Szerző Téma: A Bosszú Angyalai  (Megtekintve 580575 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
Re: A Bosszú Angyalai
« Válasz #1240 Dátum: 2008. augusztus 18. - 22:44:05 »
Alapjában véve nem tudom, mi bajod van a Mighty 1-6-tal. Egy teljesen átlagos történet lenne, mégis működik, ami annyit jelent, hogy a párbeszédek a jók benne, vagy a történetmesélési stílus. :) Nyilván nem kell a Daredevilhez hasonlítanod a többi munkáját, mert akkor egyértelműen alulmarad, de nekem még most sincs vele semmi bajom.

Ben Reilly

• Pókfej
« Válasz #1241 Dátum: 2008. augusztus 19. - 09:27:16 »
A Mighty 1-6 az a történet, amit simán el lehet mesélni 2 esetleg 3 számban, mert így csak szét van nyújtva mint a rétestészta.

Sepi

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #1242 Dátum: 2008. augusztus 19. - 09:31:40 »
Mondj olyan többrészes történetet az elmúlt évekből, amit ne lehetett volna elmesélni egy vagy két füzetben. Most már minden történetet elnyújtanak, mert az lebeg a kiadó szeme előtt, hogy majd tpb-ben jól mutasson. Ezért van a rengeteg mini, valamint ezért többrészes minden történet a Marvelnél. Pont most a héten fog megjelenni a Mighty Avengers 1-6 tpb-ben: http://www.marvel.com/catalog/?id=9345

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #1243 Dátum: 2008. augusztus 19. - 10:23:45 »
Hogy mi abajom a Mighty #1-6-tal? Oké, mondom:
-A párbeszédek: Bandis melldöngetve mondta, hogy visszahozta benne a gondolatbubikat (megjegyzem, ez nem igaz, megelőzték). Erre azokban olyan szánalmasan erőltetett poénokat rak bele, hogy inkább sírtam rajtuk. Ráadásul a második szám felétől már érződik, hogy ő is szenvedett a kitalálásukkal, de ha már elkezdte, muszáj volt folytatnia - de ő is megérezte, hogy ez rémes, mert rögtön ezután piszok gyorsan leszokott róla, már csak nagyon elvétve van egy-kettő. Ezen kívül a dialógusok töredezettek, inkoherensek, sokszor teljesen értelmetlenek és illogikusak. Kedvenc példám utóbbira: Darázs odamegy egy általa nem ismert szürke technolényhez, aki úgy néz ki, mint ő. AMikor megkérdezi az amúgy felbukkanása óta egy helyben álló gépet, hogy miért néz ki úgy, mint ő, az azt feleli, mert szereti. Darázs erre megfordul, és közli a többiekkel, hogy ez Ultron,és épp most pusztítja el az egész világot. Azzal, hogy áll a Times Sqaure közepén, és nem csinál semmit. WTF? :o
-A történetvezetés: Az első részben összeáll a csapat. Vagyis nem, kapunk egy csomó flashbacket, amiknek végső soron nem sok hasznát vesszük, de telik az idő vele. Aztán egy bunyó a Vakondemberrel, akiről azóta se tudtuk meg, hogy ennyi év után miért bukkant fel, miért támadott, egyáltalán, hogy került oda, de sebaj, mert 10 oldal után fogjuk, és az egészet elfelejtjük, mintha ott se lett volna. De akkor meg minek kellett? Ezen kívül közel két teljes számot annak a borzasztóan fontos ténynek szentelünk, hogy Ultron áll,  atöbbiek nézik, ötoldalanként rátámadnak, ő visszaveri őket, majd megállapiítják, hogy visszaverte őket, megint nézik egy kicsit, és megint rátámadnak. Szinte csak úgy tobzódunk az izgalmas fordulatokban.
-A karakterkezelés: Ms. Marvel végig áll, és vagy üvöltözik, vagy nézi, hogy ki mondja meg neki, mit csináljon. Õ a csapatvezető egyébként. Energikonról ha nem mondanák minden részben, hogy ott van, el is felejteném, annyira semmilyen. Darázs egyetlen életcélja, hogy veszekedjen a volt férjével, miután kijelenti, hogy ő ne akar veszekedni a volt férjével, és röpködjön Ultron körül. Árész egy vadparaszt, ami látványos visszafejlődés a minije után, Sentry pedig a lassan visszatérő Aranyló Bajnokból gügyögő marhává fejlődik vissza, ráadásul az ereje vmi megmagyarázatlan ok miatt a milliomodrészére csökken. Fekete Özvegy pedig hirtelen rájön, hogy ő Nick Fury, csak két szeme van, meg melle, de egyébként ugyanúgy üvöltözik. A nő, aki a Bosszú ANgyalait is vezette, egy hiperklisés hollywoodi foteltábornokká alakul.
-A rajzok: Cho rengeteg női segget rajzolt, ez volt a jó benne. Egyébként még a női arcok is elnagyoltak, a hátterek piszok gyorsan kidolgozatlanná és átláthatatlanná válnak, a férfialakjai meg a szokásosnál is rondábbak. Tényleg az első mondatban megfogalmazott része menti csak meg.
Hirtelen azt hiszem, csak ennyi gond volt vele. Végső soron tényleg nem is értem, mi nem tetszett benne.
Ja, igen, a dialógusok, de azok nagyon.

