér a kontúr, és narancssárga a gerinc felirata.
Sasszem. Mindig mondom Tominak, h van értelme p*csölni egy-egy oldallal vagy betűvel, nem csak magamnak csinálom, mert van, aki észreveszi és/vagy értékeli. El se hiszem, h én írom ezt, de nem mindig van logika a gerincszínekben... X-) néha csak az a lényeg, h változatos legyen. Most vmiért az amerikai átlagszínezést vettem át, és azért lett ua. ennél a két kötetnél, mert egy ciklusról szól.

Ron És Nerida

• Puma
  • **
    • Képregény kritikáim
« Válasz #2866 Dátum: 2015. december 10. - 05:01:51 »
Most, hogy vége az IC-nek, hogyan tovább?

Folytatjuk a renegát New Avengerst?
Vagy előtte teszünk egy kis kitérőt az új hivatalos csapathoz, a Dark Avengershez?
Esetleg belenézünk az Slottnak lepasszolt, hirtelen másodvonalbelivé degradálódott Mighty Avengersbe? (bár ennek nem sok értelmét látnám)

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #2867 Dátum: 2015. december 10. - 08:54:13 »
Nem, mi kitartunk a saját csapatunk mellett. Már csak 2-3 kötet, és vége az első sorinak.

Ron És Nerida

• Puma
  • **
    • Képregény kritikáim
« Válasz #2868 Dátum: 2015. december 13. - 13:31:01 »
Hát srácok, nem kevesebb, mint 3 (!!) évet vártam, hogy megírhassam ezt a cikket: :D
http://www.prae.hu/article/8368-titkos-invazio/
 :kingpin:
Nem akartam abba a hibába esni, mint annak idején a Polgárháborúnál, amiről inkább csak rosszat tudtam írni, de aztán a Pókemberes és Marvel+-os sztorik sokat árnyaltak rajta (persze ahhoz tartom magam, hogy nagyon összecsapott sztori sok butasággal, de a karakterek motivációját ma már nem kérném rajta számon úgy, mint akkor)

kevinkain

• Rinó
  • **
    • KevinKain
« Válasz #2869 Dátum: 2015. december 13. - 16:20:28 »
Nem akartam abba a hibába esni, mint annak idején a Polgárháborúnál, amiről inkább csak rosszat tudtam írni, de aztán a Pókemberes és Marvel+-os sztorik sokat árnyaltak rajta (persze ahhoz tartom magam, hogy nagyon összecsapott sztori sok butasággal, de a karakterek motivációját ma már nem kérném rajta számon úgy, mint akkor)

Én is ugyanígy voltam vele. Főleg a "Vasember: Gyilkológép" kötet volt hasznos, ami sokat árnyalt Tony főgonosz szerepén :).

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #2870 Dátum: 2016. február 06. - 14:28:13 »
Az Új Bosszú Angyalai már a jövő hónapban folytatódik. A tavaszi Börzére jelenik meg a következő kötet.
Idén különben kettő Bosszúangyal sztori is megjelenik.

kevinkain

• Rinó
  • **
    • KevinKain
« Válasz #2871 Dátum: 2016. február 07. - 08:41:57 »
Az Új Bosszú Angyalai már a jövő hónapban folytatódik. A tavaszi Börzére jelenik meg a következő kötet.
Idén különben kettő Bosszúangyal sztori is megjelenik.

Remek hír :)

Kilgores

• Keselyű
  • **
« Válasz #2872 Dátum: 2016. február 21. - 16:27:44 »
Kaine! Facebook-on egy kommentben azt írtad, hogy még egy kötet és vége is a sorozatnak. Nem három kötet van még a most megjelenőn kívül vagy valamelyik ezzel az új formátumban lesznek kiadva?

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #2873 Dátum: 2016. február 21. - 19:08:39 »
De igen, rosszul emlékeztem.

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #2874 Dátum: 2016. február 22. - 14:04:39 »
Kinn az új borító is, némi infóval körítve.

kevinkain

• Rinó
  • **
    • KevinKain
« Válasz #2875 Dátum: 2016. február 27. - 00:28:44 »
Lehet lemaradtam vagy félreértettem dolgokat, de korábban arról volt szó, hogy idén is 2 ÚBA kötet lesz, de most a főoldalon egy kommentbe az let írva, hogy "idén nem jelenik meg több kötet". Most akkor 1 lesz vagy 2? :)

Valamint milyen új formátumról van szó?

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #2876 Dátum: 2016. február 27. - 11:18:45 »
Szerintem nem volt szó arról, hogy 2 lesz. Végig egyet terveztünk. Tavaly csak azért volt kettő, mert a Titkos Inváziót már le akartuk zárni, olyan régóta ment.

Az még a jövő titka.  :)

kevinkain

• Rinó
  • **
    • KevinKain
« Válasz #2877 Dátum: 2016. március 01. - 22:35:46 »
Az még a jövő titka.  :)

Sejtelmes válasz :).

Ha lehet kicsit elmélkedni: ha az ÚBA-ról van szó, akkor az új formátum talán füzetes, rendszeres kéthavi megjelenés lehet? Bár korábban mindig arról beszéltetek, hogy ezt szeretnétek kötetesként megtartani, így lehet tévedek.
Bár a füzetes megjelenésnek rengeteg előnye lenne: gyakoribb és általánosságban több megjelenés (évi garantált 12 sztori a korábbi 4-12 helyett), könnyebben lehetne átnyúlni 1-2 sztori erejéig más BA sztorikba, vagy akár mehetne egyszerre kettő párhuzamosan. :)

Bár lehet, hogy M+ különszám lesz az ÚBA is, mint a Fenegyerek? Ennek haszna is lehetne, hogy olcsóbb lenne. De hátránya is lehet, ha mondjuk nem 5. különszámként, hanem valamelyik helyett a 4-ből. Valamint nem lesz alcíme a köteteknek. Így remélem az előbbi vagy valami más lesz inkább :)

Kíváncsi vagyok mi lesz :). Esetleg azt meg lehet kérdezni, hogy ez a fajta rejtélyes újdonság nagyjából mikorra várható és mennyire valószínű, hogy összejön?
« Utoljára szerkesztve: 2016. március 01. - 22:38:03 írta kevinkain »

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #2878 Dátum: 2016. március 01. - 23:00:46 »
Esetleg azt meg lehet kérdezni, hogy ez a fajta rejtélyes újdonság nagyjából mikorra várható és mennyire valószínű, hogy összejön?
Ez nem titok: 99%, hogy összejön, már nálam van minden hozzá, és a nyáron fog berobbanni. :)

fefeaty

• Pókirtó
  • *
« Válasz #2879 Dátum: 2016. március 02. - 08:02:14 »
Esetleg azt meg lehet kérdezni, hogy ez a fajta rejtélyes újdonság nagyjából mikorra várható és mennyire valószínű, hogy összejön?
Ez nem titok: 99%, hogy összejön, már nálam van minden hozzá, és a nyáron fog berobbanni. :)
És erről mikor kapunk bővebb információt?