Szerző Téma: A Bosszú Angyalai  (Megtekintve 576274 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

Sepi

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
Re: A Bosszú Angyalai
« Válasz #700 Dátum: 2007. december 17. - 08:19:12 »
Ja, es akarmit is mondjon Ati, en tovabbra is azt mondom, hogy legyen "Sentry, az orszem". Szoval vegso soron Sentry. A DC legerosebb emberet is meghagytak, hagyjuk meg ezt a parhuzamot! Szep dolog, hogy le lehet forditani, de a Sentry akkor is jobban hangzik, es a logot sem kene atalakitani!
Jó, de azért Sentry-t nem lehet Superman-hez hasonlítani. Akárhogyan is nézzük, Superman a legrégebbi szuperhős a világon. Még aki nem olvasott képregényt, az is tudja ki az a Superman, ezért sem lehet az ő nevét lefordítani. Ugyanez Sentry-re nem igaz, annyival van Superman karaktere mögött, hogy csak egy apró pontnak látszik. A másik, hogy már megjelent képregényben is, hogy Õrszem és innentől az az etalon. ;)

Ron

• Kaméleon
  • **
    • DA COMICS
« Válasz #701 Dátum: 2007. december 17. - 08:29:51 »
Na es a Deneverember? Venom?
Egyebkent mondom, javithato a dolog: Sentry, az orszem! Mintha csak azt mondana JJJ, "Pokember, a bunozo", vagy "Amerika kapitany, a hos"
Sentry, aki egy Orszem, mert orkodik. Ennyi.

Sepi

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #702 Dátum: 2007. december 17. - 08:42:46 »
Batman hasonló eset, mint Superman.
Venom pedig iszonyatosan hülyén hangzana magyarul, meg azzal is az a helyzet, hogy mivel már egyszer megjelent ezen a néven magyarul, nincs mit tenni, az marad. ;)
Persze értem, hogy hogyan gondolod a Sentry-s dolgot, de szerintem teljesen mindegy, hogy hogyan is hívják, azon karakterek egyike, akik a jelentőségüktől függetlenül inkább háttérszereplők.

pepo05

• Pókfej
  • Felicia Hardy Lover
« Válasz #703 Dátum: 2007. december 17. - 11:12:57 »
Idézet
Mondjuk én simán el tudom képzelni hogy kitalálják az írók, hogy túlélte. A másik szimbióta a filmben és a rajzfilmben is meteorkővel érkezett a Földre, szóval kristályosra fagyva Vérontó is túlélhette ilyen alapon. Aztán valami űrhajósok megtalálják az űrben és kiolvasztják, mert nem tudják hogy micsoda. hehe (Persze nem mintha vágynék arra hogy visszahozzák, csak eljátszottam a gondolattal.
Nem is a szimbiótával van a gond. Az túlélhette, de Cassady testét nem nagyon lehetne összefoltozni. ;D
"Az elme mindig hamarabb adja fel, mint a test. A titok nyitja, hogy az elméd neked dolgozzon és ne ellened"

Sepi

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #704 Dátum: 2007. december 17. - 11:13:59 »
Hát, Venomnál is megoldották, hogy ne Eddie Brock hordja a szimbiótát. :D

Todd

• Pókfej
« Válasz #705 Dátum: 2007. december 17. - 11:29:10 »
Ja, most Venom jön.  :D Vagy ha arra a rengeteg szimbiótára gondolok, amik most lepték el New Yorkot, lesz dolga Sentrynek bőven.  ;D
Mi az, valakinek ennyire megtetszett a 2000-es Pókember játék?

pepo05

• Pókfej
  • Felicia Hardy Lover
« Válasz #706 Dátum: 2007. december 17. - 11:35:45 »
Ez igaz. :)
"Az elme mindig hamarabb adja fel, mint a test. A titok nyitja, hogy az elméd neked dolgozzon és ne ellened"

Ron

• Kaméleon
  • **
    • DA COMICS
« Válasz #707 Dátum: 2007. december 17. - 11:41:23 »
Te azt mondod a Mereg iszonyatosan hulyen hangozna, en azt mondom az Orszem sokkal hulyebben hangzik. :P :roll:
Attol hogy valami tokeletesen lefordithato magyarra, nem kotelezo leforditani, ahogy erre mar szamos pelda is akadt. Szal ha lesz majd Sentry kotet valaha, ahol azert megis o a lenyeg, nem szeretnem ket oldalankent azt olvasni, hogy Orszem. Persze valoszinuleg ebben kozre jatszik az is, hogy fiatalabb vagyok, es az angol elegge benne van a mindennapjainkban, igy nem is hat idegennek, ami mondjuk persze nem feltetlenul pozitivum, de nem a kepregeny kiadas fogja megvalatani a "magyar kozbeszedet" (vagy mit).

Sentry Sentry Sentry Sentry anyisszormondomameddigelnnemmegyakedvetekazelettolesnemforditjatokSentryre!! :hehe:

Sepi

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #708 Dátum: 2007. december 17. - 12:01:33 »
Nem tudom ezzel mennyire tudod meggyőzni Kainet. ;D Úgyis ő dönt.

pepo05

• Pókfej
  • Felicia Hardy Lover
« Válasz #709 Dátum: 2007. december 17. - 12:03:07 »
Ebben a névfordítós vitában meg úgysem lehet zöldágra vergődni.