Mike

• Zöld Manó
« Válasz #1244 Dátum: 2008. augusztus 19. - 10:28:48 »
És Stan Leenél én még nem találtam ellentmondást.
akkoriban még nem volt 40-50 évnyi anyag, aminek szinte lehetetlen nem ellentmondani valahol. Nem kellett visszaolvasnia több száz történetet.  ;)
De ő még saját magának is ellentmond:
Most a Silver Sable-ben néztem, hogy ingyen csinálja a melót, aztán arról beszélt, hogy fizesse ki. :roll:
Mindössze egy szám volt a kettő között. :nezze:

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #1245 Dátum: 2008. augusztus 19. - 10:35:30 »
Gondolom az USM-ről van szó. Azt egy ideig köztudott, hogy Bendis a kávészünetben írta. Néha több számot is, egyszerre.

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #1246 Dátum: 2008. augusztus 19. - 13:33:22 »
Tudom Gaby, egyszer már leírtad ezeket. De ilyen alapon az összes jelenlegi képregényre rá lehetne fogni ugyanezt. Nézzük a Káoszt.
Aztán egy bunyó a Vakondemberrel, akiről azóta se tudtuk meg, hogy ennyi év után miért bukkant fel, miért támadott, egyáltalán, hogy került oda, de sebaj, mert 10 oldal után fogjuk, és az egészet elfelejtjük, mintha ott se lett volna.
Jön Jack of Hearts a semmiből (miért pont ő, miért most, ráadásul már halott, nem?) és felrobbant mindent. Aztán a szerepe ennyi, többet elő se kerül. Jönnek a Kree-k, leverik őket, eltűnnek, elő se kerülnek többet. (Akkor meg minek?)
Idézet
-A karakterkezelés: Ms. Marvel végig áll, és vagy üvöltözik, vagy nézi, hogy ki mondja meg neki, mit csináljon. Õ a csapatvezető egyébként.
Amerika Kapitány hasonlóképp. Ezt hívják úgy, hogy "elvesztette a fejét", ami a történtek fényében egyáltalán nem meglepő.  ;)

Idézet
Energikonról ha nem mondanák minden részben, hogy ott van, el is felejteném, annyira semmilyen.

Ahogy Britannia Kapitány a Káoszban.
Idézet
Árész egy vadparaszt, ami látványos visszafejlődés a minije után,
She-Hulk egy vadállat, ami látványos visszafejlődés a majdnem 20 évnyi értelmes lénye után. Ezt nevezik "karakterfejlődésnek", ami a nevével ellentétben nem csak pozitív irányú lehet. Ha minden változatlan mindenkivel, akkor lesz unalmas egy történet. Vagy klisés.
Idézet
A nő, aki a Bosszú ANgyalait is vezette, egy hiperklisés hollywoodi foteltábornokká alakul.
"Elvesztette a fejét". Mindannyian tudják - különösen a Káosz ismeretében -, hogy Ultron mennyire veszélyes ellenség. Nem hiszem, hogy Batmantől visszafelé bárki nyugodtan állt volna ott továbbra is, higgadtan osztogatva utasításokat. Ezt magyaráztam, hogy Bendis sokkal életszerűbben ír, ami akkor is igaz, ha éppenséggel ez ellentétben áll az elmúlt 20 év írásaival.  ;)

Holdlovag

• Vezér
    • Movie Tank
« Válasz #1247 Dátum: 2008. augusztus 19. - 15:11:55 »
Ezt a részt én sem értettem.

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #1248 Dátum: 2008. augusztus 19. - 18:12:52 »
Nana, a Káosz karakterkezelési szempontból az elmúlt negyven én legnagyobb katasztrófája, csak ott minden egyéb legalább jó (történetvezetés, rajzok, feszültségfenntartás és adagolás). A Káosz lényege az volt, hogy egy gyorsan összegajigált történetben megalapozza a Bendisverzumot. A Mighty-nak már nincs ilyen előnye. Egyébként azt máig tartom, hogy bendis kettőnél több főszereplőt abszolút képtelen kezelni a történeteiben. Minden egy vagy két emberre koncentráló remekül sikerül neki még most is (vagyis a jelenlegi állapotokhoz képest), de amikor tömegeket mozgat, már nagyon kilóg a lóláb. Ezért retteget szinte mindenki az SI-től, és ezért kész csoda, hogy három év után először képes volt normálisan írni egy történetet úgy, hogy jópár szereplővel keleltt benne mit kezdenie.

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #1249 Dátum: 2008. szeptember 04. - 13:45:45 »
Ma készültünk el az Õrszem szerkesztői oldalaival. Jó Bosszúangyalokhoz híven, lesznek benne dokumentációk is. :)
Elkészült a címoldal is, azt kiteszem hamarosan a főoldalra.

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #1250 Dátum: 2008. szeptember 04. - 13:51:33 »
Doksi? Kiről, Sentryről?

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #1251 Dátum: 2008. szeptember 04. - 14:11:22 »
Három karakterről is, lehet találgatni. :)

Kanaszta

• Pókfej
« Válasz #1252 Dátum: 2008. szeptember 04. - 14:20:31 »
Én talán... pókembernek.. ( bár azt már annyiszor olvastam..) rozsinak és sólyomszemnek örülnék... de szerintem luke, póknő és sentry lesz.. vagy tényleg sólyomszem? annak nagyon örülnék! őt szeretem nagyon.

Ben Reilly

• Pókfej
« Válasz #1253 Dátum: 2008. szeptember 04. - 14:27:06 »
Tomi, a leírást amit a múltkori klub után küldtem végül is tudtad használni?

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #1254 Dátum: 2008. szeptember 04. - 14:41:34 »
Igen, minden fellelhető dolgot használtam, köszi!  ;)
Kanaszta: Sólyomszem meghalt, nem is szerepel a kötetben, ő nem lesz benne.

Kanaszta

• Pókfej
« Válasz #1255 Dátum: 2008. szeptember 04. - 15:06:29 »
Hát igen azt eléggé sajnáltam hogy egy szimpatikus szereplő... az elején már meghalt a történetnek...
de attól még lehet dokumentációja nem?

Sepi

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #1256 Dátum: 2008. szeptember 04. - 15:41:13 »
Én talán... pókembernek.. ( bár azt már annyiszor olvastam..) rozsinak és sólyomszemnek örülnék...
Pókemberről már azért sincs értelme dokumentációt írni bármelyik kiadványba, mert ott van a Pókfej lexikon. Aki rá kiváncsi, az igenis vegye meg azt. Én már képregényben nem szeretnék Pókember leírást találni.

Kanaszta

• Pókfej
« Válasz #1257 Dátum: 2008. szeptember 04. - 15:45:33 »
Félre ne érts Sepi, nekem van póklexikonom, sőt dedikált példányom ;)

Ben Reilly

• Pókfej
« Válasz #1258 Dátum: 2008. szeptember 04. - 15:50:40 »
A Marvel Your Universe kiadványban, ami egy pár oldalas handbook és az utóbbi idők nagyobb történéseinek szánalmas összefoglalója, beharangozták októberre az új Official Marvel Handbook sorozatot. Na az ebben helyet kapó Pókember leírásra mocskosul kíváncsi vagyok, és le is fogom fordítani hadd lássuk mit barmoltak el.

zozi56

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
  • Őrszem
    • HálóZsák
« Válasz #1259 Dátum: 2008. szeptember 04. - 16:07:11 »
Szánalmas összefoglalója? Miért? Pár sorban szerintem én sem tudtam volna jobban.
Man is mortal, and doomed to death and failure and loss.
This lies beyond our comprehension - why do you not despair?