Szerző Téma: A Bosszú Angyalai  (Megtekintve 580500 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
Re: A Bosszú Angyalai
« Válasz #220 Dátum: 2007. szeptember 19. - 21:28:07 »
Holnapután péntek.  :D

Drake

• Vízember
  • *
« Válasz #221 Dátum: 2007. szeptember 20. - 12:09:23 »
Ez a két kötet az igazán NAGY őszi meglepetés. Álmomban sem gondoltam volna, hogy ezek egyszer megjelennek magyarul. Minden tiszteletem a tiéd, kaine. Már a Vertigo is nagy bátorságra vallott, és most ezek... Röviden: sok sikert hozzájuk és a további kiadványokhoz!  :bravo:

Átfutottam a topicot, ezt a honosítás dolgot eléggé kiveséztétek. A magam részéről csak annyit tennék hozzá, hogy ezt a két kötetet kifejezetten azért fogom megvenni, mert már olvastam honosítva. Nem szeretek különösebben képernyőről olvasni (egész nap számítógép előtt űlök), nekem a kézbe fogható az igazi képregény. Sok honosítást olvastam már, a legtöbb tetszett is, de nem ugynanaz az élmény. A saját nyavajgásomtól eltekintve a honosító oldalak nagyon sokat tettek azért, hogy fennmaradjon a képregény (főleg a Pókember megszűnése után).  :worship:

Ja igen, jó volt a reklám a szeptemberi Hihetetlenben! Nagyon dögösre sikeredett. Lehet hogy valami elkerülte a figyelmemet (akkor bocs): az Új Angyaloknál ez már a végleges borító?

Silver

• Zöld Manó
« Válasz #222 Dátum: 2007. szeptember 20. - 13:04:54 »
A magam részéről csak annyit tennék hozzá, hogy ezt a két kötetet kifejezetten azért fogom megvenni, mert már olvastam honosítva. Nem szeretek különösebben képernyőről olvasni (egész nap számítógép előtt űlök), nekem a kézbe fogható az igazi képregény. Sok honosítást olvastam már, a legtöbb tetszett is, de nem ugynanaz az élmény.

ámen  8) Ugyanezt vallom én is.  :D Szerencsére a kiadóknak van miből válogatni (ennyi év után) csak okosan kell megválasztani mit és hogyan adnak ki.

Ju

• Pókfej
« Válasz #223 Dátum: 2007. szeptember 20. - 14:10:48 »
Én sem szeretek monitorról olvasni, de mostanában kezdem megszokni, mert a munkahelyemen így tudok olvasni telefonálás közben. :hehe: Azóta begyűjtöttem pár olvasnivalót. ;)

Drake

• Vízember
  • *
« Válasz #224 Dátum: 2007. szeptember 20. - 14:40:14 »
ámen  8) Ugyanezt vallom én is.  :D Szerencsére a kiadóknak van miből válogatni (ennyi év után) csak okosan kell megválasztani mit és hogyan adnak ki.

Az utóbbi időben egész jól dolgoznak  ;D!

Én sem szeretek monitorról olvasni, de mostanában kezdem megszokni, mert a munkahelyemen így tudok olvasni telefonálás közben. :hehe:

Nekem ez még nem megy, majd igyekszem fejlődni!

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #225 Dátum: 2007. szeptember 20. - 22:58:44 »
a honosító oldalak nagyon sokat tettek azért, hogy fennmaradjon a képregény (főleg a Pókember megszűnése után).  :worship:
Ez tagadhatatlan.  ;)
Idézet
Ja igen, jó volt a reklám a szeptemberi Hihetetlenben! Nagyon dögösre sikeredett. Lehet hogy valami elkerülte a figyelmemet (akkor bocs): az Új Angyaloknál ez már a végleges borító?
Igen, plusz hozzá egy történet-cím.

Drake

• Vízember
  • *
« Válasz #226 Dátum: 2007. szeptember 22. - 13:09:10 »
Nahát, nahát! Nagyon ígéretesek a képek. Az arcok egy kicsit szokatlanok, de egy idő után már nem feltűnő.

"Láthatnám az útlevelét?"  ;D

A Kapitány képe is elég dögösre sikeredett!

molzo

• Pléhsuszter
  • *
    • CHRONOPOLIS
« Válasz #227 Dátum: 2007. szeptember 24. - 15:11:16 »
Sajnos most finnyáskodni fogok a megjelenő 'Káossszal' kapcsolatban, mert megnéztem az előzetes oldalakat és sztem mást betűtípust használhattatok volna a beíráshoz.
Egyébként nem értem, hogy a honi kiadók miért nem veszik meg az eredeti képregényekhez használt betűtípusokat. :headscratch:

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #228 Dátum: 2007. szeptember 24. - 16:21:21 »
Most furán fogsz nézni, de megkaptuk az eredeti betűtipust is, és azzal csináltuk meg a képregényt, illetve ékezetes betűket gyártottunk hozzá. Egyedül az utolsó 3 oldal kézzel írt betűi helyett kerestünk mást.  ;)

Itt jegyezném meg, hogy nem tartom jó ötletnek mindenáron ragaszkodni az eredeti betűtipushoz. Ha az eredeti eleve nem túl jó, miért kéne ugyanazt a hibát nekünk is elkövetnünk, ha kikerülhetjük?  ;)

molzo

• Pléhsuszter
  • *
    • CHRONOPOLIS
« Válasz #229 Dátum: 2007. szeptember 25. - 00:12:10 »
Tényleg furán nézek, mert az előzetesbe feltett képeken a Digital Strip betűtípus van míg az eredeti Avengersben a Face Front volt. (kicsit megártott a sok képregény beírás :D )
Oké, hogy nem mindíg a legjobb az eredeti, de sajnos a hazaiak eddig sztem mind rosszabbak voltak. :P Mert azt el kell ismerni, hogy az ottani betűkészletek tervezői profi beírók, akik hosszú évek beírásai alapján alkotnak a képregényekre jellemző betűket.

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #230 Dátum: 2007. szeptember 25. - 13:52:47 »
Melyek aztán elavulnak...  :D

Ati

• Bogár
  • **
« Válasz #231 Dátum: 2007. szeptember 27. - 18:04:41 »
Kaine, ki kell javítsalak (direkt ezért regisztráltam ;D), molzónak igaza van: valóban DigitalStrippel készült a beírás, mégpedig a következő okokból:
1. Nem kaptuk meg hozzá a fontot, sőt semmiféle betűt nem kaptunk. Ami van, azok mind a saját készletemből vannak, és némelyik ugyanaz.
2. Úgy találtam, hogy a FaceFronthoz ez hasonlít a leginkább, bár igaz, a honi képregényekben akkor is használják, ha az eredetinek köze sincs hozzá, de erről én nem tehetek. Néhol meghagytam az eredeti ordításokat, alig lehet észrevenni a különbséget...
3. Nem t'om, más kiadó hogy van vele, de sztem kaine így is örül, hogy kipengeti a reprót, a nyomdát, a hülye műszaki szerkesztőt/beírót, és kijön belőle úgy, hogy tudja folytatni áldásos kiadói tevékenységét. Felesleges kidobni pénzt 129 dolláros fontokra (és azon még ékezetek sincsenek, a nemzetközi 149 dolcsiba fáj!!), amikor van helyettük bőven más, csak meg kell találni a megfelelőt, ami illeszkedik a rajzhoz, a történet hangulatához és még az eredetihez is hasonlít, és nem utolsó sorban kellemes is a szemnek – olvasható.

Az biztos, hogy a Comicraftnál profi beírók dolgoznak, de úgy érzem, a kiadványszerkesztői végzettségemmel én sem vagyok az utcáról beesett kezdő, esetleg lelkes amatőr, főleg, hogy van pár képregényes beírás, fordítás (is) a hátam mögött...

Hidd el, ha tehettem volna, én is az eredetit használom, de szegény ember DigitalStrippel betűz...
« Utoljára szerkesztve: 2007. szeptember 27. - 18:06:54 írta Ati »

molzo

• Pléhsuszter
  • *
    • CHRONOPOLIS
« Válasz #232 Dátum: 2007. szeptember 27. - 18:09:17 »
Na ez egy korrekt válasz volt, köszi. :bravo:
Azt nem néztem, hogy mennyibe kerülnek azok a fránya fontok.  Hát, nem rossz. >:(

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #233 Dátum: 2007. szeptember 28. - 17:01:02 »
Kaine, ki kell javítsalak (direkt ezért regisztráltam ;D),
Mekkora fáradtságot tűrnek emberek, hogy belémkössenek!  :lol: Hát én sem tudtam, Ati, azt hittem az eredetit használtad.  :surp: Mindegy, mint írtam, én pont nem az vagyok, aki foggal-körömmel ragaszkodna az eredetihez. Petshop például ragaszkodik.

Tom Fireheart

• Fórum Tag
  • Pókfej
« Válasz #234 Dátum: 2007. szeptember 28. - 19:32:51 »
Hehe, Kaine elérte hogy Ati regisztráljon. ;D :lol: Remélem ha már regisztráltál, akkor sok hozzászólást is olvashatunk majd tőled. ;D
A türelem olyan fa, melynek keserű a gyökere, de édes a gyümölcse.

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #235 Dátum: 2007. szeptember 28. - 21:40:23 »
Ja, szép munka volt, molzo! Mondtam én, hogy sikerülni fog!  :lol:

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #236 Dátum: 2007. szeptember 28. - 22:29:59 »
Kátod, Vezérem, milyen népszerű ember vagy, az emberek csak azért jönnek ide, hogy cseszegessenek. Most elvileg be kéne dobnom egy öregemberes viccet, de egy se jut eszembe. ;D

Tovima

• Rakéta Robi
  • *
« Válasz #237 Dátum: 2007. szeptember 29. - 09:22:05 »
Csak megkérdem, hogy ezért a betűtípusért nem kell fizetni, ha kereskedelmi célra használod?
Majd jön egy ellenőr és megkérdi, hogy hol van a betűtípus számlája? (bár erre kicsi az esély, főleg ha ingyenes, de nem tudom)
"So Captain Marvel zapped in right between the eyes." Lennon-McCartney

Ati

• Bogár
  • **
« Válasz #238 Dátum: 2007. szeptember 29. - 20:01:13 »
Nyehe. Ha lesz mit, akkor tuti hozzászólok. Egyelőre lefoglal a Kretén, és Vladi sem hagy békét nekem... és még a hivatalos munkahelyemen is lennem kell. Sajnos kaine kiadványát(-it?) is hanyagoltam, de jövő 7en már folytatom az ÚBA-t. Csak hogy örüljön.  ;D

De, csak magáncélú használatra engedélyezik a fontokat, ezt ki is kötik a txt fájlban Blamboték. De megnyugtat az a tudat, hogy ha mi bukunk, bukik az egész képregényes bagázs is... na jó, csak a fele.  :hehe:

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #239 Dátum: 2007. szeptember 29. - 20:07:52 »
Mi az hogy!  ;D
Mellesleg magáncélú, otthon mindenki magának olvasgatja a képregényeit.  :D