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #710 Dátum: 2007. december 17. - 12:31:43 »
MOndjuk annyi könnyebbség van a dologban, hogy jóformán alig hívják egyébként Sentry-nek, mindig Bob vagy Robert a későbbiekben. Talán a Mighty-ban Sentry-zik le a legtöbbször.

Tom Fireheart

• Fórum Tag
  • Pókfej
« Válasz #711 Dátum: 2007. december 17. - 15:24:44 »
Nem is a szimbiótával van a gond. Az túlélhette, de Cassady testét nem nagyon lehetne összefoltozni. ;D
Szerintem Vérontó fiziológiai felépítése ilyen szempontból más, mint Venomé. Míg Venomnál tényleg csak a bőrön van a szimbióta, addig Vérontó teste inkább "félig ember-félig szimbióta" állagú, nem? Elvégre is valamennyire tudja formálni a testét, szóval én olyan sűrű massza állagúnak képzelem. Mondjuk ha nincs igazam és Cassady meg is halt, a szimbiótával még mindig kezdhetnek valamit. :)     

Ron: szerintem törődj bele, Sentry magyar verziója Õrszem marad. :hehe:
« Utoljára szerkesztve: 2007. december 17. - 15:28:16 írta Tom Fireheart »
A türelem olyan fa, melynek keserű a gyökere, de édes a gyümölcse.

Todd

• Pókfej
« Válasz #712 Dátum: 2007. december 17. - 16:27:45 »
Mondjuk én is mindigy így gondoltam Vérontórol, de akármennyire is egyesült a szimbiontával, ezt a kettétépést biztos nem úszta meg.
Amúgy meg úgyis az lesz, amit az írók akarnak, majd maximum egy mindenható lény feltámasztja.

pepo05

• Pókfej
  • Felicia Hardy Lover
« Válasz #713 Dátum: 2007. december 17. - 18:22:00 »
Idézet
Szerintem Vérontó fiziológiai felépítése ilyen szempontból más, mint Venomé. Míg Venomnál tényleg csak a bőrön van a szimbióta, addig Vérontó teste inkább "félig ember-félig szimbióta" állagú, nem? Elvégre is valamennyire tudja formálni a testét, szóval én olyan sűrű massza állagúnak képzelem. Mondjuk ha nincs igazam és Cassady meg is halt, a szimbiótával még mindig kezdhetnek valamit. Mosolyog     
Nem igazán. Annyit tudott, hogy a szimbióta benne volt a vérében...tehát amikor a külső réteg elpusztult, és megsebezték, még elő tudott jönni. De a gyógyító faktora nem lett jobb ettől...egy kettétépett testet nem tudna meggyógyítani. az alakját meg csak a szimbióta változtatta elvileg.

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #714 Dátum: 2007. december 17. - 18:42:35 »
Ja, es akarmit is mondjon Ati, en tovabbra is azt mondom, hogy legyen "Sentry, az orszem". Szoval vegso soron Sentry. A DC legerosebb emberet is meghagytak, hagyjuk meg ezt a parhuzamot! Szep dolog, hogy le lehet forditani, de a Sentry akkor is jobban hangzik, es a logot sem kene atalakitani!
Így sem kell átalakítani a logót, és a DC legerősebb embereinek egyikét hagyták meg eredetiben.  ;) Sentry messze nem a legerősebb a MU-ban. A többit már mondták előttem. De marhaság lenne ugyanabban a sorozatban kétszer másképp fordítani ugyanannak az embernek a nevét, úgyhogy most már marad. A fordításokat illetően úgyse lesz egyezés soha.  :roll:
Egyebkent mondom, javithato a dolog: Sentry, az orszem!
Ez úgy hangzik, mint a Fenegyerek filmben a "Az a Daredevil nevű Fenegyerek".  8)

Genal

• Grizzly
  • *
« Válasz #715 Dátum: 2007. december 17. - 18:56:54 »
haha ez fájtXD

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #716 Dátum: 2007. december 17. - 20:00:20 »
Huh ??? Mi az, hogy nem a Sentry a legerősebb a MU-ban, amikor Jenkins úgy alkotta meg, hogy a Krízis előtti Supermannel vetekedjen lazán? Legfeljebb eladási szempontból nem az, de a másik kiadónál is inkább Batman vezeti azt a listát jelenleg.

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #717 Dátum: 2007. december 17. - 20:49:42 »
Kedves talgaby, hol élsz te? Sentry legfeljebb az emberek között a legerősebb, de hol van az az egész Marvel Univerzumhoz képest?  :)

pepo05

• Pókfej
  • Felicia Hardy Lover
« Válasz #718 Dátum: 2007. december 17. - 21:29:39 »
Hát a DC-ben is van jóval táposabb karakter, mint Supi.

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #719 Dátum: 2007. december 17. - 21:31:39 »
A Sentry elvileg a halandók között a legerőseb, igaz.
Mindig csak ez a kötözködés... :roll: